Prečo cestovať do Talianska v auguste?
Rozmyslame, ze pojdeme aj tento rok k moru do severneho talianska. Pocula som, ze nie je dobre ist v auguste. Preco? Minuly rok sme boli v juli a muz by teraz chcel ist v auguste, ze hadam bude teplejsia voda.
@anonym_autor Taliansko sa určite oplatí Kalábria, čisté more, stabilné počasie, super ceny (lacnejšie ako tu) a len zopár turistov. Domáci sa sťahujú do Ligúrie cez prázdniny. Chodím 4x ročne. Rimini a celkovo Jadranskú stranu neodporúčam: v lete plnka, more plné rias, medúz, peny a morského kvetu. Ceny vyššie, služby na úrovni. Stabilné počasie.
@sulavikova v Kalabrii sme boli. Ale to Bolo vramci road Trip. Na cestach Talianskom sme boli 3 tyzdne. Do Kalabrie nechodi vela cudzincov, je to letovisko Talianov.
Autom je to jednoducho pre mnohych daleko. Väcsinou sa lieta, Ale Ak Chces aj nieco vidiet, Tak potrebujes Rent a car. A to mnohi nechcu lebo… a kalabriu musim vidiet celu aby su mohla povedat, ze je to tam „pekne“. Bordel ako vsade na juhu Talianska. CIM juznejsie ides, tym je to schattalejsie, spinavsie, jednoduchsie, o cestach Radsej Pomlcim.
@sulavikova v Kalabrii sme boli. Ale to Bolo vramci road Trip. Na cestach Talianskom sme boli 3 tyzdne. Do Kalabrie nechodi vela cudzincov, je to letovisko Talianov.
Autom je to jednoducho pre mnohych daleko. Väcsinou sa lieta, Ale Ak Chces aj nieco vidiet, Tak potrebujes Rent a car. A to mnohi nechcu lebo… a kalabriu musim vidiet celu aby su mohla povedat, ze je to tam „pekne“. Bordel ako vsade na juhu Talianska. CIM juznejsie ides, tym je to schattalejsie, spinavsie, jednoduchsie, o cestach Radsej Pomlcim.
@yanni aj tu je letisko, resp.sa dá ísť aj vlakom aj zo Slovenska.Cesty sú určite lepšie ako v SK, spôsob šoférovania je však odlišný.
@yanni aj tu je letisko, resp.sa dá ísť aj vlakom aj zo Slovenska.Cesty sú určite lepšie ako v SK, spôsob šoférovania je však odlišný.
@sulavikova a co Pisem. Do Kalabrie sa väcsinou lieta. Len je rozdiel, hlavne v planovani a case, ist lietadlom ci vlskom a vlastnym autom autom. A Kslabria ako aj cely juh je total rozbita.
@anonym_autor Boli sme v auguste a pre mna to bol super zazitok. Oni maju v polovici augusta najvacsi sviatok ferragosto a to je pre nich asi aj viacej ako Vianoce. Vacsina firiem sa zavrie a ludia idu oslavovat,dovolenkovat. Vsade je vela ludi,robia oslavy a tym,ze oni su taki rodinni,druzni to bol pre mna zazitok. Vo velkom sa stretavaju,zoberu piknikove kose,rozlozia sa vecer na plazi a oslavuju,mesta su plne oslavujucich ludi. Vsade je hudba,spev,tanec,ohnostroje. Mne sa to velmi pacilo a podla mna sa to oplati aspon raz zazit.
@anonym_autor áno boli sme na sicilii a teraz ideme začiatkom septembra
@linduska86 len sicilia sa neda velmi porovnavat so severnym talianskom
@anonym_autor Boli sme v auguste a pre mna to bol super zazitok. Oni maju v polovici augusta najvacsi sviatok ferragosto a to je pre nich asi aj viacej ako Vianoce. Vacsina firiem sa zavrie a ludia idu oslavovat,dovolenkovat. Vsade je vela ludi,robia oslavy a tym,ze oni su taki rodinni,druzni to bol pre mna zazitok. Vo velkom sa stretavaju,zoberu piknikove kose,rozlozia sa vecer na plazi a oslavuju,mesta su plne oslavujucich ludi. Vsade je hudba,spev,tanec,ohnostroje. Mne sa to velmi pacilo a podla mna sa to oplati aspon raz zazit.
@marca12 dakujem, cize to velmi zavisi aj od nastavenia cloveka 🙂
@anonym_autor Hlupost. Jesolo prvy septebrovy tyzden najlepsie pocasie a praaaaazdno. Nikdy by som nesla v Juli a Auguste na „clapkaciu“ dovolenku. My chodievame od ca.pol augusta na ca. 3 tyzdne ale Road Trip. V Juanen Europe je najlepsie pocasie prave v Auguste. A aj menej ludi. Ja som Rada, ze u nas su letne prazdniny tak neskor.
@yanni dakujem, rozmyslame uz aj nad poslednym augustovym tyzdnom, uvidime ako bude volne ubytovanie
Boli sme raz a už nikdy viac. Všade milión ľudí, hlava na hlave. Na diaľniciach zápchu, na mytniciach dlhé čakačky. Všade kopec ľudí, kopec mladých, hluk. Hrozne. Reštiky sme vzdali hneď druhý deň, dlhé čakanie kým dostaneš stôl, potom na jedlo, potom na platbu. A ako bonus bolo vtedy extrémne teplé leto. Nedalo sa fungovať vonku ani o 10 večer.
Chodíme v júli. Ale najlepšíe pre nás je prvý septembrový týždeň. Ceny oveľa nižšie, oveľa menej ľudí . Taká pohodová dovolenka.
@anonym_autor keď ti v júli bolo studené more akú čakáš teplotu?lebo v IT som studene more nezažila.V auguste je hlavne vyššia suma za ubytovanie.Bola som v júli a koniec augusta 2 t ten druhý bol výrazne lacnejši, lebo už bol september zlé počasie môžeš mať aj v júli.Augustu a ich dovolenkami by som sa vyhla.Najviac mi vadilo dlhé čakanie pred reštauráciou potom sme už chodili do hotelov

@anonym_ab357a to uz nechcem riskovat kvoli pocasiu. Kebyze ideme niekde na juh, ok, ale na severe uz v septembri nie je pocasie take stabilne.
@anonym_autor Hlupost. Jesolo prvy septebrovy tyzden najlepsie pocasie a praaaaazdno. Nikdy by som nesla v Juli a Auguste na „clapkaciu“ dovolenku. My chodievame od ca.pol augusta na ca. 3 tyzdne ale Road Trip. V Juanen Europe je najlepsie pocasie prave v Auguste. A aj menej ludi. Ja som Rada, ze u nas su letne prazdniny tak neskor.