Ako fungujú mýtne brány pri ceste do Chorvátska?
Ahojte, dam to asi sem. Mozno to pomoze aj niekomu inemu.
Chystame sa prvykrat do Chorvatska. Trocha mam zmatok z toho mytneho. Pojdeme cez brany Gorican - Svata Helena - Lucko - Ostrovica. Dalej smerom na ostrov Krk.
Moja otazka. Pri vjazde na Gorican si zoberiem listok, ten odovzdam na Svatej Helene a zaplatim za tento usek. Nasledne pokracujem po dialnici na Lucko (tento usek je bez myta), tam si zoberiem opat listok, ten odovzdam na Ostrovici a zaplatim za tento usek, dalej na Krk uz brana nie je.
Dobre tomu chapem?
Vdaka
Sorry je to “ENC” nie NFC ….
@okoloiducii to sa nemáš ako pomýliť, na jednej si zoberieš lístok a na ďalšej zaplatíš, my vždy platíme kartou, podaš lístok a kartu a po zaplatení pokračuješ v ceste. Len nechod do tej rady, kde je napisane ENC, ked to nemas. Potom keď sa dostaneš na ďalšiu mytnicu, zas zoberieš ďalší lístok a na ďalšej zas zaplatíš.
Prosim vas boli ste tento rok v chorvatsku autom? Kolko stali myta tam a spet dakujem

@okoloiducii áno správne tomu chápeš , diaľnice v Zahrebe sú spoplatnené až stále za mestom , tj prejazd cez mesto (+/-) je free …. Potom ešte take upozornenie , existujú v podstate 3 typy mýtnych bran , 1) kde sedi obsluha a berie cash (treba dávať pozor na cash výdavky už sa mi dva krát stalo že sa snažil zle vydať) & card 2) brána bez obsluhy kde sa dá platiť len kartou návestidlá “card only” 3) brany “NFC” je to na 90% diaľnic , nedá sa platiť ani cash ani card , treba mat bezkontaktny čip , ktorý si treba ísť kúpiť na asi jedno z predajných miest v HR , trocha lacnejšie mýto bez čakania , len treba vyplniť tlačivo a odstáť si asi 10 mi. čakania než sa to dá pc, dobre len ak jazdis častejšie … pri ceste z Krku je dobre použiť prvú platobnú bránu Lucko pred mestom … je tam viac bran , stará bližšie mesto , býva dosť pravidelne plná a dlhšie sa tam čaká …