icon

Ako bez stresu cestovať s dieťaťom k moru?

19. mar 2024

ako ste cestovali s detickami, ci uz mensimi alebo vacsimi ako rodinka k moru, bez stresu a co vetko ste museli vybavit? 🙂 a mate aj nejake specialne tipy? :D

Strana
z3
tiezjedna
19. mar 2024

@autorka jetleg sa vás vôbec netýka...

anna777115
19. mar 2024

Išla, som autobusom do Grecka .Cez, styry štáty, sme sa tam trepali, nekonečnosť, dolamana ,dobyta z autobusu a to sa esťe v Bulharsku čaka na trajekt. No, nikdy viac taká cesta, ale dovolenka ináč super. More, teplé pomalí spád, pre deti idealne...

kiki68
19. mar 2024

Mozem porovnat a za mna jedine letecky ked to je nad par hodin autom. Ten Bus je strasna mordovacka, ked som tam za dve hodky letecky. My sme teraz leteli 5 hodin a 3,5 rocny to dal uplne v poho. Vacsinu cesty prespal. Neviem preco by malo byt niekomu v lietadle zle, to skor v buse. Okrem toho maju v lietadle aj kyslik, keby treba. Raz som videla, ze niekomu doslo zle ( ale to bol dospelak) a neviem co tam bolo v pozadi, mozno nejaka diagnoza

monillia
20. mar 2024

@autor Sarti odporúčam všetkými 10 za mňa jedno z najkrajších časti Grécka, a to som tam toho pochodila. Teda samozrejme letecky, neboj sa toho lietania

natiblaskova
20. mar 2024

Autobusom? S dvojročným? Do grécka a bez stresu? Veľa šťastia 🙄🤔

luba28
21. mar 2024

poriesila som ubytovanie,pas a islo sa (auto)

gondyo
21. mar 2024

Syn mal rok a 8 mesiacov, autobusom do chorvátska (sever dalmácia ) úplne v pohode...celú cestu spal..ráno o siedmej už sme boli tam...

smajlik323
21. mar 2024

Do cChorvátska chodíme autom s deťmi. Boli sme aj s 8 mesačným pre mňa super dovolenka...teraz už len letecky príde mi to pohodlnejšie. Pre mňa základ nezabudnúť poistenie ... ostatne ako plavky, opaľovacie krémy, lieky a oblečenie...

dankagirl
21. mar 2024

Mám 4 deti najmladší 9 mesiacov
1x bol autom na dovolenke Chorvátsko mal 3 mesiace zvládol perfektne .
Mi cestujeme veľa a často naposledy na jarné prázdniny karavanom po Chorvatsku a veľkú noc ideme doSlovinska .
Žiaľ letiet nemôžeme kvôli mojej tromboze ..

brigitte93
21. mar 2024

My cestujeme najradsej letecky , deti to zvladaju perfis, hlavne keď je jasno a pekne vidia cez okno , raz sme boli pri mori autom a ubytko sme mali cez booking. Moja dcera ma 10r a neisla by som s autobusom. Neviem si predstaviť napr 10h busom k moru cestovat a otázky typu kedy tam uz budeme 🤣🤣🤣 a mama co budeme robiť, ja sa nudím adt. Čiže odporúčam letecky 🌊🛩

siskaaksis
21. mar 2024

Ahoj 🙂
Mám 10r. a 2,5r. staré deti.
Starší letel prvý krát keď mal cca 3roky mladší keď mal asi rok všetko ok.
Dosť záleží na tom čo si zo sebou berieš na palubu + ako deti nastavia už pred letom a aj ako to berieš ty pretože deti vycítia...
Taktiež sme boli aj xxxkrat autom v Chorvátsku najmladší mal pol roka keď sme išli prvý raz s ním a tiež ok 🙂
V prípade otázok mi kľudne napíš správu 🙂

hrvn
21. mar 2024

My sme išli so 7 mesačným babom autom do Chorvátska miesto kamošky, ktorej ochorela malá... Zbalili sme sa zo dňa na deň a odišli sme 😄 žiadne stresy, pohoda... Išli sme v noci a malá zaspala doma v postieľke a ráno sa zobudila už pri mori 🙂 ona je malý cestovateľ

renca1992
21. mar 2024

S 2 ročnou dcérkou sme leteli minulý rok na Cyprus a z lietadla bola priam nadšená, úplne v pohodičke to zvládla, lepšie ako autom. Najhoršia bola 2 hodinová cesta autobusom z letiska na hotel. My už jedine letecky a co najbližší hotel u letiska, ale záleží na každom dieťatku, každé je iné... Inak Cyprus je nádherný, my sme mali s ck tak sme nemuseli nič riešiť. Možno finančne náročnejší, ale s malým dieťatkom pohodlné.

kulumulu123
21. mar 2024

Bus je uplne zle nemozes si ani nohy piriadne natiahnut... Nebude vlak lepsia alternativa ked uz?? Aspon sa mozes za jazdy prejst ked ti je dlho... Su aj spacie vozne ked chces ist ma noc..

ja_bb
21. mar 2024

Necestovali a ani sa nechystam, s detmi si to predstavit neviem :D

1_silvia
21. mar 2024

Pohodova dovolenka bez stresu s malými deťmi tz. aj 6 mesacnym babatkom je pobytova dovolenka all inclusive pri mori letecky.

1_silvia
21. mar 2024

@ja_bb co konkretne si nevieš predstaviť?

mimi3008
22. mar 2024

Nase deti leteli 1.raz, ked mal starsi necele 3 roky a mladsi 7 mesiacov, cca 3 hod.do Turecka, to bolo uplne v pohode. Potom ked mali 4 roky a 2 roky - teraz v decembri cca 2 hod. do Belgicka a potom v januari velmi dlhy let do Thajska - cestou tam 1 prestup, 2 lety, to bola celkom pohoda, naspat to bolo trocha tazsoe, 3 lety, 2 prestupy, viac boli unaveni, plus starsi dostal v den odletu hnacky, tak chudacik, mal to tazke a my spolu s nim, mladsi bol dost rozbity...ale aj tak to zvladli nad nase ocakavania

martinuccia
22. mar 2024

Ahoj,ak cestujete len v rámci Európy, žiaden jet lag nebude. A rozhodne by som išla lietadlom,pretože je to oveľa rýchlejšie a komfortnejšie pre deti ako bus. Ešte tak prípadne vlakom,že aspoň môžeš trochu pochodiť. Ako malá aj dospelá,som bola na dovolenkách busom a nejako sme to zvládli,no keďže už je možnosť lietadlom,tak vyberám lietadlo.

yoxinka
22. mar 2024

@1_silvia
Toto je inak veľká pravda! My keď sme mali malé deti, inak ako all inclusive sme nechodili. Ja som chcela s malými krpcami riešiť len 3 problémy: 1. Do ktorej reštiky/hocičoho vrámci hotela sa ideme najesť 2. Ku ktorému bazénu sa zložíme 3. Či ideme k moru alebo ostávame pri bazéne. Toť vsjo 🤪 Teraz s veľkáčmi už je to o inom 😉
@ja_bb tiež nechápem, čo je na cestovaní s deťmi také nepredstaviteľné 🤷‍♀️

natasha1988
22. mar 2024

S babatkom aj s vecsimi detmi lietame kdekolvek bez problemov, Singapur, Bali, Australia, Mauricious,Mexiko, Maledivy, UAE, …Prvy raz sme boli autom s 3mes. babom v Chorvatsku, potom hocikde aj letecky. 1rocne dieta aj 10hodinovy let zvladne ked su rodičia v pohode😉👍

ja_bb
22. mar 2024

@1_silvia no ja som zvyknutá si na dovolenke oddýchnuť,čo sa s deťmi nedá,takže k moru sa tak skoro s nimi nechystám. Nech si ide niekto s 3mesacnym,to zas nechápem ja ,nemusí každý chápať mňa 🙂

nika_23
22. mar 2024

Minulé leto sme boli 1.x s deťmi pri mori, išli sme letecky do Grécka na ostrov Kos.Rano o 6 sme vyrazili (stredne SVK) a o 14stej už boli v rezorte.Let zvládli deti na výbornú lepšie ako ja.Len čo sme pristáli už chceli letieť znova.Tento rok pôjdeme autobusom do ITA do Rimini.Dost sa tej cesty obávam;dcerkasla najdalej 8 hod autom keď mala rok a pol;zvládla to super ale mladší syn najdalej 3 hodiny autom do Maďarska a to už mrncal že dlho ideme.Spolieham na to že sa pôjde v noci a cestu prespia.Inak to bude celkom náročné.Oba razy cez cestovku.Inak tu na okolí;do Maďarska sme šli bez;a až podrastu kľudne pôjdem aj bez cestovky.

dankagirl
22. mar 2024

@ja_bb úplne parádne sa da relaxovať a užívať z bábätkom či more alebo hory .
Našťastie mame všetky 3 deti dobrej povahy

1_silvia
22. mar 2024

@ja_bb na dovolenke nemusím variť, upratovať, nakupovať....všetok čas môžem venovať deťom...takže ja si oddýchnem... knizku na lehatku si isto neprecitam, no aj to bude za par rokov. Vždy po návrate z dovolenky sú drobci priam neodlozitelni lebo si zvyknú na pozornosť, ktorú im doma pri povinnostiach dat nemôžem. Skôr som ti chcela poradiť. Ja ta z ničoho neobvinujem ani do ničoho netlačím

Strana
z3