Tažká doba a letná dovolenka
Tento rok zvažujeme, či ísť alebo neísť na dovolenku. Spomína sa chudoba a tažké časy. Trochu máme obavy míňať z úspor. Je tu na tom niekto podobne?
Ja to beriem zas tak že dve leta sme nikde neboli tak sa nebudem obmedzovať ,veď načo šetriť ??? Tak či tak budúcnosť nezmeníme a bude ako bude. Musíme sa prispôsobiť dobe. A ako vraví jeden náš múdry z najmúdrejších ,,nebojme sa dobre bude,,.
Z rezervy by som na dovolenku nebrala, ale mam rozpočet nastavený tak ze každý mesiac ide časť platu aj do obalky dovolenka
@andrejkap123 ja ti budem oponovať..my chodíme už roky do Chorvátska na 2-3 týždne..musíš si položiť otázku,čo od dovolenky očakávate,či luxus,hotel, All alebo si šťastná pri mori ako takom a nič iné k životu nepotrebuješ..ako my..ubytovanie zajednávame v januári,teraz máme ubytovanie na ostrove Brač za 60€ noc, so všetkým,práčka,umývačka,sporák,2 izby.. nemám potrebu každý deň sedieť v reštike,nie je problém pre mňa uvariť,sem tam ísť na obed, večer na palacinky napr. Na zmrzlinu deti chodia denne,ja ju neľúbim a manžel tiež nie..
Pre nás je prioritou byť spolu, pre mňa psychicky oddych, nakoľko mám náročnú prácu.. šum mora,vlny,cikady,teplo, hrajúce sa deti a more kníh.. a nie je šťastnejšie ho človeka na zemi
Náš minulý rok 16 dní v Chorvátsku vyšlo cca 1600€ komplet so všetkým..za to proste leteckú dovolenku neurobíš..
A teda pravdupovediac,nás iné neláka, boli sme v Bulharsku,ale nikdy viac,pre nás je Chorvátsko ❤️
Veľká noc na ostrove krk nás 4 na 5 dni stala 400€ All inclusive
A za mňa..ak máte stálu prácu,rezervu a mesačne odkladáte,kľudne by som šla..možno aj keď "len" do Chorvátska
My máme stabilnú prácu,úspory,mesačne odkladám peknú sumu,ale 4000€ za dovolenku 10 dňovú napr v Grécku by som nedala...lebo leto u nás nie je len o dovolenke,ale aj o výletoch a táboroch pre chlapcov,ktoré nás budú stáť 800 €
@avanka ano, chodime na svk na dovolenky niekolko x rocne s malym synom. A lacne to nie je. Ale preto, lebo vacsinou chodime na chaty vyssieho standardu ci do lepsich hotelov. No napr minuly rok sme boli na jednej lacnej chate v demanovskej doline. Super poloha, chata parada (nas syn na nu stale spomina, hoci nemala bazen ci ine vymozenosti). A ak by sme si na chate varili, nechodili po restikach a na vylety chodili po turistikach a nie aquaparkoch lanovkach… tak z toho dokaze byt velmi prijemna low cost dovolenka 👍🏼
@avanka presne takú dovolenku milujeme aj my ako píšeš.. ide o tú zmenu, psychickú pohodu a morský vzduch.. to je premna dovolenka..
Pri mori sme boli naposledy pred vyse 8 rokmi v Chorvatsku, odvtedy len nejake kratke vylety sme absolvovali. Obcas vikendy u znamych na chate sme stravili, nejak tak to stale pracovne vyslo tie letá.
Potom ked som ostala na druhej MD/RD peniaze navyse nebolo, a ked sme chceli uz konecne ist k moru tak zacala korona. a zas toto leto tiez nepojdeme k moru lebo zas necakane vydavky hned -1000€ len taky fukot na opravu auta a i. a z uspor brat nebudeme. Bohuzial mozme ist tak na kupalisko / na jazero sa chodit kupat na striedacku. Co sme mali overene 2 low cost ubytka tak to bohuzial padlo lebo maju obsadenu kapacitu cele leto Takze pre nas bude fajn aj nejaky kemp na SR.

Dovolenka nie je povinnost!
Vzdy plati - prikryvat sa takou perinou, na aku mas.