icon

Ako funguje doprava do Harry Potter štúdií v Londýne?

sabina230
9. feb 2025

Ahojte,
prečítala som si tu veľa diskusií na túto tému ale chcela by som sa spýtať konkrétne ako je to s dopravou tým poschodovým autobusom (Harry Potter).
Plán je taký že z Londýna pôjdeme vlakom do mesta Watford a odtiaľ by mal jazdiť už autobus do štúdií (mal by byť zadarmo).
Moja otázka znie či si treba nejak zarezervovať miesta v ňom alebo stačí sa postaviť len na zastávku, preukázať sa vstupenkou a on nás len vezme. Tiež som sa nikde nedočítala ako často jazdí, nejaké časové intervaly alebo tak.
Ďakujem sa odpovede. 😊

Strana
z2
bambicka
9. feb 2025

staci sa postavit na zastavku a on vas vezme

bambicka
9. feb 2025

samozrejme je tam rada, takze sa postavis do rady, autobus berie tak 30-40 ludi (neviem presne). Odvezie ludi do studii a vracia sa po dalsich. Uz si nepamatam presne ako dlho sme cakali, kym sme sa dostali do autobusu. 30-45 minut, viac?

cawes
9. feb 2025

Ako hovoria vyzsie. Ja som necakala vobec. Prisli sme nasadli a pdviezli sa to iste cestou spät

mamina7070
9. feb 2025

len si over ci vsetko bude v dany datum jazdit ako ma (my sme vychytili strajk

kaktusik007
10. feb 2025

ja povrdzujem
@mamina7070 a dodavam --- over si ci nebude strajk aj na zeleznici alebo ci nebude vyluka ----- ja som si zaplatila vylet z victoria station, a dobre som spravila - v case nasho pobytu v londyne bola nejaka necakana udalost na trati a vlaky na tuto stanicu odkial chodia studiove autobusy nejazdili dva dni vobec.... takze uprimne, netusim ako by sme sa tam boli dostali

radanana
22. feb 2025

Ahojte, prosím vás aku vstupenku ste si kupili? Ak chceme len vidiet studia, tak stačí Harry Potter Film Locations Walking Tour? Cena sa pohybuje okolo 19 £ v tomto období. Dobre vyberám? Alebo máte inú skusenost? Ďakujem.

mamina7070
22. feb 2025

@radanana to nieco zle vyberas tie listky stoja okolo 60 libier za dospeleho
to nebudu tienstudia ale prehliadkanmiest v londyne

kaktusik007
22. feb 2025

@radanana to bude prechadzka po londyne ako pise
@mamina7070 a nie studia

radanana
22. feb 2025

@mamina7070 ďakujem. Veľká pomoc 🙏

anonym_2fe600
24. aug 2025

Vedel by mi niekto poradit ako sa nailepšie a najlacnejsie dostat do warner bros studia? Ci je lepsia verena doprava alebo uber/taxi. Vdaka

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_2fe600

Vedel by mi niekto poradit ako sa nailepšie a najlacnejsie dostat do warner bros studia? Ci je lepsia verena doprava alebo uber/taxi. Vdaka

@anonym_2fe600 verejna doprava z Euston station vlakom na Watford Junction, plati Oyster karta alebo iba prilizenim karty. Pred stanicou oznaceny autobus do studii, doprava v cene listka do studii. Autom by to trvalo dlho a asi aj zbytocne draho?

anonym_2fe600
24. aug 2025
@simsalabim

@anonym_2fe600 verejna doprava z Euston station vlakom na Watford Junction, plati Oyster karta alebo iba prilizenim karty. Pred stanicou oznaceny autobus do studii, doprava v cene listka do studii. Autom by to trvalo dlho a asi aj zbytocne draho?

@simsalabim ďakujem, no sme traja , čiže bude treba 3 karty, podľa Google maps je to časovo údajne plus mínus rovnako.

simsalabim
24. aug 2025

No mne by ani nenapadol uber, vlak je rychly, cissty, pohodlny, nestoji v zapche. A platis ako normalnu mhd. Kde budete byvat? V studiach sme boli 6x a vzdy vlakom. Listky mate, ano?

anonym_2fe600
24. aug 2025
@simsalabim

No mne by ani nenapadol uber, vlak je rychly, cissty, pohodlny, nestoji v zapche. A platis ako normalnu mhd. Kde budete byvat? V studiach sme boli 6x a vzdy vlakom. Listky mate, ano?

@simsalabim áno lístky do štúdia máme kúpené už dva mesiace 😊 aby sa nám ušli ...bývať budeme Residence Inn London Bridge. A koľko ste tam strávili času? To je výlet tak na celý deň predpokladám obzvlášť len keď cesta trvá tuším 1,5hod

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_2fe600

@simsalabim áno lístky do štúdia máme kúpené už dva mesiace 😊 aby sa nám ušli ...bývať budeme Residence Inn London Bridge. A koľko ste tam strávili času? To je výlet tak na celý deň predpokladám obzvlášť len keď cesta trvá tuším 1,5hod

@anonym_2fe600 cesta vlakom je do 20min a autobus cca 15. Samozrejme, kolko to trva na Euston zavisi od toho, odkial ides - mne to od vas ukazuje 27min vratane chodze na Borough.
Dlzku prehliadky pisu 4 hodiny, my sme tam tak 8 hodin, dcera je Potterhead, vsetko podrobne pozera a oslovuje tych “interactors” a vykecava sa s nimi.

anonym_2fe600
24. aug 2025
@simsalabim

@anonym_2fe600 cesta vlakom je do 20min a autobus cca 15. Samozrejme, kolko to trva na Euston zavisi od toho, odkial ides - mne to od vas ukazuje 27min vratane chodze na Borough.
Dlzku prehliadky pisu 4 hodiny, my sme tam tak 8 hodin, dcera je Potterhead, vsetko podrobne pozera a oslovuje tych “interactors” a vykecava sa s nimi.

@simsalabim no hotel je na long Lane Southwark. no tiež tam idem kvôli dcére, trap prekvapenie pre ňu... Keďže ja absolutne nie som Potter Fan 😊
A teda tu Oyster card sme našli klasickú a Oyster visitor card, takže pre nás bude asi tá visitor card stačiť keďže ideme len na 4 dní. Kedže píšu že sa dá použiť aj na transfer z letiska . Čiže keďze máme vstup na 11.00 tak aby sme okolo 8.30 najneskôr 9.00 vyrazili

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_2fe600

@simsalabim no hotel je na long Lane Southwark. no tiež tam idem kvôli dcére, trap prekvapenie pre ňu... Keďže ja absolutne nie som Potter Fan 😊
A teda tu Oyster card sme našli klasickú a Oyster visitor card, takže pre nás bude asi tá visitor card stačiť keďže ideme len na 4 dní. Kedže píšu že sa dá použiť aj na transfer z letiska . Čiže keďze máme vstup na 11.00 tak aby sme okolo 8.30 najneskôr 9.00 vyrazili

@anonym_2fe600 ty Oyster nepotrebujes, staci karta. Dcera by mala mat druhu kartu. Ak chces Oyster, kupis ju v automate na kazdej stanici metra, plati sa vsak nevratny poplatok za vydanie 7£ a treba ju nabit, co neminies, ostane na karte. Ak ma dcera 12-15 rokov, viete kupit klasicku Oyster (visitors je zbytocne vybavovat) , oslovit pracovnika metra, nech na kartu da Young visitor’s discount. Potom cestuje za polovicu. Ci sa ti to oplati na 4 dni, si musis sama spocitat. Z akeho letiska idete?

anonym_2fe600
24. aug 2025
@simsalabim

@anonym_2fe600 ty Oyster nepotrebujes, staci karta. Dcera by mala mat druhu kartu. Ak chces Oyster, kupis ju v automate na kazdej stanici metra, plati sa vsak nevratny poplatok za vydanie 7£ a treba ju nabit, co neminies, ostane na karte. Ak ma dcera 12-15 rokov, viete kupit klasicku Oyster (visitors je zbytocne vybavovat) , oslovit pracovnika metra, nech na kartu da Young visitor’s discount. Potom cestuje za polovicu. Ci sa ti to oplati na 4 dni, si musis sama spocitat. Z akeho letiska idete?

@simsalabim Heathrow, no necham to na chlapa, ma za ulohu to zorganizovat, dcera nema svoju kartu. Len vzhladom n'a to že jeho planovanie je Ine ako moje, tak som potrebovala nejake to Info a aj tie listky som preventive kupila, aby boli 😊. Niekde som citals že ten Kredit z tej karty sa da refundovat

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_2fe600

@simsalabim Heathrow, no necham to na chlapa, ma za ulohu to zorganizovat, dcera nema svoju kartu. Len vzhladom n'a to že jeho planovanie je Ine ako moje, tak som potrebovala nejake to Info a aj tie listky som preventive kupila, aby boli 😊. Niekde som citals že ten Kredit z tej karty sa da refundovat

@anonym_2fe600 tak potom ano, mozte ist bud Elizabeth line - drahsia, no rychlejsia cesta - alebo Picadilly line.

anonym_2fe600
24. aug 2025
@simsalabim

@anonym_2fe600 tak potom ano, mozte ist bud Elizabeth line - drahsia, no rychlejsia cesta - alebo Picadilly line.

@simsalabim dakujem velmi pekne

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_2fe600

@simsalabim dakujem velmi pekne

@anonym_2fe600 nemas za co, uzite si to. Jedlo v studiach je strasne predrazene a nestoji za rec, kludne si nieco so sebou vezmite. A hlavne pitie, nedaju sa nikde naplnit flase. My vzdy prideme skor, najprv nakupime v suveniroch, tasku dame do satne a az tak ideme na prehliadku. Obchod byva totiz k veceru dost preriedeny. Ak chcete skusit Datelinove pivo, odporucam zmrzlinu s jeho prichutou, napoj je otras, vela ludi ho vylieva. Ta zmrzka je obrovska, staci pre troch 😅 A este - posledne razy tam mali brutalne pustenu klimu, tak si vezmite mikinu, aj keby boli horucavy.

anonym_2fe600
24. aug 2025
@simsalabim

@anonym_2fe600 nemas za co, uzite si to. Jedlo v studiach je strasne predrazene a nestoji za rec, kludne si nieco so sebou vezmite. A hlavne pitie, nedaju sa nikde naplnit flase. My vzdy prideme skor, najprv nakupime v suveniroch, tasku dame do satne a az tak ideme na prehliadku. Obchod byva totiz k veceru dost preriedeny. Ak chcete skusit Datelinove pivo, odporucam zmrzlinu s jeho prichutou, napoj je otras, vela ludi ho vylieva. Ta zmrzka je obrovska, staci pre troch 😅 A este - posledne razy tam mali brutalne pustenu klimu, tak si vezmite mikinu, aj keby boli horucavy.

@simsalabim velmi pekne dakujem za cenne info, souveniry to Bude Raj pre dieta. Ale tu vodu mozme mat potom aj v Studium, Ci Muslime vsetko nechat v satniach.? Pivo nelubim takze nehrozi ani ochutnavka 😂 nech je akekolvek.
No myslim že v oktobri uz moc horucavy nebudu, len dufam že nebude nonstop prsat

niekto2hy
24. aug 2025
@anonym_2fe600

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_2fe600

@simsalabim velmi pekne dakujem za cenne info, souveniry to Bude Raj pre dieta. Ale tu vodu mozme mat potom aj v Studium, Ci Muslime vsetko nechat v satniach.? Pivo nelubim takze nehrozi ani ochutnavka 😂 nech je akekolvek.
No myslim že v oktobri uz moc horucavy nebudu, len dufam že nebude nonstop prsat

@anonym_2fe600 ved ono to nie je pivo 😅 Je to malinovka s takou slahackovou penou… v knihach aj filmoch ju Harry a spol popijaju. V studiu mozes mat vsetko so sebou. V satni si nechaj len to, co nechces tahat so sebou. My mame vzdy dake jedlo so sebou, aj pitie, veceru kupujeme tam. Ale naposledy som si povedala, ze uz fakt nie. Vsetko smazene, neskutocne kaloricke a drahe jak svina. Nemam problem za jedlo zaplatit, ale dat vyse 9£ za suchy rozok s kuskom burgra bez akejkolvek oblohy ci listu salatu je trochu moc. Len ked je tam clovek cely den, jest treba.

simsalabim
24. aug 2025
@niekto2hy

@niekto2hy im sa Oyster neoplati na 4 dni vybavovat, pre dospelych iste nie, postaci karta. Jedine ak pre dieta.

niekto2hy
24. aug 2025
@simsalabim

@niekto2hy im sa Oyster neoplati na 4 dni vybavovat, pre dospelych iste nie, postaci karta. Jedine ak pre dieta.

@simsalabim Ked vies po anglicky,tak vies o co sa jedna.😎

simsalabim
24. aug 2025
@niekto2hy

@simsalabim Ked vies po anglicky,tak vies o co sa jedna.😎

@niekto2hy ano viem, ale nemyslim si, ze zmysluplne vyuzije registraciu karty pocas 4 dni - no mozno sa mylim (ale appka sa na alerts a planovanie cesty zide). Ja ju pouzivam, ale iba na Oysterky, ktore mame doma snad 10 rokov. Kym boli deti male, kvoli discountu ( a kedysi aj pre nas, kym nefungovali nase karty), teraz, ked idu dospele deti a nechcu pouzivat z mne neznamych dovodov kartu.

niekto2hy
24. aug 2025
@simsalabim

@niekto2hy ano viem, ale nemyslim si, ze zmysluplne vyuzije registraciu karty pocas 4 dni - no mozno sa mylim (ale appka sa na alerts a planovanie cesty zide). Ja ju pouzivam, ale iba na Oysterky, ktore mame doma snad 10 rokov. Kym boli deti male, kvoli discountu ( a kedysi aj pre nas, kym nefungovali nase karty), teraz, ked idu dospele deti a nechcu pouzivat z mne neznamych dovodov kartu.

@simsalabim Ked si zabudnes odpipnut vychod,alebo terminal nefunguje,potom zistis aku to ma vyhodu.

Strana
z2