icon

Ako má vyzerať tlačivo o liekoch, ktoré si vezmem do lietadla?

ema098
20. okt 2019

Dobrý deň, budúci mesiac sa chystám na Sri Lanku s prestupom v Qatare. Na internete som sa dočítala, že ak cestujem s liekmi, ktoré užívam pravidelne, mala by som mať pri sebe aj lekársky predpis v angličtine, aby sa nestalo, že sa im na kontrole nebude niečo zdať a obsah lekárničky mi vyhodia. Chcem si so sebou vziať lieky na astmu a alergiu, no i tzv. “Balíček prvej záchrany” s Paralenom, liekmi proti hnačke a pod. Máte s tým niekto skúsenosti? Vedeli by ste mi prosím poslať link na to ako by také tlačivo od lekára malo vyzerať? Ďakujem 🙂

yanni
20. okt 2019

Lietame pravidelne 10 rokov, poslednych 5 rokov takmer kazdy mesiac. Nikdy som toto neriesila. Vzdy mam nejake lieky v prirucnej batozine (kvapky do nosa, nejak ten panadol atd.), vo velkom kufri zvysok (a je toho fakt dost). Posledne tehotenstvo som mala tehu cukrovku a dokonca v prirucnej som mala inzulinpen (aj ked som nastastie nemusela pichat), kufor plny liekov a ihiel. Do 13. tt som si pichala denne Porgesterondepot, cize tiez plny kufor vsetkeho mozneho. Lieky pre vlastnu potrebu mozes prevazat.

mili26
20. okt 2019

Ahoj, muž cestuje za 3 týždne do Londýna má dosť liekov, tak som mu dala preložiť len vyhlásenie, že lieky, ktoré má zo sebou, musí uživať

simsalabim
20. okt 2019

@ema098 ak medzi liekmi na alergiu mas aj adrenalinove pero, napr. Epipen, na to odporucaju mat so sebou prehlasenie (moze byt povazovane za zbram). Dcera ho ma na specialnom zltozelenom papaieri od lekarky v slovencine aj anglictine. Lieta relativne dost, pero castokrat pozru, ale potvrdenie pytali iba raz. N ine lieky sa nas nikto nikdy nepytal.

ema098
autor
24. okt 2019

Ďakujem za rady, vrámci Európy som nikdy nemala problémy, ale pri cestách do tretích krajín je situácia predsa len trochu iná. Pre istotu som si však napísala list v angličtine, kde uvádzam prečo je potrebné aby som mala lieky pri sebe a dám si ho potvrdiť u svojho lekára. Zvyšné lieky si nechám v pôvodnej krabičke aj s letákom. Dúfam, že to bude stačiť 🙏

jamidea
1. nov 2019

@ema098 synovi lekarka strucne nspisala co a kolko uziva. Na tabletkach, na krabicke mal este nalepku s jej peciatkou a popisom uzivania