Mám nárok na vrátenie zaplatenej zálohy za dovolenku v Chorvátsku?

charluc
6. máj 2021

Ahoj, chcem sa opýtať či by sa našiel niekto, kto mi vie poradiť. V roku 2020 sme mali ísť prvýkrát do Chorvátska, zaplatili sme zálohu 250 eúr, ALE prišla Corona, tak sme sa pre pokoj nás a všetkých naokolo rozhodli necestovat. Dohodli sme sa s CK, že nám tu zálohu presunu na tento rok. Nastali však iné problémy a koncom januára sme im oznámili, že ísť nemôžeme, preto som sa snažila nejako dohodnúť ohľadom vrátenia zálohy, teda aspoň nejakú časť, ale CK odmieta, vedel by mi niekto pomôcť? Poradiť? Ďakujem

martinajurkechova
6. máj 2021

Mne bolo povedané, že keď si neobjedname do konca septembra dovolenku, tak nám zálohu vrátia. To je ale info spred troch mesiacov. Musím tam tiež zavolať čo je nové.

ruzasipova
6. máj 2021

@charluc Kym nak cestovka neskrachovala 🙂 , tak povodne to bolo, ze ak si nevyberieme nahradnu dovolenku do augusta 21, peniaze nam vratia.

julie19
6. máj 2021

Všetko záleží ... aká je to CK? Čo presne je napísané na papieri na ktorom máte info o presunutí zálohy na tento rok? Je to Oznámenie o zmene zajazdu alebo iba nejaký voucher/poukaz s dátumom platnosti do..?? Ak je to oznámenie o zmene zajazdu, tak podľa zákona ak si nevyberiete nový zajazd do konca augusta 2021, CK je povinná do 14 dni (tj do 14.9.2021) peniažky vrátiť.