icon

Ako fungujú mýtne brány pri ceste do Chorvátska?

okoloiducii
30. máj 2025

Ahojte, dam to asi sem. Mozno to pomoze aj niekomu inemu.
Chystame sa prvykrat do Chorvatska. Trocha mam zmatok z toho mytneho. Pojdeme cez brany Gorican - Svata Helena - Lucko - Ostrovica. Dalej smerom na ostrov Krk.
Moja otazka. Pri vjazde na Gorican si zoberiem listok, ten odovzdam na Svatej Helene a zaplatim za tento usek. Nasledne pokracujem po dialnici na Lucko (tento usek je bez myta), tam si zoberiem opat listok, ten odovzdam na Ostrovici a zaplatim za tento usek, dalej na Krk uz brana nie je.
Dobre tomu chapem?
Vdaka

hentenonen
30. máj 2025

@okoloiducii áno správne tomu chápeš , diaľnice v Zahrebe sú spoplatnené až stále za mestom , tj prejazd cez mesto (+/-) je free …. Potom ešte take upozornenie , existujú v podstate 3 typy mýtnych bran , 1) kde sedi obsluha a berie cash (treba dávať pozor na cash výdavky už sa mi dva krát stalo že sa snažil zle vydať) & card 2) brána bez obsluhy kde sa dá platiť len kartou návestidlá “card only” 3) brany “NFC” je to na 90% diaľnic , nedá sa platiť ani cash ani card , treba mat bezkontaktny čip , ktorý si treba ísť kúpiť na asi jedno z predajných miest v HR , trocha lacnejšie mýto bez čakania , len treba vyplniť tlačivo a odstáť si asi 10 mi. čakania než sa to dá pc, dobre len ak jazdis častejšie … pri ceste z Krku je dobre použiť prvú platobnú bránu Lucko pred mestom … je tam viac bran , stará bližšie mesto , býva dosť pravidelne plná a dlhšie sa tam čaká …

hentenonen
30. máj 2025

Sorry je to “ENC” nie NFC ….

jancika275
31. máj 2025

@okoloiducii to sa nemáš ako pomýliť, na jednej si zoberieš lístok a na ďalšej zaplatíš, my vždy platíme kartou, podaš lístok a kartu a po zaplatení pokračuješ v ceste. Len nechod do tej rady, kde je napisane ENC, ked to nemas. Potom keď sa dostaneš na ďalšiu mytnicu, zas zoberieš ďalší lístok a na ďalšej zas zaplatíš.

dorotka343
23. jún 2025

Prosim vas boli ste tento rok v chorvatsku autom? Kolko stali myta tam a spet dakujem