Ruší niekto letnú dovolenku kvôli konfliktom?
Rušil niekto už teraz letnú dovolenku skrz konflikty? Máme zakúpenú dovolenku v Turecku. Zatiaľ nič neruší, keďže do júla ďaleko. Ale zaujíma ma, či niekto rušil a kam ste mali cestovať. Resp. Je tu niekto kto ide do Turecka a váha?
Tak ja neviem, či je toto zrovna krajina, do ktorej by som sa mala báť aktuálne vycestovať, ale asi by som pre istotu nešla. Človek nikdy nevie. Aj teraz kamarátka rušila dovolenku do Ománu, aj keď predtým bola táto krajina vyhlásená za 3. či 4. najbezpečnejšiu a zrazu už nie je.
Nerozumiem, preco ma byt Turecko alebo Egypt no go, ked Grecke ostrovy, Cyprus, Spanielsko su polahky na dostrel z Iranu. Ak vytvarate paniku, budte aspon objektivne. Mimochodom, ani svetovi odbornici nedokazu predikovat situaciu, ale Sybyly z MK uz teraz vedia, ze cestovanie v lete bude nebezpecne. Sybyly sa neboja zit a dovolenkovat na Slovenku, ktore susedi s krajinou, ktora je par rokov vo vojne, ale vzdialeny Iran sa ich bytostne dotyka.
Mame zaplatenu dvoj-tyzdnovu dovolenku na Rodose za niekolko tisic. Neuvazujeme o zruseni. Vzdy sme sa riadili odporucaniami MZV SR a ak to vyda neodporucanie tam cestovat, zariadime sa. Dovtedy fabulovat nebudeme. Iran uz o par dni nebude mat cim bojovat, do leta budu USA koloniou.
Ja len mám jednu otázku. V prípade, že odletite na tie dovolenky a niečo sa zomelie, ako sa chcete vrátiť domov? Či dúfate, že po vás príde vládny špeciál, za ktorý zas zaplatia všetci. A v podstate aj tí, z ktorých si tu robíte srandu.
Ja sa bojím objednať aj ten Balaton, ktorý som si vybrala, lebo majú dosť blbé podmienky storna (ale to kvôli klasickým prípadným detským chorobám riešim) :D
ALE! osobne by som s deťmi teraz išla len tam, odkiaľ sa viem vrátiť autom. Pred šiestimi rokmi by ste tiež nepovedali, že sa zatvoria hranice štátov zo dňa na deň kvôli pandémii..
Ja len mám jednu otázku. V prípade, že odletite na tie dovolenky a niečo sa zomelie, ako sa chcete vrátiť domov? Či dúfate, že po vás príde vládny špeciál, za ktorý zas zaplatia všetci. A v podstate aj tí, z ktorých si tu robíte srandu.
@anonym_4c3f87 predĺžiš si dovolenku alebo si kúpiš drahé letenky na alternatívne trasy, prípadne ideš pozemnou prepravou, kto je chudobný tak počká na štátny repatriačný let
@anonym_4c3f87 predĺžiš si dovolenku alebo si kúpiš drahé letenky na alternatívne trasy, prípadne ideš pozemnou prepravou, kto je chudobný tak počká na štátny repatriačný let
@anonym_dd11b5 ďakujem to nie je dovolenka, ale stres
Ale vaaaas tu je, čo vás tu bude potom nariekať😂😂😂🤣 potom už také hrdinky nebudete
Ale vaaaas tu je, čo vás tu bude potom nariekať😂😂😂🤣 potom už také hrdinky nebudete
@anonym_4c3f87 odpoviem ti za seba. O par dni letime na Mauricius. Business triedou. Za vlastne peniaze. Ak by sme boli prinuteni predlzit si pobyt a kupit nove letenky, nie je to ziadny problem.
Nikdy sa nespoliehame na tento stat, ze nas bude zachranovat…mame poistky, financnu hotovost…
@anonym_86ab83
@anonym_dd11b5 takže teraz ti, čo čakajú na repatriacne lety sú vlastne chudobné chudatka. Ok, chápem.🤣🤣🤣🤣
Áno, zrušili sme Egypt. Máte pravdu že ešte je len marec, ale zajtra sme mali zaplatiť väčšiu čiastku zájazdu a načo platiť keď je situácia neistá. Radšej zostávame na Slovensku
@anonym_4a75d8 práve naopak, aby vykryli stratu budú drahsie.Nesla by som nikam, kde sú USA základne neverím, že za pár týždňov bude po konflikte bude to na roky ako UA
@anonym_919298 ak bude nizky dopyt tak im vyssie ceny nepomozu. Teraz ked im padol blizky vychod tak navysili rychlo Europu, ale asi nepocitali s tym ze sa ludia budu bat letiet pomaly vsade ako tak citam tuto diskusiu... no sama som zvedava ako sa budu ceny hybat casom
@anonym_autor my ideme na prelome júna /júla a zatiaľ nerušíme. Uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia. Máme zaplatenú zálohu. Nemyslim si, že cestovky pošlú ľudí, kde je to nebezpečné a ak ministerstvo dá nariadenie, že necestovať, tak vám peniaze musia vrátiť. Jedine čo by som odporučila, dať si rozšírenejšie cestovné poistenie, myslím tým, aby bolo viac vecí krytých. Situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň kdekoľvek na svete.
@anonym_autor my ideme na prelome júna /júla a zatiaľ nerušíme. Uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia. Máme zaplatenú zálohu. Nemyslim si, že cestovky pošlú ľudí, kde je to nebezpečné a ak ministerstvo dá nariadenie, že necestovať, tak vám peniaze musia vrátiť. Jedine čo by som odporučila, dať si rozšírenejšie cestovné poistenie, myslím tým, aby bolo viac vecí krytých. Situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň kdekoľvek na svete.
@agathi videli sme ako cestovky posielali ľudí na grécke ostrovy kde zúrili požiare, vypadávala elektrina, ľudí evakuovali z hotelov, ale náš hotel nehorí tak tam pošleme turistov len aby sme im nemuseli vrátiť peniaze
@anonym_autor mila autorka, pre zmysluplne komentare k veci napis do niektorej z cestovatelskych skupin tu na mk alebo na fb. Tu sa zisli zakomplexovane frustrovane osoby, ktore nelietaju aj ked vladne celosvetovy mier, lebo na to jednoducho nemaju dostatok prostriedkov. Principialne budu hejtovat, ako si vobec niekto dovoli teraz uvazovat o dovolenke za par mesiacov. Zavist je najvacsou charakteristikou slovakov. Mame na prolome juna a jula komplet zaplatene Turecko, na prelome augusta a septembra Kretu. Nic nerusime, ani o tom neuvazujeme.
My pôjdeme v septembri do Brazílie, máme tam rodinu.
My letíme v máji Egypt a v júni Tunisko a nič nerusime.. veď keď sa nebude dať tam letieť čo neverím, tak nam ponúknu alternatívu inú.. ale zatiaľ sa veľmi teším na dovolenky
Mame Turecko kupene,teda za riadnu sumu ale nie,nebojime sa,sledujeme to dianie.Turecko nechce 3sv.vojnu,nechce sa do toho zapajat a 2stupen tu bol uz dlho,aj to kvôli kuska hranice.Antalya je daleko,daleko od tychto hranic a je bezpecna.
Vyhoda pre nas,ze teda nebude plno.Ideme 14.jula.
@anonym_3485c6
Aj mi sme kúpili, zatiaľ len záloha. Ostatné budeme platiť mesiac pred odchodom. Ideme 23.6. Antalya hotel Calimera sarra palace. Vy kam idete?
Turecko dnes zostrelilo druhú raketu z Iránu, trosky dopadli v tureckej provincii Gaziantep.
V Katare zatkli 300 ľudí aj influencerov ktorí zverejnili zakázané zábery z útokov na ich krajinu.
@anonym_autor 3 rodiny sme kupili dovcu v Turecku v juni, zatial nikto nerusil. Cakame aka bude situacia.
@anonym_3485c6
Aj mi sme kúpili, zatiaľ len záloha. Ostatné budeme platiť mesiac pred odchodom. Ideme 23.6. Antalya hotel Calimera sarra palace. Vy kam idete?
@daniela708 presne tam ale letime 14.jula.Skoda,ze nemate rovnaky termin.
Plánovali sme ísť ale ostávame na Slovensku.
Ale nemá to nič s Iranom.
Dostala som termín operácie a nebudem môcť v lete letieť tak jedine autom niekde blízko. Už mám aj hotel rezervovaný a bude wellness.
Nad Tureckom v posledných dňoch NATO zlikvidovalo dve rakety, ktoré vstúpili do jeho vzdusneho priestoru. Tak už len staci, aby niektorú nedokázali zničiť a máš vymaľované. Dovolenkam zdar.
Nad Tureckom v posledných dňoch NATO zlikvidovalo dve rakety, ktoré vstúpili do jeho vzdusneho priestoru. Tak už len staci, aby niektorú nedokázali zničiť a máš vymaľované. Dovolenkam zdar.
@eternity24 toto su odpovede "dovolenkam zdar" 😂🤦
Uvedomujes si, ze sa tu bavime o letnych dovolenkach? Za 4mesiace. A vacsina ma zaplatene storno. Nam napriklad este 30dni pred nastupom na dovolenku vratia celu sumu, ak ju stornujem.

najlepšie ísť niekde, odkial sa vie človek dostat v normalnom case aj autom