icon

Viete niečo o epidémii osýpok v zahraničí?

cka
12. aug 2010

Ahojte, neviem, ci mam zle info, alebo ste nieco zaregistrovali aj vy. Jedna sa mi o epidemiu, o ktorej sa hovori v radiu. Chceli by sme ist totiz na dovolenku, a krajiny, ktore sme si vybrali, Bulharsko, Chorvatsko, Grecko, Taliansko vraj postihla epidemia. Viete o tom nieco?? Dajte nejake info. Dakujem.

lias
13. aug 2010

No čo som sa dočítala ja, tak epidémia sa týka hlavne sociálne slabších vrstiev vo veľkých rómskych osadách, kde je nízky hygienický štandard (ak sa vôbec o nejakom dá hovoriť). Je to obyčajný strašiak -bububu, rýchlo sa dajte očkovať. Úmrtnosť na osýpky je porovnateľná s chrípkou 😉

tilly
15. aug 2010

a nie su nahodou nase deti proti osypkam ockovane??? 😅 no nerada by som si z dovolenky priniesla takyto suvenir...

anica
17. aug 2010

ano su ockovane, ale az v 15-18 mesiaci / vakcina MMR /, preto sa neodporuca cestovat s mladsim dietatom- ktore este nebolo ockovane....ale tiez si myslim, ze sa to siri v osadach....
Podla mna je to v letoviskach bezpecne, mozno potrebuju postrasit 😉

lias
21. aug 2010

Čo ja viem, tak napr. vo Švajčiarku bola epidémia osýpok a drvivá väčšina nakazených detí bola zaočkovaných..... Ja i môj muž sme v detske osýpky normálne prekonali a sme tu 🙂 Suvenírom môže byť na rozdiel od očkovania iba lepšia imunita 🙂

bambi2
21. aug 2010

@lias suhlasim s tebou 🙂 dnes sa robia statistiky tak, ze napr. tu drvivu väcsinu nakazenych zaockovanych deti zapocitaju potom do tej mensiny, ktora zaockovana nebola aby tych neockovanych bolo viac a ludom tym narobili strach... 😠