icon

Ako naplánovať dovolenku pre rodinu s rozpočtom?

3. feb 2024

Som nešťastná. Môj chlap.je total pako. Ja už neviem čo.s ním. Riešime dovolenku a on ze viac ako 2800e on nedá. To je náš 5, deti 15, 15, 3 roky. Áno,chodili sme do chorvátska ale to som týždeň pred tým pripravovala stravu. Chcela som ísť niekde do rezortu, kde bude strava, bazény pre deti. Pozerám najlacnejšie destinácie, cca 4000tis. A to sa mu zdá veľa. Už sme sa kvôli tmu aj pohádali. Nikde nechodíme cez rok. Mam normálne chuť sa zbaliť a odist sama s deťmi. Akurát by som zobrala iba najstarších. Lebo najmenšie je dieta náročné. A to mi srdce puka, že vlastne akoby som jeho dala bokom...s tým by problém nemal, ale zase aby som zobrala všetky deti. A pánko si bude doma vylihovat sám. Sme priemerná rodina, obidvaja pracujeme, name dve autá, žiadnu hypotéku. Čiže si nemyslím, žeby nás taka dovolenka zruinovala

fairyy
3. feb 2024

@maca1984 nie je to vazenie ale zaplatit si all inclusive a nestihnut ani jeden den ranajky obed a veceru lebo som v pozicanom aute a cestujem po okoli a restauraciach a nemoct si napriklad kupit na trznici od miestnych ryby, lebo som v len hotelovej izbe s mini chladnickou a rychlovarnou kanvicou je pre cloveka co ma rad volnost na dovolenke nepohodlne ....kazdy sme iny predsa ..ja dokazem pochopit preco niekto ma rad hotel, ale je to preto, ze je to uplne iny typ cloveka ako ja a mne podobni ludia

luccija
3. feb 2024

@chodec15 2 km od pláže preto je taká cena
@snowflakenel neviem ja som s 8 m pobehala večer celé mesto zaspala v kočíku aj sme sa niekde najedli, posedeli na programe.Ano, dve deti už to musí byť ťažšie, ale to by ľudia ani nechodili na dovolenky, keby boli s deťmi také galeje🙂

veronikaszabova
3. feb 2024

@luccija minuly rok sme boli s detmi - 3m, 8r, 2x 13r... A chodili sme na izbu v noci 🙂 🙂
Teraz ideme v juni na Rhodos ( mala bude mat nieco cez rok, 9r a 2x 14r). A tiez nebudeme vecer prdkat do duchien, lebo mame deti.
A po pravde? Ved tie rezorty su vecer plne rodin s detmi 🙂 tak neviem.. 👍

maca1984
3. feb 2024

@fairyy To je v poriadku, každý predsa preferujeme niečo iné. Ja absolútne chápem, že nie všetci majú radi rezortové/hotelové dovolenky, ale komentár vyššie vyznel, ako keby tí ľudia čo chodia do rezortov odtiaľ nemohli päty vystrčiť.
A tiež opakuje, že prežierať sa v rezorte. Prečo ? lebo on by to tak robil ?
My chodíme teda väčšinu do rezortov a jeme tak, ako doma. Akurát že miesto kuracieho /napr. /si dáme ryby a morské plody, lebo tam je to predsa odtiaľ a čerstvé. A aj tie ryby z tržnice si dáme, len si ich nevlečieme " domov" ,ale dáme si ich na tržnici pripraviť a tam ich zjeme.

snowflakenel
3. feb 2024

@belllinka mame apartman par metrov od mora. Medzi apartmanom a morom je 20 m, oplotena zqhrada. Velka terasa. Uplne ine ako na hoteli. Vecer dame deti spat a sedime na terase. Uplne super.

maca1984
3. feb 2024

@snowflakenel Takže sedíš večer na terase ubytovania. Nie si v meste, v bare... Robíš presne to isté čo xy rodín s deťmi v hoteloch.
Sedia na terase /balkone v hoteli a deti spia v izbe.

gabrm
3. feb 2024

@hederamonstera
Keďže tam napísala,že
"Riešime dovolenku a on že viac ako 2800e on nedá" tak som to pochopil tak,že on viac ako tých 2800 on nechce dať. Tak reku veď to musí stačiť.

betulinka1
3. feb 2024

Skus pozriet Egypt ale v juny. Je tam uz teplúčko a ceny su fajn, more teple. Na rychlo som hodila do imvie a cena okolo 3000€ pre vas 5 ludi. Ak európske krajiny tak urcite september, tiez uz mas normalnejsie ceny. Pozri napr. Turecko v septembri.

uglybetty1234
3. feb 2024

Bulharsko?

uglybetty1234
3. feb 2024
snowflakenel
3. feb 2024

Zle som tonapisala. Nie vsetko sa da zhrnut do par viet do jedneho prispevku. 🙂) Jasne, ze chodime vecer kade- tade, ved to sa neda,stale byt na jednom mieste. Tak zas nase deti nevydrzia hore viac ako do tej 23.00, kedze su akcne. Berieme biky, ak sa da, prenajmeme mensiu lod, plavime sa, ....cize o tej 23.00 su uz ko a spia.

@maca1984

uglybetty1234
3. feb 2024
autor
3. feb 2024

@betulinka1 u nás je problém, že deti končia 9 ročník a nastupujú do 1. Takže jún a september sú pase. Neviem ešte co urobím ale to vo mne neskutočne vrie...
@uglybetty1234 idem pozriet

snowflakenel
3. feb 2024

@luccija len som napisala, co som videla

snowflakenel
3. feb 2024

@belllinka nie, ak byvaju priamo v dome na plazi...
@maca1984 opisala som to, co som tam videla. ....tak zas hned neutocte. Ach, ...

uglybetty1234
3. feb 2024

Nahodila som tam cas od jula do augusta a vlastny pocet dni 7-8. Toto mi naslo. Dokonca aj all inclusive a niekde rodinna izba. Len pocitaj ze niekde pri odlete a prilete su tie casy na prd, ti to ukrati dovcu. A isto sa da aj plna penzia, pol penzia. Si to vyfiltruj.
Zadala som - 2x dosp, 2x 15r , 1x4r

snowflakenel
3. feb 2024

@veronikaszabova to su uz ale velkaci.....s tymi sa da.

maca1984
3. feb 2024

@snowflakenel Vôbec neútočím. Odpovedám slušne na tvoj komentár, na to, ako vyznel, čo som z neho pochopila ja.

gabrm
3. feb 2024

@chodec15
Presne tak. Ale zaujímavé,ako jej všetky radia,že si má urobiť po svojom a hotovo. Ale keď tu nedávno bola téma,ako si manžel urobil po svojom a kúpil auto,tak to tu bolo ako sa má s ním rozviesť a aký je debil a neviem čo ešte.. 😂

veronikaszabova
3. feb 2024

@snowflakenel 3m dieta nie je moc velkac 🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
siska25
3. feb 2024

A co tak ist v Chorvatsku do hotela. My tak ideme s detmi, mame 4, mame polpenziu ( nam to staci, obed si dame nieco len na plazi). Na dovolenke tiez odmietam varit.

oblecenie99
3. feb 2024

@gabrm No akurát si popísal štandardnú dovolenku doma myslím doslova v domácnosti, len s tým rozdielom, že sa tam treba trmácať dva dni a potom späť a zaplatiť za porovnateľný štandard, aký máš doma, niekomu inému. Áno, bonus bude more. Ale pre ženu je tento typ dovolenky prenesenie všetkých s prepáčením otravných domácich sračiek z bodu A do bodu B. Viem, o čom hovorím, tiež sme chodili na takéto dovolenky, ani nehovorím, že to nemám rada, naopak, nenávidím ležať na pláži, a len sa tam kvasiť, ale tento rok som si povedala, že nie. Syn je už väčší, môže sa zúčastniť animačných programov, chcem si aj ja oddýchnuť. Síce ideme do hôr (pre mňa len plážová dovolenka je trest), ale podmienku som mala ASPOŇ polpenzia, neobmedzený wellness, ja tento rok mimo domu nenakupujem, nevarím. Autorka sama popísala typ dovolenky s vlastnou kuchyňou (len v Chorvátsku), že tento rok na ňu ísť nechce.

snowflakenel
3. feb 2024

@veronikaszabova 🙂 to teda nie 🙂 musela som to prehliadnut.

veronikaszabova
3. feb 2024

@snowflakenel v pohode 🙂
Hlavne, nech si vsetci dovolenku uzijeme a urobime si ju taku, aka kazdemu vyhovuje 🙂

tiezjedna
3. feb 2024

@chodec15 vlastné peniaze v manželstve sú mýtus. To po prvé. Po druhé, prečo má on jednostranne rozhodnúť, kde je tá finančná hranica? To je to isté ako keby ona povedala, že dajú tie 4 tisícky a on by to musel rešpektovať. Celé zle.

oliverceky
3. feb 2024

15 ročných už rátajú asi ako dospelých?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2024

Minulý rok sme boli v chorvátsku 10 noci. Vyšlo nás to presne 2800e. A áno, raňajky, večere vlastne. Malý mal 2 roky. Od 6 bol hore, ostatní spali. Deti som budiť.nechcela.takze.sme.chodili ráno von. V okolí nebolo nič moc. Takto, v rezorte si to.predstavujem, že aspoň na preliezačky pôjdeme alebo k bazénu alebo k.moru..O.nic sa nestarat. Lebo, už len ísť, vymyslieť co na raňajky a jedenie ma.zabija

autor
3. feb 2024

Peniaze nám každému chodia na účet vlastne. Každý kupuje co chce. Dajak si neropoctujeme, kto co koľko minul. Raz kúpi jeden, raz druhý. Jemu strhávaju ele, vodu, telefóny, net...ja zase riešim stravu v škole. Toto je akože ok. Ono, budúci rok chcú chalani vodičské, takže ďalšia pálka. No, neviem. Aj tak, nás chorvátsko vyjde okolo 3000 tis. Nasla som Tunisko za 4000 aj s poistením. Ešte doprava na letisko možno 150e. Podla mňa, to je úplne v pohode cena. Je to na menej dní, ako chodíme ale nevadí. Sú tam tobogany, zmrzlina zdarma, proste pre deti parada