icon

Platba kartou mimo eurozóny. Aký gombík stlačiť?

4. aug 2026

Raz som videla video, kde chlap vysvetľoval že aký gombík je výhodnejšie stlačiť, keď platim kartou v krajine kde nie je euro. Ale priznám sa nepamätám si to. Čo je na tom pravda. Aký je tam rozdiel?
Vlastne koľko by ste zamenili pre 5clennú aktívnu dovolenku na týždeň?

anonym_85be83
4. aug 2026

Vždy treba platiť v danej mene. Nie eurom

anonym_fdf40f
4. aug 2026

@anonym_autor zriaď si revolut, majú výborné kurzy, zmeň si tam. Keď sa ti minú, zase si zmeníš.

anonym_4a46f3
4. aug 2026

@anonym_autor ziadek gombig, ale "funkcia" DCC (Dynamic Currency Conversion)... kde nechces aby obchod urcil kurz medzi eurom a lokalnou menou ale radsej tvoja banka / kreditna spolocnost... preto plat lokalnou menou...
Suma zalezi od krajiny... ina bude v CR, ina v Omane alebo vo Svajciarsku ci USA... ina v Madarsku

anonym_0c905f
4. aug 2026

Tu je to video

https://www.youtube.com/watch?v=9k301M4ZEw0

Revolut má lepšie kurzy ako slovenské banky, používame na zahraničie.

martinmmartin
4. aug 2026

pravidlo: ak stlacis ze platit eurom mimo eurozony kde euro neexistuje tak je to vzdy pruser ktory preplatis

anonym_93d1bc
4. aug 2026

autorka ma na mysli ci si ma vybrat lokalnu menu alebo euro, nie aku kartu si ma vybavit 🙂 Spravny "gombik" je vzdy lokalna mena, nie euro

anonym_0c905f
4. aug 2026
@anonym_93d1bc

autorka ma na mysli ci si ma vybrat lokalnu menu alebo euro, nie aku kartu si ma vybavit 🙂 Spravny "gombik" je vzdy lokalna mena, nie euro

@anonym_93d1bc záleží aj na karte, najdrahšia je karta 365banky, navýši ti platbu o 5% a potom VÚB a SLSP tá je drahšia o 4% oproti Revolutu

anonym_1cce75
4. aug 2026

boli smev Turecku a platili sme v ich mene, neboli ziadne poplatky

slavomira236
6. aug 2026

@anonym_autor vzdy poviem pri pokladni ze v ich mmbebe ci turecko ci teraz egypt. Mam fio gombik nestlacvam ziadny. Platim skoro vsade kartou..