icon

Ako nájsť ideálnu letnú dovolenku pri mori?

8. feb 2025

Hľadám rodinnú dovolenku pri mori. Viem ujo Google pomôže, ALE.... máme nejaké kritériá a buď zle filtrujem alebo som ľavá.... bola by som rada za pomoc. Manžel je ochotný ísť iba s CK, po negatívnej skúsenosti s dovolenkou bez nej. Nič letecky, niečo kam sa dá dostať autom max 10- 12h. (V prípade potreby sa vrátiť)Zatiaľ by problém nebol ale nájsť hotel kde by puberťáci( 14+16+17) boli pri nás, ale vo svojej izbe, nie na druhom konci hotela. Alebo sa takéto možnosti už vypredali? Všade len 2 či 2+1(dieťa do 12r), čo nie je náš prípad. More sa nám páči najviac v Chorvátsku. Prečítala som diskusie, a nie nevedela som rezervovať v decembri. Nastupujem do novej práci od 1.3. dopredu som nevedela dať schváliť dovolenku.

Strana
z2
sarandon
8. feb 2025

No hľadaj ako za 5 dospelých, do 2 izieb.

guudy
8. feb 2025

Podla mna je problem v tvojich poziadavkach vs Chorvatsko. Tam sa najcastejsie chodi bez cestovky a do apartmanov. Ponuka hotelov je proste mala.
Ak nejaky vyhovujuci hotel najdes, bookni 2 izby a poziadaj potom hotel o izby vedla/blizko seba. Mas velke deti, neboj, nestratia sa ;)

ivuska027
8. feb 2025

Verím Ti, že nevieš nájsť. Je bohovský problém nájsť už 2+2(13,16). Podľa mňa sa budeš musieť vzdať hotela a nájsť si apartmánový dom. A medzi nami dievcatami, ak muž vyhutuje, nech ostane doma 😉😅

autor
8. feb 2025

@sarandon tak som hľadala aj vlani a deti boli na inom konci hotela. Chlapec s dievkou na jednej izbe spolu nebudú a ďalšie dieťa je postihnuté

autor
8. feb 2025

@ivuska027 nechápem prečo by mal zostať muž doma?

ivuska027
8. feb 2025

Dala som tam žmurk 😉 Netreba to tak prežívať. Keď ma manžel toľko požiadaviek,,mal by hľadať on sám. Viem, koľko energie to stojí.
Prečo inak hľadáte práve hotel? Je na to nejaký konkrétny dôvod?

autor
8. feb 2025

@guudy nejde o to.. ale mužov syn a moja dcéra proste spolu na izbe nebudú a tak jedno dieťa musí byť na izbe s postihnutým súrodencom. Na prístelke pre deti do 12 sa nezmestí máme skúsenosti z minulosti.

autor
8. feb 2025

@ivuska027 to všetko nie je mužova požiadavka. Mám postihnuté dieťa ktoré cestu letencky nezvládne.
Pozerala som aj nejaké apartmány ale nemali výťah alebo boli kvôli iným parametrom nevyhovujúce.

guudy
8. feb 2025

No, tak to si mala o situacii s detmi napisat rovno v uvodnom prispevku. Tak jedine booknut 3 izby. Nepredpokladam, ze by pubertiak chcel stravit dovolenku s rodicmi na izbe 🙂

januska12323
8. feb 2025

Pre vás by bolo ideálne ísť do cestovky a nech vám pomôžu vybrať vhodný hotel plus vybavia izby pri sebe respektíve apartmán kde budete všetci spolu.

sarandon
8. feb 2025

Tak apartman,skus cez rakuske CK. Rodinne izby sa vypredaju hned v decembri. Manzel robi v CK.

tenerifka
8. feb 2025

A preco musite byt s muzom spolu v izbe? On so svojim synom a ty s dcerou a dalsim dietatom. My cely zivot chodime tak, ze kazde dieta je s jednym na izbe, kedze za a, muz chrape a decku to nevadi, a za b, destinacie kam chodime nemaju moznost ubytovania 2+2

ewell13
8. feb 2025

My sme bookli Chorvatsko Maistra Selecta Petalon Resort. Ale sme 2 dospely + deti 10, 7, a 10 mesiacov. Ale mame izbu kde su 2 prepojene spalne a 2 kupelne.
Neviem ako by to bolo vo vasom pripade, ked je aj tretie dieta vacsie. Skus pozriet.
Inak mi uz mame tiez obcas problem pri 2 detoch, ze nas na bookingu hadze do 2 izieb.

tenerifka
8. feb 2025

A este vam treba 2 kupelne, to si neviem predstavit 5 ludi na 1 wc/kupelñu

autor
8. feb 2025

@tenerifka oredvlani sme mali tak že ja s mužom v jednej izbe, dve deti spolu v druhej izbe ale 2, samostatne postele a vlastná kúpeľna a tretie v spoločnej miestnosti na rozťahovacom gauči. Apartmán ale kopa schodov keby tam je výťah tak je to ideálne. Spanie 16r syna s otcom v manželskej posteli, to je akurát na odstrašenie aby s nami nechodil, ale aj keby nás problém to neroeši.

simsalabim
8. feb 2025

Ja by som volila apartmanovy dom - budete mat priestor aj sukromie.

autor
8. feb 2025

Bol to apartmán 5+1 ale tá cestovka nám dala zaplatiť ubytovanie za 6os, lebo inak povedali že k nám môžu dať cudzíu osobu. Šli sme vtedy busom lebo muž po op nemohol šoférovať

tenerifka
8. feb 2025

Vsade mozes dopredu pytat 2 oddelene postele, teda aspoñ v 99% hotelov.
Mali by ste viac miesta a pohodlia. Dopredu napises do hotela email, kde popises situaciu a daju vam aj 2 izby vedla seba

lilianka28
8. feb 2025

Je tu skupina o HR, skus sa pridať, možno skôr niekto poradí keď máš špecifické požiadavky https://www.modrykonik.sk/group/6154/

kiki68
8. feb 2025

My sme boli v Taliansku a potrebovali sme viac izieb a prave tie rodinne nam to dost ponukalo. Ale tie sme my nechceli, nakolkl islo o dospelu cast rodiny a iba jedno male dieta. My sme boli Jesolo a Lignano. Bookli sme cez booking.com, bez cestovky. Skus rakuske CK pozriet

muchotrafka298
8. feb 2025

Bud zlavis z poziadaviek alebo mate smolu. To napisem uprimne. Vy mate tolko poziadaviek, ze vyhoviet tomu je nesmierne narocne. Ziadny hotel Ti nezaruci, ze budes mat izby vedla seba. Pri plnej obsadenosti hotela to ani nemusi byt mozne. Ako je pisane vyssie, hotely disponuju aj dvomi oddelenymi postelami, zaskrtavas to napriklad aj pri rezervacii cez Booking, ze ako to chces. Ty potrebujes 3 izby, nie 2. Kedze sa jedna o 5 dospelych. Dieta od urciteho veku je brane uz ako dospely, co sa tyka ubytovania. Alebo zobrat jednu rodinnu, kde budu deti a 1 x "obycajnu".
Rodinne izby su prve prec, lebo je ich malo a nie kazdy hotel ich ma k dispozicii.

autor
8. feb 2025

@tenerifka vlani sme to zadali ako požiadavku v cestovke a pani nám to aj prislúbila , dôjdeme na miesto s tam šok. Jedná izba bola ako tak bezbariérová ale úplne na inom konci ako druhá.

majka879742
8. feb 2025

Ak Chorvátsko a hotel tak si pozri pretože vela hotelov v Chorvátsku ma normálne samostatné domceky, ktoré Patria k hotelu 🙂 poprípade majú rodinné izby 🙂 najlepšie ti poradia v CK oni maju prehľad.

matkahelka
8. feb 2025

Napis na fb via adria, specializuju sa na HR a IT, najdu, co potrebujes. V HR je hotelov habadej, je vsak problem s bezbarierovym pristupom do mora, skor by som sla do IT, tam je tych bezbarierovych plazi a vstupov viac.

autor
8. feb 2025

@matkahelka áno viem máme pochodené aj IT ale more sa nám viac páči v HR

maya_hi
9. feb 2025

Pre vás je asi skôr vhodný apartmán 🤷🏻‍♀️ a niekede si zajednať stravu, ak nechcete variť. Apartmánov je dosť a práve 5+ nájdeš skôr ako menšie štúdiá. Tie idú prvé 🫤

marcaurel
10. feb 2025

Skúste mi poslať do správy Vaše kritéria.

keman7
10. feb 2025

Naco potrebujete pre boha do Chorvatska cestovku ? Tam nikto nechodi cez cestovku...milion moznosti ubytovania. Ci potrebujete delegata, ktory vam rozda letaky pre vylety ? Otvor booking a najdi si co potrebujes.

matkahelka
10. feb 2025

@keman7 zrovna ten booking, co jej radis je najdrahsi.a predstav si, ze hotely byvaju cez CK lacnejsie ako ked si rezervujes pobyt priamo cez hotel. ano, mam opakovanu skusenost.

a.nika
13. feb 2025

@guudy V Chorvatsku je hotelov spusta, od 2* az po 5*. Staci si vybrat podla preferencii a penazenky. My chodievame dlhe roky len do hotelov. A mame ho prechodene od Istrie po Dubrovnik, najma ostrovy.

Strana
z2