Zničený kočík počas prepravy lietadlom
chcela by som sa len podelit o skusenost a poradit inym mamickam - moj novy a drahy kocik som zobrala do lietadla so sebou len prvy a posledny krat, lebo som si vyzdvihla namiesto neho nefunkcny, zniceny vrak...sice sme spisali reklamaciu ale pani na reklamaciach ma rovno upozornila nech od toho nic zvlast necakam ... bucham si hlavu o stenu ze som nepocuvala inych a nevzala staru bugynu za par supov :(:(
Babuľky chcem sa spýtať,môžem si do kočíka naložiť hocičo do toho košíka dole pred tým než prejdeme kontrolou,či sa to všetko vykladá alebo aspoň deku,náhr.oblečko a podobne,dajú mi ho taký naložený do lietadla?
@katkanova mi ked sme letely s drahym kocikom tak som kupila vak na to, a hore sa zapol a super to slo, ked sme vystupili tak 2 pary tam stali lebo im hladali veci na kociky ... :((( hrozne :(((((
im je to uple jedno..... :((((( u nas ked mas fotky a potom dokaz tak ti aspon nieco zaplatia ....
@mirkamurko dat si to tam mozes, pri skeneri - sme my kocik museli zlozit a dat "presvietit" , a nalozeny do lietadla isto nie.. ved by to tam vsetko povypadavalo.. aj to sa nas pytali, ze z kolko kusov sa zklada kocik, aby vsetky odoberatelne casti kocika opaskovali oznacili s nasim menom, cislom- tou paskou ( ako kufre )
@eeffka tak ja som napriklad nemala iny kocik. A vtedy som ho potrebovala..to akoze si mam kupit dva kociky a ten lacnejsi pouzivat do lietadla?? Mala som kocik, ktory mi vyhovoval a malej tiez. Teraz to uz riesim inak, kedze je starsia a ked letime k rodine, kocik zasadne neberiem po mojej skusenosti, oni pozicaju..
@srdiecko9 ja mam kociky skladne, v podstate bugina s uplnym lahom, ked ju rozmlatia, OK ( druhy som uz predala kedze mala ma 14m) , ako bude chybat ale neumrieme, ked bola mala mensia mala som kociky 2, asi som divna 😀 , jeden "pansky" a jeden a vylety, kedze vela cestujeme po Sk, tak je maly skladny, otrepany
Urcite by som netrepala so sebou kocik za "vela" penazi, co je pre niekoho 200e a pre niekoho 2000e, ked sa da kupit kocik v bazari za 30-40e, aj keby som ho mala potom predat za 20ku.
ahojky, takže pre všetkých čo cestujú lietadlom. Ak Vám poškodia kočiar - budú od Vás poistenie za batožinu. Ak Vám poškodili kočík pri vykladaní na pás, tak za to nesie letisko zodpovednosť.a máte právo žiadať náhradu. Finančne len do nejakej výšky, ale my sme leteli do v UK kde jednej rodinke zlomili kočík pri vykladaní. Nakoľlko išli na návštevu, ani netušili čo robiť. Tak som im pomohla. Požadovala som náhradný kočíar, ktorých majú neúrekom v sklade odložené, ako nevyzdvihnuté. Zlomené kolečko na golfáčoch. lebo frajer jeden ho šmaril na pás, rozbil v taške plastovú fľašu, dieťa nemalo pitie ani plienky, všetko premoklo. Šla som hneď za nimi, že im pomôžem, samozrejme, že sa chceli zbaviť zodpovednosti, ale som hneď napadla tú úžasnú pomocnú pani, keď zapotila či je poistená batožina. som sa jej opýťala či ten debil čo poberá peniaze ako zamestnanec nevie, že sa nemá háďzať batožinu. dala som si zavolať vedúceho. tetula nechápala kam chcem až zájsť. Z letiska odchádzali z kombi Peg Perego /ten čo sa mu prekladá rúčka/ Povedala som im, že neodídem, pokiaľ im nedajú náhradný kočiar - ich malý začal tak vrieskať , a ešte som vedúcemu šplechla, že ani pitie ani plienky nemá, lebo sú premočené, a tašku som mu dala do rúk, takže úžasná uniforma jeho bola celá mokrá, lebo mlieko a čaj tiekli, prasknuté plastové fľaše. Dostali stolovú vodu Evian a servítky a plienku ako náhradu a ešte poklonkovanie pri odchode . Poďakovala som sa za krásne prijatie na území UK že super služby majú a zákazník náš pán. Nenechajte sa odbyť. Mimochodom toho chlapíka som si dala zavolať čo vykladal ich lietadlo a žiadala som vedúceho o náhradu škody. - mali poistenie leteniek - takže im prišiel domov aj šek aj kočík mali z UK.🙂 takže sa nedajte aj keď nemáte positenie, nemajú čo hádzať kočíky, postup je rovnaký.
@eeffka chapem ako to myslis..popravde teraz uz mam aj ja dva kociky. No vtedy bola dcera akurat v tom veku, ze vanickovy kocik sme odlozili a kupili sportovy a akurat v tom case sme isli. Teraz ked uz je strasia, sme medzicasom dokupili tiez este jeden taky uplne spratny, mensi, ktory ani nebol drahy. No my sme vtedy vyreklamovali nastastie bez problemov..
@danim je to concord neo urcite nie ziadna hrkalka. to ako hadzu batoziny ... a kocik je tiez batozina ... som videla x krat na vlastne oci, takze bud rada ze mas len dobru skusenost, ale ak sa nam snazis naznacit ze sa znicia iba kociki co su na houby alebo tie ktore nie su dobre zabezpecene - si dost vedla
@eeffka napr pre mna je novy kocik aj taky co uz mam zo pol roka - hned co som ho kupila tak som letela dva krat a nebrala ho kvoli obavam, teraz uz som si povedala ze to risknem. ono mne je bugyna v podstate totalne na nic, kedze mi kocik treba pre maleho na spanie a nie na sedenie a v bugyne nezaspi ani ked je totoalne vycerpany, takze teraz prosto kamkolvek pojdem budem musiet s tym ze okolo obeda musim byt s malym dnu aby si pospal v postielke a to je dost naprt ...
@katkanova sú aj bugyny s úplným lahom,taký mam presne preto lebo mi dieta spava v kociku. Ono nejde o cenu kocika,ale o postoj k nemu. Pre mna je kocik premiestnovadlo,nesekam frajerinu značkou,farbou,drziakmi... Takže mna bu srdce nebolelo kvôli kociku,svoje si chudák odmakal 🙂 mam 2 deti,kociku som mala spolu 4+pozicany a najlepšia je ta bugyna DEMA,čo má uz 8r ,je po 1. dcere,má odrete rúčky,belasu farbu hoci mam obe dievčatá, a vyvozila medzicasom aj svagrininu malu.
Niekedy čo tu čítam diskusie mi pripadá akoby tie ženy vyberali kočíky podľa toho ci im bude pasovat ku kabelke a nemyslia,resp nedomyslia reálny život a situacne problémy.
fakt neviem s akymi leteckymi spolocnostami lietate, ale ja som este nevidela, aby davali kociky na pas k ostatnej batozine, samozrejme ak nebol sucastou batoziny. Inak si pekne odkocikujete dieta ku vchodu lietadla, tam si ho zlozite, podate zamestnancovi letiska a po prilete si na tom istom mieste pockate na kocik, zvycajne tam uz na vas caka.
A co sa tyka hadzania batoziny to je snad normalne, ze to neukladaju na pas ako cenny porcelan s tym treba ratat, ze vas kufor budu hadzat, aj na pasoch zvycajne leti z vysky dole, podla toho si kupim kufor a je to. Ja mam teda dost nalietane, ale kocik sa mi vzdy vratil neporuseny a vzdy ma cakal pri vystupe z lietadla. A rozbita flasa v kociku? Teda sorry, ten kocik ma byt prazdny, ak si tam niekto necha celu vybavu, tak to uz je jeho risk.
@sisaka velke kociky ti mozu hodit na pas s ostatnymi batozinami - toto nezalezi na airolinke ale na personale handlingu na danom airporte - ty zvycajne nebyvaju zameatnancami aerolinky ale spolocnosti ktora je gestorom letiska alebo je to nejaka - subcontrata - ¿outsorcing?
Inaksie uz sa to stalo zo par ludom co poznam pri odlete nechaju kocik pri dverach lietadla a pri vystupeni maju kocik na pase mne sa to stalo len ked som fakturovala velky ale pred dvomi tyzdnami mi segra hovorila ze jej ho nechali na pase tiez a bola to bugy
@prasiatko30 uz som bola s kocikom aj v Europe, nikdy mi ho nedali na pas, tak to by bola co za haluz, ze vystupim z lietadla a teraz mam co ako robit? Ist s dietatom na rukach s prirucnou batozino a tej byva dvojnasobne, ked je mimino, vsakze hladat kocik a batozinu? Tak na toto by som sa zase stazovala ja!
@sisaka tak ja lietam niekolko krat rocne a to nie,ze na dovoenku 2-3 krat ale fakt casto,ale to co popisujes to je vacsinou uplne inak, zalei od letiska, kocik by som nikdy neodovzdala pri lietadle, ako tak zaspraseny ako mi prisiel prvy krat, tak to uz fakt nie.....od vtedy som to nespravila, zvladam sama lietat s prirucnou a dvomi detmi, je to lne od managmentu mojho vlastnho ako si to spravim a ano priletim na letisko a batozinu si vyzdvihnem 23 kufre plus dva deti a kocik si potom hladam,kde ho vylozia, normalne to je fakt uplne normalne, nikdy som nevidela,ze by kocik niekoho cakal pri lietadlo, to robia len cartrove lety
@eeffka ja mam odst narocne dieta a v kociku ma potrebuje vidiet a pohodlne lezat, takze velmi na vyber som nemala, urcite som nevyberala podla toho ci mi z neho budu na ulici odpadavat, ale veeeelmi dlho som hladala - uz sme mali predtym jeden ktory bol ovela lacnejsi a bol nam asi od 5 mes. doslova nanic, kedze maly v nom jacal ako zmyslov zbaveny ... mam aj bugynu lacnu, lahku a taku za ktorou by som isto neplakala, ale naco ju budem vobec niekam brat ked potrebujem kocik kde si maly pospi a v tej bugyne odmieta co i len sediet viac nez 5 minut ...
@martinano sisaka ma tiez pravdu akoze mne tak na 90% doniesli golfac ku dveram - ja si uz fakt nepamatm ale fakt v drvivej vacsine pripadov ti ho nechaju pri dverach lietadla a ja som dokonca tak drza ze ked nemozem tak ja aj zorganizujem tie letusky alebo handling personal aby mi podrzali dieta kym bolo male alebo veci ale je tam aj tych 10% kedy sa moze stat a nechaju ti ho pri batozinach.
Takze nie je cudne ani to ze ti ten kocar nechaju ani to ze ti ho nenechaju - vyetko sa moze stat a na letisku obzvlast 🙂)))
@fidka79 presny suhlas asi fskt zalezi od toho aky ma zvyk ta osoba co vyklada batozinu takze a i ta ista spolocnost a to iste letisko ti nezaruci rovnaky vysledok v100% pripadov
@martinano tak ja lietam aj cartrovymi aj normalnymi - Europa, Severna, Stredna Amerika vzdy to iste, uz teraz sice nemam mimino, ale kamosky maju male deti a o tomto som este nikdy nepocula a ani som to este ani nevidela, kedze ked vystupujem z lietadla vzdy sa najde aspon jedna rodina, ktora tam caka na kocik. Nemozem za to, ake mam skusenosti 😉
Nizkonakladovou som v zivote neletela a asi ani nepoletim 😝
@prasiatko30 no bohuzial, kazde letisko ma svoje zvyky, kedze lietam prevazne na rovnake, je ich niekolko uz som zvyknuta a zorganizovat letusky ako haha, to som skusila a bolo mi povedane,ze kocik bude tam a tam oni ho k lietadlu nedaju a ozaj dalsia vec je,ze ten kocik fakt moze prist poskodeny kedze to nemas kao riadne zabalit
tak tu je policy - air canada
A stroller with a collapsed diameter not exceeding 25.5 cm (10 in) and a length not exceeding 92 cm (36 in) is allowed, in addition to your carry-on allowance, regardless of destination. It can be checked at the gate to be delivered to you at the aircraft door at the end of your flight.
Large strollers
Because gate facilities in airports are not designed to accommodate them, large, heavy strollers will need to be checked in and will count as one piece of baggage toward the maximum number of checked bags allowed by your fare type. Large strollers are also subject to space limitations, and there is a risk that they cannot be accommodated in the aircraft.
Takze toto vysvetluje asi vsetko - male kociky si mozes pekne zobrat zo sebou a donesu ti ho ku dveram, velke si musis dat check in ako batozinu.
Necudujem sa,ze som nikdy nemala problem, vzdy som cestovala s malym 🙂
Takze odporucam si precitat, aka je "policy" vasej leteckej spolocnosti a podla toho sa zariadit, sobne by som si kocik nenechala spustat dole tym kopcom na pasoch, to musi byt zazrak, ak sa nic neodtrhne

Tak ja som letela s kocim uz tolko krat a ziadne lacne zalezitosti to neboli,ale vzdy ok, lenze ja nebravam nikdy kocik na palubu lietadla vzdy odovzdam s batozinou riadne zabaleny,aj ked som letela so 6 tyzdnovym babom, som kocik odovzdlala a malinu som si supla do nosica