icon

Skúsenosti s pobytom a plážami na Kréte

17. feb 2026

Ahojte ideme prvýkrát. Aj kvôli pobytovej taxe aj kvôli tomu ze nebudeme stále na izbe sme si bookli len 3⭐ hotel. Treba čosi rekonštruovať čo si budeme ale odhliadnuc od toho bazén je úžasný veľký aj podľa Google earth len okolie sa mi zdalo celkovo také špinavé. Neviem ci to je len tým ze ten náhľad nebol veľmi kvalitný alebo je Kréta naozaj špinavá? Na cestovkach som si porovnávala ten istý hotel niekde písalo ze je pláž piesočnatá niekde ze je piesočnato kamienkova podľa earthu sú tam vyslovene šutre. Kde je pravda? Ideme do eri Beach. Údajne sú tam 3 pláže. Je možné že jedna z nich bude predsa len s jemným pieskom bez kameňov pripadne len s drobnými kde sa bude dat chodiť na boso? Teším sa ale taka som z toho nepresvedčena ze to bola dobrá voľba. Minulý rok sme boli v BG a tam pláž bola úplne jemná piesková naboso super 🥰 a tuná podľa popisu neviem čo čakať. Poprosím osobne skúsenosti 🙏 ďakujem

biba_18
17. feb 2026

na kréte žijú kréťania (gréci ale takí iní), žijú ťažký život a starostlivosť o okolie nepatrí k ich prioritám. oni tam nežijú kvôli turistom. sú to farmári a rybári, v podstate jednoduchí ľudia. ak by to aj nebolo podľa tvojich najnáročnejších predstáv, tak kréta je úžasna… aj ľudia tam… majú skvelú kuchyňu, temperament, históriu, sú tvrdí, odolní ale pohostinní a srdeční…
ja som si to tam naozaj užila…

anonym_cf7819
17. feb 2026

Ja som bola len raz v Rethymne a nikdy viac. To že tam v kuse fúka je jedna vec. Skoro celý pobyt bola červená vlajka a keď nie tak žltá s tým že človek vošiel dnu a musel skákať aby ho ta veľká vlna neutopila, a keď si človek sadol na kraj tak tým že my sme mali také kamienky tak človeka doslova to odralo mala som doškriabané nohy.
Čistota tak no nie sú poriadkumilovný, tak isto aj co sa týka tých autobusov príde kedy príde a či vôbec príde bolo záhadné.
Hotel s nami ešte vydrbal úplne iné izby nám dal staré malé. Takže ja mám s Krétou len zle skúsenosti.

biba_18
17. feb 2026

že autobus príde kedy príde - no, sú typickí južania - tam čas plynie inak 😂 keď ale vieš ako to funguje, tak ťa to nerozhodí… sadneš si na bobek a čakáš 😂

anonym_cf7819
17. feb 2026
@biba_18

že autobus príde kedy príde - no, sú typickí južania - tam čas plynie inak 😂 keď ale vieš ako to funguje, tak ťa to nerozhodí… sadneš si na bobek a čakáš 😂

@biba_18 akože áno človek postál a čakal 😆len potom ta plnka ma totálne odrovnala, haha som odpadla keďže ja mám problém s tlakom 🫣ale mne sa Kréta nepáčila no každý mamé iný vkus neviem sa na tu mentalitu nejak prispôsobiť ja osobne by som tam žiť že nevedela vôbec😂

muchotrafka298
17. feb 2026

V dnesnej dobe si vies kompletne vsetky informacie najst na internete, s fotkami, videami z konkretneho hotela od dovolenkarov. Nie opisy v ponukach CK. Treba sa v tom pohrabat a najst relevantne informacie, aj co sa tyka plazi, vody, vetra. Pretoze ked Ti tam bude tyzden tak fukat, ze nebudes vediet ist do vody, tak budes konstantne nastvana.
Oni maju uzasne jedla, ja ich milujem, ale v hoteloch je to so stravou poslabsie, aj co sa tyka ranajok v porovnani s inymi krajinami. A 3* hotel, od toho tam vela necakaj.
Pre mna je najvacsi problem v Grecku vseobecne hadzanie toaletneho papiera do kosa. Zvykla som si, ale stale je to pre mna take zvlastne a vrcholne nehygienicke.
Oni sa tam neponahlaju, aj co sa dopravy, proste autobus pride, nepride, pockas. Kedy pride, vtedy pride. Vies si zavolat taxik v pripade potreby, keby bolo najhorsie.

la_dolce_vita
17. feb 2026

Boli sme blizko hlavneho mesta, ktore sa nam pacilo, historia, hradby, aj na celom ostrove. Autom sme presli ostrov, Knossos atd, na juhu su krasne plaze ako Matala. My sme mali krasnu plaz s modrou vlajkou ako hotelovu plaz. Bola v nom najma franc.klientela a tym padom max spokojnost. Jedna z najkrajsich dovoleniek. Ano, na uliciach moze byt neporiadok, ale su to proste Juzania.

anonym_308d9d
17. feb 2026
@muchotrafka298

V dnesnej dobe si vies kompletne vsetky informacie najst na internete, s fotkami, videami z konkretneho hotela od dovolenkarov. Nie opisy v ponukach CK. Treba sa v tom pohrabat a najst relevantne informacie, aj co sa tyka plazi, vody, vetra. Pretoze ked Ti tam bude tyzden tak fukat, ze nebudes vediet ist do vody, tak budes konstantne nastvana.
Oni maju uzasne jedla, ja ich milujem, ale v hoteloch je to so stravou poslabsie, aj co sa tyka ranajok v porovnani s inymi krajinami. A 3* hotel, od toho tam vela necakaj.
Pre mna je najvacsi problem v Grecku vseobecne hadzanie toaletneho papiera do kosa. Zvykla som si, ale stale je to pre mna take zvlastne a vrcholne nehygienicke.
Oni sa tam neponahlaju, aj co sa dopravy, proste autobus pride, nepride, pockas. Kedy pride, vtedy pride. Vies si zavolat taxik v pripade potreby, keby bolo najhorsie.

@muchotrafka298 ja som extrémne založená na hygienu, a teda skoro som sa dovracala v reštaurácii na wc, ja chápem, že sú ostrov, ja na zakynthose a Rhodose musel papier do koša, ale mne je z toho proste zle....

zdenka11081983
17. feb 2026

Boli sme kúsok od Herklionu, myslím ze sa to volalo Hersonisos. Nepáčilo sa.mi tam nič. Ani more, ani okolie.

biba_18
17. feb 2026

tak práve v hersonisse sme boli, hotel creta maris a výborný hotel 🙂 aj more

muchotrafka298
17. feb 2026
@anonym_308d9d

@muchotrafka298 ja som extrémne založená na hygienu, a teda skoro som sa dovracala v reštaurácii na wc, ja chápem, že sú ostrov, ja na zakynthose a Rhodose musel papier do koša, ale mne je z toho proste zle....

@anonym_308d9d pre mna je toto tiez velky minus. Lebo na izbe v hoteli to este ako tak vies hygienicky spravit, ale v spolocnych nejakych priestoroch, v pamiatkach alebo restauraciach, to je fakt na tycku.

janinah
17. feb 2026

Na sever uz by som nesla,príliš fúka a velke vlny aj červena vlajka sa vyskytla.Ale historia super,vylet v Heraklione tiež. Bazwny ma nezaujimaju,ved idem k moru.Nijaku špinu som nepostrehla,nič co by mi vadilo. Ak grecke ostrovy tak za mba radsej rodos alebo zakyntos.

julish
17. feb 2026
@anonym_308d9d

@anonym_308d9d Takto to maju v roznych inych krajinach a ani, najma osttovy to riesia takto. Vedia, preco to robia. Absolutne neriesim

anonym_308d9d
Včera o 06:50
@julish

@anonym_308d9d Takto to maju v roznych inych krajinach a ani, najma osttovy to riesia takto. Vedia, preco to robia. Absolutne neriesim

@julish vidíš a mne to príde nehygienické...ja chápem že kvôli ostrovu to treba robiť...ale keď som videla a cítila ten smrad na wc kde nemajú kryté koše na wc, skoro som sa dovracala

schnuffik
Včera o 10:15

@anonym_autor ahoj, my sme boli 2 roky po sebe na Kréte. Prvý krát sme bolo na sever v Georgioupolis, pláž dlhá, krásna, more plytke a teplé, tým, ze sme boli v zálive aj keď fúkalo, tak vlny boli mierne, more sme si neskutočne užili, mestečko malebné, strava výborná. Ďalší rok sme boli na juhu v Matale, more je medzi skalami, tým pádom bolo chladnejšie aj viac fúkalo, a v mori boli kamenné platné, kamene a piesok, to nám trochu vadilo ale zvykli sme si, no a mestečko bolo v štýle Hippi, umelecké, očarujúce. Za nás obe dovolenky boli super. Nechodili sme po výletoch kvôli deťom ale my sa tam určite vrátime. Nemaj veľké očakávania a všetko bude ôk.

biba_18
Včera o 11:36

ako môže byť neúžasná krajina, keď tam majú takúto skvelú hudbu ...

https://www.youtube.com/watch?v=LgAYKNwx_6M
andrejka2424
Včera o 16:57

Jedine na letisku to bolo pre mňa na pogrcanie. To s toaleťákom v koši mi neprekážalo zatiaĺ na žiadnom gr.ostrove.V izbe sme smrad nemali, ani v kúpeĺni prekvapivo. Koše boli zatváracie.Tiež ideme prvý krát do 3*, bez strachu. Je pravda, že v žiadnom luxusnom hoteli som doteraz nebola,ani neplánujem a nemám to s čím porovnať.My sme skôr na tie výlety a striedanie pláží , bolo by mi ĺúto platiť zbytočne veĺa, keď tam chodíme fakt iba prespať.Nám Kréta veĺmi vyhovuje. Vlastne je to prvý krát,čo sa vraciame na rovnaký ostrov a vedela by som si tam z fleku naplánovať krásne výlety na min. 3 letá dopredu - 2 týždňové dovolenky. Na google sú určite fotky tej pláže od návštevníkov.Mrkni si to. Tie pláže sú veĺmi rôznorodé.

ninik2024
Včera o 19:51

@anonym_autor Kreta,Gavdos a Anafi su podla mňa tie najkrajšie ostrovy aké som kedy videla a more nádherné a veľmi čisté. Na Krete som bola 8 x a pôjdem znovu...Aby ste videli tú nádheru treba mať požičané auto a ideálne bývať v nejakom domčeku ..nie v hoteli na severe.Plaze sú tam krásne piesočnate, aj zmiešané a aj kameniste...na Krete nájdete všetko