Tipy na cestu do Ríma
ahojte, ideme s manzelom len my dvaja na jesen do Rima na par dni. Letenky mam kupene, idem zhanat ubytko a nejaky itinerar, Rim som este nikdy neriesila tak to bude vela guglenia :D Kazdopadne, ak mate nejake super tipy kde ste byvali, jedli, co urcite stoji za to, co naopak by ste vynechali.. Alebo nejaku radu ktoru by ste vy radi dostali pred cestou, tak sem s nimi! Dakujem
My sme byvali v hoteli Patria, nedaleko hlavnej stanice Termini. Itinerar je lahko spravit, zalezi co chcete vidiet. Tie zakladne pamiatky prejdete aj peso. Na co urcite pozor su osobne veci. Peniaze nemat vela pri sebe, oddelit od seba karty aj doklady, aj peniaze, stazit si kabelku. Mne pomohol taky hacik (karabinka) na zapnutie kabelky, lebo ma chceli okradnut. Urcite nevynechajte Santa Maria Maggiore, kostol nedaleko Termini. Je tam pochovany aj papez Frantisek. A ak budete hladny odporucam na konci Termini je obrovsky "bufet" z roznymi jedlami doslova od A po Z na jednom mieste. Este odporucam kupovat listky na pamiatky dopredu a iba od oficialnych stranok. My sme v Koloseu ani vo Vatinanskych muzeach neboli, za mna zbytocne, ale niekto to chce vidiet.
My sme byvali v hoteli Patria, nedaleko hlavnej stanice Termini. Itinerar je lahko spravit, zalezi co chcete vidiet. Tie zakladne pamiatky prejdete aj peso. Na co urcite pozor su osobne veci. Peniaze nemat vela pri sebe, oddelit od seba karty aj doklady, aj peniaze, stazit si kabelku. Mne pomohol taky hacik (karabinka) na zapnutie kabelky, lebo ma chceli okradnut. Urcite nevynechajte Santa Maria Maggiore, kostol nedaleko Termini. Je tam pochovany aj papez Frantisek. A ak budete hladny odporucam na konci Termini je obrovsky "bufet" z roznymi jedlami doslova od A po Z na jednom mieste. Este odporucam kupovat listky na pamiatky dopredu a iba od oficialnych stranok. My sme v Koloseu ani vo Vatinanskych muzeach neboli, za mna zbytocne, ale niekto to chce vidiet.
@stankadu a v ktorych platenych pamiatkach ste boli aj vnutri a sa vam pacilo?
Moja rada-to čo chceš vidieť najviac, si naplánuj na ráno, hneď prvý vstup, keď je najmenej ľudí, Mne sa najviac páčil Panteón a Koloseum + Forum Romanum.

každému vyhovuje niečo iné, niekto ide kvôli kresťanským pamiatkam, niekto má históriu, niekto gastronómiu. Dobrý itinerár ti urobí aj AI ak jej napíšeš na koľko dní ideš a čo ťa zaujíma. Mne dala na poslednej dovolenke také tipy, kam by som asi ani nešla, lebo by som išla po inej trase.