Ako naplánovať dovolenku pre rodinu s rozpočtom?
Som nešťastná. Môj chlap.je total pako. Ja už neviem čo.s ním. Riešime dovolenku a on ze viac ako 2800e on nedá. To je náš 5, deti 15, 15, 3 roky. Áno,chodili sme do chorvátska ale to som týždeň pred tým pripravovala stravu. Chcela som ísť niekde do rezortu, kde bude strava, bazény pre deti. Pozerám najlacnejšie destinácie, cca 4000tis. A to sa mu zdá veľa. Už sme sa kvôli tmu aj pohádali. Nikde nechodíme cez rok. Mam normálne chuť sa zbaliť a odist sama s deťmi. Akurát by som zobrala iba najstarších. Lebo najmenšie je dieta náročné. A to mi srdce puka, že vlastne akoby som jeho dala bokom...s tým by problém nemal, ale zase aby som zobrala všetky deti. A pánko si bude doma vylihovat sám. Sme priemerná rodina, obidvaja pracujeme, name dve autá, žiadnu hypotéku. Čiže si nemyslím, žeby nás taka dovolenka zruinovala
@veronikaszabova ja som.nikde nenapísala, že na tu dovolenku nemáme. Ale, 4000 tis za 6 dní je fakt vysoká suma. Takto tento rok ušetrím a na budúci ich miniem. Čiže, za mňa to kompromis je. Ja budem mat dovolenku akú chcem a budeme ako rodina spolu.
@muchotrafka298 ale, my sme k tomu rozhodnutiu dospeli spolu. To, že nejdeme k moru, neznamená ze nikde nejdeme. Ideme stanovať na týždeň, plus ten londyn, plus dve chaty vikendove mame s partiou. Len tých cca 3000.je už odložených na ďalší rok
V poriadku, rob si ako uznas za vhodne. Urcite nie som sama, co si mysli, ze toto nie je kompromis. Vies co by bol pre mna kompromis? Ozehliet radsej city break za 2000 EUR a navysit budget na dovolenku pri mori na 10 dni na nejakych 3500-4000 EUR. Ty vies najst aj za 3 tisicky, len bohuzial ste najhorsie mozne rozlozenie, ze 2 dospeli a 3 deti (z toho dve sa uz pocitaju za dospele osoby). Cize je Ti treba rodinnu izbu s pristelkou. Je ich malo a su drahsie.
4000 EUR je v dnesnej dobe bezna cena za dovolenku na tyzden do priemerneho hotela, ziadny 5* luxus.
Urcite vies, ze do Londyna potrebujes cestovny pas, nielen ty, ale aj kazdy clen rodiny vratane deti. Od maja idu poplatky za pasy hore, takze ak pasy nemate, pripocitaj si k cene aj tuto polozku.
@muchotrafka298 viem, že potrebujem pasy, z coho uvazujes, ze ich nemame? To, že 4000 je bežná cena za dovolenku neznamená, že to.nie je vysoká suma. A na 10 dní, pri našom zložení rodiny si myslím, že dovolenka za 3500 v rezorte s topoganmi a allin je utopia.
Samozrejme ze je to vysoka suma, len jednoducho take ceny momentalne v CK su. Ked si kupis aj sama hotel s all inclusive a letenky, vyjde Ta to mozno aj drahsie. Moznosti su rozne, zalezi na tebe, co chces a co je pre teba pri dovolenke podstatne. Na jednej strane pises, ze peniaze mate, prispevok, ktory si sem dala zacina vetou "Som nestastna." Takze je evidentne, ze Ta tato situacia trapi, ze manzel nechce dat peniaze na dovolenku. Tiez si pisala, ze nikam cez rok nechodite a zrazu uz v diskusii ides city break, chaty, stanovanie. To nie je nic.
Suma 3000 EUR je realna, ak sa pozries po ponuke CK a budes kombinovat, urobis nejaky kompromis a najdees. Ano jedna sa o tyzden, ale predsa len, more je more. 2-rocne dieta mas vacsinou zdarma len za cenu letenky, na tie 15-rocne su niekde uz brane ako dospele osoby.
Toto napriklad mozes mat za nejakych 3200 EUR pre 5 osob:
Preco utopia?
Rhodos 2+4 4300€ na 8 dni.
@veronikaszabova ja som písala 3500. V tom ešte nie je doprava na letisko a parkové za auto
Ale nas je este o jedneho viacej ( to mas hned nieco dole). Plus ty mas 3r dieta ( neplati plnu sumu).
@veronikaszabova mohla by som poprosit info k tomu hotelu, cestovke na Rhodos. Kludne do spravy. Tiez sme zlozenie 2+4 deti a ta cena mi pride velmi fajn. Hlavne teda mate nejaku rodinnu izbu alebo dve samostatne. Mne pride ze vsade maju izby tak do troch deti....
@siska25 tie rodinné sú už hodne vypredané. Nam co cestovky nacenili, tak dve izby, s tým, že nevedia zaručiť ze budu vedľa seba.
Preto sa dovolenky ak je vas viac bookuju okamzite, ked cestovky vyhodia ponuku. Ziadna CK Ti nevie garantovat izby vedla seba prave preto, ze ich rozdelenie je plne v kompetencii hotela. Rodinnych izieb je malo a su prve prec.
Ja viem o tom, ze rodinne izby su rychlo vypredane a je ich malo. Ja som sa konkretne pytala na hotel, ktory ma vybraty veronikaszabova v prispevku vyssie. Zaujima ma to do buducna. Tento rok mame dovolenku uz zaplatenu. A zacinam vzdy hladat uz v novembri. Ide o to, ze aj tie rodinne izby su v zlozeni max 2+3, my potrebujeme 2+4, preto ak vidim niekde, ze ma niekto taketo zlozenie, rada si hotel pridam do mojho zoznamu pre buducnost. Ono aj na Slovensku je problem najst dobry hotel s rodinnu izbou pre 4 deti. Vyber je dost okresany. A teda dve samostatne izby my nechceme.
@siska25 mas spravu
@siska25 ja som odpovedala autorke, ale kedze je anonym, tak sa neda oznacit.
Pozor na ten Londýn. Ubytovanie tam išlo mega hore. Či hotel, či súkromie. Ja Londýn milujem, radi tam chodíme, ale už sa vyhýbame prespávaniu v Londýne. To naozaj za tu cenu dáš more.
Na druhú stranu nie krásny a ponúka mnoho možností.
Ale nemyslím, že tie stanovačky a Londýn vás budú stáť menej než týždeň pri mori. V každom prípade, užite si prázdniny.
@abbey1 to si uvedomujem, ale takto mam dva výlety. My s deťmi každý rok chodíme na nejakú spoznavacku. Dali sme hlavne mesta susedných štátov (okrem Ukrajiny). Cestujeme väčšinou lowcost, vlakom. Deti majú zdarma cestu. Deti sa samé rozhodnú, či sa chcú ísť niekde najesť alebo ideme na nejakú atrakciu. To si vždy prejdeme ešte doma, aby sme sa vošli do určitého rozpočtu, ktorý si stanovime doma.
4000 to je dosť prehnané za 4 ľudí 3 ročné bábo ma asi svoju stravu. To by sme mohli byť 2 mesiace v Chorvatsku 😁Aj si sa pýtala detí ci chcú ísť s vami. Náš syn ma 13 dcérka 10 a oboch sa pýtame keď ideme na výlet niekde. Podľa nás to je tak správne a neopakujeme chyby nasich rodičov. Samozrejme ma ich kto po strážiť
@petronela1305 A ty si sa zasekla s cenami pred 20-timi rokmi, keď sa ti cena 4000 v Turecku 4+1 All in zdá veľa? A 3- ročné už nie je batoľa, ktoré cicia mlieko a občas dostane výživu.
A kde sa v HR dá ísť na dovolenku na 2 mesiace minúť iba 2 000? 🙂
Ja tiez neviem, kde pojdes na 2 mesiace do Chorvatska za taku sumu, ani ked si tam od niekoho byt prenajmes. Aj kempy su drahsie, mozno u niekoho jedna izba na private. Plus doprava, strava na 2 mesiace (Chorvatsko prechodom na EU dost pozdvihalo ceny, aj pri potravinach, o sluzbach nehovoriac).A hlavne nie kazdemu tato destinacia so studenou vodou a premenlivym pocasim vyhovuje.
Toto je uplne bezna cena dovolenky pre 4 dospele osoby a male dieta. 4000 na tyzden je pri momentalnych cenach este velmi dobra cena. Bavime sa o all inclusive zajazde s CK v letnej sezone. Ano, je to vela, ale dovolenky v zahranicii nie su pre kazdeho a ani nikdy neboli. Su ludia, ktori maju tak male platy, ze na dovolenku proste usetrit nevedia.
My sme boli v chorvatsku na rabe v hoteli s polpenziou 3ks za 850€. Tento rok ideme umag tiez hotel 1300€. Polpenziu vyberam taku aby napoje boli v cene (nealko pivo vino a aj zmrzky kolace neobmedzene). Potom uz vecer neminame po restikach. Cize da sa aj lacnejsie a bez varenia
Autorka ja som bookovala v novembri. Grécko, 4* hotel all in pre dvoch 1070 eur. Takže dosť veľké zľavy boli. Teraz už také zľavy nie sú ale dá sa nájsť. Hlavne pozeraj aj vzdialenosť od letiska aby si sa netrmacala s deťmi 3 hodiny busom lebo to je horšie ako byť od plaze 400metrov
@petronela1305 vôbec to nie je prehnaná suma.
Egypt kamošku vyšiel teraz na júl 3 dosp. ( rodičia, 16 ročná dcéra a ročné dieťa) na 2 týždne 5 k.zaokrúhlene.
Si zaspala dobu s tými sumami
@petronela1305 ale daj tip.
Ako prežiť v Hr 2 mesiace tak, aby som sa o nič nestarala
@petronela1305 dva mesiace v Chorvátsku za 4000 € pre 5 člennú rodinu aj so servisom?? Haha... To nezvládneme ani my, a to tam máme vlastné bývanie.
@belllinka za to ten smajlík. Chodíme každý rok do chorvátska 2+2. Ale my si nepotrpime na luxus.nam stačí bývanie v apartmáne u domácich. Tento rok nas to vyjde 400 na 6 nocí 2 izby plus kuchyňa kúpeľňa asi 5 minút od mora.minulý rok sme boli u nich cez booking o 100eur to bolo drahšie. Stravujeme sa v meste. Vedľa domu pekáreň plus budeme mat v pohároch niečo. Stačí zohriať. Takto chodíme už 6 rok deti to zbožňujú zatiaľ.
@maca1984 dala som si zo srandy egypt na 6 nocí all inclusive koncom júla úplne smiešne sumy 1 izba 2 dospelý 3 deti na bookingu

“Moj muz je zakon” tymto je povedane vsetko. A ked nema predstavu o cenach, ukaz mu weby CK alebo ubytovanie na bookingu…on nikam ist nechce a ty sa mu proste s detmi musis prisposobit. Lebo tak sa to ocakava.