Ako cestujete po svete?

1. jan 2024

Ako cestujete po svete ? S cestovkou? Booking ? Airbnb ? Nejaký tipy na letenky za super ceny ?
Chceme niekam vypadnúť ale odkedy mám dieťa som nikde nebola 🤣 predtým sme leteli kade tade a teraz som z toho úplne vypadla
Pripadne tipy na miesta kam určite ísť. Aktívna dovolenka turistiky prechádzky
Ďakujem

katkaseiner
1. jan 2024

ak chces letiet, odporucam sledovat na fb Tour de svet, Letenky za babku. Ak si flexibilna, všetko sa da. My sme 2+2, nie prilis flexibilny a vyberavy 🤦 cize cestavanie za malo penazi je pre mna utopia - a pritom velmi by som chcela

lelelienka
1. jan 2024

Bez cestovky, na vlastnu past, ak letime, poziciavame si na mieste urcite auto. Ubytovanie booking, alebo aj stan. Aktivnu dovolenku odporucam urcite na Islande, to je aj take dobrodruznejsie, ale super bolo tiez Norsko a Lofoty. Alebo len tu “za rohom” Slovinsko, mna uchvatilo a tiez Cierna hora je nadherna a ma uzasne miesta na poznavanie. V podstate kdekolvek sa da spravit aj aktivna dovolenka, my nikdy nesedime na jednom mieste, ani pri mori.

majlo1234
1. jan 2024

@lelelienka v ciernej hore ste boli letecky alebo svojim autom prosim?

jaja1979
1. jan 2024

My sme začali cestovať na mikropoznavacky po Európe. Cca na 3-5 noci v závislosti na možnostiach v danej krajine. Letenky kupujeme priamo cez Ryanair alebo Wizzair, ubytko cez booking, požičiavame si väčšinou aj auto, aby sme mohli pobehať okolie. Boli sme Malaga, Miláno, grécke ostrovy, Rím, teraz ideme do portugalska, Lisabon. Letenky cca 100€/os., ubytko cca 25-30€/osoba/noc, auto vyjde cca 80€/deň, prestravujeme sa po miestnych lacnejších reštauráciách. Len treba všetko bookovat min. 3 mesiace pred odletom, vtedy to vyjde lacno. A všetko robíme online, hlavne požičanie auta, na mieste je to už veľmi drahé.

didush27
1. jan 2024

Letenky pozrieť napr cez app esky a potom kúpiť priamo cez dopravcu (Ryanair, Wizzair..)
Ubytovanie booking (s recenziami, aby nebolo nepríjemné prekvapenie pri príchode a s možnosťou storno poplatku) a dopredu si spraviť nejaký trip plán a podľa toho kúpiť dopredu aj lístky (napr. na vstupy na nejaké atrakcie v meste, ktoré môžu byť vypredané (
Všetko riešiť pár mesiacov dopredu..
Ja odporúčam Lisabon, mne sa tam veľmi páčilo 🤩

stanzi
1. jan 2024

Vzdy iba na vlastnu past, cez cestovky nechodime ani teraz ked uz mame dieta 😊 Letenky hladam cez Skyscanner, ubytko Booking alebo Airbnb (vyfiltrujem podla svojich parametrov). Aktivna dovolenka sa da spravit takmer v kazdej krajine 😊 Okrem spominaneho Norska alebo Slovinska za seba odporucam napriklad aj Toskansko (letiet do Florencie alebo Sieny, na letisku pozicat auto…)

jaja1979
1. jan 2024

@didush27 ahoj, čo odporučíš v lisabone? Ideme cez jarné prázdniny, budem rada za akýkoľvek tip😉

lol2219
1. jan 2024

My to mame dost podobne ako komentare nado mnou 🙂 doteraz sme boli 2ja, flexibilni, chodili sme kade tade.. teraz uz s dietatom, ale akurat v januari ideme smer Spanielsko 🙂
Letenky wizzair, ryanair, ubytko vacsinou booking, auto je pre nas tiez must..
odporucam Portugalsko, Madeira, Spanielsko, Slovinsko, Rumunsko,… zalezi, ci ta skor zaujimaju mesta alebo priroda, ale asi vsade si vies najst to “svoje, pekne”
Ja zvyknem pozriet, kde su lacne letenky, mrkneme ubytko, bookujeme a letime 🙂)

lelelienka
1. jan 2024

@majlo1234 svojim autom, to bol taky “Balkan roatrip” - Srbsko, Cierna hora, Chorvatsko, Bosna

lelelienka
1. jan 2024

@jaja1979 Lisabon je krasny, pokojne sa len tak poprechadzat a urcite ochutnat ich slavnu sladkost “pastel de nata”, ale jednoznacne si spravte celodenny vylet do Sintry, je to len kusok a je to nieco uchvatne. Quinta da regaleira a obidva hrady rozhodne stoja za to

jana_eyre_2
1. jan 2024

My vždy autom, v takej dostupnosti aby sa cesta dala vydržať, po ceste zastavíme na viacerých miestach, kde je viac veci na spoznávanie.. moja obľúbená krajina je Rakúsko, Slovinsko - milujeme turistiku a aj architektúru, takže podľa toho ladíme aj svoje dovolenky - aby boli dostupné aj mesta aj lesy..

Ubytovanie cez booking..

didush27
1. jan 2024

@jaja1979 Celé mesto je nádherné, celý deň sa tam dá túlať po meste (odporúčam prvý deň hrad Castelo de S. Jorge). Tie výhľady na mesto sú zážitok..
Lisabon je postavený na kopci, tak sa pripravte na stúpanie, schody, uličky..
Reštaurácie hľadajte cez Google maps a určite nie pri kultúrnych pamiatkach, skôr nejaké zašité v bočných uličkách (tiež pozrieť recenzie, sú na googli aj fotky jedálnych lístkov a dopredu viete, či sa tam najete)
Ako písala @lelelienka - jeden deň ísť do Sintry a určite choďte aj na najzápadnejší bod Európy

https://www.google.com/search?client=ms-android...

Je to zážitok vidieť Atlantický oceán

lauriik
1. jan 2024

Tak asi zalezi ci chcete mesto alebo prirodu.
S dietatom su ale tieto chodiace/turisticke/spoznavacie dovolenky vzdy o hubu. Teda aspon s nasimi 🤣
My cestujeme viac sposobmi.
Ked ideme s detmi tak niekam do rezerotu s tym, ze si na 2-3 dni pozicame auto a prejadzime si tu oblast kde sme.
Ked ideme sami tak vacsinov spoznavame velke mesta. Denne nachodime viac ako 10km, chodime po muzeach, galeriach, architekture. To nase deti moc nedavaju. Brala som ich maximalne do Budapeste, Prahy a Viedne.
Road trip - kazdy 1-2 dni jedno mesto. Zastavime sa aj na detsku zabavu (aquaparky, zabavne parky, plaze) ale aj prechadzky po mestach a veci co bavia nas.