icon

Spoznávaci zajazd v tehotenstve aj so štvorročným dieťaťom

papi30
6. jún 2022

Ahojte, poraďte mi, čo si o tom myslite? Mame s manželom možnosť ísť v lete na 5dnovy spoznávaci zajazd, so všetkým čo k tomu patrí... Dlhá cesta busom, min14h v buse tam aj späť, s návštevou mesta, pamiatok, takže aj dosť na nohách. Ja budem v tom čase v 28.tt a brali by sme so sebou aj naše skoro 5r dieťa, keďže 5dni bez nás zatiaľ nikdy nedala a pri poslednej takej príležitosti už po 2dnoch plakala za nami. Dali by ste sa na taky výlet? Mam trosku obavy z neznámeho, ako ja toľko obsedím, ako toľko obsedi dieťa, ako dáme fakultatívne výlety. Takato príležitosť akú teraz máme sa ale často neopakuje a som strašne na vazkach. Mate niekto podobnú skúsenosť?

raja95
Odpoveď bola odstránená
belllinka
6. jún 2022

Ake osobne skusenosti? Co ti pomoze, ak ti niekto napise ze tak bol a nejake cudzie decko bavilo chodit po pamiatkach? To snad neznamena, ze take bude aj tvoje. 🤦‍♀️

elizabet173
6. jún 2022

@papi30 vieš, z tvojich príspevkov cítiť, že to chceš absolvovať za každú cenu a nechceš čítať príspevky, že to nie je rozumné. To, že sa cítiš ako tehotná fajn dnes, neznamená, že tak tomu bude aj v čase zájazdu, aj keď ti to úprimne želám, aby to takto ostalo. Ja som sa v druhej polovici cítila vynikajúco a zrazu som z ničoho nič začala krvácať. Viem, lekári sú aj tam, ale...

dskjhfdlkdjhl
6. jún 2022

@papi30 Boli sme s 5-rocnou v Parizi, ale nebola som tehotna a nebol to zajazd, vsetko sme si organizovali sami, aj Disneyland sme stihli. Ale teda vedela som snad o vsetkych detskych ihriskach v Parizi. Na organizovany zajazd by som s takym dietatom nesla a to moja starsia dcera bola vzdy velmi dobre dieta a nove informacie priam hltala.

akbara77
6. jún 2022

@papi30 nikdy v živote busom do Paríža, tehotná a s malým dieťaťom.Ani zadarmo! Pre deti to je absolútne nevhodne

matkahelka
6. jún 2022

@papi30 si plna entuziazmu, trochu ta uvediem do reality. mam 13 rocnu, cestujeme fakt vela, aj pocas covidu sme cestovali. europske metropoly az na par vynimiek mame vsetky schodene. a teda, pisem svoju skusenost.
1. je sialenstvo ist tolko hodin busom, ked vies kupit spiatocnu letenku za 49€ a za hodku a pol si v parizi. tolko hodin busom by som nesla ani zadarmo a uz vobec nie ako tehotna. ako tehotna je to aj riziko. neverim, ze ti toto gynekolog v takom stadiu tehotenstva schvali.
2. dieta z toho v tomto veku bude mat prd s makom. a vsetci okolo neho tiez, lebo im to nechtiac pokazi. vonku je horuco, pamiatky ju budu nudit. ak idete ako skupina, nie vzdy sa da tu a tam odbehnut. a ak chcete odbehovat, naco potom pariz, odbehujte si po Slovensku. my sme dceru prvykrat vzali na poznavacku v 10 rokoch a este to nebolo ono, az pred 2 rokmi prisla na chut pamiatkam a aj to si myslim, ze je vynimkou, pretoze jej rovesnici by sa unudili na smrt.
3. disneyland je psycho.ak mas insta, pozri si misu greskovu ci katku jakes. oni tam boli nezavisle obe s deckami par tyzdnov dozadu. obe sa zhodli, ze bud nikdy viac, alebo az o vela rokov neskor, ked zabudnu na tu davovu psychozu co tam zazili. zdaleka to nie je ako v brozurkach ci katalogoch cestoviek. na kazdu atrakciu dlhocizne niekolkohodinove rady, tlaciaci sa ludia a ceny premrstene a neustale opakovat dietatu, ze tretiu zmrzlinu za 5€ mat nebude je nic moc. a restiky tam funguju len na online objednanie tyzdne vopred, ziadne ze prides, sadnes a najes sa. zabalite to velmi rychlo s tak malym dietatom.
ja som za cestovanie aj s detmi.ale tu cestu treba prisposobit tomu dietatu, ak s nim idem. pretoze nielen dieta z toho ma pokazeny vylet, vsetci ho maju pokazeny. a vy, kedze pojdete busom, tak ho pokazite celemu osadenstvu.

papi30
autor
6. jún 2022

@zuzanaete tak človek nikdy nevie na koho natrafí. V dnešnej dobe cestovanie s dieťaťom na dlhšie trasy ci podobne vylety už nie su žiadna rarita. Aj tak sa musíme rozhodnúť my, ale prečo by som si nemohla prečítať o skúsenostiach aj iných.

papi30
autor
6. jún 2022

@belllinka dva komentáre a úplne zbytočne. Bola si už niekedy niekde mimo SK aspoň? A máš deti? Prečo by ma nemohli zaujímať skúsenosti iných? Človek sa nemôže zaujímať, ci co?

elizabet173
6. jún 2022

@papi30 keď som mala 15, absolvovala som poznávací zájazd vyše 2000 km, boli tam okrem mňa ešte 17 a 16 ročné decká, 5 dní poznávací, ale nebolo to chodenie od rána do večera po pamiatkach, týždeň pri mori a späť. Lenže cestovanie autom, zastavíš kedy chceš, tempo si určuješ sama.

papi30
autor
6. jún 2022

@elizabet173 tak ta potom vyvediem z omylu, lebo práve preto som tu, aby som si tie nazory prečítala a zobrala si z nich poučenie. Ale z názorov ľudí, čo majú všeobecne skúsenosti a vedia poradiť čo áno a co nie a hlavne prečo nie a nie od takých, čo nepustili ešte ani hranice Hornejdolnej len chcú byť za zaujimavych. Nie, nechcem to silou mocou absolvovať, aj tak sa chcem spýtať aj svojho gyn na jeho názor co sa tehotenstva tyka, ale skôr ma vytacaju niektoré úplne od veci komenty.

luccija
6. jún 2022

@papi30 ani by som nad tym neuvazovala.Ked tak svojim autom a s 2 detmi o rok, dva...

papi30
autor
6. jún 2022

@matkahelka ďakujem za vecný koment. Áno, sú veci, aj tebou spomenuté, prave ktorých sa obávam. V živote som tam nebola, neviem ako tam chodí, sama si len aktuálne googlim a zisťujem ako to tam vyzerá a co je to vobec za masaker, hlavne v lete. Je to proste zájazd ktorý som dostala, nevymyslela som si to sama, preto sú dané tieto podmienky, čo sa dopravy a programu týka .. Mala som nasadeného chrobáka, že by to mohlo byt aj fajn, ale keby som bola úplne presvedčená, nepýtala by som sa tu.

e1i
6. jún 2022

@papi30 ja len tolko ze bacha cestovne poistenie kryje tehotenstvo tusim do 26tt.od 28tt treba potvrdenie aj pre leteckú dopravu, takze isto bez potvrdenia nikam, hoc len busom.ja si to ale neviem predstaviť. Som 23tt,mala sa narodila predčasne v 29tt tak len dufam ze toto bude dlhsie v bruchu

papi30
autor
6. jún 2022

@e1i ďakujem za info, počas tehotenstva som okrem SVK nikdy nebola, tak som poistenie ani neriešila. Prajem príjemné a bezproblémové tehulkovanie az do terminu, ale ani o deň dlhšie 😉

miadi
6. jún 2022

Autobusom nie ani organizovanou skupinou by som nesla .. a to som dost cestovala aj s dietatom aj teho 16h z nasho domu cez ocean na Svk sama so 4r v 14tt na letne prazdniny Mne stacila potom autom cesta z Ba do Ke vylet .. potom v 37tt na Florode sme pobehali detske muzea Miami zoo s mm a malou. Ked mala 3 Boli sme 3 Disney parky za jeden den 🤣ale teda nebola som teho. Bolo to super ale zaberak ( Orlando) na takyto zajazd co pises by som nesla a to som bola aj na pusti v oaze 50C ( stacilo) a raz som Isla 24h autobusom z uk 🇬🇧 a najdhsi let som mala Mexiko- Čina. .. Takze akcna som dost . Nemozete ist radsej samostatne lietadlom alebo aspon vlakom ? Ale ten Disney v lete bude des Aj ked som bola mimo sezonu a inde tak rano pri otvarani uz mega vela ludi hnet boli 30 minutove rady. Ja by som na tvojom mieste radsej niekde na Svk pobehala habakuky vodne parky atd mas tolko moznosti autom za par hodin ..

danieladugard
6. jún 2022

@papi30 ahoj, mam schodenu Europu uz celkom dost, myslim si, ze bus je vazne uz prezitok, ak sa to nejako da, tak naozaj zvolte lietadlo, je to dve hodky! Busom som sla aj do Pariza aj do UK (netehotna), a teda pohodlne to nie je, toboz pre patrocne dieta, nieto pre teba, v siedmom mesiaci som z UK, kde teraz byvame, letela na SR a spat, uplne super, v stvrtom/5 UK-Miami a spat a uplne fajn, takze skusila by som tak. Pariz je krasny, oplati sa vidiet, bude teplo, ale ak si pozistujete veci dopredu a minimalne dopravu poriesite letecky, tak to podla mna zvladnete uplne OK, mam 3,5 rocnu dceru a ona je taky prisposobivy cloviecik,strasne rada cestuje 🙂 takze urcite sa da aj dietatom. Kolko vazi? Rishino robi XXL predskolske nosice na chrbat pre pripad, ze by si potrebovala na chvilu oddychnut, manzel ponesie 🙂

papi30
autor
6. jún 2022

@danieladugard ono vec sa ma tak, že to nie je nami vymyslený a plánovaný výlet ale dostali sme to. Kebyže plánujem na vlastnú päsť, tak samozrejme s čo najjednoduchším a najkratším tranzitom, aj kvôli dieťaťu. Toto je proste zájazd od cestovky, kde celá veci meniť nemôžem, max ísť alebo neísť 🙂. V duchu si tak hovorím, že samotny zájazd je fajn vec, len to načasovanie nie je dobré.

nenne9
Autor odpoveď zmazal
belllinka
6. jún 2022

@papi30 ano, mam deti a bola som aj mimo SK 😃 To skor ty posobis, ze si z tadeto este nevystrcila nos,
nesla nikam autobusom a mas naivne predstavy, ako to bude prebiehat

yoxinka
6. jún 2022

@papi30
Ahoj, mám tri deti, takže som bola 3x tehotná. V 15. týždni som absolvovala cestu autom do Chorvátska. Gynekológ povedal, že môžem ísť, ale každé dve hodiny prestávka. Toto sme dodržiavali, napriek tomu mi po nejakom čase veľmi nepríjemne brneli nohy vždy keď som si sadla, napriek prestávkam. Posledné hodiny som cestovala v poloľahu s nohami cez moju svokru, vyloženými na okne auta. Bolo to dosť zlé. Tehotnú by ma ani nenapadlo ísť 14hodín busom. Bola som tak párkrát v Chorvátsku, v Taliansku, v Poľsku … tehotná by som nešla. Absolvovala som poznáčky busom do Benátok, do Krakowa … to fakt nie sú akcie pre 5 ročné deti. Mám 5 ročné dieťa a jedno 5ročné dieťa som mala (teraz má 10) a kdekoľvek sme boli, ich najväčší problém je, kde je ihrisko. My chodíme aj na túry a kade tade, ale ideálne s partiou kamošov s deťmi, lebo tam perfišne funguje davová psychóza a v tlupe deti idú jak mašiny, ale žiaľ, nefunguje to v kolektíve dospelých. Nešla by som s dieťaťom na takú akciu, lebo by som dookola riešila len nech je tichučko, nech vydrží, že o chvíľku pôjdeme a mala by som z celých pamiatok veľké nič. A posledná vec Disneyland. Syn bol s mužom pred pár týždňami v Legolande v Dánsku, šli tak, aby vychytali pracovný deň a boli tam hneď ráno. Muž vravel, že na niektoré atrakcie boli také rady, že syn hneď povedal, že nebudú čakať. Môj syn miluje Lego, obličku by vymenil za Lego a Legoland bol jeho sen, rozplakal sa od šťastia, keď to dostal k narodkám a aj jemu sa nechcelo čakať tam kde bolo veľa ľudí a to boli na začiatku sezóny, Disneyland teraz musí byť totálny masaker a tehotná by som na takú masovku nešla a už vôbec nie s 5ročným dieťaťom. Ešte k 14hodinovej ceste busom s dieťaťom … moje deti by zošaleli, keby také niečo s nimi absolvujem, takže som sa o to nikdy ani nepokúšala, ale skôr neodporúčam.

papi30
autor
6. jún 2022

@belllinka no konečne ti v niečom dávam za pravdu, veru takú cestu som ešte busom nebola, preto tie obavy. Byt na mne, tak ani nad tým neuvažujem, keď existuje lietadlo ci auto...ale hold ešte existujú aj cestovky, luxusné autobusy, zájazdy busom a nevhodné darčeky 🙂

yoxinka
6. jún 2022

@papi30
A nemôžete to niekomu posunúť celý ten výlet, nech to nevyjde nazmar. To sa musí dať.

papi30
autor
6. jún 2022

@yoxinka to bola tiež alternatíva, ale nikto nechce, všetci majú buď dovcu pri mori, nie je to ich okruh záujmu alebo na to nemajú peniaze ci už priestor na dovolenku. Lebo jedna vec je, ze to niekomu podarujeme, ale koľko ešte človek pomimo minie. A darček mi príde troska odveci vrátiť či hodiť na bazos na predaj.

elizabet173
7. jún 2022

@papi30 prečo znevažuješ diskutujúce? Ako si dovolíš tvrdiť, že nikde neboli, ty ich poznáš? Ja som spomenula len dva poznávacie zájazdy, bolo ich oveľa viac, písali ti tu aj iné svoje skúsenosti, možno skúsenosti z okruhu známych a rodiny. Moja kolegyňa bola v Paríži a bol to tak nabitý program, že po pár rokoch išla ešte raz, aby si poriadne pozrela to, čo v tom šprinte Parížom nestihla počas prvého. A v prípade tehotenstva by som úplne kľudne darček posunula niekomu z rodiny, každý normálny to pochopí.

wonder13
7. jún 2022

@papi30 bola som na výlete v Paríži na poznávacku. Neviem si predstaviť v našej skupine 5 ročné dieťa, keď sme za deň prešli kilometre s našim sprievodcom. Berte do úvahy tu dllllhu cestu autobusom, pocasie, čas na jedenie, vkuse chodenie na záchod.. .no ja mám 2 deti a v stave tehotná by som nešla na takýto typ zájazdu. Šla by som autom niekam kde si urobíme program samy, kedy chceme stojíme jeme cikame a hlavne berieme ohľad na dieťa.

mogaa
7. jún 2022

@papi30 nič iné polovicu cesty nebudete počúvať len kedy už tam budeme.....dieťa nevyspaté, unavené, uvarené z autobusu😉

mirage
7. jún 2022

Boli sme busom zajazd Bretonsko, Normandia, Pariz. Bol to uzasny zajazd, ale namahavy. V buse celu noc, nevyspi sa, a potom hajde cely den chodit po pamiatkach. Cestu busom som prezila len na flaske vina, dieta na takomto zajazde musi trpiet.

klarolinne
7. jún 2022

Ja som na podobnom výlete bola pred pár rokmi. Poslala by som buď muža s dieťaťom, keď toľko chcú ísť, alebo kamarátom, bratom, hocijakým nech si urobia pánsku jazdu. Ver mi bolo to šialené. Tie dlhé rady všade, napr. Pred Versailles sme stáli vyše 2 hodiny v rade, bolo horúco, boli aj malé deti, neposledne, uplakane, a s nami na zájazde bolo jedno dievčatko tiež cca 6 ročne, zlatý drobček ale ochorela, takže jej mama musela riešiť lekára. Hotel o ktorom hovoríš, je vyslovene iba na prespatie, pidi izba. Mne to nevadilo, ale ty potrebuješ pohodlie a oddych nie byť 12 a viac hodín na nonstop nohách v horku, v lete všade plno ludi. Disneyland je šialený, nič som poriadne nevidela, všade dlhé rady, lavičky skoro nikde aby som si sadla. No keď tak veľmi chcete ísť, predala by som ten zájazd a kúpila zaň letenku. Človek co vám to daroval, vás isto chcel potešiť, ale nejako nepremyslene. Ale očividne chceš ísť, lebo sa naskytla príležitosť, tak choď a potom daj vedieť dojmy.

jasminet
7. jún 2022

Chýbajú ti ako tehotnej spuchnute nohy, spoločné wc pre celý autobus, nervózne dieťa? Absolvovala som ako 12 ročné dieťa Benátky autobusom, výsledkom je, že neznášam Benátky a doteraz sa trasiem, keď niekto spomenie poznávacku autobusom... Takže za mňa nie a nie a nie.

lucik194
7. jún 2022

nesla by som,
- pre dieta uplne nezazivna vec
- pre teba cely den na nohach? poznavacka kde sa musis prisposobovat? nie a opat nie, na poznavacke je vsetko naplanovane, kazda minuta.... 28 tyzden v teple je blbost, nesadnes si kedy budes chcuet, neodpocinies
-autobus pre teba 14 hodin? nikdyyyy
- dietatu bude jedno ake je to muzeum, bude sa nudit,

- vlastna skusenost 20 tyzden tehotenstva, tyzden v portugalsku, poznavacka , muz a ja, sami, super dovolenka, leteli sme lietadlom, prenajali auto, presli xxx kilometrov, aleeeee po vlastnej linii, naplanovala som na kazdy den inu zastavku, pozreli sme v tom meste pamiatky, muz odsoferoval, jedli sme kedy sme chceli, videli sme co sme chceli, ubytko hostel izba vzdy pre 2 na inom mieste

- jaska existuje moznost ako dieta zabavit, daj mu na tyzden od rana do vecera tablet do ruky, bude cely cas suchat a hrat hry, ty budes mat pokoj a dieta spokojne..... ale to asi nechces....
za mna to dobry napad nie je, to nase deti s nami presli vselico, ale toto by som im neurobila