icon

Ako naplánovať dovolenku pre rodinu s rozpočtom?

3. feb 2024

Som nešťastná. Môj chlap.je total pako. Ja už neviem čo.s ním. Riešime dovolenku a on ze viac ako 2800e on nedá. To je náš 5, deti 15, 15, 3 roky. Áno,chodili sme do chorvátska ale to som týždeň pred tým pripravovala stravu. Chcela som ísť niekde do rezortu, kde bude strava, bazény pre deti. Pozerám najlacnejšie destinácie, cca 4000tis. A to sa mu zdá veľa. Už sme sa kvôli tmu aj pohádali. Nikde nechodíme cez rok. Mam normálne chuť sa zbaliť a odist sama s deťmi. Akurát by som zobrala iba najstarších. Lebo najmenšie je dieta náročné. A to mi srdce puka, že vlastne akoby som jeho dala bokom...s tým by problém nemal, ale zase aby som zobrala všetky deti. A pánko si bude doma vylihovat sám. Sme priemerná rodina, obidvaja pracujeme, name dve autá, žiadnu hypotéku. Čiže si nemyslím, žeby nás taka dovolenka zruinovala

Strana
z6
pribinak
3. feb 2024

Však chod sama s deckami, dve 15 rocne decka ti snáď pomôžu s jedným 3rocnym

Daj si plnú penziu a oddychni si

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
3. feb 2024

Nech vyberie dovolenku do 2800 eur pan tvrostva

lydsen
3. feb 2024

Pozri na Invii dovolenky na prelome augusta/septembra a zmestite sa do tej sumy aj s All inclusive. Nebude to síce 5*, ale tak nie každý chodí do najdrahších rezortov...

0silvia0
3. feb 2024

No ved on nech da 2800 a ty doplat zvysok.

autor
3. feb 2024

@pribinak mam trochu strach ísť do rezortu sama. Ze ak sa niečo stane? Predsa len v zahraničí. Ci dajakú pohotovosť riešiť alebo co

sissy27
3. feb 2024

Par dni by som ho nechala robit vsetko co robis ty - praca, deti, domacnost. Este by som ho sfukla, preco nie je toto a tamto, proste nech drzi rovnaky standard ako to vyzera ked sa staras ty. Uvidis ako rychlo bude potrebovat dovolenku.
A ked este stale bude trvat na chorvatsku za 2800 s vlastnou stravou tak fajn, nech tu stravu nachysta a nabali. A bude tam aj varit a riady umyvat. Realne keby tam na mna vyrukoval s tym, ze mam nieco uvarit, tak mu ukazem 🖕 a ja idem do restiky.
Zakladna podmienka na dovolenkach je, ze tam nehnem prstom. Nevarim, neperiem, neupratujem - som na dovolenke. V opacnom pripade to nie je dovolenka.

mane01
3. feb 2024

Taky Egypt alebo Tunisko cez jarne prazdniny by vam aj vysiel…to malinke bude mozno zadarmo…my sme raz tak boli, bolo super, poloprazdny hotel, parada.

pribinak
3. feb 2024

Ale predo privolavas zle? Veď práve ten rezort má výhodu, že je tam delegát, vserko povybavuje. Nebudeš tam jediná Slovenka, máš už veľké decka
Nepovie keby že 3, 5, 10. Ale 15 roční? Však to sú už fakt veľké decka

chiarisimo
3. feb 2024

Prosím ťa, a kde ste pozerali dovolenky?

autor
3. feb 2024

@mane01 je to s teplotu mora? V týchto mesiacoch?

maris5
3. feb 2024

Isla by som aj do Chorvatska, ale povedala by som mu, ze nic nechystam, ani nevarim. Nech vestko zabezpeci sam jedlo, ciste taniere... to sa niekomu paci taka "lacna" dovolenka, ze on nerobi nic a druhy ma rovnaku sichtu ako doma.

mane01
3. feb 2024

More bolo svieže, na to sa treba pripravit, ale aj sme snorchlovali, aj plavali v mori. Kazdopadne alternativa boli bazeny, tam bola voda tepla.

jasminet
3. feb 2024

Otazka je, či vôbec máte na dovolenku za viac ako 2800,-€

abbey1
3. feb 2024

Ak si vyskladáte dovolenku bez cestovky, kľudne sa do tej ceny zmestíte. Napríklad Španielsko, Taliansko, Grécko, Bulharsko, Egypt v pohode dáte.My sme naposledy boli 2+1 na 15 v hotelovom komplexe s bazénmi, priamo pri mori za cca 1100eur ubytovanie a letenky. Stravu sme si dopriali každý deň v reštaurácii.. Treba však v prvom rade kúpiť letenky a potom hľadať ubytovanie.
Španielsko sme boli 3+1 a cena za týždeň v apartmáne s bazénmi, 5 min od mora, aj s letenkami 900 eur..Len ako píšem, základ sú letenky. Ubytovanie sa vždy nájde.
A že sa bojíš bez muža? Veď máš deti už veľké. My tie často cestujeme bez manžela. Zvládla by si to v pohode.

belllinka
3. feb 2024

Skoda, ze si to nepozerala v novembri, decembri, vtedy este boli lepsie ceny a aj rodinne izby

autor
3. feb 2024

@sissy27 no, on by nemal problém. Povedal by mi, však sa choďte najesť. On by ostal doma. Ale, ísť niekde s naším 3 ročným to je za trest. Je to dieta na sklone adhd, akurát dokončujeme diagnostiku. Takže si vyžaduje 100% dohľad. Ale chcem, aby sme boli spolu. Pre.mna to.nie.je riešenie, byť oddelené. Ono je problém, že máme za mlada dosť pochodene. Ale ten štandard co.sme vtedy mali, by nás na dnešné pomery dosť vyšlo. A toto furt.omiela..ze.kolko nás to vyšlo pred XY rokmi..ale boli.sme sami dvaja

autor
3. feb 2024

@abbey1 no ved, ja som.pozerala ale tie letenky sú už o dosť drahšie. Cez co.potom dávate ubytovanie? Booking?

guiseppinka
3. feb 2024

Do rezortu sa bojis ist? Ved to je najlepsie, co moze byt... dojdes na recepciu mam problem s tym a tym a povedia ti, ze co... ja si neviem rezort vynachvalit. Boli sme nalosledy v hr s deckami, stredna sa nam stratila, mala 4. Hladaj take decko niekde na plazi... muz dosiel na recepciu, vyhlasili ju a cely rezort vedel, ze sa hlada dieta... nastastie som ju kratko na to nasla.

autor
3. feb 2024

A inak, ak som našla.nejaky zajazd. Pozerala som už viaceré. Nasla.som cez inviu. Keď si zjednam, to je už vlastne konečná cena? Ci ako to je?

autor
3. feb 2024

@guiseppinka neviem, akosi hej.

autor
3. feb 2024

@maris5 no, a potom sa všade vychvaluje,koľko malo nás vyšla.dovolenka. Ja to serem. Pôjdem sama s deťmi.

abbey1
3. feb 2024

Letenky treba pozerať priebežne, ceny sa menia každý deň. Chodíme cez Airbnb alebo na doporučenia známych. Booking využívame málokedy, býva predražený. Letenky priamo cez letecké spoločnosti, prípadne cez Skyscanner si pozriem kam čo lieta a potom už priamo cez leteckú spoločnosť kúpim.

autor
3. feb 2024

@abbey1 vďaka, budúci rok to.tak kuknem. A v pohode sa zaobídete aj bez auta?

abbey1
3. feb 2024

Ja nejazdím vôbec a muž na dovolenke šoférovať odmieta. Čiže vždy bez auta.
Kľudne popozeraj tie letenky aj teraz. Ja sa tiež ešte len chystám kupovať. Nerada niečo riešim veľmi vopred a hlavne keď nemám vyhliadnutú konkrétnu destináciu. ;)
Popozerám letenky a potom sa rozhodnem. Našťastie sme flexibilní.

autor
3. feb 2024

@abbey1 no ale, taky rezort sa dá zajednat aj cez.airnb?

chiarisimo
3. feb 2024

Aj ja som tento rok túžila ísť do Turecka na 2 týždne, no ceny okolo 3800 € pre 2+2 (12r) (1r)-ubrali sme s nárokov, ideme do Grécka na 2 týždne - síce kamienková pláž, ale nevadí.
Dovolenka je taká, akú si ju urobíš... Zmierila som sa s tým, že na dovolenky podľa nášho gusta budeme mať, keď deti vyrastú.
Mám len jednu podmienku-NEVARÍM! To muž plne akceptuje pri výbere dovolenky...
Na dovolenku bez muža by som nešla, alebo chodiť na dovolenky každý druhý rok...

abbey1
3. feb 2024

Áno, bežne majú ľudia kúpené apartmány v hotelových komplexoch a tie potom prenajímajú.

maca1984
3. feb 2024

Ak ti nevadí Egypt, choď pozrieť na eti.sk . Včera som to vyklikávala kamoške, lebo ona je z toho jeleň, a napr. Grand rezort /k pláži treba ísť cez sesterský grand hotel/ vyšiel na 630 e pre dospelého na týždeň na začiatku letných prázdnin. Grand waterworld s tobogánmi pre decká bol nejak 700 e osoba.
Si s CK, takže delegát v prípade potreby k dispozícii.
Dá sa ešte nájsť hoci už najvyššie zľavy skončili.

Ak dofča bez ck, tak ako je už vyššie písané, najprv hľadaj letenky. Ubytko nájdeš vždy.

A pánovi manželovi by som odporúčala preklikať si zopár cien dovoleniek, aby mal predstavu koľko to stojí. Možno by sa vrátil späť na zem z toho obláčika. My sme na máj kúpili Egypt /2 dosp./ a 2300 e.
Dovolenka- dov- olím si to, neupratujem, nevarím. Držím palce.

gemerka17
3. feb 2024

Ak chceš ísť iba sama s deťmi (odporúčam túto možnosť), tak len cez cestovku a s allinclusive, keďže máš náročného malého a ďalšie deti. Taktiež keby sa čokoľvek stalo, je tam cestovka, lekár na blizku, par Slovákov tiež niekde roztrusenych po hoteli. Čiže zdravotná starostlivosť je najlepšie pokrytá a taktiež aj pomoc v iných prípadoch.
Ideálne je vám ísť na prelome jun/júl alebo august/september. Vtedy ceny vedia klesnúť a pocasie stále dobré.
Na manžela, ktorý zaspal dobu sa vykašli. Ten potrebuje terapiu šokom, že pôjdete bez neho, nakoniec mu to bude aj ľúto. Na ďalší rok už bude chcieť s vami.

Strana
z6