icon

Ako naplánovať dovolenku pre rodinu s rozpočtom?

3. feb 2024

Som nešťastná. Môj chlap.je total pako. Ja už neviem čo.s ním. Riešime dovolenku a on ze viac ako 2800e on nedá. To je náš 5, deti 15, 15, 3 roky. Áno,chodili sme do chorvátska ale to som týždeň pred tým pripravovala stravu. Chcela som ísť niekde do rezortu, kde bude strava, bazény pre deti. Pozerám najlacnejšie destinácie, cca 4000tis. A to sa mu zdá veľa. Už sme sa kvôli tmu aj pohádali. Nikde nechodíme cez rok. Mam normálne chuť sa zbaliť a odist sama s deťmi. Akurát by som zobrala iba najstarších. Lebo najmenšie je dieta náročné. A to mi srdce puka, že vlastne akoby som jeho dala bokom...s tým by problém nemal, ale zase aby som zobrala všetky deti. A pánko si bude doma vylihovat sám. Sme priemerná rodina, obidvaja pracujeme, name dve autá, žiadnu hypotéku. Čiže si nemyslím, žeby nás taka dovolenka zruinovala

lienka.7
3. feb 2024

@pribinak presne tak..
@autorka "pána tvorstva" nechaj doma a hneď tisícka ušetrena a si v limite.🤣
Starší snáď trosku pomôžu s najmladším...

marcellka32
3. feb 2024

My sme 4 a teda už to nie je ako kedysi že za 1500 sú 2 týždne pri mori...
Ak tvoj muž nechce, tak nech ide autom do Talianska a býva v kempingu..inak aj to je už drahé

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
tykat
3. feb 2024

Ja by som naopak muza poslala so vsetkymi detmi a ostala doma 😊 kino, divadlo, kupko, prechadzky, knihy...vies ako by si si oddychla?

ninusa221
3. feb 2024

Môj ocino je taký istý. Mama mu nepovie zaplatí povie sumu o tisícku menej a potom keď odchádzame tak vždy povie ako dobre bolo prečo sme nesli na dlhšie 😀. Takže rada zaplať a maj pi*i

muchotrafka298
3. feb 2024

Pokial nemas skusenosti s cestovanim bez CK, tak urcite by som to neriskovala a isla by som normalne s CK. Problem u vas je ten, ze kedze by ste boli 5 (alebo 4), tak potrebujes rodinnu izbu. A tie su drahsie a je ich relativne malo a su prve prec. Lebo ist niekam s 3 detmi, to nie je uplne easy, aj co sa tyka letiska, dopravy a podobne. V CK si vies najst aj lacnejsie zajazdy, trebars koncom augusta a nemusis ist do 5 * hotela. Kludne by som aj ten Egypt vyskusala, to je za dobre peniaze.

januska12323
3. feb 2024

Choď na dovolenku sama, neminieš veľa a muž si vyskúša koľko námahy je starať sa o tri deti. Win win.

sasa1310
3. feb 2024

pre 5člennú rodinu určite nezoženieš lacnejšie zvlášť letenku a potom hotel. nehovoriac ešte treba transfer a pod. Určite choďte cez cestovku a doma mu ukáž tie ceny resp. nech sa pán manžel preberie v čase, že také ceny boli tak 8 rokov dozadu. Na tvojom mieste by som v žiadnom prípade neustúpila. Tie 15ročné deti - pravdepodobne bude toto posledný rok, čo budú chcieť ísť s vami niekde na dovolenku. Tak to treba využiť. A určite vás lacnejšie a bez nervov nevyjde dovolenka na vlastnú päsť.

hederamonstera
3. feb 2024

Boze, vsak ked ona odide s detmi sama, tak muz ma raj na zemi. Nesla by som sama s detmi, to by som dosla este viac unavena.
Realne mate na drahsiu dofcu?

marca12
3. feb 2024

Sama s detmi by som nesla. To by pre teba nebola dovolenka. Bud sa uskromit a ozaj ist do chorvatska. Nechapem,co mozes tyzden chystat. My chodime na dovolenky so sestrinou rodinou. Mame apartman pri mori. Len par veci berieme z domu a vsetky potraviny kupujeme tam. Varime rychle jedla,vela grilujeme,obcas sa ideme niekam najest. Vobec nemam pocit,ze by sme len pri hrncoch stali.

muchotrafka298
3. feb 2024

Staci Ti pozriet tu v roznych cestovatelskych skupinach alebo forach aj na FB alebo IG a tam uvidis take ceny, ze dovidenia.Aj dievcata sem pisu, ze v decembri kupuju dovolenku na leto, kludne skoro rok dopredu, lebo by sa nedoplatili.
Ak chces all inclusive dovolenku, tak ta suma ze by si si sama vsetko pokupovala a isla do hotela bude aj vyssia ako zajazd s CK.
Vies co ja by som urobila? Poslala by som s nimi muza a ja by som isla niekam sama, alebo by som zostala doma.

gabrm
3. feb 2024

@autor
Ale veď keď každý dáte po 2800€ to musí byť pekná dovolenka. Či?kde je problém?

belllinka
3. feb 2024

@chodec15 wau, cestovat dva dni autom do Grecka, potom sa tam dva dni davat rozbita dokopy a vidina zase dvojdnovej cety naspat, no uplna paradicka. Tam zas iba nakupvat kvanta jedla pre 3 deti, z toho 2 pubertaci, tlacit sa polotovarmi, no dovca ako vysita 😂

hederamonstera
3. feb 2024

@gabrm myslim, ze to myslela tak, ze su to spolocne financie, tak ako to vacsina rodin mam ;)

tiezjedna
3. feb 2024

@gabrm prečo každý? Z rodinného rozpočtu on nechce dať viac než 2800€. @autorka tak povedz, že ty chceš a hotovo. Snáď o tom rozhodujete spoločne a nie len pán veľkomožný. Ak teda vieš, že vám to nenabúra rozpočet.

veronikaszabova
3. feb 2024

@chodec15 tak pre mna osobne nie je dovolenka to, ze sa budem trepat kopu hodin v aute s deckami, na mieste varit... To mozem ostat radsej doma.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
muchotrafka298
3. feb 2024

@veronikaszabova ja to mam rovnako. Pre mna dovolenka nie je varenie, pranie, upratovanie. To mozem byt doma, presne ako pises. Nehovoriac o dvojdnovej ceste autom v 40 stupnovych horucavach v case, ked kocuje polka Europy hore dole.

belllinka
3. feb 2024

@chodec15 a kto vydrží šoférovať a sefieť v aute 18 hodín bez prestávok? Má aj 3-ročné dieťa. Takže si k tej ceste pripočítaj pár hodín prestávok, kolóny, zápchy… ďakujem pekne.

snowflakenel
3. feb 2024

@chodec15 ano, my na dovolenke robime len rychle jedla. Chodime na 10 -15 dni. Mame deto do veku 7 rokov,,do hotela na all inclusive by som s nimi nesla.
Preco? Moj postreh: ked sme boli slobodni, chodili sme na alk inclusive. Rodiny s malymi detmi....dospeli nam zavideli, se sme si vecer vysli posediet do baru, zabavit sa, vecer do mesta na prechadzky...oni? Zatvoreni na izbe so spiacimi detmi. Raz vysla von zena, raz muz, lebo deti nemohli nechat same na izbe....
Cez den, raz jednemu dietatu bolo teplo, chcelo ist do vody, druhy reval, ze na izbu spinkat....rodicia boli spolu malokedy.....nehovoriqc o tom, ze ked sli na plaz, celu detsku vybavu brali so sebou a o hodinu zas vsetko trepali so sebou na izbu, lebo na lehatkach to nesmeli nechat, kedze odisli....
Strava, deti to aj tak nejedli, cely pobyt na cestovinach a hranolkach.....dospeli zas pojedli....🙂))

veronikaszabova
3. feb 2024

@belllinka este k tomu, ked to 3r ma problemy... No cesta plna smiechu, radosti a rodinnej pohody 😂
@muchotrafka298 tak tak... Radsej si priplatime.

snowflakenel
3. feb 2024

@chodec15 preto chodime na sukromie,,taliansko, chorvatsko, grecko, ....
Do destinacii ako egypt, tunis by som nesla. A uz vobec nie s malymi detmi....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
maca1984
3. feb 2024

@chodec15 Vieš o tom, že rezort nie je väzenie a môžeš odtiaľ kedykoľvek vyjsť von ? Prenajať si auto, zaplatiť taxi, uber.. ísť na výlet, do reštaurácie, do obchodov, na pamiatky ?

belllinka
3. feb 2024

@snowflakenel takze ked ste na sukromi v Taliansku tam nie su rodicia vecer zavreti na izbe so spiacimi detmi? 🤔 Ani tam deti nerevu, ze im je teplo a jeden chce byt pri mori a druhy v apartmane? Ani tam netrepu hracky na plaz? Vobec som nepochopila tvoj prispevok.

belllinka
3. feb 2024

@maca1984 presne, milujem, ked niekto opisuje hotel a vazenie 😂

maca1984
3. feb 2024

@belllinka Absolútne som nepochopila .
Ani ten komentár vyššie o spaní/nespaní detí,vláčení hračiek na pláž atd.