icon

Šetriť počas výletov do zahraničia alebo si užívať?

24. mar 2026

ahojte, ako to máte vy? vnímate výlet napr. do talianska tak, že hlavne že idete, máte nové zážitky, vypadnete zo stereotypu, ale šetríte tam? a radšej si doprajete viac takýchto výletov za rok? myslím tak, že si raňajky dáte na ubytku, obed len niečo malé, proste low cost. alebo idete radšej na jeden poriadny výlet za rok, kde počas dňa ochutnávate všetko, skúšate najlepšie hodnotené reštiky a na peniaze nepozeráte? nemyslím teraz letné 2týždňové dovolenky, ale skôr také mini tripy počas roka 🙂

Strana
z2
anonym_d57f7f
24. mar 2026

Máme radi poznávačky, vždy tak na štyri noci. Nie, na takých výletoch nešetríme, ale ani nemíňame bezhlavo. Vyčlením si väčšinou peniaze na celý výlet a snažím sa do toho zmestiť. Ak sa nepodarí, nič sa nedeje. Raňajky mávame hotelové. Viem, že sú predražené, ale mne sa nechce večer kupovať pečivo a všetko okolo toho na ráno. Potom máme neskorý obed v reštike, prípadne aj ten fast food, raz za čas nás to nezabije a večer len nejaký snack. Cez deň aj káva, zmrzka. Nešetrím na vstupnom do múzeí, pamiatok a iných "zaujímavostí". My napr. ale nekupujeme žiadne suveníry, len jednu magnetku.

tilly
24. mar 2026
@veselo_neveselo

@tilly vidis, a my sa zas vieme dobre najest aj v nl aj be, v cechach vzdy, nemecko sice uz pomenej ale da sa tiez, no mas pravdu, nie je to gastronomicka vysina 🙂 Ale na suchom chlebe tiez nebudem, ked tam sme 🤣

@veselo_neveselo tak sme asi natrafili na zlé reštaurácie 😄🤷‍♀️. Stáva sa. Mne v nl a be najviac chutil streetfood. Hlavne na trhoch, kde mali čerstvé ryby a z toho robili jedlo. A teda jasné belgické hranolky 😅

anonym_c9f979
24. mar 2026

@anonym_autor My chodíme veľa a de nám hlavne o zážitky. Kde sa dá, ano šetríme ,ale aj si doprajeme dobré jedlo,kávu koláč, atrakcie. Ale nemusíme vyskúšať všetko. Priority sú u nás niekde inde. Nijako prehnane nešetríme,ani nerozhadzujeme zbytočne. Sme normálna Slovenská rodina čo vyrastala v komunizme a vie sa aj uskromniť keď treba. Obaja pracujeme manuálne takže su to peniaze vydreté a určite by nám svedomie nedalo jesť 3x denne v drahých reštikách.

anonym_c9f979
24. mar 2026

@anonym_autor My máme už na dovolenkách,prioritu dobré raňajky to je základ.Osvedčilo sa nám dobre najesť ráno a do večera máme pokoj. Už si dáme len niečo do ruky,zmrzku,kávu, koláč a,snažíme sa využiť čas pri prehliadkach mesta .Občas neskorý rýchly obed, alebo neskôr už večeru. Za týždeň bežne stihneme navštíviť aj 15 rôznych miest .

anonym_bc11ad
24. mar 2026

my chodime pomerne casto a setrime, low costujeme stale. Tak ked ideme na tyzden tak raz ideme do restiky inak stale varime, ranajky z potravin aj vecere. Ale nejak sme si uz zvykli a vsetci su spokojni.

anonym_6caacc
24. mar 2026

My neideme na dovolenku aby sme rátali každé euro, ale aby sme si to poriadne užili. Takže nie, nešetrime ale ani nejako bezhlavo nerozhadzujeme.

anonym_eae78a
24. mar 2026

Na menších výletoch šetrím hlavne v cudzine. Keďže neovládam Aj, teda neviem preložit jedálny lístok, jedávame v nákupných centrách jedlo na váhu. Vyberiem si, čo chcem a koľko chcem a je to lacné. Raňajky si berieme v holeli, večeru si kupujeme na izbu, veľakrát až nadbytok. Kavu a kolác si dávame mimo centier, v bočných uličkach, tam je to lacnejšie. Leto jedine UALL.

eeffka
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_974b49 uplny suhlas 🙂 tak vychytene predrazene to nie, skor som myslela ze ked si clovek da ranajky vonku, obed vonku aj veceru, tak z toho je za 4 dni celkom pálka pre dvoch

@anonym_autor na mna nejak vela jete 🤣🤣🤣ale ja teda nie som vysadena na gastro. Na takychto vyletoch hladam vyslovene ubytovanie s ranajkami a potom riesim uz len veceru, ja som skor na kavicky, zmrzliny.

diamand2326
25. mar 2026

@anonym_autor Ja chodím max na dvoj troj dňové výlety a tam si dávam záležať na slušnom ubytovaní s raňajkami. To je základ. A potom také tie miestne vychytávky musia byť, čo vieš zohnať len v tom mieste, je tam populárne a ľudia to odporúčajú, ako top pekáreň, káva, zákusok, zmrzka alebo street food. Takže to mi nie je ľúto zaplatiť. Inak sa najeme aj v mekáči, alebo pizzu, to je aspoň istota.

anonym_e03663
25. mar 2026

@anonym_autor záleží na čo míňať a záleží aj od tvojej situácie

tiezjedna
25. mar 2026

@anonym_autor nie, nešetríme, moc to nevieme 😂 a ja osobne by som radšej sedela doma na zadku, keby som vedela, že si výlet/dovolenku nemôžem užiť naplno, ochutnať miestne špeciality, drinky, navštíviť, čo ma zujíma, alebo keby som musela variť... Žiaden náš výjazd nikdy nie je low cost.

namornicka
25. mar 2026
@tilly

@anonym_974b49 súhlasím. Práve obchadzam tie vychytene reštaurácie a chodím o pár uliciek ďalej, kde jedávajú domáci. Väčšinou je tam to jedlo aj lepšie.

@tilly restiky, kde jedia domaci mam najradsej, uz len kvoli autentickosti a atmosfere.

anonym_ec9112
26. mar 2026

@anonym_autor doprajem si galerie,muzea,pamiatky,tam zaplatim za vstup rodiby kludne 100 eur na den a vyssie.obmedzim na jedle,nepotrebujem zrat,skor striedmo,nieco vyskusam lokalne na pochutenie,ale nie 5X za den

anonym_f525d2
26. mar 2026

U nás je to zlatá stredná cesta. Nešetríme na veciach nech sme spokojný a cítime sa komfortne. Na druhú stranu peniaze míňame s rozumom.

sense
26. mar 2026

Nešetrime ale ani nerozhadzujeme. ... Rada ochutnáme nové jedlá alebo miestne špeciality, ale nejedavame v centre kde je najviac turistov, ale medzi miestnymi

Strana
z2