icon

Prepitné v hoteli na recepcii

17. dec 2022

Dievčatá, od budúceho týždňa začínam pracovať na recepcií v hoteli. Chcem sa opýtať, či reálne dostávajú recepčné nejaké prepitné. Platovo to nie je žiadna výhra aj keď je to známa sieť hotelov. Ďakujem pekne

morgane1975
•
17. dec 2022

Na SK tazko… v zahranici je to ina kava…. Pokial ma hôtel zahranicnu klientelu tak ta zvykne davat pekne tringelty. Od Slovakov ci poliakov by som necakala nic… kedze viem ako sa chovaju v zahranici 😜

lasona
•
17. dec 2022

Robila som na recepcii v luxusnom hoteli na Slovensku a teda tringelty žiadna sláva. Niekedy bolo aj 10 eur za deň, ale teraz poslednú dobu nič bieda

babovka2321
•
17. dec 2022

Ja teda nechavam v podnikoch a sluzbach (kadernik,...) vzdy sprepitne a nie najmensie, ale teda na recepcii hotela by ma to nenapadlo. Za to, ze niekto sedi na zadku, opise moje udaje z OP a da mi do ruky kluc? Ake sluzby poskytuje este recepcna, ktore by som mala chciet ohodnotit? Ci sa len nepohybujem v dostatocne luxusnych hoteloch?

slavomira236
•
17. dec 2022

Ja som robila chyžnú v hoteli a dakedy aj týždeň nič a to som denne 19 izieb aj viac upratala tak na recepcii či by si chcela a robila som na heatrowe

zmrzlinka2021
•
17. dec 2022

Uprimne, neviem ako to chodi, ale ja uz odmietam davat v kazdej prdely tringelty. Davam ich vynimocne. Nie je mozne platit páky, napr. dat za jedlo 20 eur a teraz cakat odo mna 2 eura, dam symbolicky 50 centov max... Ci si zaplatit izbu za 80 EUR na noc a este aj za posratu vodu s citronom v dzbane platit 8-10 EUR a zas este nieco "navyse".

mpg
•
17. dec 2022

@babovka2321 Ani ja som na recepcii nič nenechávala, ak by od nich potreboval nejaké rady a pod. tak možno, ale keď len zapíšu a odovzdá im kľúče, tak nie začo.

petamich
•
17. dec 2022

pracovala som ako recepcna popri skole a tringelty (tak ale je to uz par rokov) som nikdy nedostavala ale naozaj nikdy 🙂 vacsinou platili kartou a teda nikto nikdy to nezaorkuhloval alebo by este prihodil nejake mince/bankovky

petronellla87
•
17. dec 2022

Ja som dostavala obcas pri chceckoute ale nebolo to bohvieco

janai1
•
17. dec 2022

Tak na toto sa nespoliehaj, veľmi málo niekto necháva, ani keď majú milión požiadaviek, 10x chcú zmeniť izbu atď.

kitycat
•
17. dec 2022

Obcas ano. Najviac som si privyrobila za sprostredkovanie nejakeho vyletu.

Maly hotel v centre Prahy.

martinkatinka
•
17. dec 2022

A kde vsade este nechavat tringelty? Kazdy ma svoj plat. Ja teda uz neviem, bud su ceny, v ktorych je zahrnute vsetko alebo teda ja uz neviem, ze kde vsade sa to ocakava nechavat.....

dianka555
•
17. dec 2022

Čašníkom a ženám čo upratujú izby tak im nechávam tringelt. Ale tebe načo, porovnaj si ich prácu s tvojou. V zahranici to je inakšie, choď tam ak chceš tringelt.

slavomira236
•
17. dec 2022

@dianka555 presne ona si sedí sa kľúče a chyžná sa nalietal jak prašivá handra aby stihla izby upratať a o Tom ťažkom vozíku ani nehovorím robila som za 2 týždne som schudla 7kil stres

slavomira236
•
17. dec 2022

@dianka555 a ešte nám hlavná vedela z počítača skôr kedy sa izba vyprázdnili kradla tringelty párkrát som ju nacapala ako dvíha vankúše keďže vetsinou to hostia dávali pod vankus

zuzinka888
•
17. dec 2022

My iba vtedy ak nam nieco vybavia s niecim pomozu. Raz sme boli v Tatrach nastup sobota opobede- dostali sme defekt ledva sme dosli. V aute nemame rezervu len nejake spreje. Na recepcii sme nechali kluce a vsetko vybavili- my sme sli lyzovat. Recepcna vedela ze casnikov brat ma servis tak to vybavili. Co sme vy volali bud nedvihali alebo az v pondelok. No auto sme potrebovali na presuny - Hrebienok, ....Takze sme boli velmi vdacní.

minsi
•
17. dec 2022

Zatiaľ som žiadnej recepčnej tringelt nenechala, nemala som dôvod. A všeobecne, ani v reštaurácii nie je pre mňa tringelt samozrejmosťou, tiež dávam len keď tie sluzby sú top, napr.mam v TT obľúbenu restiku, kde chodím, lebo je tam úžasná čašníčka, jedlo, rýchlosť a tej vždy tringelt nechám .

dianka555
•
17. dec 2022

@slavomira236 no presne, treba si uvedomit čo robia čašníci, je to fyzicky náročna práca, celý deň na nohách. Taniere s jedlom tiež nie su lahké a samozrejme musia dávat pozor aj na to aby niekoho neobliali. Majú na starosti aj prevádzku a pokladnu, chýžná sa tiež narobí, treba všetko upratat, mydla pomenit, čisté uteráky atd. Tiež to tie ženy nemajú lahké.

valeriakadarova
•
17. dec 2022

Ahooooj, maximálne sme mali tak 3€ za deň... A to sme mali hostí, ktorým aj riť sme pomaly vylízali lebo sa hrali na dôležitých... Ale tak mňa práca bavila, takže som tringelty veľmi neriešila a mali sme iné výhody, napr. sme veľakrát dostali lístky na koncert od skupín, ktoré boli u nás ubytovaní, lístky na hokej počas MS a tak 🙂

lienka.7
•
17. dec 2022

Mas si dohodnúť normálny plat a nie očakávať ze za tvoju pracu ti budu platiť hostia.
Kks, este aj šofér v buse si vypyta tringelt za to, ze ma odvezie, ze?

oli18
•
17. dec 2022

Ja nedavam tringelty nikde. Vsetko su to sukromnici. Kadernicka robi sama za seba, zaokruhlim len centy. Rovnako v cukrarni, kde ma obsluhuje majitelka. Ak nahodou v restike, tiez len centy. Zvyknem pouzivat kartu, tam je to bezpredmetne.

lenuska9999
•
17. dec 2022

Nikdy mi nenapadlo nechať recepčnej trinkgeld 😀