icon

Ako bezpečne cestovať letecky s tromi deťmi?

vazka1
23. feb 2025

Ahojte, ako cestujete s 3 detmi do 12 rokov letecky? Musi byt na kazde dieta 1 dospely? Ak to spravne chapem, tak v 1 rade kde su 3 sedadla moze byt len 1 dieta?

sasa1310
23. feb 2025

normálne sme leteli. Jeden dospelý s 2 deťmi a v druhej rade 1 dospelý a 1 dieťa

lija22
23. feb 2025

nemusi. Ako si sadnete tak budete sediet. My sme vyberali miesta: dieta- rodic- dieta, v dalsom rade dieta- rodic a nakoniec sme aj tak sa prehadzovali kadejak

vazka1
autor
23. feb 2025

@sasa1310 mali do 12 rokov? Dovolilo vam to tak spravit check in?

janka830
23. feb 2025

@vazka1 cestovali sme s 3 deťmi do 5rokov a s 12 ročnou. Dve deti boli pri mne a dve pri mužovi .

vevesh
23. feb 2025

@vazka1 oni to potom urobia tak, ze najstarsie dieta bude sediet cez ulicku vedla nejakeho dospeleho cestujuceho a ty medzi 2 detmi v trojrade. Ak bude len 2+2 rad, tak ty v ulicke, jedno dieta vedla teba z jednej, druhej strany a najstarsie vpredu/vzadu za tebou.

vevesh
23. feb 2025

@lija22 urcite tak nebudu sediet ako si vyberu. Vedla dietata musi byt dospely. Ak cestuje 1 na 3 deti, jedno dieta bude sediet pri cudzom dospelom, nemoze sediet v rovnakej rade.

lija22
23. feb 2025

@vevesh preco musi byt dospely vedla dietata? o tom neviem. A vadi ked sedi dieta pri cudzom dospelom? vsak nech sedi a co je na tom

vevesh
23. feb 2025

@lija22 lebo v pripade nudze si dieta same nevie dat masku a plus, ked sedi obsedadlo sa k nemu dospely/rodic nedostane, aby mu nasadil masku.

hermionecka
24. feb 2025

V jednej trojsedačke by nemali sedieť 3 deti do 12 rokov, osobne ako letuška keď vidím sedieť aj 2 deti do 12 a 1 dieťa okolo 14 tak radšej len na vzlet a pristátie presadím tak, aby tam sedel aspoň 1 dospelý, preistotu keby sa niečo stalo aby ich dospelák vedel skorigovať

dalekatosa
24. feb 2025

Ja som cestovala sama so 4 deťmi, najstaršie malo 11 rokov. V prvom rade som sedela s dvoma mladšími a staršie sedeli takisto v prvom rade vedľa.