icon

Navyšovanie palivového príplatku v sezóne leto 2013

ddaassuullaa
7. apr 2013

Chcela by som sa spýtať, či už Vás alebo niekoho z Vášho okolia kontaktovali cestovné kancelárie o navyšovaní príplatku pre tých klientov, ktorí neuhradili 100% hodnoty zájazdu? Ak áno, ktoré CK už k tomuto kroku pristúpili? Pre úplnú informáciu uvádzam, že nás práve kontaktovali (TIP travel,a.s., Tatratour,a.s. Koala Tours, Seneca, s.r.o. ), ale o výške zatiaľ nie. ĎAKUJEM za odpovede.

leusska
8. apr 2013

@ddaassuullaa mne dnes volali z Mediny, ak uhradime zvysok ceny zajazdu do 18.4. tak nebudeme musiet tento priplatok platit, ale o jeho vyske tiez nic ☹

adinam
8. apr 2013

Hľadám na nete a nenašla som žiadne info ohľadom zvyšovania palivových príplatkov...Myslím si,že cestovky by nemali zvyšovať tým,čo majú už objednané dovolenky.Doplatok celej sumy mi pripadá ako vydieranie 😒 Veď ako lákadlá používajú cestovky jednu z "výhod"zaplatiť časť sumy a ostatné 30 dní pred odletom.Je to neseriózne voči tým,čo nečakajú na LM.

adinam
8. apr 2013

Ešte som zabudla napísať,že niektoré CK to nerobia.My sme boli minulý rok cez Azur Reizen,objednávali sme vo FM a palivový príplatok nám nezvýšili,ani nežiadali doplatok v skoršom termíne 😉
Tento rok cestujeme cez Kartago,pýtala som sa nato pri objednávaní dovolenky a ubezpečili ma,že nás sa to nebude týkať-tak som zvedavá,či to bude pravda 😒

pempusik
8. apr 2013

@ddaassuullaa ja som sa pozerala na stranku hydrotour, maju tam aktualny cennik palivovych a letiskovych priplatokov na rok 2013. ale inak neviem povedat, ako je to s poplatkami, my chodime vacsinou lm.

moukuska
8. apr 2013

kazda CK to ma inak, niektore budu ziadat doplatok, ine nie. Niektore CK, ak je uhradena cela suma zajazdu, doplatok ziadat nebudu. Treba kontaktovat konkretnu CK, kde je zajazd kupeny 😉

moukuska
8. apr 2013

Seneca,...
Vyska palivovych priplatkov je nasledovna:
- BULHARSKO, KORFU, ZAKYNTHOS, KOS ..... 20 €/os. od 2 rokov
- EGYPT, TURECKO, SPANIELSKO, ANDALUZIA, MALORKA, IBIZA, CYPRUS, SEVERNY CYPRUS ... 30€/os. od 2 rokov
- TUNISKO, RHODOS, KRETA, SICILIA, KALABRIA, SARDINIA, MALTA, IZRAEL, POZNAVACIE A PUTNICKE ZAJAZDY ... 25 €/os. od 2 rokov
- kombinovane zajazdy ... 10 €/os. od 2 rokov.

PALIVOVY PRIPLATOK BUDU DOPLACAT:
- novi klienti
- klienti, ktori do 08.04.2013 nevyplatili plnu cenu zajazdu.

PALIVOVY PRIPLATOK NEBUDU DOPLACAT:
- klienti, ktori do 08.04.2013 zaplatili plnu cenu zajazdu.

moukuska
8. apr 2013

Globtour/Jazzwelt
Od 09.04.2013 až do odvolania, platia nasledovné palivové príplatky podľa jednotlivých destinácií:

- letecké zájazdy do Bulharska a Talianska : - 20 €/os. obojsmerne
- letecké zájazdy do Turecka: - 25 €/os. obojsmerne

Palivové príplatky účtujeme:

- pre všetkých nových klientov, ktorí si kúpia zájazd počnúc dňom 09.04.2013 a uhradia iba zálohu

- pre klientov, ktorí už majú zakúpený zájazd a neuhradia plnú cenu zájazdu do 15.04.2013 (vrátane)

Palivový príplatok sa týka všetkých osôb, ktorí majú vlastnú sedačku v lietadle
( to znamená aj DETI, ktoré majú dopravu ZDARMA - viď katalóg ).
Palivový príplatok sa neúčtuje iba pre INFANTOV pri leteckej doprave.

Palivový príplatok nebudeme účtovať:

- pre klientov, ktorí už majú kúpený zájazd a uhradili, resp. uhradia do 15.04.2013 plnú cenu zájazdu
- pre všetkých nových klientov, ktorí si kúpia zájazd počnúc dňom 09.04.2013 a uhradia hneď plnú
cenu zájazdu do 15.04.2013

ddaassuullaa
autor
8. apr 2013

@leusska dakujem, mna dorazilo skor to, ze uz skor, ako sa na trhu vobec zacnu hybat ceny paliv, mali vo vseobecnych podmienkach tento pripad podchyteny a zazracne kazdy poskytovatel chartrovych letov okamzite v tomto obdobi priplatky aj dvihol. nasla sa diera v zakone a tak preco by sme ju nevyuzili? 😠 to je take slovenske 🤐

ddaassuullaa
autor
8. apr 2013

@moukuska vdaka 😉 potom som to nasla v podmienkach, ako som pisala pred tebou - uz v case vydania katalogu pocitali s tym, co bude takmer rok v letnej sezone. nasa CK to ma v zmluve a tym padom, ako pozeram, to ma kazda jedna...cize kazdy rok idu zajazdy hore a plus k tomu si legalne uctuju palivove priplatky.

ddaassuullaa
autor
8. apr 2013

@adinam vdaka za pre mna cennu info. pretoze som doteraz bola v tom, ze vsetky CK su takto zdieracsky nastavene. super do buducnosti 😉

ddaassuullaa
autor
8. apr 2013

@moukuska este ku kontaktu CK - prave preto som sa pytala tu, kedze ta "nasa", zarucene poslednykrat, sa uz vcera ozvala a vyzera, ze jedni z prvych. moja chyba, ze taky detail, ako zakotvenie palivoveho priplatku v zmluve ako samozrejnost, som si nenastudovala vopred a spolahla som sa na zarucene marketingove info pri predajnom pulte. odmietam vydieranie typu - ak ale do DD.MM.RRRR uhradite 100% hodnoty zajazdu, palivovy priplatok vam nebude uctovany...uverovat niekoho, kto sa sezony vobec nemusi "dozit", necha si poistku proti insolventnosti platit klientom (pretoze sa zaratava do ceny zajazdu) a potom beh na dlhu trat dostat spat svoje peniaze v pripade krachu mi pride ako uplne zvratene...ale take fakt slovenske 😠

moukuska
8. apr 2013

@ddaassuullaa rataju s tym ze vseobecne podmienky nikto necita...

adinam
8. apr 2013

Fakt to majú premyslené už dopredu.Ja si dávam pozor,lebo tiež s nami takto vybabral globtour pred dvomi rokmi,museli sme do 15.4. vyplatiť celú sumu,lebo by nám ju zvýšili o 75 eur.Ako som už písala,Azur dodržal,čo sľúbil,napriek tomu,že tie palivové zvyšovali.Spolieham aj na Kartago,no uvidíme.Ale každopádne je to nehorázne,ešte ani FM neukončili a už zvyšujú.Inak v Tiptraveli mali vycapené na stránke už od januára ako ťahák,že"len 600 eur záloha"ostatné mesiac pred odletom...Bez komentára.

959touareg
9. apr 2013

opat zvysuju palivovy priplatok?? no horor. ved teraz uz bol cca od 180 - do 220€. to bude riadna palka. 🙄

santana
10. apr 2013

mne dnes prisiel mail z globtour ze sa zvysuju palivove priplatky, dokopy nam to vychadza 80e ale ked vyplatime zvysok zajazdu do 15.4. tak nemusime tie priplatky platit...Na nete ziadna info o zvysovani cien leteckeho paliva v roku 2013... 🙄