Ako cestovať s bábätkom a kočíkom na palube?
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. S manzelom čakáme bábätko a on pracuje home office na Slovensku ale raz za mesiac musi ist mimo EÚ. Chcel by ked sa dieťa narodí aby sme raz do mesiaca išli vzdy s ním. Potrebujem preto poradiť kvalitný kocik do lietadla...Uz mám niečo napozerane a nie je to moje prvé dieťa, čiže už mám aj odskúšané. Moja predstava je ze kocik zlozim ako prirucnu batožinu...ale vsetky tohto typu su od 6 mesiacov...a ked Potrebujem pre menšie dieťa? Ako ste to riešili? Celkom sa mi páči Joolz aer+ a vanička k tomu...len neviem co s tou vaničkou v lietadle...a moja posledná otázka. Odkedy je vhodné s bábätkom lietať?
Vďaka baby
Lucia
@vanilkovazmrzka a napríklad nosič?
@gab1sol vies co nechce sa mi viest tuto nezmyselnu diskusiu. Pytala sa na kocik vo velkosti prirucnej batoziny.
@pupkacik ja ju mam zijem v uk je to strasne tazke
Leteli sme az ked mala 8m a riesila som to nosicom,nakoniec to bolo lepsie ako kocik. Ked uz je dieta vacsie tak ten baby zen je dobry.
Treba mysliet na to, ze ak je ta krajina mimo EU, ci tam nie su rozne ine ochorenia na ktore sa možno u nás ani neockuje. Teraz su dost rozsirene osypky v EU a u nas sa na to ockuje tusim az od roka. Takze z tohto hladiska by som ja osobne neriskovala, hlavne teda v zimnych mesiacoch. Viem o com hovorím, nakolko staršia dcera nosila domov vsetko mozne a malému sme volali 2x sanitku a asi 3x sme skoncili v nemocnici, boli to obycajne vírusy našťastie ale on to znasal veľmi zle, no z tych vaznych ochoreni kde sa mozno ani na ne neockuje v danej krajine by to mohlo skoncit velmi zle. Plus aka je tam zdravotna starostlivost by ma zaujimalo lebo pri babetkach je dost možné ze skoncite minimalne u pediatra.
@pupkacik no k lietaniu s bábätkom sa nevyjadrujem, nepýtala si sa. Čo sa týka kočíka, vyriešila by som cestovanie nosičom a v Dubaji by som si zaobstarala kocik c.2 a nemusis nic vláčiť hore dole. Doma budeš mat model, ktorý preferujes, tam by mi na ten jeden týždeň v mesiaci stačil aj nejaký schopny lacnejší, pokojne aj z druhej ruky.
@lucia147852 neviem o co Vám ide vo Vašom komentáre, ja som sa pytala na nazory mamičiek a ich skusenosti. Ja mam dobrého muza, do ničoho na nenúti a Vás komentáre je absolútne nevhodný. Pokiaľ máte potrebu vyjadriť svoje pocity, urobte si prosím vlastný príspevok a tam sa vyjadruje. Ďakujem
@pupkacik pred pár dňami sme leteli s dvoma pármi, jedni mali 3 mesačné dieťa a druhí mali 2 a pol mesačné dieťa, a všetko v najlepšom poriadku, let trval 2 a pol hodiny tam aj naspäť a zvládli to obidve bábätká bez problémov.
Ahoj, joolz aer + aj ine dalsie kociky sa daju dat do lahu cize nemusi to byt od 6ti mes…my mame na lietanie kocik silver cross clic🙂 odporucam je perfektny. Ale mozes cestovat aj s klasicky kocikom len ti ho daju potom do podpalubia na palube je ti kocik stejne na nic. A u vela spolocnosti ti daju postielku na vyziadanie ktora sa dava pred teba🙂
@pupkacik
V Dubaji veľmi často vidím babyzen yoyo, pre najmenšie bábätká s tým novorodeneckým setom. Uvidíš, keď tam už budeš. Nepotrebuješ teda žiadnu vaničku. Vyzerá to super a prakticky.
Ja by som letela najskôr až od 6.-7. mesiaca. My tento rok berieme joolz aer+ a pre istotu aj nosič, ako vždy. Je to vynikajúci pomocník na cesty.
My máme babyzen yoyo a novorodenca by som tam nedala ani v tej vaničke 😅 akože je fajn ale je na ňom vidieť že je to malé ľahké, žiadne pérovanie, mrhá nepohodlné podľa mňa pre tak malé dieťa.
My sme inak prvý krát leteli keď mala malá 6 mesiacov a úplne bez problémov. Vtedy vždy celý let prespala. Najhoršie obdobie bolo, keď bola trochu staršia, vydržala nespať ale nevedela ešte chodiť, lebo chcela štvornožkovať po uličke ale to sme jej nedovolili tak to bol boj.
@smajliica
Celkovo tie cestovné kočíky vo veľkosti príručnej batožiny nie sú bohviečo, jasne, že sa nedajú porovnať s klasickými kočíkmi. Vystriedala som ich niekoľko pri deťoch, babyzen som síce nemala, len všade ho vidím. Asi najviac preferovaný na cestovanie vo svete.
My sme cestovali s klasickým kočíkom, šiel vždy do podpalubia. Len tam sa zas človek bojí, v akom stave ho nájde na páse 🫣
@pupkacik my sme mali pri prvom joolz aer a teraz pri druhom som ho vymenila za joolz aer+ (ma dlhsiu striesku a da sa dat do uplneho lahu). Novorodeniatko by som v nom nevozila, ale ked zacnete lietat tak s 4-6m, tak uplne v pohode tam moze lezat. S malym babatkom je to v lietadle podla mna jednoduchsie ako s takym 1,5r, kt este uplne nechape, ze musi sediet na mieste, ale uz ani neprespi denne lety…
No ved uvidis ake budes mat babo, ako sa budes citit atd.
@pupkacik
Myslím, ze Joolz aer+ bude dobrá voľba. My sme doň kúpili aj podložku, lebo na tej pôvodnej sa malá v lete veľmi potila. Vlasy mala úplne mokré.
Ak ti ešte môžem poradiť, s bábätkom a deťmi sa mi osvedčili nočné lety. Do Dubaja sú tiež. Je to predsa len dlhšia cesta. Malá dostala mlieko a spala ďalej. Ostatné prespali bez zobudenia sa.

@pupkacik od 6 mes. dieťaťa už kľudne