icon

Ako funguje vrátna záloha pri Hydrotour dovolenke?

13. nov 2025

Dobrý deň,plánujeme ísť prvýkrát na dovolenku cez Hydrotour a chcela by som sa vás spýtať čo znamená tá vrátna záloha? Že keď sa rozhodneme nakoniec neísť, vrátia nám ju? Či si Treba u nich zaplatiť aj poistenie a až potom nám to vrátia? Ďakujem.

anonym_172006
13. nov 2025

@anonym_autor treba si poriadne naštudovať čo je napísané v zmluve

slavomira236
13. nov 2025

@anonym_autor kartago ma tak ze ma nejake okno 45-30 dni pred dovolenkou myslim ze sa da dovolenka zrusit bez udania dovodu a zalohy vratia .Hydrotour neviem ci ma take okno. Ak zaplatte storno zajazdu a niekto ochorie nieco vazne vratia vam peniaze ale tiež to zavisi od poistjy a spoluúčasti.

autor
13. nov 2025
@anonym_172006

@anonym_autor treba si poriadne naštudovať čo je napísané v zmluve

@anonym_172006 Ale zmluvu uvidíme až keď si ten zájazd zarezervujeme a zaplatíme tú zálohu. Pýtam sa ľudí,ktorí si už od nich kupovali dovolenku,že ako to funguje.

slavomira236
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_172006 Ale zmluvu uvidíme až keď si ten zájazd zarezervujeme a zaplatíme tú zálohu. Pýtam sa ľudí,ktorí si už od nich kupovali dovolenku,že ako to funguje.

@anonym_autor najdi si stranky hydrotouru precitaj podmoenky zrusenia zajazdu. My sme boli v lete s hydrotourom ale rusit zajazd som v plane nemala a pre zdravotne dovody som mala poistku a storno. Alebo navstiv cestovku a povedia ti ich podmienky.

autor
14. nov 2025
@slavomira236

@anonym_autor najdi si stranky hydrotouru precitaj podmoenky zrusenia zajazdu. My sme boli v lete s hydrotourom ale rusit zajazd som v plane nemala a pre zdravotne dovody som mala poistku a storno. Alebo navstiv cestovku a povedia ti ich podmienky.

@slavomira236 Slavomíra,mňa zaujíma ako to funguje reálne,google máme aj my doma.Včera večer mi to v agentúre nikto nedvíhal,tak budem volať aj dnes.Ale chcela som to vedieť rýchlejšie od niekoho,kto s tým má skúsenosť. Lebo ich first minute akcia trvá len do 15.11.

leni1977
14. nov 2025
@anonym_autor

@slavomira236 Slavomíra,mňa zaujíma ako to funguje reálne,google máme aj my doma.Včera večer mi to v agentúre nikto nedvíhal,tak budem volať aj dnes.Ale chcela som to vedieť rýchlejšie od niekoho,kto s tým má skúsenosť. Lebo ich first minute akcia trvá len do 15.11.

@anonym_autor v akej súvislosti máš napísané "vrátna záloha"?

autor
14. nov 2025
@leni1977

@anonym_autor v akej súvislosti máš napísané "vrátna záloha"?

@leni1977 Že keď zaplatíme len 20%, tak je to vratná záloha. Tak neviem ,ako to u nich funguje.

anonym_eae6b0
14. nov 2025
@anonym_autor

@leni1977 Že keď zaplatíme len 20%, tak je to vratná záloha. Tak neviem ,ako to u nich funguje.

@anonym_autor na co chces kupovat dovolenku,ked rozmyslas nad tymto.Na storno dovolenky sluzi poistenie,cez to ti vratia peniaze,co zaplatis.

autor
14. nov 2025
@anonym_eae6b0

@anonym_autor na co chces kupovat dovolenku,ked rozmyslas nad tymto.Na storno dovolenky sluzi poistenie,cez to ti vratia peniaze,co zaplatis.

@anonym_eae6b0 Rozmýšľam nad významom slovného spojenia vratná záloha.Storno poistenie zájazdu samozrejme poznáme.Takže tvoj príspevok je úplne zbytočný.

slavomira236
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hydrotour ma druhu splatku do konca marca. Nasla som ze do 30.4 sa da odstupit od zmlyvyco to tak ke stále netisim ale ak odstupis a mas zaplatenu druhu splatku tak neviem ci ti nevratia len tu prvy tych 20 percent..ja neviem ja ked nieco vyberiem tak tam chcem ist a na vazne dovody choroba vazna zlomenina umrtie mam stirno zaplatene a poistu bez spoluucasti..

leni1977
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno, to je to, že do 30.4. môžeš zrušiť zájazd bez udania dôvodu a vrátia ti sumu, ktorú si dovtedy zaplatila, poistenie k tomuto netreba, práveže to ľudia zvyknú robiť tak, že poistenie si dajú až po dátume 30.4. dodatočne. Ak by si mala poistenie už priamo pri kúpe zájazdu, suma poistného by sa ti nevrátila.

autor
14. nov 2025
@leni1977

@anonym_autor áno, to je to, že do 30.4. môžeš zrušiť zájazd bez udania dôvodu a vrátia ti sumu, ktorú si dovtedy zaplatila, poistenie k tomuto netreba, práveže to ľudia zvyknú robiť tak, že poistenie si dajú až po dátume 30.4. dodatočne. Ak by si mala poistenie už priamo pri kúpe zájazdu, suma poistného by sa ti nevrátila.

@leni1977 Po robote som im vo volala a pani z cestovky mi povedala toto isté.Ale ďakujem za príspevok.

autor
14. nov 2025
@slavomira236

@anonym_autor hydrotour ma druhu splatku do konca marca. Nasla som ze do 30.4 sa da odstupit od zmlyvyco to tak ke stále netisim ale ak odstupis a mas zaplatenu druhu splatku tak neviem ci ti nevratia len tu prvy tych 20 percent..ja neviem ja ked nieco vyberiem tak tam chcem ist a na vazne dovody choroba vazna zlomenina umrtie mam stirno zaplatene a poistu bez spoluucasti..

@slavomira236 Áno,aj my sme rozhodnutí ísť s nimi, ale do prázdnin je ešte vyše 8 mesiacov,tak stať sa môže kadečo.Aj do toho konca apríla.

luciq1
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor never tomu ze trvá do 15.11