icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

polovkova
27. feb 2017

@sana15 ahoj..ak nevadi odpisem..Christina boli zrekonstruovane izby..min rok otvorili vsak uplne novy komplex Boutique..postupne uz takmer cely " kemp" je zrekonstruovany. Boutique je pekny hotel..male ..ozaj male izby 🙂..pri nom vlastny bar a bazen s ihriskom..je tam ticho..hlavne pre deti pokoj.K moru je to vsak najdalej..Komare..tak je ich tam dost..urcite to znizi kvalitu vecera ..napriek tomu je to prve stredisko kde by som sa este raz vratila a mozno ..aj v lete toho roku..uvidime

sana15
27. feb 2017

@polovkova dakujem 🙂 Takze viac pozitivne skusenosti,ako negativne? Na recenziach je to dost protichodne,aj co sa tyka tej vzdialenosti jedneho ci druheho komplexu od mora. Tiez som nepochopila,ci Butique je hotel a Christina su bungalovy? Pani v CK mi nevedela ohladne toho povedat viac. Ja som dnes musela definitivne rezervaciu potvrdit aj uhradit,takze to bude izba v Butique. Snad sa pomestime, skor ma trapia tie komare-hmm,za tu cenu by tam fakt nemuseli byt.

polovkova
28. feb 2017

@sana15 christina uz vlastne nie je.priamo v areali su budovy..vid na stranke hydrotour..tam byvaju po styri rodiny.ak mate domcek pri mori..tak super. Ihrisko a bazen v areali su plne a v horsom stave.na druhej strane animatori boli top..deti si ich oblubili..konecne sme si po dlhom case uzili cas iba pre nas dvoch.komare..tak repelenty vonaju z kazdej strany.je to ako niekde na slovensku na opekacke pri vode.detom to nevadilo ..mne trochu ano..ale vedela som co ma caka .a cela Kalogria...t
Je to velke a robi to iba hydrotour..skoro cele lietadlo tam vystupilo..🙂

zuzkamark
27. mar 2017

Super hotel blízko pláže 🙂 Vrelo odporúčam, vlastná skúsenosť 🙂
https://hotel.invia.sk/grecko/kreta/porto-belis...

antoniod
30. mar 2017

myslím, či je to grécko alebo nejaká iné európske mestá. jednoducho by som sa toho vôbec nebál. Tým skôr nejaké turistické strediská.

zuzanka523
26. apr 2017

@slexa das mu nazov hotela?

slexa
26. apr 2017

@zuzanka523
Zuzi, už SŠ nepamätám na konverzáciu , ale názov hotela v Grécku, teda Korfu, je aquis Sandy beach

marietuska
26. apr 2017

citam tu , ze kreta ..vela krat padla...kriste pane...nikdy nechodte nikto na krétu!!! ak si chcete skutocne dopriat teplo a pokoj, a krasne more, ...ani na sever ani na juh.....katastrofa cista...som scestovana, precestovala som celu europu a kazdy grecky vacsi ostrov....a kreta bola uplne najhorsia !!!!!! boli sme tam v juli, kedy by malo byt najteplejsie, a sme sa nemohli kuat 4 dni !! z 10 dnoveho pobytu...voda studena asi cca 25 st. obrovske vlny, take som ani v zivote nevidela,hadam metrove, nedalo sa vobe kupat, ludia sa normalne bali kupat, a prsalo styri dni, tak ze sa nedalo kupat, hoc bolo 27 st vzduch, bola to cista katstrofa, stale kazdy den plno oblakov, a bolo mi chladno, večery boli studene, strasna zima tam bola,ovela viac vtedy bolo teplejsie na svk ako na krete mi mama pisala,ze tu je 30 st, a u nas bolo ledva 25 a prsalo...nedalo sa to vydrzat tam a modlila som sa, aby sme uz odisli, pokazena dovolenka za 1500 eur, je komercna, nebollo tam ani kam ist, draho tam bolo, vsade plno reklam, kazdy ju ospevuje, ale som boa priserne sklamana aj priatel, a taky studeny vietor, vkuse fukal, ze som mrzla na plazi ked som sa odvazila dat do plaviek a kupala som sa predsa...ladovy vietor...a ochorela som tam na anginu az z tej zimy...asi tak zazitok z krety...
vsade inde bolo krajsie a teplejsie--akj na korfu, aj na zante, aj na peloponeze, aj na kose, ci rhodose..sklamanie priserne, nechodte tam...je tam velmi premenlivo a veterno strasne vlny, vobec nie pre male deti.

karkulka1
27. apr 2017

@marietuska to je tvoja osobna skusenost, nepodsuvaj ju aj inym.
My sme boli v juli na Krete 12 dni a boli sme velmi spokojni 🙂,🙂🙂 ale my si poriadne vyberame aj letovisko aj hotel. A pochodili sme aj nieco, vratane archeologickeho muzea a aj vyletov na ostrovy. A zle pocasie moze cloveka zastihnut kdekolvek.
Takze my sa na Kretu urcite vratime❤

co_co
27. apr 2017

Neviem, osobne sa nebojim ist do ziadne destinacie. Vacsinou si poviem, ze ved zle sa moze stat aj tu na Slovensku. Ako chapem, ze tam tie situacie su ine a nikdy neviete co mozte ocakavat ale ako pozeram, tak vybuchy a teroristicke utoky su vsade a vobec sa nebudem cudovat, ak aj tu nejaky bude. Takze kludne by som vycestovala aj do Gracka

marietuska
2. máj 2017

@karkulka1 nepodsuvam nikomu nic,iba hovorim moju vastu skusenost,s kretou vynikajucocu, ktora ma neskutocne sklamala a v zivote ju nikomu nemoem preto doporucit, to bola cista katastrofa a hrozna doovlenka. my sme tiez boli v 4 hviezdovom hoteli, boli sme v auguste, cize krasne pocasie malo byt, (som scestovana presla som celu europu a stredomorie,a este nikdy ma nikde v lete nezastihlo take zle pocasie a veterno a vlny ako na krete prave ,cize mam s cim porovnavat preto som to napisala), aby si ludia davali pozor do coho investuju svoje peniaze tazko zarobene, boli sme na urovni v destinacii, dokonca nam referetka CK povedala,ze tam neni ani veterno a su tam vlnolamy porobene a dosli sme tam a taky orkan, ze som sa skoro otocila tym istym lietadlom prec, otrasny studeny vietor,kde som dostala anginu okamzite kvoli tomu, a priserne chladno, v auguste !!!!! cize to bolo otrasne niečo...nikdy som toto este nezazila,a kebyze to je jeden den...ale tam sa nedalo kupat, co kazdy sa bal 5 dni !!!!! celych 5 dni a prsalo...a veterno...cize kreta je velmi riskantna, ano, moze tam niekde vyjst aj pekne na 10 dni niekomu,ale vlny stale budu a je to velmi neprijemne pre neplavcov. Strasne zly zazitok ma z krety..

karkulka1
2. máj 2017

@marietuska asi ti nedošlo, že také počasie tam nie je vždy, že ste mali jednoducho smolu.
Ináč si to ujednoť, najprv píšeš, že ste tam boli v júli, teraz v auguste 😉 A si si istá, že píšeš o Kréte?
Drvivá väčšina dovolenkárov má s Krétou chvalabohu iné skúsenosti ako ty, čo neznamená, že tam nemôže byť zlé počasie, môže tak ako aj všade. A ak niekomu vadia vlny, treba ísť na tú časť Kréty, ktorá je pokojnejšia a bez vĺn, aj taká je ❤

nemo78
2. máj 2017

@marietuska ked si niekto vybera ostrov, musi mu byt predsa jasne, ze vlny tam budu napriek akymkolvek vetrolamom vzdy vacsie, kedze je na otvorenom mori anie je chraneny...pocasie si nevyberies, na SVK tiez bolo v lete ledva 12 stupnov a nezblaznili sme sa...keby si opisala ze bol hotel zly, sluzby slabe, pochopim, ale neodporucat destinaciu len na zaklade toho, ze vam nevyslo pocasie, je uplne mimo...

nada789
2. máj 2017

@marietuska nie som fanuskom Krety... ale to ste mali fakt smolu, lebo ja som tam mala xy rokov dozadu infocestu, po celom ostrove a 28.10 do 3,11. som sa stihla v uplne pokojnom priezracnom mori pekne vykupat opalit......takze to s tym pocasim nie je ziadna vypovedna hodnota o danej destinacii... mala si len smolu......

mamicka1313
2. máj 2017

Čo poviete na Krétu - 21 dní - polpenzia - 2 dosp. a 2 deti - odlet Viedeň 12.5 - cena 1504€?

Pracujem pre nemeckú cestovku, ozvite sa - vyhľadám niečo výhodné aj pre Vás 🙂

bocjanka
2. máj 2017

Ahojte poc

bocjanka
2. máj 2017

Ahojte pocestuje niekto na Kretu, do Mare Monte Beach od 7-14.6?

marietuska
2. máj 2017

@nada789 neriešim, ale nikdy viac ten ostrov, čiste psycho. netvrdim,ze je tam tak vzdy,ale ja som cez leto zazila toto- ze sme s avela dni ani neomočili a bali sme sa vobec do vody ako vsetci,co tam s nami boli...
@nemo78 ty si mimo asi, v mojom komentari som isala,ze OSOBNA SKUSENOST, cize niekto si nemusi z toh ozobrat nic, toto je iba moj nazor,co som tam zazila ja, a si mimo este aj v tom, ze ostrov nemusi vzdy znamenat, ze veterno a vlny, bola som na siedmich inych greckych ostrovoch v priblizne rovnakom obdobi a ani listok sa nepohol a vlna ani jedna.

@karkulka1na prelome jula augusta som bola a nerob zo mna laskavo kravu,ze ani neviem,kde som bola...dobre viem, bola som tam nedávno

marietuska
2. máj 2017

@karkulka1 a este si predstav, ze sme boli po odporucani dvoch ludi, plis referenta ck na pokojnejsom " pobrezi"..hah..to potom neviem,co sa robi na tom veternejsom, kedze tuto som večer musea obliekat mikinu a dlhe rifle,a tenisky,co som sa isla zblaznit od zimy a studeneho vetra....a na rhodose v cca rovnakom termine pred tym rok som mala na sebe nic- iba letne saty večer dlho do noci..asi tak...tot kreta...

marietuska
2. máj 2017

ale vsak je to na kazdom,kto sa kam vyberie, ja len tvrdim,ze na kretu uz viac nepojdem nikdy 🙂 nastastie ..

andisko
2. máj 2017

@marietuska kreta ma jedny z najnizsich zrazok, statisticky. to, ze ste vymakli zly tyzden, nemozete pripisovat tomu, ze kretu by ste uz nikdy neodporucali :D to nedava zmysel. (udaje napr tu http://www.holiday-weather.com/crete/averages/). my sme na krete boli 4 roky po sebe, v tom istom hoteli, zakazdym 40 stupnov, takze vetrik dobre padol. vlny - ako v ktory den, ale tak pol dovolenky male vlny, pol vacsie. boli sme na severe, ca 20km od heraklionu na vychod.

mirage
2. máj 2017

Tak aj my sme boli na Krete na severe, polka augusta - v nie moc peknej oblasti pri Malii. Byt mudrejsia, idem uz len na vychod ci na zapad. Bolo to drahe - 2500 za 4 clennu rodinu. A vlny boli velke 4 dni - zakaz sa kupat. Ale stacilo ist autom pol hodinu a uz to bola ina plaz, kludna, bez vetra. Cize Kreta kludne zas - ale uz nie sem. a uz nikdy nie all inclusive pre deti, co im ziadna hotelova strava nechuti!
Ale nie som taka nasrata ze musim dat za vetou 5 vykricnikov!!!!!

karkulka1
2. máj 2017

@bocjanka napíš sem potom prosím Ťa ako bolo, tento hotel mám niekedy do budúcna v pláne 🙂 Peknú dovolenku vám prajem. Idete cez Firotour?

@marietuska "kravu" nikto z Teba nerobí, len ty sama, svojim štýlom písania a vyjadrovaním. 😉 Tak sa láskavo ukľudni. 😎 Mne je osobne totálne ukradnuté, či tam ešte niekedy pôjdeš alebo nie... Zlé počasie môže človeka zastihnúť všade, aj keď s tým človek neráta a dúfa skôr v ten lepší scenár.

stanka33
2. máj 2017

Aj ja napisem osobnu skusenost..minuly rok sme upustili od milovaneho Turecka a sli sme na Kretu...hotel Lytthos beach...co sa tyka hotelu, mora,sluzieb jedla vsetko fajn aj ked cena bola dost vysoka...v malickostiach vsak neporovnatelne s Tureckom...boli sme od 8.8 na tyzden a teda pocasie velke sklamanie...vietor, slnko niekde zmizlo no zle..pekne bolo asi tak s prizmurenymi ocami 3.dni...ano mikiny, bundy, dlhe nohavice boli nutne...dalsia skusenost z Krety zpred 10tich rokov od 20.juna...more sice chladnejsie ale teploty okolo 40 tky...pocasie si skratka nevyberiete..ale more je more, dovolenja he dovolenka, netreba si ju pojazit...to slnko na par dni vyjde....ale u nas tento rok Turecko...

ajkalc
3. máj 2017

Dlhsie som tu nebola v tejto diskusii, ale dnes mam kus cas tak citam a iba oči vyvalujem. 😀😀 teraz to myslim vseobecne, nie na ziadnu konkretne. Vysolite tu za tyzden 2500€ za dovolenku a potom pindate, ze nevyjde pocasie, ze bol zly hotel, voda bola studena, alebo naopak horuca, ze vlny boli velke, alebo ze naopak neboli a nuda..... ze all inclusives vam nechutil....
my za tie peniaze ideme v lete na 2 dovolenky, tak ak nieco nevyjde, tak to napravime druhou. Ale vacsinou nam vyslo furt vsetko.... a to preto, ze nechodime cez CK.... teraz v juli ideme na 15 dni na dovolenku. Ubytko mame zarezervovane uz od septembra, bez storno poplatku, takze mozem zrusit hocikedy este. Tyzden sme all incl za 490€ traja a druhy tyzden 190€ bez stravy..... teraz ideme autom, takze nas cesta vyjde maximalne na rodinu 150€ ...
Chce to len kus namahy a kus casu a zozeniete si super ubytko a destinaciu aku vy chcete. A ak to nevyjde, tak nelutujete, ze ste cely rok setrili a potom to nevyslo.
Inak ten hotel kde mi tento rok ideme nas fakt stoji 490€ 2 dospeli a dieta (6). Cestovka to iste na tyzden aj s letenkami za 1800€....

marietuska
3. máj 2017

@karkulka1 a ty sa čo do mna navazas?to na tomto fore uz nikto nemoze napisat svoju osobnu skusenost a pocity z nej ????ci ako?!! napisala som iba, ze kretu by som nikomu nikdy neodporucila,lebo mam z nej velmi zle zazitky a skusenosti, kedze prsalo pol dovolenky a ostatne veci...to ci si niekto kupi,alebo nie,je mi suma fuk, ale ti ludia,co maju rozum tak tam nepojdu samozrejme 🙂 a ostatnych mi je luto,lebo vyhodia zbytocne peniaze za slavnu kretu,ktora im nic neda, bola som vsade kde sa dalo na greckych ostrovoch, rozpravala som sa s domacimi, a preto viem,ake je kde pocasie, nastastie viem dva svetove jazyky tak som nemala s tym problém, a viem dobre, co na krete domaci hovorili, a viem,ako bolo na rhodose, ci inde a co hovorili domaci,ktori tam ziju,ale mysli si co chces 🙂 je mi to jedno , ja nastastie viem,ze uz tam nikdy nepojdem, nevyhodim 1600 e za kretu...na to su ine krajsie ostrovy.

marietuska
3. máj 2017

@stanka33 rovnaka skusenost, z mojej strany,ak nie horsia....s kretou...a to sme prosim pekne boli prelom jula/ augusta...my sme mali skaredo 5 dni...z 10

keira
3. máj 2017

@ajkalc a ka mchodievate a cez co si rezercvujete ubytko i dorpavu?

ajkalc
3. máj 2017

@keira ja si rezervujem cez booking . Vyberam si zasadne ubytko bez storno poplatkov, takze ak aj deti nahodou ochoreju, tak vobec nie je problem zrusit, na rozdiel od cestovky. A ideme bud autom, alebo kupujem letenky cez ryanair, alebo wizzair. Teraz som kupovala letenky do BG do Sofie za 1,49€!!!!!! A naspat za 18,50€. Takze za 20€ mam obojsmernu letenku. 20 € manipulacny poplatok. Uz mam zarezervovane auto , ktore ma bude cakat na letisku a k moru pojdeme z vnutrozemia na aute. To teraz hovorim o tej druhej dovolenke. Tu prvu v juli ideme na aute. My stale kukneme lacny rozpis leteniek a podla toho rezervujeme ubytko. Ale to riesime uz na jesen. Letenky pozerame v priebehu roka, ako sa pohybuju ceny. A ked padnu na nizku cenu, tak kupujeme. A rezervujeme aspon 4-5 ubytovani a postupne rusime, podla toho, ako sa nam tam paci okolie. Mame tak zabavku na nudne zimne vecery 😉

221girl
3. máj 2017

@marietuska nie nemôžeš tu mať nikdy svoj vlastný názor keď je extrémne dobrý a tiež extrémné zlý 😀 😀 aj ja som si to už všimla ale je mi to jedno... 😀 aj tak ho vždy napíšem, pretože niekto si z toho predsa len môže niečo zobrať.
Ja chodievam každý rok do GR ale busom, čiže som na Kréte nebola, neviem, nevyjadrujem sa a nechcem tu byť atakovaná. Počasie, vlny, medúzy, zemetrasenia a podobné veci sú nepredpokladateľné a všade reálne. Čiže táto roztržka a argumentácia nemá absolútne žiadný logicky význam.