Prečo cestovať do Talianska v auguste?
Rozmyslame, ze pojdeme aj tento rok k moru do severneho talianska. Pocula som, ze nie je dobre ist v auguste. Preco? Minuly rok sme boli v juli a muz by teraz chcel ist v auguste, ze hadam bude teplejsia voda.
lebo v auguste maju dovolenku Taliani
@anonym_98b017 ano, to viem. Ale co z toho vyplyva?
Pretoze vsade je plnka, vysoky dopyt po ubytovani a sluzbach, preplnene plaze, ceny su niekde az nasobne vyssie oproti junu/septembru. A v mestach ako Rim su pre zmenu aj na mesiac pozatvarane obchody, restiky apod. lebo Taliani odidu dovolenkovat k moru.
A este najvyssie teploty.
Plnka , ale že totálna , všade , večer plno všade na stôl sme čakali na ulici v rade , zaparkovať niet kde , nemáš šancu nikde , všetko vybookovane , drahšie 3x ako bezne .. hluk 😜🤳zapchy , nekonecne vakante vsade 😏 a to maju aj nemci dovolenku aj Taliani celozávodnej dovolenky 🙃
@anonym_autor My chodíme do Jesola posledný augustový týždeň. Ceny už klesajú, more teplé a počasie je ešte slnečné. Nemám pocit, že by to bolo preľudnené.
@anonym_autor
Zda sa ze nevies, pocula si take slovo , celozavodna dovolenka? v Taliansku je to celonarodna dovolenks
Cize budem cakat v rade na obed v restike, v rade na zmrzku, na cestach tam a spat ked pojdeme bude viacej aut, ubytko, ked si ho teraz kupim, tak bude drahsie ako keby som si ho kupila na mesiac jul? Parkovanie by sme mali v hoteli rezervovane, preplnene plaze-akoze tie lehatka v radoch su vsetky obsadene, ci vo vode je hlava na hlave?
Cize budem cakat v rade na obed v restike, v rade na zmrzku, na cestach tam a spat ked pojdeme bude viacej aut, ubytko, ked si ho teraz kupim, tak bude drahsie ako keby som si ho kupila na mesiac jul? Parkovanie by sme mali v hoteli rezervovane, preplnene plaze-akoze tie lehatka v radoch su vsetky obsadene, ci vo vode je hlava na hlave?
@anonym_autor
Ano vyzera to na plazi ako na prveho maja v sprievode v Rimini sa vecer prechadzalo v tlacenici
tak skús zač. sept. ak nemáte školop. deti.
tak skús zač. sept. ak nemáte školop. deti.
@anonym_ab357a to uz nechcem riskovat kvoli pocasiu. Kebyze ideme niekde na juh, ok, ale na severe uz v septembri nie je pocasie take stabilne.
bola som v Tosansku v auguste a na plazi nebol takmer nikto. V Rimini neviem, le tam by som nesla dobrovolne 🙂
No ja neviem, nebola som v lete v Taliansku, ale bola som v novembri vo Florencii a vo februari v Bologni a tiez sa vsade cakalo, restauracie total plne, ludia stali vonku s drinkami 😀 bez rezervacie nebola sanca, horko tazko na stojaka... tak neviem, o co horsie moze byt v auguste - vsak hotel ma nejaku kapacitu - nebude viac ludi, len tolko, kolko pusti kapacita hotela. Ja som napr. porovnavala (sice to bol juh tal.) ceny v dvoch hoteloch a boli uplne rovnake v juli aj v auguste. To je najmenej porovnat.
manzel pracuje pre Talianov a ano tam
sa v auguste masivne cerpaju dovolanky najma pred a po 15.8. sviatok Nanebovzatia, vtedy je aj najdrahsie ubytko a viac ludi ako zvycajne
ale ak chcete ist vtedy tak chodte len sa treba na to pripravit ze je tam vtedy drahsie a plnsie
My ideme do takych ako Jesolo vzdy v Auguste, kvoli svagrovi, on nema ine volno v praci. Vzdy ideme tak na tyzden vela rodina ( 8 ludi) a teda za mna oki. Je to plne, ale nemali sme s nicim problem. Tento rok ideme zase. Vsetkym sa pacilo a restiku nebol problem zohnat. Lebo 8 ludi znamena vela eur.
@anonym_autor Taliansko sa určite oplatí Kalábria, čisté more, stabilné počasie, super ceny (lacnejšie ako tu) a len zopár turistov. Domáci sa sťahujú do Ligúrie cez prázdniny. Chodím 4x ročne. Rimini a celkovo Jadranskú stranu neodporúčam: v lete plnka, more plné rias, medúz, peny a morského kvetu. Ceny vyššie, služby na úrovni. Stabilné počasie.
Skúste juznejsie radšej. Puglia je krásna. Na sever by som nešla ani v júni,ani v auguste,ani v septembri
Severné Taliansko roky chodíme posledný augustový týždeň. Úplne v pohode. Už sme boli aj v júli, aj prelom august - september. Ten prelom mesiacov bol najlepší, ale ten posledný augustový týždeň nebol nikdy zlý.
Skúste juznejsie radšej. Puglia je krásna. Na sever by som nešla ani v júni,ani v auguste,ani v septembri
@anonym_ddf6dc ideme so 4brocnym a nechceme dlho cestovat, ja to neznasam byt tolko v aute, preto juznejsie na aute ani nerozmyslame. Chceme ist do toho isteho hotela ako minuly rok, lebo sme tam boli spokojni a uz vieme, co kde je, ako co funguje, ..len rozmyslame kedy ist, aby voda bola co najteplejsia.
V auguste bude more úplne parádne. Vyhriate z celého leta. Za mňa je more teplejšie v auguste ako v júli
@anonym_autor že majú dovolenku a nerobia ? 😀🙈
@anonym_autor že majú dovolenku a nerobia ? 😀🙈
@linduska86 bola si tam uz v auguste?
Môjho chlapa, pôvodom z Talianska by nikto v auguste do Talianska nedostal k moru , Max nejaký Agrotourismus v Toscane.
Ferragosto v Taliansku je sviatok ,takmer všade dovolenky , v každom stredisku veľa ľudí, pláže plne, diaľnice tiež, šoféri ešte nervóznejší ako zvyčajne, reštauráciu ak nerezervujes dopredu a na skorší čas cca 18.30 tak máš smolu . Nevraviac že ceny podstatne vyššie oproti takému júlu alebo začiatku septembra
Ak by som mala ísť v auguste tak možno posledný augustový tyzden, to tam bude aspoň menej nemcov a svajciarov

lebo v auguste maju dovolenku Taliani