icon

Pridaje tipy na pláže a jedlo v Lido di Ostia

13. júl 2026

Ahojte,

Vopred sa ospravedlňujem ak tu takáto téma už je, nenašiel som ju. O týždeň sa chystáme na dovolenku do Ríma, pričom ubytovaní budeme v Lido di Ostia. Chcel by som sa preto niečo málo opýtať najmä ľudí, ktorí už v Lido di Ostia boli alebo tam trávili dovolenku. Mám len zopár otázok, ktoré rozpíšem nižšie.

1. Aké sú tam pláže? Sú tam verejné pláže ktoré sa oplatí navštíviť? Máte skúsenosti s platenými plážami (stabilimenti)? Koľko približne stojí vstup na pláž, lehátko a slnečník a ktoré konkrétne miesta by ste odporučili?
2. Kde sa v Ostii oplatí dobre a za rozumnú cenu najesť? Niečo kde aj keď zaplatím viac, budem spokojný, úplne najlepšie by bolo niečo miestne.
3. Ako je to s večerným životom a prechádzkami? Je tam večer príjemná a bezpečná atmosféra? Sú miestny ľudia skôr "do pohody" alebo naopak moc nemajú radi turistov a dajú to pocítiť? Je to porovnateľné s opačnou stranou Talianska, napríklad Grado? Tam boli ľudia celkom príjemný a malo to celé super atmosféru. Máte nejaké ďalšie tipy na miesta v okolí, ktoré sa oplatí vidieť?

Budeme tam približne 8 dní, takže plánujeme niekoľko dní venovať aj Rímu a zvyšok oddychu pri mori. Budem veľmi rád za akékoľvek osobné skúsenosti, konkrétne odporúčania, ale pokojne aj veci, ktorým sa radšej vyhnúť. Najviac ma zaujímajú skúsenosti ľudí s plážami v tejto oblasti a všeobecne oblasť Lido di Ostia.

Ďakujem za všetky tipy a prajem Vám pekný zvyšok dňa.

mirkakochan
Autor odpoveď zmazal