icon

Rozdielne pohľady na dovolenku

22. júl 2025

Ahojte ženy, manžel prišiel s nápadom, že by stačilo chodiť cez Airbnb. Na prvy pohľad to vyzeralo super, väčšie súkromie, domáca atmosféra ale potom mi to došlo čo by to znamenalo v praxi pre mňa. Varenie, behanie do obchodu, upratovanie apartmánu. Úprimne to nie je pre mňa top dovolenka. Pre mňa je to o tom, že presuniem starostlivosť o domácnosť z jedného miesta na druhý. Ako to vnímate vy? Je pre vás tento typ dovolenky oddychom? Doteraz sme vzdy chodili minimálne pol penzia, finančne sa nám nepohoršilo. Obidvaja zarabame dobre. Poprosím o slušnú diskusiu.

mirage
22. júl 2025

@anonym_autor a ja si aj tak myslim, ze dalsia fake diskusia ohladom dovolenky, lebo na tom sa ludia dobre hadaju 🙂

tilly
22. júl 2025
@natalka13

Musite sa dohodnut. Pre mna su apartmany a cele domy naj.... rano idem do kaviarne, kupim si kavu pecivo, obed vonku a vecer do noci terasa vino sunka olivy syry paradajky...alebo piza z donasky ci restika.
Postel si upracem aj v malej hotelovej izbe , ranajky si musim urobit aj pri svedskych stoloch a vecere chodiac s tanierom a
Naberat si jedlo a neustale chodiaci ludia okolo mojho stola🙈....to radsej appartman a sem tam butikovy hotelik.
Ale su ludia co to miluju.
A co si mozes dovolit? Dovolenkovy dom pri mori akebo v Tosksnku moze byt v konecnom dosledku drahsi ako turecke allincl.

@natalka13 presne a hlavne v Taliansku, kde tie šunky, olivy, pomodori secchi sú neskutočné...

dominikakoll
22. júl 2025

My tak chodíme od začiatku. Dokonca prvá dovolenka bola taká, že sme spali v aute a prešli sme celé Slovensko. Každý večer špekačky na ohni, každý večer nákup v obchode. Bolo to zaujímavé. Ono jed to dobre naplanujes, je to fajn. A teda pre nás aj nutnosť, nakoľko stravovanie vonku sme dávno vzdali (alergény v potravinách takmer nikde neriešili a povedali, že určite tam nie je a ty strávia deň v bolestiach)

tilly
22. júl 2025
@mirage

@anonym_autor a ja si aj tak myslim, ze dalsia fake diskusia ohladom dovolenky, lebo na tom sa ludia dobre hadaju 🙂

@mirage už dlho tu nič podobné nebolo 🙊🙋‍♀️

zuzikak
22. júl 2025

ako pisu dievcata - byt pri hrncoch samozrejme pre nas co sme pri hrncoch stale to dovolenka nie je. Ale rbnb alebo booking ponuka moznost sukromia a moznost regulovania stravy. Vies na tom nie ze usetrit ale hlavne nepreplacat zbytocne stravu Napr. nepotrebujes platit za ranajky 10e na osobu len aby si mala 5 druhov salam 🙂 - Tak spravte s muzom kompromis. Ranajky a vecere si kupte nejake "suche" v supermarkete (aby si nemusela chodit do obchodu kazdy den) Alena obed vzdy chodte jest von do restiky. V apartmane upratovat nemusis. Nemas preco. Si tam na tyzden a taky bordel tam predsa nenarobite obzvlast ak ste len dvaja.

klementinka58
22. júl 2025

my mame nieco podobne len obratene, manzel ten preferuje iba all inclusive, ja som dobrodruznejsi typ, takze mne vyhovuje apartman, usetrit a vylety a kupanie si riesit podla svojej osi. Takze to striedame....raz za 3 roky all inclusive, raz apartman, raz citybreak....co sa tyka varenia tak my ani doma nejako extra varenie neriesime, ranajky si kazdy chysta sam, obedy na dovolenke rychlovky co mam za 20 min hotove a vecere chodime do restauracii. Ja to neberiem ani tragicky doma , ze varit kedze varim raz za 2 dni a ozaj rychle jedla...v nedele potom doma uz vyvaram ale inak nie

majshe
22. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Tak áno...na dovolenke mi príde unavujúce variť a umývať riad aj rozmýšľať o tom, čo navariť...a nemyslím si, že mám psychický problém....

anonym_78bb9b
22. júl 2025

@anonym_autor ja milujem hotely a tie večere pri klaviri, pocit, že ma niekto obskakuje 😀 v nejakom byte by som sa cítila akoby som mala tajný pomer a musela sa skrývať pred svetom 😅

anonym_ea6592
22. júl 2025

All inclusive,a hotel.Varit na dovolenke by bolo naozaj len vymenit miesto ale povinnosti rovnake,ci este nie aj viac.Takze oddych ziadny a pri detoch jak by dal.

anonym_9df214
22. júl 2025

my ked sme cez airbnb tak vacsinou mame na ubytku iba ranajky a mne to tak vyhovuje, lebo vstavam skoro (deti ma budia) a do hotelovych ranajok sme vsetci hladni 🙂 Obed mame vonku na vylete a veceru vacsinou tiez alebo nejake misy z lokalneho jedla, ale tak to nie je ani varenie. Musim povedat, ze ja si hotely s AI uzivam, ale to neznamena, ze dovolenku cez airbnb povazujem za otrocinu. Clovek si na dovolenke viac dovoli jest vonku, ochutnava nove jedla… Ak by som mala jest na byte polotovary alebo varit, tak by sme museli ist do destinacie, ktoru by sme si inak nemohli dovolit a to by som sa obetovala 😁

marca12
22. júl 2025

Ak uz ist na dovolenku cez airnb,tak stravovat sa v restauraciach. Pre mna to tiez nie je dovolenka,ked musim rozmyslat nad nakupmi a varenim.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
22. júl 2025

My tak chodíme úplne bežne. Na raňajky jedavame celoročne rôzne obilné kaše, takže to je vec uvarenia vody a zaliatia. Obedy buď vonku, alebo niečo rýchle, len 1 chod, a večere mávame aj doma suché. Nákup potravín ma neobťažuje, chodíme spolu a obzerame miestne produkty. Neupratujeme, len riady, a teda rozhodne nie ja sama. Pri mori hľadáme ubytovanie len s práckou.

simsalabim
22. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub tak, ako ty mozes na dovolenke vypnut pracovne zalezitosti, rovnako chcu mnohe zeny uplne vypnut tie domace. Nie je na tom nic nepochopitelne. Vo vacsine slovenskych domacnosti su totiz hlavne na zene. Nehovoriac o situacii, ked kazdy clen rodiny chce jest daco ine… planovat nakup a varit v cudzich hrncoch nie je ziadne labuzo.

kulumulu123
22. júl 2025

@anonym_autor ja osobne veľa cestujem s deťmi často sama chodíme krížom krážom po svete bud Air bnb alebo booking žiadne cestovky.. Co s atyka Air bnb super je to mega súkromie neviem co tam chceš vo veľkom upratovať ale ustlat si posteľ, spalchnut a pripadne použiť zach kefu, či umyť po sebe umývadlo nepovažujem za nejaké mega upratovanie. Szktravujeme sa tak ze raňajky niečo rýchle praženica alebo cerealie pripadne chlieb s niečím obed a večera aj tak chodíme von takže žiadne mega varenie nehrozí... Akurát máš celý dom pripadne byť pre seba za mňa pocit na nezaplatenie na rozdiel od hotela kde počuješ každé kychnutie ci prdnutie z každej strany 🙈

kulumulu123
22. júl 2025

@anonym_autor a mnohé airbnb ponúka aj denne upratovanie za nejaký príplatok ak máš zaujem

anonym_04ef1d
22. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub prečo by ona mala mať psychický problém? Veď nech preberie varenie a nakupovanie jej muž, on prišiel s tým návrhom, napriek tomu, že na to nie sú fiannčne odkázaní. A to ti píšem ja, ktorá má varenie ako obrovský koníček, bez problémov by som na dovolenke varila, lebo sa doma k tomu dostanem len občas, u nás varia všetci a výborne. Ale chodím na dovolenku aj s varením, aj bez, podľa toho kde, rezorty neznášam. Ale ak má žena varenie ako povinnú jazdu, varí denne pre muža, seba, deti, ešte nebodaj aspoň jednému diétu, tak by podľa mňa bola divná, keby chcela variť aj na dovolenke.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_04ef1d
22. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub inak len tak pre zaujímavosť, keď ideš s rodinou na doovlenku, varíš ty?

anonym_e873eb
22. júl 2025

Nie, nesla by som na taku dovolenku. A ano som rozmaznana a teraz som sa dozvedela, ze vlastne mam aj psychicky problem, ked od dovolenky ocakavam absolutny reset 🤣
Rozumiem, ze su ludia, ktorym to nevadi, ze budu varit a spratavat (preto to este nebudem nazyvat psychickou poruchou)… ja medzi ne nepatrim. A zjavne ani ty autorka… cize by som to manzelovi velmi rychlo vysvetlila…

mirokub
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. júl 2025

@anonym_autor dopredu by autor napadu musel podpisat miestoprisazne vyhlasenie o tom, ze na dovolenke prebera vsetky povinnosti okolo stravovania ucastnikov zajazdu na svoje plecia. Bud stravovanie zabezpeci sam alebo ho zabezpeci u inych dodavatelov stravovacich sluzieb. Okrem toho aj upratovacie prace a vsetko ostatne, co byva zvycajne zabezpecene v hoteli by bolo v jeho rezii. Ja by som mu oznamila, ze idem si uzivat, je mi jedno kde to bude, ja si idem uzivat a nemienim nic robit.

scila
22. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub že psychický problém 😆😆😆 len aby si ho nemal ty, keďže píšeš bludy 🙄

kleopatra114
22. júl 2025

Na dovolenk chodime 80 perc len apartmány - sú priestranejsie, mame viac súkromía a anonymity , raňajky si vieme kupit v obchode jednoduché , obedy v restike , večere len niečo malé. A nikdy extra neupratujem , veď za ten víkend/ týždeň nespravím extra bordel ( kvapky na sprchovom kute, tapku na zrkadle a poštovné rieši snáď upratovačka na konci pobytu ).

anonym_e873eb
22. júl 2025

Baby tie co chodite do apartmanov, to za ten tyzden/dva akoze neumyvate kupelnu, zachod, nezametate? Uterakov beriete napr.kolko? Lebo ja si neviem predstavit pouzivat jeden uterak viac ako 2 dni… cize predpokladam, ze treba prat… mna to fakt zaujima.. lebo aj pri jedeni “niecoho rychleho” treba pouzit taniere, hrnce/hrniec, noz, dosku… proste kuchynske nacinie… potom to treba umyt🤷‍♀️
Akoze rozumiem, ze mnohokrat rozpocet nepusti, alebo to niekomu vyhovuje a proste neznesie hoteli/rezorty… ale zas presviedcat, ze nic nerobime pocas pobytu v apartmane mi pride zvlastne…

mirage
22. júl 2025
@anonym_e873eb

Baby tie co chodite do apartmanov, to za ten tyzden/dva akoze neumyvate kupelnu, zachod, nezametate? Uterakov beriete napr.kolko? Lebo ja si neviem predstavit pouzivat jeden uterak viac ako 2 dni… cize predpokladam, ze treba prat… mna to fakt zaujima.. lebo aj pri jedeni “niecoho rychleho” treba pouzit taniere, hrnce/hrniec, noz, dosku… proste kuchynske nacinie… potom to treba umyt🤷‍♀️
Akoze rozumiem, ze mnohokrat rozpocet nepusti, alebo to niekomu vyhovuje a proste neznesie hoteli/rezorty… ale zas presviedcat, ze nic nerobime pocas pobytu v apartmane mi pride zvlastne…

@anonym_e873eb ked mam pracku, operiem, a ano, pozametam, aj utierkami prebehnem zachod aj umyvadlo (ja alebo muz, alebo deti).

sense
22. júl 2025
@anonym_e873eb

@anonym_e873eb máš aj apartmány kde ti prídu upratať aj prádlo vymeniť uteráky po dvoch troch dňoch tiež

anonym_e873eb
22. júl 2025
@mirage

@anonym_e873eb ked mam pracku, operiem, a ano, pozametam, aj utierkami prebehnem zachod aj umyvadlo (ja alebo muz, alebo deti).

@mirage ved to som aj predpokladala… kedze ja doma upratujem denne (ano som prepnuta trosku), tak preto sa aspon na dovci snazim vypnut a tesim sa, ze toto robit nemusim 😂
Ale jasne, nie kazdy to ma ako ja…

anonym_e873eb
22. júl 2025
@sense

@anonym_e873eb máš aj apartmány kde ti prídu upratať aj prádlo vymeniť uteráky po dvoch troch dňoch tiež

@sense aha, tak to je uz ine… 👍🏻

jana_eyre_2
22. júl 2025

My chodíme cez booking už riadne dlho.. nikdy ma nebavili hotelové rezorty.. proste to nie je premna a áno, vôbec mi nevadí variť a umyť 5tanierov., dokonca aj povysávam a operiem si..

pre mňa je dovolenka zmena prostredia, vymýšľanie programu, akčnost, zážitky.. nie to, že nemusím nič robiť.. tak to proste mám.. a dokonca nemusí byť dovolenka ani pri mori.. pred týždňom sme sa vrátili z hôr v Rakúsku kde sme boli dva týždne.. a bolo to skvelé, máme úžasné zážitky a máme úžasných známych kde sa môžeme ubytovať a nič nám tam nechýba.. radi sa tam vraciame kazdy rok a objavujeme celé okolie a nové veci..