icon

Žiadosť o odškodné za šváby na dovolenke: Ako postupovať?

16. jún 2026

Dobrý deň. Som na dovolenke v Grécku. Prišli sme v sobotu a už večer sme našli v kúpeľni živého švába. Zamestnanec hotela ho zabil ale ďalšie opatrenia neurobil. V nedeľu nám izbu ani nevyriadili tak sme večer žiadali o výmenu izby hotel, avšak akurát nám prišli izbu upratať. Dnes ráno sme zase našli na izbe švába-tentoraz mŕtveho a mám ho aj vyfoteného. Zase som ziadala výmenu izby, izbu tentoraz vymenili.Má niekto skúsenosti s reklamáciou zájazdu kvôli švábom? Večer, v noci a ráno chodíme do kúpeľne zo strachom čo tam bude...

Dodám že recenzie na hotel som čítala a nebol s tým problém nikde spomínaný, zjavne je to problém len tento rok. Teda hoci som dovolenku starostlivo vyberala nepomohlo to.

Pre anonymitu nebudem písať hotel, ale určite po návrate zverejním recenzie na rôznych portáloch lebo takáto laxnosť a neochota hotela je sila.

Strana
z2
anonym_3fed93
16. jún 2026

A čo by ti pomohla výmena izby? Ak sú tam šváby, tak sú v celom hoteli a treba celý hotel vystriekať. Respektíve od toho zamestnanca si čakala co?

anonym_bc7fac
16. jún 2026

Vymena izby vám nepomôže. Môžu byť celom hoteli. Len si dajte pozor, aby ste ich domov nedoniesli.

paris1110
16. jún 2026

My sme boli na Kréte - krasny, luxusny hotel, cisty… sem tam svab. Citali sme ze to tam zije ako u nas lucny konik a proste obcas skoci aj dnu. Ziadna veda. V jedalni ho priskocili a vybavene 🤣 ale urcite to nie je pokazena dovolenka ak je hotel cisty a nemate ich hejno na izbe.

anonym_55c417
16. jún 2026

Ja som to tiež zazila, boli sme na dovolenke a krasny hotel, rezort 5* novy na plazi, svaby chodili po chodbach aj izbach.. Neriesila som

autor
16. jún 2026
@paris1110

My sme boli na Kréte - krasny, luxusny hotel, cisty… sem tam svab. Citali sme ze to tam zije ako u nas lucny konik a proste obcas skoci aj dnu. Ziadna veda. V jedalni ho priskocili a vybavene 🤣 ale urcite to nie je pokazena dovolenka ak je hotel cisty a nemate ich hejno na izbe.

@paris1110 na Kréte sme tiež... Upratovanie bieda tiež, na izbe sme mali po príchode smradĺavý kôš s odpadkami po predošlých hosťoch...

autor
16. jún 2026
@anonym_3fed93

A čo by ti pomohla výmena izby? Ak sú tam šváby, tak sú v celom hoteli a treba celý hotel vystriekať. Respektíve od toho zamestnanca si čakala co?

@anonym_3fed93 že to vystrieka

bosorkabb
16. jún 2026

Na Kréte celkom bežná vec. Žiadne striekanie izby nepomôže keďže to máš chvíľkovú vec. Prídu ďalší keďže sú aj v iných izbách.
Kontaktuj skôr cestovnú kanceláriu a delegáta ktorého tam máte a tam ziadaj kompenzáciu.

minesasubu
16. jún 2026

No v Grécku su švaby dosť časté , je to bežné
boli sme tam viac krát a vždy tam boli a to bolo čisté ubytovania

melanta
16. jún 2026

Oslov delegátku a s ňou spíš reklamáciu. Určite žiadaj kompenzáciu. Bola som na Kréte viac krát, švábov sme nikdy nemali a žasnem, koľko žien to považuje za normálne, dokonca za normálne v 5* hotely. Normálne to určite nie je. Argument, že na Kréte ich je veľa, by u mňa neobstál ani v 3*.

klotildabazarik
16. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty si s prepacenim naivna kdo by to tam striekal, v grecku to je uplne" normálne " uplne jedno ci 4hviedockovy hotel proste to zabi a chod k moru🙄

autor
16. jún 2026
@melanta

Oslov delegátku a s ňou spíš reklamáciu. Určite žiadaj kompenzáciu. Bola som na Kréte viac krát, švábov sme nikdy nemali a žasnem, koľko žien to považuje za normálne, dokonca za normálne v 5* hotely. Normálne to určite nie je. Argument, že na Kréte ich je veľa, by u mňa neobstál ani v 3*.

@melanta presne tak, normálne to nke je.
@klotildabazarik Ako také múdre rady ako že ich mám zabiť. A ako zabiť 4-5cm chrobáka? Mucholapkou ako muchu asi nie.. Či mám z mora nejaké balvany zobrať a polku izby rozbiť?

beata_k
16. jún 2026

@anonym_autor Su miesta, kde svaby ziju ako u nas mravce. Neznamena to spinu len tam proste zili skor ako bol postaveny hotel.

anonym_cda01b
16. jún 2026

Nerob paniku a uživaj si dovolenku.v kupelni nechajte svietit nonstop.

anonym_3905ad
16. jún 2026

Spisat staznost a prilozit dotycneho svaba ako prilohu.
@anonym_cda01b chodia sa v noci sprchovat?

anonym_ab7319
16. jún 2026
@melanta

@melanta
Je to normalne chod do Australia a uvidis ako ma vyzerat naozajstny svab, daktore lietaju a priletia zo zahrady
na jednej strane ste organicke bio matky a na druhej strane postrekovat rakovinnymi chemikaliami, a celu dovolenku budete dychat chemikalie 🤣

anonym_0f254a
16. jún 2026

My sme mali na Kréte v 5* hoteli tiež v kúpelni švába. Od vtedy som Non stop v kúpelni svietila a mriežky zapchala toaletným papierom. Vedľajšiu izbu striekali.
Hotel Club Calimera Sirens beach.

anonym_d4730b
16. jún 2026
@anonym_0f254a

My sme mali na Kréte v 5* hoteli tiež v kúpelni švába. Od vtedy som Non stop v kúpelni svietila a mriežky zapchala toaletným papierom. Vedľajšiu izbu striekali.
Hotel Club Calimera Sirens beach.

@anonym_0f254a
😅 dychat chemikalie mnam

anonym_795d72
16. jún 2026

No švábov sa zbavia veľmi ťažko. Zažila som na internáte Ľudovíta Štúra v Bratislave pred 25 rokmi 😉 celkom sme si na to zvykli , oni utiekli a neukázali sa aj mesiac kým sa znova vratili😀

anonym_795d72
16. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor čo vystrieka, to sa nedá len tak vystriekat. Museli by vypratať. CEly hotel a spraviť to poriadne. Oni sú v dierach zalezene

guudy
16. jún 2026

Ani podla mna to nie je normalna situacia. Boli sme v Grecku velakrat a svaby sme nezazili. Hned teraz kontaktuj delegata a spis staznost. Po navrate uz nic moc neporiesis.
@anonym_autor

anonym_184847
16. jún 2026

Som prekvapena, ako to niekto berie na ľahkú váhu. Ze prekrocim ho a idem dalej. Aj domov ked si ho donesiete, len prekrocite a žijete dalej? Predpokladám, ze by ste si domov dali vystriekat.

anonym_128b00
16. jún 2026

Ach fuj. Za tisice eur toto, ďakujem.
A niekto sa mi este cuduje, preco nemám rada dovolenky. Platiť za to, aby som sa mala HORŠIE ako doma?

anonym_d4730b
16. jún 2026
@anonym_795d72

@anonym_autor čo vystrieka, to sa nedá len tak vystriekat. Museli by vypratať. CEly hotel a spraviť to poriadne. Oni sú v dierach zalezene

@anonym_795d72
Nerozumies co som pisala kde je teplo ziju v zahradach takze vsetko vystriekas aj celu zahradu co teraz?

autor
16. jún 2026
@anonym_184847

Som prekvapena, ako to niekto berie na ľahkú váhu. Ze prekrocim ho a idem dalej. Aj domov ked si ho donesiete, len prekrocite a žijete dalej? Predpokladám, ze by ste si domov dali vystriekat.

@anonym_184847 presne tak. Ako jasné, aj do domu napríklad cez otvorené dvere ti vie vbehnúť myš. Ale ak nájdeš upratuješ, nastavíš pasce a necháš ich nastavené aj keď chytíš ak nebola len jedna. Ale podľa niektorých MK odborníčiek by vlastne si to mala nechať tak, však tu žijú a nezožerú ťa...

autor
16. jún 2026
@anonym_d4730b

@anonym_795d72
Nerozumies co som pisala kde je teplo ziju v zahradach takze vsetko vystriekas aj celu zahradu co teraz?

@anonym_d4730b nejaké pasce lepové napríklad nastaviť? Určite sú možnosti. Každé takéto či šváby, myš, ploštice ak neriešiš v zárodku ako sa objavia prvé koleduješ že si zámoríš celý dom, byt alebo hotel...

bosorkabb
16. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_184847 presne tak. Ako jasné, aj do domu napríklad cez otvorené dvere ti vie vbehnúť myš. Ale ak nájdeš upratuješ, nastavíš pasce a necháš ich nastavené aj keď chytíš ak nebola len jedna. Ale podľa niektorých MK odborníčiek by vlastne si to mala nechať tak, však tu žijú a nezožerú ťa...

@anonym_autor odborníčky nie, ale na Kréte má problém s hmyzom cez 62% hotelov. Čiže áno je to tam bežné. Dokonca majú aj šváby ktoré sú odolné voči prípravkom na hmyz.
Dôvod je teplo a nedostatok smetných nádob.
Bežne sa o tom píše. Podobné sú na tom aj iné destinácie ako Cyprus ,Rodos, Tunisko, Kanárske ostrovy, Jeddah a Riyadh a podobne. Fakt som to zažila a nebol to ani jeden lacný hotel.
A ako tu niekto písal Austrália je že mega zamorena všetkým možným a ich veľkosť je už aj pre mňa za hranou.
A nie lepivé pasce sa nepoužívajú počas sezóny keď sú tam hostia.
A keby to spravil jeden hotel tak je mu to na nič za týždeň je to tam zase.

tilly
16. jún 2026

V Grécku a na Kréte bežná vec. Preto treba pýtať izby vždy hore.
Si si istá, že je to šváb? Uteká to pred svetlom? Lebo v južných krajinách zvyknú bývať také chrobáky, vyzerá to ako šváby, ale nie je to šváb. Toto neutečie, keď zaznes svetlo.

paris1110
16. jún 2026
@anonym_autor

@paris1110 na Kréte sme tiež... Upratovanie bieda tiež, na izbe sme mali po príchode smradĺavý kôš s odpadkami po predošlých hosťoch...

@anonym_autor tak ja nevravim o upratovani. Keby nemam vynesene odpadky po predoslych hostoch rovno odchadzam. Ako mozem vedieť ze vymenili bielizen a umyli sanitu. Ale pokiaľ je hotel cistý, vonavý a izby sa kazdy den upratuju, je caste, ze svab vbehnu dnu z vonka - bezne tam ziju ako u nas koniky, muchy… proste sa stane. Spina je uplne nieco ine - netolerovatelne.

autor
16. jún 2026
@tilly

V Grécku a na Kréte bežná vec. Preto treba pýtať izby vždy hore.
Si si istá, že je to šváb? Uteká to pred svetlom? Lebo v južných krajinách zvyknú bývať také chrobáky, vyzerá to ako šváby, ale nie je to šváb. Toto neutečie, keď zaznes svetlo.

@tilly mali sme izbu na poschodí a ďalšiu tiež máme na poschodí. Pravdepodobne to chodí cez stupačky respektíve odpad a nepomôže ani vyššie poschodie.

autor
16. jún 2026
@bosorkabb

@anonym_autor odborníčky nie, ale na Kréte má problém s hmyzom cez 62% hotelov. Čiže áno je to tam bežné. Dokonca majú aj šváby ktoré sú odolné voči prípravkom na hmyz.
Dôvod je teplo a nedostatok smetných nádob.
Bežne sa o tom píše. Podobné sú na tom aj iné destinácie ako Cyprus ,Rodos, Tunisko, Kanárske ostrovy, Jeddah a Riyadh a podobne. Fakt som to zažila a nebol to ani jeden lacný hotel.
A ako tu niekto písal Austrália je že mega zamorena všetkým možným a ich veľkosť je už aj pre mňa za hranou.
A nie lepivé pasce sa nepoužívajú počas sezóny keď sú tam hostia.
A keby to spravil jeden hotel tak je mu to na nič za týždeň je to tam zase.

@bosorkabb Tak ja fakt doteraz som mala šťastie. X krát som bola v Grécku, raz aj na Cypre a nikdy sa mi to nestalo len teraz.

Strana
z2