icon

Odchod na dovolenku s chorým dieťaťom?

tehulka2023
5. júl 2026

Ahojte zienky, manžel týžden dozadu ochorel, ako boli toe 40 tky vonku 🙃 asi klíma, ľad.. jedno s druhým, bolelo ho hrdlo, silná nádcha, aj ucho ho jeden deň bolelo, už mu to ako tak odznieva, no 3 dni dozadu to chytilo nas, mňa hrdlo, tetaz nádcha, dcéra 3 r zadná nádcha a mame ísť v stredu do chorvatska 🫠 nas ani tak neriešim s mužom …. Skôr mám hlavu v smútku z malej, či bude ok, či sa jej to tam “nerozjede” a spol….zatial nesmrka, nekasle, neteplotuje, cez deň papa pije je čulá, akurát počujem na hlase že je strašne “zahuvňaná”, večer ťažko zaspáva a počujem na dychani že nie je fit. Keď zaspí dýcha pekne akurát keď sa pomrvi, tak tak počuť take to klasické prechorenie na dychani …. Robíme vserky opatrenia- vetranie, zvhcovanie, vyvysena hlava, morská voda, inhalovanie, teplý kúpeľ na nohy, sinupret, ale žiadne výsledky, zajtra chcem ísť aj k doktorke nech ju pozrie a popocuva ale zaujíma ma aj vás nazor, šli by ste na tu dovo?

anonym_6d8fe7
5. júl 2026

Išla. More jej pomôže. Však nemá ani teplotu

marianarem
5. júl 2026

Rozhodla by som sa den pred odchodom podla stavu. My sme takto tento rok nesli. Najprv syn, potom muz, potom ja, no a mne to nestihlo prejst a den pred odchodom mi vyskocila zvysena teplota, tak sme nesli. A dobre sme urobili, nakoniec som skoncila na ATB, nebolo by mi to len tak preslo. Ak by bola dcera bez teploty, tak by som isla. Resp. este podla toho, ci idete autom alebo letecky, lebo taky let s opuchnutymi a plnymi dutinami nie je ktovieco.

euka210
5. júl 2026

@tehulka2023 ked nema teplotu a je to bezne nachladenie, tak uvidis v utorok ako bude. Ked nebude horsie, tak by som sla.

anonym_12741d
5. júl 2026
@marianarem

Rozhodla by som sa den pred odchodom podla stavu. My sme takto tento rok nesli. Najprv syn, potom muz, potom ja, no a mne to nestihlo prejst a den pred odchodom mi vyskocila zvysena teplota, tak sme nesli. A dobre sme urobili, nakoniec som skoncila na ATB, nebolo by mi to len tak preslo. Ak by bola dcera bez teploty, tak by som isla. Resp. este podla toho, ci idete autom alebo letecky, lebo taky let s opuchnutymi a plnymi dutinami nie je ktovieco.

@marianarem
Ked ma zatchate dutiny tak pri odlete a pristavani su to muky

helenbozka
5. júl 2026

@tehulka2023 myslím, že zmena klímy - morský vzduch - jej urobí lepšie na dýchanie. Sinupret podporuje vykasliavanie, to by som nedávala, ak nechceš, aby sa rozkašľala.

Pri zadnej nádche je nutné len zvhcovať nos a čistiť s morskou vodou, tej je v Chorvátsku našťastie dosť 😉

Chápem tvoje obavy, ale do stredy jej to ani neodíde a pokiaľ nemá horúčky a podobne, tak sa ani nezhorší.
To je nutné len "prečkať" s odsávačkou po ruke a odíde to samé.
Ale keď sa poradíš s doktorkou, ona ti dá rady, ako jej uľaviť, určite Ti nepovie, či máte ísť na dovolenku alebo nie, to rozhodnutie prenechá na vás.

ninka99865
6. júl 2026

Preboha to fakt sa pýtaš veď dieťaťu dokopy nič neni šla by som..

terezmaria
6. júl 2026

Išla by som, ja som tiež pár krát išla chorá a u mora sa mi rýchlo polepšilo.

anonym_f06f05
6. júl 2026

Ked mala moja asi 2,5r sli sme 1x na dovolenku - autom do talianska .dcera bronchitida , kasel nenormalny .
Po 2 dnoch v Taliansku jej nic nebolo 😅

Zamna ist 👍👍

anonym_0722cb
6. júl 2026

Podľa toho ako jej bude
Mňa nikdy rodičia netahali,ked som bola chorá niekde na cesty a chvála bohu
A nerobím to ani ja pri dieťati

vikusjk
6. júl 2026

@tehulka2023 autom by som isla, letecky po skusenosti ked dcera letela s nadchou - uz nikdy viac! A to uz je "velka", ale letiet s nadchou ju kompletne zlomilo a dva tyzdne nepocula na to jedno ucho, ktore ju tak bolelo az jej v nom prasklo.
Ale tak chorvatsko asi idete autom predpokladam.