icon

Môže v Maďarsku sedieť dieťa vpredu v autosedačke?

ukulela
4. aug 2019

Ahojte. Viete poradiť? Môžeme cez Maďarsko cestovať so starším v sedačke vpredu a mladší so mnou v sedačke vzadu? Všetci traja sa nezmestime, resp je to nepohodlné a mladší potrebuje intenzívny servis. Neviem tento konkrétny nájsť na nete.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
tosomja
4. aug 2019

Vcera to bolo v správach na joj, skus pozrieť ich stranku

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
tosomja
4. aug 2019

@maciatkolulu ano, bolo to o tom v ktorej krajine akú sedačku a ci môže sedieť v predu atd. Bolo tam aj Maďarsko, len si nepamätám co konkretne

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
ukulela
autor
4. aug 2019

@tosomja práveže konkrétne tento prípad tam nebol. pozerala som to.

tosomja
4. aug 2019

@ukulela teraz pozerám, že každý, ci dieťa, ci dospelý do 150cm musí mať v predu podsedak. Nič viac tam spomenuté nebolo.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
tosomja
4. aug 2019
zabka1987
4. aug 2019

Áno môže, my sme boli od min týždňa do štvrtku v chorvátsku a šli sme cez Maďarsko. Ja v zadu s mladšími a najstarší 8r v predu v sedačke a všetko ok prechádzali sme cez hranice takže keby sa to nemohlo isto niečo povedia

fkata
4. aug 2019

@ukulela Áno, je možné mať autosedačku vpredu. My sme min. 1x týždenne v HU, mala som ho vpredu aj ako 3 mesačného.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
zabka1987
4. aug 2019

@fkata trojmesačné vo vajíčku je samozrejmosť.

vroni
4. aug 2019

@maciatkolulu, podsedak v Rakúsku zakázaný NIE JE. Ani podľa najnovších predpisov nie, normálne sa predáva.

fkata
4. aug 2019

@zabka1987
@maciatkolulu Môj už má 2,5 a je to povolené. Bežne chodíme cez HU aj do BA a aj RS, aj na nákupy.

ukulela
autor
4. aug 2019

Diky, baby. Pomohli ste aj info o Chorvátsku.

sticker
bubinovci
4. aug 2019

Podla zakona sa nemoze, zistovali sme pred cestou do HR

andrbeata
4. aug 2019

@bubinovci
@ukulela Môže sedieť. Manželov bratranec je policajt v HU, my sme tiež viac v HU ako doma.
Ak idem sama so synom do Bp., tiež ho mám vpredu.

bubinovci
5. aug 2019

@andrbeata nehadam sa, hladali sme v zakone a tam bolo napisane ze len dieta do 2 rokov v protismere vo vajicku

fkata
5. aug 2019

https://www.autonavigator.hu/cikkek/segitunk-el...
Tu sú aktuálne informácie. Dieťa vpredu môže cestovať, buď v protismere s deaktivovaným airbagom, alebo v smere do výšky 150 cm s použitím autosedačky.
Vzadu sa používa autosedačka do 135 cm.

vroni
5. aug 2019

@fkata, po maďarsky neviem, ale ujo Google preložil do nemčiny, že vraj je "na prednom sedadle je povinný podsedak, samozrejme od 18 rokov". Netuším, čo sa tam v skutočnosti píše, ale preklad pobavil 🤪🤪🤪🤪🤪

fkata
5. aug 2019

@vroni Na prednom sedadle je povinná autosedačka, alebo podsedák do 150 cm.
S google mám "super" skúsenosti aj ja. 😀