icon

Tipy a rady na dovolenku s dieťaťom v Chorvátsku

Včera o 09:05

Ahojte, onedlho nás čaká prvá dovolenka mimo SVK s ročným dieťaťom. Ideme autom do chorvátska a chcela by som sa opýtať na nejaké tipy, rady čo nezabudnúť zobrať. Budeme v apartmáne tak pripadne aj nejaky tipy na rýchle jedla ktoré ste si tam vedeli uvariť. Ak bol niekto v okoli Zadara tak kľudne môžte napísať aj tipy na výlety čo sa oplatí vidieť. Ďakujem vám 😀

zdenkatv3
Včera o 09:46

Netreba to prezivat. Budes fungovat tak ako doma 😀

anonym_c84541
Včera o 09:50

@anonym_autor cestoviny s tuniakom, rýchla polievka z bujónu, alebo sáčková ( samozrejme pre dospelých nie dieťa)zatrepeš vajíčko, kúsok cestoviny, kúp grilované kurča urob rizoto, wrap, kolienka s vajcom, lečo s vajcom na panvici, polievka z mrazenej zeleniny, zavar zemiakom. Nezabudni doma poistiť sa, lieky pre dieťa, repelent. Výlety neodporúčam v tých hicoch budeš rada že ziješ. Peknú dovolenku

autor
Včera o 11:09
@zdenkatv3

Netreba to prezivat. Budes fungovat tak ako doma 😀

@zdenkatv3 ja neviem ale to naozaj zakaždým sa musí nejaká trúba nájsť a mudrovať? Nemám potrebu stráviť celé dni pri hrncoch a neviem kde je problém že sa človek opýta na nejake inšpirácie čo variť

drianaa
Včera o 11:17

Boli sme tak 2x v chorvatsku s 1,5 a potom 2 ročným. Varila som vždy rýchle jedlá, ideálne na 2 dni, a to napr. tuniakové cestoviny, pečená ryba so zemiakmi je za chvíľku, kuracie mäsko s ryžou, rizoto, zvykla som si doma zavárať domáce omáčky zo zeleniny, tak tie s cestovinou alebo bulgurom - podobne omáčky vieš kúpiť aj v DM, a polievky paradajková, zeleninová… a tipy čo zobrať, no ja som si vždy predstavila v hlave svoj deň s dieťaťom doma, a to čo som potrebovala nevyhnutne, som pobalila. Základné lieky, oblečenie, drogériu, opaľovacie mlieko, repelent, pinzeta na kliešte a manikúrové nožnice napríklad, zvykla som aj zopár štipcov, lebo na apartmáne neboli vždy. Oblečenie v lete preschne rýchlo, keď aj preperieš. A Zadar je veľké mesto, zoženieš tam veľa veci, ak aj zabudneš na niečo

maca1984
Včera o 11:41

Budete mať k dispozícii gril ? Ak áno, orientovala by som sa skôr na to ako na hrnce.
Ryby, zelenina,syry,kukurica, mäso,klobásky.
Hrnce- špagety, studený cestovinový šalát, lečo, perkelt. Keď urobíš gulášovú polievku takú hustú, s mäsom tak k tomu stačí chlieb a máte aj na dva dni.

terezka1947
Včera o 13:27

@anonym_autor všetko kúpiš, čo prip.zabudnes.
Za mňa jedine,čo by som vždy vzala(aj som vždy vzala) tak lieky,či na teplotu,či prip.zvracanie,atď. Jasné,kúpiš niečo aj tam,ale prečo zháňať,keď viem hneď na chorobu reagovať a overenými liekmi.

anonym_5a4c7c
Včera o 13:32

@anonym_autor to iste co by si vzala na dovolenku do apartmanu na Liptov alebo Oravu. Chorvatsko je nam podobne

anonym_dcaa96
Včera o 13:38

V Chorvarsku sme mali polpenziu,obedy sme davali priamo na plazi,bolo ich tam kopec.A aj tak zväcsa deti vsetko nechali,ani zmrzlinovy pohar nedojedli,tak sme presli na obrovske pizze,to aspon co to pojedli.Inac im moc nebralo,o vyletoch si veru uz nepamätam z toho obdobia nic moc,teda ze by nieco ponukali.

anonym_fe6d3a
Včera o 15:56

Balím len lieky, oblecko, základnú drogériu. Potraviny kupujem tam. Varím cestoviny na rôzne spôsoby, kuracie mäso na prírodno, rizoto, zapekanu zeleninu so zemiakmi, ...