Viete niečo o epidémii osýpok v zahraničí?
Ahojte, neviem, ci mam zle info, alebo ste nieco zaregistrovali aj vy. Jedna sa mi o epidemiu, o ktorej sa hovori v radiu. Chceli by sme ist totiz na dovolenku, a krajiny, ktore sme si vybrali, Bulharsko, Chorvatsko, Grecko, Taliansko vraj postihla epidemia. Viete o tom nieco?? Dajte nejake info. Dakujem.
a nie su nahodou nase deti proti osypkam ockovane??? 😅 no nerada by som si z dovolenky priniesla takyto suvenir...
ano su ockovane, ale az v 15-18 mesiaci / vakcina MMR /, preto sa neodporuca cestovat s mladsim dietatom- ktore este nebolo ockovane....ale tiez si myslim, ze sa to siri v osadach....
Podla mna je to v letoviskach bezpecne, mozno potrebuju postrasit 😉
Čo ja viem, tak napr. vo Švajčiarku bola epidémia osýpok a drvivá väčšina nakazených detí bola zaočkovaných..... Ja i môj muž sme v detske osýpky normálne prekonali a sme tu 🙂 Suvenírom môže byť na rozdiel od očkovania iba lepšia imunita 🙂

No čo som sa dočítala ja, tak epidémia sa týka hlavne sociálne slabších vrstiev vo veľkých rómskych osadách, kde je nízky hygienický štandard (ak sa vôbec o nejakom dá hovoriť). Je to obyčajný strašiak -bububu, rýchlo sa dajte očkovať. Úmrtnosť na osýpky je porovnateľná s chrípkou 😉