icon

Ako naplánovať dovolenku v Turecku bez cestovky?

28. okt 2025

Stále sa tu o tom píše. Poraďte mi teda, ako vyskladať dovolenku bez cestovky, aby bola lacnejšia ako v cestovke? Chceme ísť 4 osoby v júli, Turecko, 4-5 hviezdičkový All hotel hneď na pláži. Kedy mám pozerať a kupovať letenky? Transfer do hotela nájdem kde? ďakujem za rady

lenuska9999
28. okt 2025

@anonym_autor niektoré hotely ponúkajú aj transfer, musíš si tam zavolať. Letenky asi priebežne celý rok. Ale napr my sme mali Turecko cez cestovku lacnejšie ako priamo na hotelovej stránke… tak či sa ti to oplatí. Kupovali sme v júni a leteli v septembri. A začiatkom roka už bývajú first minúte zľavy, treba pozrieť.

anonym_d0b868
28. okt 2025

@anonym_autor Taketo all inclusive pobyty sa ti viac oplatia cez cestovky.. inac transfer napr.taxik alebo autobus z letiska, hotel pozriet na bookingu ale vacsinou napriamo ma lepsie ceny a stravovanie v restauraciach..

muchotrafka298
28. okt 2025

Toto sa Ti vobec neoplati, ak chces AI hotel v hlavnej sezone pri mori ist sama po vlastnej osi. To Ta vyjde lacnejsie kupit si to v CK. A mas to kompletne a neriesis nic.
Letenky pozries napriklad na Skyscanner alebo aj na stranke Pelikan a nasledne si kupis na stranke danej leteckej spolocnosti, ktoru si vyberies, ze Ti najviac vyhovuje.
Ubytovanie cez Booking alebo priamo cez stranku hotela, ktory si si vybrala s tym, ze si je dobre porovnat, kde je to lacnejsie a ci je tam moznost storna a platby az na mieste. Toto je za mna dost podstatne, lebo nikdy nevies co sa stane. Taketo ubytovanie ale byva drahsie.
Co sa tyka transferu, tak na to su stranky, ako je napriklad AirportTaxitransfers.com alebo Suntransfers.com, tam si pozries, ci v danej krajine posobia a kolko by eventualne stala preprava. Toto si bookujes vopred cez internet aj platis. Ja mam overene tieto dve, nie ale z Turecka. Vodic/vodicka Ta caka na letisku s tvojim menom na tabulke.

nyusika
28. okt 2025

@anonym_autor tento typ dovolenky je lacnejsi cez CK

bez CK jedine nejake apartmany bez AI