Šetriť počas výletov do zahraničia alebo si užívať?
ahojte, ako to máte vy? vnímate výlet napr. do talianska tak, že hlavne že idete, máte nové zážitky, vypadnete zo stereotypu, ale šetríte tam? a radšej si doprajete viac takýchto výletov za rok? myslím tak, že si raňajky dáte na ubytku, obed len niečo malé, proste low cost. alebo idete radšej na jeden poriadny výlet za rok, kde počas dňa ochutnávate všetko, skúšate najlepšie hodnotené reštiky a na peniaze nepozeráte? nemyslím teraz letné 2týždňové dovolenky, ale skôr také mini tripy počas roka 🙂
Na dovolenku, alebo výlet ideme, lebo máme na to peniaze, nie na to, aby sa na nej / ňom šetrilo. Takže, ak je tesnejší rozpočet, aj bicyklový výlet je dobrý, ale zas, aj na tom sa dá minúť dosť, keď človek chce.
ked na to mam, minam, ale zas nepotrebujem skusat najvychytenejsie restiky, minam podla svojich priorit.. ak nemam, som rada aspon za low cost dovolenku a ked nemam ani na to, tak sedim doma 😀 .. co sa tyka toho, ci radsej jeden vylet, kde si mozem dovolit viac a nesetrit, alebo viac nizkonakladovych, tak neviem, zalezi od momentalnej nalady
raz za rok a šetrím, lebo som rada, že našetrím aspoň na tú jednu dovolenku. Žiaľ, nemám príjem 3000E . Som rada, že vidíme niečo nové. Doprajeme si jednu alebo max dve večere v reštike. Ináč ubytko lowcost aj strava. Ale nám to nevadí, hlavne, že nie sme doma.
@anonym_autor ja zas napr.nie som žiaden gurmán, ktorý by túžil ochutnávať. Potraviny kupujem kvalitné a zdravé, veľmi neochotne sa stravujem v reštikách a fast food už vôbec nie. Keď idem na výlet/dovolenku, radšej volím apartmán a navarim si tam, poprípade pripravím ešte doma a minimálne na 1-2 obedy tam máme hotovo. Ja si posedenie v reštaurácii nijak neuzivam, otravuje ma to, moje deti tam tiež nič moc nepovedia a tak nie som ani ochotná za to veľmi míňať prachy. Tie radšej dáme za aktivity, zážitky, atrakcie, atď. Ale cestujeme veľa, také víkendové výlety v priemere raz mesačne, občas sa stane, že celý mesiac nikam nejdeme, ale potom aj 2 x.
Samozrejme, že na dovolenke nerozbijam peniaze
vacsinou ked sme niekde sli s kamoskami/frajerom niekde kde neboli ranajky, tak sme si kupili v supermarkete a najedli sa na izbe a lebo sme si dali nejaku kavu a buchtu v kaviarni. Ak som na dovolenke v taliansku, tak určite aspon raz denne zajst niekde sa najesť - neviem si predstaviť byť v taliansku a nedať si pizzu alebo cestoviny alebo zmrzlinu. Raňajky väčšinou na hoteli/izbe a cez deň aj tak veľa chodíme alebo sme pri mori, takže zvyčajne sa najeme až na večeru. Počas dňa nejaký snack.
Ale celkovo si myslím, že keď som v danej krajine, doprajem si 🙂
Na dovolenke nechcem varit. Zaroven vsak chcem chodit co najcastejsie a prijem mame znacne okliesteny , kedze som na rodicaku. Takze kompromis-ak nie sme v hoteli, ranajkujeme casto na ubytku, obedy a vecere si davame v restikach, ale urcite nie michelinskych😅 nekupujem ziadne suveniry okrem jedlych
nešetrím. ale nemám potrebu chodiť do najvychytenejších reštaurácií. stačia obyčajné.
a keď si dám v londýne na obed sendvičové menu z tesca - nie je to kvôli peniazom, ale preto že chcem veľa stihnúť ...
my nešetríme... žereme - pijeme, koľkokrát aj napriek tomu že máme večeru na hoteli, ideme do mesta skúsiť niečo domáce... a samozrejme si vždy musím aj niečo kúpiť na pamiatku, šaty, tenisky, parfum... ale na jedlo a pitie idú peniaze najviac.
Do talianska chodím jesť, na gelato, prosseco a nemienim sa tam obmedzovať. Do švajčiarska si nosím potraviny buď z rakúska alebo z domu. Aj tak tam nemajú bohvieako dobré jedlo, občas zájdeme na fondue. V Španielsku rada varím aj chodím do reštaurácií. V Čechách rada jem ich špeciality. Holandsko, Belgicko, Nemecko, Rakúsko nemá bohvieako dobré jedlo, tak tam kombinujem, dáme si aj kebab a fastfood.
@anonym_autor
Zalezi. Ja nepotrebujem vychytene restiky, kde platis za prestiz, takze tych sa vzdavam bez obete.
Drinky, zmrzky, obedy si davame bez nejakych limitov, na vstupy, do muzei, parkov, divadiel nepozeram, kupim co sa nam paci. A kupim si aj suvenir, ale nieco, co naozaj vyuzijem a nie turisticke blbosti.
Zas ale odmietam dat 15e za sendvic na namesti, aj ked na to mam, len preto, ze som na dovolenke. Prejdem si o 3 ulice dalej a najem sa ako domaci. V tomto zmysle neutracam bezhlavo, aj ked si to mozem dovolit.
Do talianska chodím jesť, na gelato, prosseco a nemienim sa tam obmedzovať. Do švajčiarska si nosím potraviny buď z rakúska alebo z domu. Aj tak tam nemajú bohvieako dobré jedlo, občas zájdeme na fondue. V Španielsku rada varím aj chodím do reštaurácií. V Čechách rada jem ich špeciality. Holandsko, Belgicko, Nemecko, Rakúsko nemá bohvieako dobré jedlo, tak tam kombinujem, dáme si aj kebab a fastfood.
@tilly toto je velka pravda, nie v kazdej krajine sa oplati utracat za restauracie 🙂 za mna aj slovinsko nula bodov
@anonym_autor
Zalezi. Ja nepotrebujem vychytene restiky, kde platis za prestiz, takze tych sa vzdavam bez obete.
Drinky, zmrzky, obedy si davame bez nejakych limitov, na vstupy, do muzei, parkov, divadiel nepozeram, kupim co sa nam paci. A kupim si aj suvenir, ale nieco, co naozaj vyuzijem a nie turisticke blbosti.
Zas ale odmietam dat 15e za sendvic na namesti, aj ked na to mam, len preto, ze som na dovolenke. Prejdem si o 3 ulice dalej a najem sa ako domaci. V tomto zmysle neutracam bezhlavo, aj ked si to mozem dovolit.
@anonym_974b49 uplny suhlas 🙂 tak vychytene predrazene to nie, skor som myslela ze ked si clovek da ranajky vonku, obed vonku aj veceru, tak z toho je za 4 dni celkom pálka pre dvoch
My chodime casto na take kratsie vylety mimo Slovenska a ano doprajeme si ked uz sme tam
Nie, na dovolenkách a výletoch nesetrim...keby som mala šetriť, radšej oželiem nejaký vylet
My davame mix takych dovoleniek. Ak 2 tyzdne, tak mix oboch, aj grilujeme, atd. Ak na par dni, rano si dame ranajky zo supermarketu, cestou si nejaku drobnost kupime a večer podla nálady..vecera v reštike alebo kludne nieco na ubytku na grile.
Som toho nazoru ze dovolenku si treba uzit, ochutnat co sa da, ale rozpocet nie je nekonecny. Takze asi zavisi o čo konkrétne ide. Radsej idem ročne na viac dovoleniek, čo ma ale štve ak natrafime na restauraciu typy friteza a mikrovlnka. Za to skutočne nie som ochotná platit
@anonym_autor nesetrim v zmysle ze budem radsej hladna alebo jest nieco co mi nechuti len aby som neminula peniaze navyse, ale ani nejako nezmyselne nerozhadzujem. Ak v danej destinacii je bezna cena za 1 obed 30€ tak si ho dam ked mam hlad a chut. Neporovavam s tym, kolko by ma to vyslo inde, lebo nie som “inde”. A odmietam na dovolenkach varit - to mozem fakt ostat doma.
@anonym_autor fungujeme normalne ako na Sk. Ideme do restiky, zmrzka, vylety. Cenovo je IT lacnejsie ako na Sk a aj sa lepsie najes. Nechodime do predražených reštaurácii pre turistov, ideme tam, kde su domaci. Ja Taliansko zbožňujem, takze co to mame pobehane.
Tak ako doma aj na vylete a na dovolenke sa snazim minat rozumne. Jasne, ze na jedlo sa minie viac ako ked sa doma vari, nieco stoji aj vstupne, ale ked uz niekde idem, tak to vstupne zaplatim. Bez problemov sa najeme aj v restauracii, aj si vezmeme pizzu do krabice na ubytovanie, ale najeme sa aj vo foodcourte v obchodnom centre alebo si nakupim v supermarkete a potom to zjeme bud na izbe alebo na lavicke v parku. Vsetko zavisi od miesta kde sme a moznosti ake tam su.
Tak my sme platili za 1 noc,teda v sobotu sme prisli,nedelu odisli vo wellness 300eur,ale uzili sme si s muzom.No aj tak by to chcelo ist na dlhsie.
A nie ked ist na dovolenku tak si riadne oddychnut a nesetrit,my do Turecka berieme 2500eur vreckove.Ak sa vsetky minu tak sa minu,obmedzovat sa nechceme,vylety tiez stoja kopu.
@anonym_autor
@anonym_974b49 súhlasím. Práve obchadzam tie vychytene reštaurácie a chodím o pár uliciek ďalej, kde jedávajú domáci. Väčšinou je tam to jedlo aj lepšie.
Akokedy ako kde a s kym.
Radsej viac tripov a na obed si dam kusok pizze do ruky.
Ale ak zozeniem fajn cenu na hotel so servirovanou vecerou a dobre letenky idem.
Snazim sa kazdy mesiac ist niekam.
@tilly toto je velka pravda, nie v kazdej krajine sa oplati utracat za restauracie 🙂 za mna aj slovinsko nula bodov
@anonym_autor ja som v Slovinsku nikde nemala problém sa najesť. Či to boli hory alebo pobrežie, vždy sme vychytali dobré podniky. Aj v Ľubľane sme boli v takej zapadnutej reštaurácii a tam to bolo tiež dobré.
@anonym_autor ja som v Slovinsku nikde nemala problém sa najesť. Či to boli hory alebo pobrežie, vždy sme vychytali dobré podniky. Aj v Ľubľane sme boli v takej zapadnutej reštaurácii a tam to bolo tiež dobré.
@tilly vidis, a my sa zas vieme dobre najest aj v nl aj be, v cechach vzdy, nemecko sice uz pomenej ale da sa tiez, no mas pravdu, nie je to gastronomicka vysina 🙂 Ale na suchom chlebe tiez nebudem, ked tam sme 🤣
@anonym_autor
A prečo by som mala na sebe šetriť?
Peniaze majú slúžiť mne, nie ja im.
Raňajky keď sú v hotely, vždy dávame. A jedno teplé jedlo pre nás musí byť.

ja šetrím vždy a všade, mám to tak od detstva - doma sme mali málo a bolo nás veľa detí