icon

Plánovanie dovolenky na Seycheloch alebo Maldivách

osky
24. jan 2026

Mate niekto realnu skusenot?
S konkretnxm miestom,hotelom,ostrovom....
Skratka nieco konkretne.
Ake su tam pomery,moznosti na vylety ci prenajatie auta-kolko to stoji.
Hlavne ma zaujima,ci tam byvaju vlny alebo sa da v pohode kupat...
Vselico som uz popozerala,ponuk je neurekom...len si vybrat.

Strana
z2
anonym_3a817d
25. jan 2026
@procrastique

@anonym_3a817d Na Maldivách si variť nevieš. Tie ubytká po 40e noc (ani žiadne iné) nemajú nikdy kuchynku a v obchode sú síce ceny rovnaké ale nič v nich okrem čipsov, džúsov a dobošiek v podstate nemajú.

@procrastique znama chodi 2x do roka na maledicy a oni si varia. Zalezi od ostrovu, a tam ich je vela.

procrastique
25. jan 2026
@anonym_3a817d

@procrastique znama chodi 2x do roka na maledicy a oni si varia. Zalezi od ostrovu, a tam ich je vela.

@anonym_3a817d Popýtaj názov ubytka 🤐

anonym_3a817d
25. jan 2026
@procrastique

@anonym_3a817d Popýtaj názov ubytka 🤐

@procrastique oki, budem s nou zaciatkom tyzdna, zistim.

osky
autor
25. jan 2026
@procrastique

Z tých drahších (ale zároveň nestoja majland ako Soneva, Joali atď) odporúčam napríklad Manufaru, Alila, Hurawalhi, Milaidhoo...

Zo strednej kategorie napr je fajn You and me, Jawakara, Raaya, Dhigali, Olhuveli,

Uplne neodporúčam Ailafushi, So, Hard Rock, Conrad...

Moja najväčšia láska a každému odporúčam je Alila, Kihavah a W Maldives. Ostatné sú vždy do veľkej kopromis.

@procrastique uau,siper.
Velmi dakujem za perfektnu odpoved.
Nsjprv si este daco podla tvojich odporucani popozeram.
Ale isto sa edte ozvem

zuzanka0258
25. jan 2026
@alica110

@anonym_105582 Určite bez cestovky, je to lacnejšie.

@alica110 ahoj a bez cestovky ako na to ?

procrastique
25. jan 2026
@osky

@procrastique uau,siper.
Velmi dakujem za perfektnu odpoved.
Nsjprv si este daco podla tvojich odporucani popozeram.
Ale isto sa edte ozvem

@osky Ak chceš, kľudne pošli do správy rozpočet, pozriem ti aj ja čo za tú cenu dáva zmysel.
Ešte si určite ujasní ak pôjdeš na MD, že čo sú hlavné kritériá, čo je pre vás podstatné.
Napríklad:
Chcete navštíviť podvodnú reštauráciu?
Preferujete niečo akčnejšie/rušnejšie alebo skôr absolútny kľud?
Chcete absolútne prázdne pláže, že 0 osôb kdekoľvek sa pozrieš alebo ti nevadí, ak sa na pláži vyskytne napr 10-20 ľudí?
A čo deti? Nevadia na ostrove? Vadia? Stačí len oddelená reštaurácia pre dospelých alebo lepšie rezort, kde deti nie sú?
A čo transfer? Nebojíte sa ísť hydroplánom?
Aký je rozpočet?
A čo šnorchlovanie? CHcete podvodný svet ako z dokumentu alebo skôr preferujete absolútne nádhernú vodu?
A čo ostrov? Vadí ak je umelo vybudovaný a teda má menej zelene alebo chcete prírodnú džunglu?
A čo vlnolamy? Chcete radšej " umelú zátoku " s vlnolamami kde je fakt teplá voda až skoro stojaca alebo vlnolamy nesmú byť?
A požadujete piesok jemný ako múka alebo vadí aj trocha úlomky z koralov?
Je pre vás jedlo vysoko podstatné alebo nie ste na jedlo zaťažení?

A potom už len také maličkosti, že či vám vadí ak vás niekto vidí " v súkromnom dvore" pri vile alebo či vám to nevadí, či je problém, že niektoré rezorty ponúkajú len bufetové stravovanie, či vám vadí, že vo vodnej vile nie je tieň/strieška, atd atď...

Keď máte toto cca ujasnené, tak potom sa dá hľadať správny rezort a hľadať kompromis, nakoľko za tú cenu si to človek zaslúži a očakáva podľa svojich predstáv.

A už len dodám, že ak ideš do rezortu, často je lacnejšia varianta osloviť cestovku/agenta, nakoľko majú s rezortami vybudované lepšie ceny. Maldivy (tie rezortné) fungujú na B2B predaji, B2C nie je zrovna cenovo prívetivý.

osky
autor
Včera o 14:23
@procrastique

@osky Ak chceš, kľudne pošli do správy rozpočet, pozriem ti aj ja čo za tú cenu dáva zmysel.
Ešte si určite ujasní ak pôjdeš na MD, že čo sú hlavné kritériá, čo je pre vás podstatné.
Napríklad:
Chcete navštíviť podvodnú reštauráciu?
Preferujete niečo akčnejšie/rušnejšie alebo skôr absolútny kľud?
Chcete absolútne prázdne pláže, že 0 osôb kdekoľvek sa pozrieš alebo ti nevadí, ak sa na pláži vyskytne napr 10-20 ľudí?
A čo deti? Nevadia na ostrove? Vadia? Stačí len oddelená reštaurácia pre dospelých alebo lepšie rezort, kde deti nie sú?
A čo transfer? Nebojíte sa ísť hydroplánom?
Aký je rozpočet?
A čo šnorchlovanie? CHcete podvodný svet ako z dokumentu alebo skôr preferujete absolútne nádhernú vodu?
A čo ostrov? Vadí ak je umelo vybudovaný a teda má menej zelene alebo chcete prírodnú džunglu?
A čo vlnolamy? Chcete radšej " umelú zátoku " s vlnolamami kde je fakt teplá voda až skoro stojaca alebo vlnolamy nesmú byť?
A požadujete piesok jemný ako múka alebo vadí aj trocha úlomky z koralov?
Je pre vás jedlo vysoko podstatné alebo nie ste na jedlo zaťažení?

A potom už len také maličkosti, že či vám vadí ak vás niekto vidí " v súkromnom dvore" pri vile alebo či vám to nevadí, či je problém, že niektoré rezorty ponúkajú len bufetové stravovanie, či vám vadí, že vo vodnej vile nie je tieň/strieška, atd atď...

Keď máte toto cca ujasnené, tak potom sa dá hľadať správny rezort a hľadať kompromis, nakoľko za tú cenu si to človek zaslúži a očakáva podľa svojich predstáv.

A už len dodám, že ak ideš do rezortu, často je lacnejšia varianta osloviť cestovku/agenta, nakoľko majú s rezortami vybudované lepšie ceny. Maldivy (tie rezortné) fungujú na B2B predaji, B2C nie je zrovna cenovo prívetivý.

@procrastique

Preferujem miesto,kde nebudeme uplne sami,odrezani od sveta

Tichu pokojnu plaz priamo pri hotely,kde sa da plavat,nie je okamzity hlboky vstup do mora-vlnolamy su viac nez top,za mna-velke vlny znemozznuju kupanie...mensie vlny mi nevadia.
Krasny piesok,ale nejaky ten koral alebo kamienok mi nevadi
Taku plaz ,kde pri kupani nebudem zdielat vodu s rybami-snorchlovanie si radsej priplatim na nejakom vylete.mne zivocichy vadia aj u nas,na jazere 😅

Toto je pre mna na dovolenke pri mori najdolezitejsie!!
Oststne veci sa daju prezit,aj ked by neboli uplne super-my sme prisposobivi a vcelku nenarocni.ale ked si to zaplatim,nech z toho cosi aj mam

Ludia mi nevadia,pokial tam nebude hlava na hlave
Lepsie nieco pre dospelych,ale v zasade mi nevadia ani obcasne deti

Co sa jedla tyka,samozrejme je dolezite aby chutilo dobre-moj muz je na toto dost haklivy,
a aby sa nejedlo 10 dni to iste dookola...
preferujeme bufetovy styl ,kde si mozem vybrat,co aj realne zjem,nemam rada plytvanie..
ale samozrejme ,ze chceme ochutnat aj tradicnu kuchynu
Preto radsej maximalne polpenziu,a obed alebo medzicas by sme prave chceli riesit v nejakych typickych miestnych restauraciach,stankoch...

Cize take miesto,kde je aj takato moznost,ist jest von-mimo rezort,tradicnu kuchynu.../je lepsia polpenzia,alebo stacia ranajky?/

Ake su ceny napojov,ako je to s vodou?
Je dostupna bezplatna pitna voda,alebo si ju treba kupit-kolko stoji?
Tym padom-neoplati sa koli tomu radsej all inkl.?

Takisto miesto,odkial su lahko dostupne vylety-nejake moznosti ,aj ked si neprenajmeme auto....

A napr.aby boli na plazi lehatka a slnecniky...
Ako to vlastne funguje na tych vilach na vode?
To sa potom kupes len tam,ci je to jedno?

Ja sa pytam ako hotentot,ale vies.
Isli by sme prvy raz a vsetko vyzera super...

Proste,chceme sa okupat,ale aj nieco vidiet,zazit...uzit tradicnu kuchynu ale moct si aj vybrat...
A nebyt stale na verejnych plazach...

Cenovo-ponuky su uz aj okolo 6000 pre 2 dvoch,samozrejme,citam recenzie a zatial teda neviem...

Lebo jasne ze ked dam 8000 za all inkl,alebo 7 za len ranajky..tak je volba jasna-Ale do tych 8.000 -8,5 tis.asi...neviem.
Lebo ratam este s roznymi vydavkami uz priamo tam.
Ja by som skor uvitala,keby si mi dala nejake tipy na konkretne atoly a miesta v nich.
Lebo z toho ,co si uviedla,som sa pri zadavani v cestovke nevedela orientovat,musela som najprv googlit kde to je...

Vies-mali sme dovolenky s ranajkami a verejnymi plazami....prezili sme,ale ..
Pekne to bolo v tom,ze sme vecerali vzdy inde,videli sme kopu novych miest,vylety....ale tie vecere aj vela stali a ubytko bolo tiez skromnejaie..

Potom sme mali dovolenky all inkl.,kde to za mna je vzdy obzerstvo-nevies si vybrat..
A v podstate si koli tomu nejak priklincovana k hotelu-alebo proste obmedzena casovo....
A nemas sancu ochutnat nieco vonku
Na 2.strane koli napojom a sluzbam hotela to castokrat je fajn.

Tak teraz neviem,no..
Ak das nejake napady,budem ti velmi vdacna.vlastne uz aj som

procrastique
Včera o 15:22
@osky

@procrastique

Preferujem miesto,kde nebudeme uplne sami,odrezani od sveta

Tichu pokojnu plaz priamo pri hotely,kde sa da plavat,nie je okamzity hlboky vstup do mora-vlnolamy su viac nez top,za mna-velke vlny znemozznuju kupanie...mensie vlny mi nevadia.
Krasny piesok,ale nejaky ten koral alebo kamienok mi nevadi
Taku plaz ,kde pri kupani nebudem zdielat vodu s rybami-snorchlovanie si radsej priplatim na nejakom vylete.mne zivocichy vadia aj u nas,na jazere 😅

Toto je pre mna na dovolenke pri mori najdolezitejsie!!
Oststne veci sa daju prezit,aj ked by neboli uplne super-my sme prisposobivi a vcelku nenarocni.ale ked si to zaplatim,nech z toho cosi aj mam

Ludia mi nevadia,pokial tam nebude hlava na hlave
Lepsie nieco pre dospelych,ale v zasade mi nevadia ani obcasne deti

Co sa jedla tyka,samozrejme je dolezite aby chutilo dobre-moj muz je na toto dost haklivy,
a aby sa nejedlo 10 dni to iste dookola...
preferujeme bufetovy styl ,kde si mozem vybrat,co aj realne zjem,nemam rada plytvanie..
ale samozrejme ,ze chceme ochutnat aj tradicnu kuchynu
Preto radsej maximalne polpenziu,a obed alebo medzicas by sme prave chceli riesit v nejakych typickych miestnych restauraciach,stankoch...

Cize take miesto,kde je aj takato moznost,ist jest von-mimo rezort,tradicnu kuchynu.../je lepsia polpenzia,alebo stacia ranajky?/

Ake su ceny napojov,ako je to s vodou?
Je dostupna bezplatna pitna voda,alebo si ju treba kupit-kolko stoji?
Tym padom-neoplati sa koli tomu radsej all inkl.?

Takisto miesto,odkial su lahko dostupne vylety-nejake moznosti ,aj ked si neprenajmeme auto....

A napr.aby boli na plazi lehatka a slnecniky...
Ako to vlastne funguje na tych vilach na vode?
To sa potom kupes len tam,ci je to jedno?

Ja sa pytam ako hotentot,ale vies.
Isli by sme prvy raz a vsetko vyzera super...

Proste,chceme sa okupat,ale aj nieco vidiet,zazit...uzit tradicnu kuchynu ale moct si aj vybrat...
A nebyt stale na verejnych plazach...

Cenovo-ponuky su uz aj okolo 6000 pre 2 dvoch,samozrejme,citam recenzie a zatial teda neviem...

Lebo jasne ze ked dam 8000 za all inkl,alebo 7 za len ranajky..tak je volba jasna-Ale do tych 8.000 -8,5 tis.asi...neviem.
Lebo ratam este s roznymi vydavkami uz priamo tam.
Ja by som skor uvitala,keby si mi dala nejake tipy na konkretne atoly a miesta v nich.
Lebo z toho ,co si uviedla,som sa pri zadavani v cestovke nevedela orientovat,musela som najprv googlit kde to je...

Vies-mali sme dovolenky s ranajkami a verejnymi plazami....prezili sme,ale ..
Pekne to bolo v tom,ze sme vecerali vzdy inde,videli sme kopu novych miest,vylety....ale tie vecere aj vela stali a ubytko bolo tiez skromnejaie..

Potom sme mali dovolenky all inkl.,kde to za mna je vzdy obzerstvo-nevies si vybrat..
A v podstate si koli tomu nejak priklincovana k hotelu-alebo proste obmedzena casovo....
A nemas sancu ochutnat nieco vonku
Na 2.strane koli napojom a sluzbam hotela to castokrat je fajn.

Tak teraz neviem,no..
Ak das nejake napady,budem ti velmi vdacna.vlastne uz aj som

@osky
Asi sa toho chytím tak postupne podľa toho čo si ty písala. Najskôr si asi treba ujasniť, že ak hľadáte "miestnu kultúru" tak tú v rezorte nezažijete. Je tam prevažne personál so Srí Lanky, ktorý servíruje jedlo západniarskeho typu pre "západniarov". Bežný rezort má približne 3-6 reštaurácií. Middle east, japonská, morská, grill a bufetová.
Vrámci tej bufetovej raz za týždeň býva ,, maldivský večer" , kde sa dá vyskúšať rôzne maldivské jedlo a zároveň uvidíte aj boduberu show (bubeníci/tanečníci) ale mimo toho je celý rezort aj všetko nastavené na naše západné štandardy.

Ak by si chcela ísť na klasický ostrov (domáci/lokálny) tak tam ťa čakajú klasické reštaurácie západného typu tiež, (niečo ako bulharsko pred 20-30 rokmi), plastové stoličky, plastové stoly, grilovaná ryba s hranolkami za cca 15usd osoba a toť vše.
Neuvidíš tam ani žiadnu kultúru, deti idú do školy, hrajú futbal na umelom trávniku a dospelí sa akurát tak vozia občas na skútri.

Z domáceho ostrova si vieš zaplatiť výlety ako napríklad - šnorchlovanie, potápanie, delfíny, žraloky, sandbank , návšteva opusteného ostrova, rybačka etc etc. Na domácom ostrove je cena približne 50usd osoba.
(auto tam neexistuje v podstate ako dopravný prostriedok, sú to spravidla ostrovy, ktoré do 10-15min obídeš celé)

Rovnaké výlety ponúkajú aj rezorty, len sú v inej kvalite v celkovo inom štandarde ( bezpečnosť, efektivita, zážitok, gastronomia, naplnenosť lode )...Rovnako auto tam neexistuje a nemáte tam kam odísť, nakoľko to je že jeden ostrov/jeden rezort.

S vlnolamom ti bohužiaľ poradiť úplne neviem, nakoľko pre mňa je to absolútne no go :D Nechcem ich vidieť ani z kilometra.

Ak mužovi záleží na jedle, vyhla by som sa konceptom hotela, ktorý majú jediný plán jedla a to all inclusive. Tam sa väčšinou ide na kvantitu a nie kvalitu. Zvolit teda rezort, ktorý ponúka aj iné formy stravovania a kľudne zaplatiť all inclusive ale neísť do rezortu ako napríklad Cora Maldives, kde všetkého varia tony len aby bolo a potom to chutí ako piliny :D

Čo je aj odpoveďou na tie miestne stánky a reštaurácie, Maldivy nič také (v rezortoch ani na domácich ostrovoch) nemajú. Neexistuje tam koncept street food ako napríklad niekde v Thajsku/Bali atd atd. Reštaurácie sú tam len pre turistov a teda je aj jedlo vyskladané pre "priemerného turistu".

My osobne si vyberáme len polpenziu alebo plnú penziu a ak chceme niečo extra, tak si to doplatíme a nikdy sme sa nevyšplhali na cenu all inclusive, čiže všade sme vďaka tomu ušetrili.

Voda v rezortoch je všade ,, house water" . Je to len odslanená morská voda/spracovaná na pitie a je všade zadarmo. Sú vždy 2 flaše denne na izbe a počas každého jedenia je tam neobmedzený prístup k vode.

Čo sa nápojov týka, tak sa to odvíja od ceny/kvality rezortu, čím bol rezort drahší, tým sú drahšie aj nápoje. Dajme tomu, že v priemere rátaj plechovka koly 5-6usd, mohito cca 10usd.

Výlety sú v rámci rezortu skoro všade 2 zadarmo ( rybačka na vlások pri západe slnka a potom ešte jedno šnorchlovanie na koral) . Za ostatné sa pripláca cca 120usd osoba (čiže drahšie než na lokálnom ostrove) , avšak na lodi vás bude iba zopár, budete tam mať so sebou obslužný personál, bezpečnú loď, kvalitných sprievodcov, nachystané jedlo na lodi, ak pôjdete na "sandbank" bude vás tam čakať šampanské, slnečník a rôzne iné výhody.

Koncept lehátok a slnečníkov na domácich ostrovoch nefunguje, čo si nezbalíš to v podstate nemáš. Slnečníky som ani nevidela, žeby sa tam niekde dali kúpiť. ( Naposledy sme boli na domácom Rasdo a Ukulhas pred 3 rokmi).

V rezortoch má každý svoje lehátka a slnečníky pri svojej vile, teda sa o to absolútne nestaráš. Ak by si chcela ísť na relax k bazénu, tak tam sú samozrejme dalšie lehátka a slnečníky zdarma, všetko vždy prázdne, môžeš každých 10minút ležať inde. Nik ich nevyužíva, lebo každý "sedí" na svojej vile a užíva si svoje súkromie.

Vila vyzerá zvyčajne tak že je zvyčajne pár metrov od pláže a má svoju terasu a na nej je gauč a potom pár krokov z vily je pláž a na nej máš už tie svoje lehátka a slnečníky.

Vodná vila rovnako, vyjdeš zo spálne na terasu a na nej máš cca 2-4 lehátka a slnečníky len pre seba.

Z môjho pohľadu čo sa týka atolov je to absolútne jedno. Každý je fajn. Nemusíš sa obávať obžerstva, nebýva to také " turecké/egyptské" obžerstvo. Nepraskajú tam nikdy stoly pod hŕbou jedla. Skúsim ti pridať pár svojich fotiek, najmä z tých víl a z nejakej pláže, nech môžeš nazrieť a posielam len také, čo určite to toho rozpočtu sadnú.

Moje požiadavky sú, žiadne vlnolamy, ideálne byť oddelení od detí, top pláže, minimum ľudí. Skvelý servis, dostatočne priestranné vily a maximum súkromia.

procrastique
Včera o 15:29
procrastique
Včera o 15:36

Vlastne toto bola nasa vila a nas dvor. Tie lehatka co vidis na fotkach boli nase. Tie dve na pláži sa nachádzali za tým tunelom

procrastique
Včera o 15:39

Toto je este fotene spod toho tunela a tam hore tie prazdne lehatka to je odfotena “ verejna “ časť

procrastique
Včera o 15:57

Ak môžem poradiť, kam by som vám odporúčala ísť a na aké rezorty sa pýtať, ak zvolíte rezort ( vrámci tohto rozpočtu)
Tak napríklad

You and Me
Alila
Dhigali ( tam sú vlnolamy, urobili tam malé zátoky kam žiadne vlnky neprejdu doslova)
Velingandu
Six Senses
Amila
Jawakara ( tam boli extrémne plytčiny, skoro stojata voda snáď aj kilometer :D )
Milaidhoo
Constance Halaveli
LeMeridien
W Maldves
Anantara Kihavah
Outrigger (plytčina nádherná)
Rayaa by atmosfere ( boli sme teraz v novembri a v podstate na tú cenu super ponuka)
Hurawalhi

A alebo teda určite vyraď ( za tú cenu čo si pýtajú je to absolútna hovadina, či už pretože je to drahé alebo je tam ľudí ako na václaváku, prípadne to nemá s maldivami nič spoločné) :
Lobigili
GiliLankanfushi (asi som to trocha pomotala ten nazov ale sú tam morské trávy všade v mori)
Olhuveli (jedine ak budete chcieť rezort a zároveň za malo peňazí inak nie)
Meeru ( krásna príroda ale rozpadá sa to tam doslova pod nohami)
Puullman (vlny)
Kuredu (ľudia všade)
Riu (otrasne gastro päťkorunové)
Taj exotica (tráva)
Emerald maldives ( otrasne gastro)
Riu palace ( ľudia všade)
Ailafushi ( snad najhoršie maldivy čo som videla)
Avaani plus fares ( ľudia všade)
Oblu Sangeli ( to nie sú maldivy snad ani)
Emerald Faarufushi (tona nekvalitného jedla)
Hard rock ( turecko ako vyšité)
Raddisson blue ( ľuda všade)
Vila Nautica (turecko)
Siyam world ( nekonečno detí, to bola hrôza, snad viac detí než dospelých)

Ak ti toto bude niekto núkať tak tomu sa fakt vyhni.

Môj sukromný názor : W maldives alebo Alila, prípadne Kihavah. Vrelo odporúčam, vôjdu do rozpočtu.
Prípadne four seasons 🙂

anonym_20adcc
Včera o 17:49
@procrastique

Ak môžem poradiť, kam by som vám odporúčala ísť a na aké rezorty sa pýtať, ak zvolíte rezort ( vrámci tohto rozpočtu)
Tak napríklad

You and Me
Alila
Dhigali ( tam sú vlnolamy, urobili tam malé zátoky kam žiadne vlnky neprejdu doslova)
Velingandu
Six Senses
Amila
Jawakara ( tam boli extrémne plytčiny, skoro stojata voda snáď aj kilometer :D )
Milaidhoo
Constance Halaveli
LeMeridien
W Maldves
Anantara Kihavah
Rayaa by atmosfere ( boli sme teraz v novembri a v podstate na tú cenu super ponuka)
Hurawalhi

A alebo teda určite vyraď ( za tú cenu čo si pýtajú je to absolútna hovadina, či už pretože je to drahé alebo je tam ľudí ako na václaváku, prípadne to nemá s maldivami nič spoločné) :
Lobigili
GiliLankanfushi (asi som to trocha pomotala ten nazov ale sú tam morské trávy všade v mori)
Puullman (vlny)
Kuredu (ľudia všade)
Taj exotica (tráva)
Vila Nautica (turecko)

Môj sukromný názor : W maldives alebo Alila, prípadne Kihavah. Vrelo odporúčam, vôjdu do rozpočtu.
Prípadne four seasons 🙂

@procrastique prosím Ťa, nemáš skúsenosť s lokálnym ostrovom Dhigurah? Ako je to na Maldivách s komármi na lokálnych ostrovoch? Aké SPF treba zohnať, stačí 50+? Nie je veľké riziko stúpenia na raju na plytčine? Nikdy sme ešte neboli v trópoch, preto také otázky.

nicicka
Včera o 18:01

Ja ti len napíšem z nášho pohľadu. Ceny nebudem rozoberať lebo si trocha inde 😁...za mňa bola chyba ze sme hneď ako prvú exotiku dali MD. Už sa veru ťažko dorovnava. Dnes sme sa vrátili zo Seychel. Za mňa jednoznačne MD. Kľudný oceán, dá sa snorchlovať, krajší a čistejší.

procrastique
Včera o 18:02
@anonym_20adcc

@procrastique prosím Ťa, nemáš skúsenosť s lokálnym ostrovom Dhigurah? Ako je to na Maldivách s komármi na lokálnych ostrovoch? Aké SPF treba zohnať, stačí 50+? Nie je veľké riziko stúpenia na raju na plytčine? Nikdy sme ešte neboli v trópoch, preto také otázky.

@anonym_20adcc Ahoj, Dhigurah ma peknú širokú pláž, je tam dokonca aj taký výbežok čo sa podobá skoro na sandbank. Za mňa je to jeden z lepších ostrovov, je tam aj dosť reštaurácií avšak, ak očakávaš také prázdne pláže ako z nastajlovaných fotiek, tak ťa chcem vopred upozorniť, že tam chodí už dosť ľudí, takže môžeš byť sklamana.
Avšak stále sa to nedá porovnať s plážami v EU kde je hlava na hlave.

SPFko ja kupujem Biodermu 50tku a stačí, len fakt natierajte poctivo každé 2hodiny, v podstate ťa môže spáliť doslova aj za 10minút. Často tam turisti nosia spf plavky.
Riziko že stupíš na raju na plytčine je skoro rovná nule. Neplávajú až do úplnej plytčiny/na koniec mora k pláži. Nehovoriac o tom, že sú skôr len sezónne a už v pomerne malom počte, väčšinou si rád ak vidíš na vlastné oči nejaké aj to zvyčajne z móla 🙂 ( Prípadne počas kŕmenia)

anonym_20adcc
Včera o 18:13
@procrastique

@anonym_20adcc Ahoj, Dhigurah ma peknú širokú pláž, je tam dokonca aj taký výbežok čo sa podobá skoro na sandbank. Za mňa je to jeden z lepších ostrovov, je tam aj dosť reštaurácií avšak, ak očakávaš také prázdne pláže ako z nastajlovaných fotiek, tak ťa chcem vopred upozorniť, že tam chodí už dosť ľudí, takže môžeš byť sklamana.
Avšak stále sa to nedá porovnať s plážami v EU kde je hlava na hlave.

SPFko ja kupujem Biodermu 50tku a stačí, len fakt natierajte poctivo každé 2hodiny, v podstate ťa môže spáliť doslova aj za 10minút. Často tam turisti nosia spf plavky.
Riziko že stupíš na raju na plytčine je skoro rovná nule. Neplávajú až do úplnej plytčiny/na koniec mora k pláži. Nehovoriac o tom, že sú skôr len sezónne a už v pomerne malom počte, väčšinou si rád ak vidíš na vlastné oči nejaké aj to zvyčajne z móla 🙂 ( Prípadne počas kŕmenia)

@procrastique ďakujem, celkom si ma potešila. Sľubujem si od toho najmä pozorovanie podmorského sveta, tajne dúfam v žraloky veľrybie a raje manty. Luxus nie je prioritou, preferujeme autentické zážitky. Chystáme sa tam ísť koncom februára a hľadali sme ekonomickú alternatívu. Z cestovateľských videí to vyzerá fajn, tak snáď nebudeme sklamaní. Trochu ma vystrašili tvrdením, že pokiaľ ideš cez les, sú tam roje komárov a keď ideš po pláži, tam komáre nie sú, ale spáli Ťa zase slnko.

procrastique
Včera o 18:16
@anonym_20adcc

@procrastique ďakujem, celkom si ma potešila. Sľubujem si od toho najmä pozorovanie podmorského sveta, tajne dúfam v žraloky veľrybie a raje manty. Luxus nie je prioritou, preferujeme autentické zážitky. Chystáme sa tam ísť koncom februára a hľadali sme ekonomickú alternatívu. Z cestovateľských videí to vyzerá fajn, tak snáď nebudeme sklamaní. Trochu ma vystrašili tvrdením, že pokiaľ ideš cez les, sú tam roje komárov a keď ideš po pláži, tam komáre nie sú, ale spáli Ťa zase slnko.

@anonym_20adcc Komáre sú hop alebo trop, Digurah je veľmi zalesnený čiže komáre tam byť môžu (dokonca aj s Dengue ) avšak február je suchý mesiac, nebola by som zbytočne v strese 🙂

procrastique
Včera o 18:17
@anonym_20adcc

@anonym_20adcc Ak sa fakt bojíš komárov a prípadnej Dengue, tak si pozri ostrovy, ktoré nie sú také zalesnené. Teda niečo iné ako Dhigurah a Thodoo 🙂

anonym_20adcc
Včera o 18:21
@procrastique

@anonym_20adcc Ak sa fakt bojíš komárov a prípadnej Dengue, tak si pozri ostrovy, ktoré nie sú také zalesnené. Teda niečo iné ako Dhigurah a Thodoo 🙂

@procrastique neviem, či sa mám báť 😀, preto sa pýtam. A les chceme a už to máme aj tak zajednané. Vezmem repelent a uvidíme. Ja sa ani nie že bojím, len nemám ešte skúsenosť, tak radšej nechcem nič podceniť.

procrastique
Včera o 18:40
@anonym_20adcc

@procrastique neviem, či sa mám báť 😀, preto sa pýtam. A les chceme a už to máme aj tak zajednané. Vezmem repelent a uvidíme. Ja sa ani nie že bojím, len nemám ešte skúsenosť, tak radšej nechcem nič podceniť.

@anonym_20adcc Repelenty sa dajú kúpiť aj za cca 2USD v miestnom obchode, zdali sa mi účinnejšie.
V podstate, ak zistíte, že je situácia s komármi zlá (čo vo februári nebude) tak budete chodiť po pláži 🙂 Nebude to koniec sveta. Len sa priprav, že to môže byť veľká výprava, Digurah je jeden z najväčších ak nie aj najväčší domáci obyvany ostrov :D

anonym_20adcc
Včera o 18:47
@procrastique

@anonym_20adcc Repelenty sa dajú kúpiť aj za cca 2USD v miestnom obchode, zdali sa mi účinnejšie.
V podstate, ak zistíte, že je situácia s komármi zlá (čo vo februári nebude) tak budete chodiť po pláži 🙂 Nebude to koniec sveta. Len sa priprav, že to môže byť veľká výprava, Digurah je jeden z najväčších ak nie aj najväčší domáci obyvany ostrov :D

@procrastique píšu, že má 3km a s tým sandbankom 4 km, čo sa mi nezdá tak veľa. Sme zdatní turisti, aj keď po piesku je pohyb ťažší a pomalší. Bývať by sme mali blízko tej bikini pláže, verím, že to bude OK.

anonym_e8de61
Včera o 18:58
@anonym_105582

@lenka1231 nechcem byť Neslušna ale prosím skadiaľ na také drahé dovolenky vziať peniaze? Ved tie ceny Su hrozne co pozerám internet. Nie to ešte s deťmi. zarábam si slušne si myslím na slovenské pomery snažím sa šetriť robím čo môžem stále niekam chodíme Bulharsko Kréta atď. Chcela by som ďalší rok Bahrajn ale Seychely a maledivy sú stále too much 😭 p, s, nemám partnera ktorý by pozval a zaplatil. Žijem s deťmi z jedného príjmu

@anonym_105582 učiteľska rodina, ešte 1 dieťa s nami na dovolenku.
Hlavná sezóna letné prazdniny, Indonézia, 3 týždne - naozaj 21 dni, kompletka s výletmi, potápanie, wellness atd vyšlo cca 2300 na osobu. Letenky take lepšie, žiaden Scott. Kreta na 10 dni vysla viac.

osky
autor
Včera o 20:07
@nicicka

Ja ti len napíšem z nášho pohľadu. Ceny nebudem rozoberať lebo si trocha inde 😁...za mňa bola chyba ze sme hneď ako prvú exotiku dali MD. Už sa veru ťažko dorovnava. Dnes sme sa vrátili zo Seychel. Za mňa jednoznačne MD. Kľudný oceán, dá sa snorchlovať, krajší a čistejší.

@nicicka ceny inde?

Je to na Maledivy maly rozpocet?
Ja pozeram aj tie Seychely a teda uvidime.
Zatial tie Maledivy sa mi javi,ze sa tam budem nudit....🙈
Ale kazdu radu ocenim...

osky
autor
Včera o 20:23
@procrastique

Tak napríklad

You and Me
Alila
Velingandu
Six Senses
Amila
Milaidhoo
Constance Halaveli
LeMeridien
W Maldves
Anantara Kihavah
Hurawalhi

Lobigili
Puullman (vlny)
Kuredu (ľudia všade)
Taj exotica (tráva)
Vila Nautica (turecko)

Prípadne four seasons 🙂

@procrastique a vy teda nechofite xo rezortov?
Ako to potom vsetko vybavujete?
Na vlastnu päst si vsetko organizujete?
Ci ako?
Lebo vsak cestovky ponukaju rezorty...
Prvu som pozerala Alilu a vysla mi okolo 12 000
To uz mi je luto dat ...

procrastique
Včera o 20:35
@osky

@procrastique a vy teda nechofite xo rezortov?
Ako to potom vsetko vybavujete?
Na vlastnu päst si vsetko organizujete?
Ci ako?
Lebo vsak cestovky ponukaju rezorty...
Prvu som pozerala Alilu a vysla mi okolo 12 000
To uz mi je luto dat ...

@osky My chodíme prevažne do rezortov, resp. občas ak ideme so známymi tak im chceme ukázať na 3-4 noci aj domáci ostrov, tak to spojíme 2v1. AK ideme samy, tak ideme len do rezortu.

Oslov na instagrame Katku, ona ti urobí lepšiu cenovú ponuku než to čo si nájdeš sama 🙂
https://www.instagram.com/travelagent_strapilein/

Strana
z2