Ako plánovať dovolenku v Dubaji bez stresu?
Ahojte začiatkom mája sa chystáme na dovolenku do Dubaja. Dvaja dospelí a 15 ročný syn. Ideme prvý krát. Ideme cez CK ubytovaní budeme v hoteli RIU. Chceli by sme navštíviť múzeum budúcnosti a Burdz chalifi s akvárium, múzeum budúcnosti. Prosím vás o praktické rady na akých stránkach kúpiť lístky stále mi vyhadzuje stránku get your Guido je to OK? Mam veľké obavy ako to sami zvládneme sa tam zorientovat. Neviem v akom optimálnom čase tam ísť. Mam z toho viac stresu ako radosti . Čítala som ze existuje nejaká aplikacia na taxi v dubaji niečo ako bold. Prosím poraďte skúsené cestovateľky. Ďakujem
My sme bývali v hoteli Atana Ale Basha.♥️♥️♥️
Oprava: s vozenim sa po púšti.
Pozri si oficialne stranky atrakcii, kde chces ist. Get your guide je web, kde mas ponuku vyletov a vstupov, za viac ako na oficialnom webe. Ukazuje Ti ich ako prvych preto, lebo to maju zaplatene. Ak nezozenies listky inak, kludne si kup cez nich. Nie je to ziadny podvod.
Ak idete cez CK, nebudu vam oni ponukat vylety cez nich? Zvycajne to tak byva, mozete vyuzit. Minimalne Burj Khalifa zvykne byvat v moznostiach...
Ahoj, ja som bola pracovne a doniesla som si priateľa, múzeum budúcnosti sme videli len zvonku, Burj takisto. Boli sme sa pozrieť na the Frame a to bolo krásne, čaká sa tam ale nebola to až taká masovka ako na Burj a výhľad nadherný, mali sme dvojitý lístok spolu s miracle garden a bolo to výhodnejšie, myslím že sme kupovali na ofiko (ale aj v iných krajinách sme išli cez get your guide a v pohode). Tých spoločných lístkov býva viac druhov a oplatí sa to.
Presúvali sme sa mhd, metrom primárne, išli sme aj busom myslím... Kúpili sme si NOL kartu, tú si na stanici metra nabiješ, pípneš keď vstupuješ do metra odpípneš keď vychádzaš na turniketoch. Mali sme zlatú nol kartu, to znamená že v metre je vyhradený 1 vozeň len pre držiteľov zlatej karty, je tam potom aj vyslovene ženský vagón a potom ostatne ale tie sú väčšinou úplne narvané. Za zlatú kartu je potom väčší tarif. Išli sme aj mhd na miracle garden a to bolo.... no Dubaj nie je úplne prispôsobený na mhd a pešiu turistiku, a z hotelu sme išli 2 metrami a 1 autobusom a trvalo to skoro 1h30min, často sa nám stalo, že sme niečo videli a chceli tam ísť, spraviť si prechádzku ale podľa máp sme videli že autom by tá cesta trvala 5min a pešo 45min i keď je to hneď pred nami lebo to skrátka na to nie je prispôsobené. Sklamaní sme osobne boli z The Palm, mysleli sme že sa to dá prejsť pešo ale nedá, alebo sme to minimálne nenašli lebo veľmi často sme boli zo situácie že chceme niekam ísť a nejde to frustrovaní.
Išli sme aj taxikom asi 2x, myslím že my osobne sme išli Ubrom, ale sú aj nejake Dubaj appky. Ak chcete ušetriť, mhd je cesta i keď to bude možno dlhšie trvať ale aj to metro je samo o sebe zážitok, nie je v ňom vodič a zlatý vagón je hneď vpredu, kde je veľké čelné sklo a je krásne všetko vidno, ide to cez downtown mesta a je to krásny pohľad. Na Burj sa vystupuje na Dubai Mall, treba prejsť asi 15min pešo do Mall a potom cez Mall sa dostanete pod Burj aj na fontánu (ktorá na tú večernú show naozaj stojí za to).
Osobne sme používali google mapy a občas trochu improvizácie, pri vstupe do UAE vám dajú 1gb simku s dátami do pasu, ak to nebude stačiť tak sa dajú aj kúpiť dáta, alebo ak máte iphone tak eSim napr cez Airalo, väčšinou je všade aj wifi.
My sme sa presúvali Uberom (jednoduché objednanie taxíku cez aplikáciu) a lístky sme kupovali cez ofic. stránku. To akvárium sme riešili priamo na mieste.
@muchotrafka298 vieš mi povedať aké iné stránky mam pozrieť na objednanie lístkov. Ďakujem
@elenajezova Ahoj, mňa zaujalo, že si bola v Dubaji s Dakou. Prosím, to bola poznávačka? Pozerala som na to na nete a celkom ma to zaujalo. Prosím, bola si spokojná? Chodievali ste všade organizovane? Ďakujem za každé info.
Ahoj, áno bola to poznávačka. Od pondelka do piatku a bola som VEĽMI SPOKOJNÁ.
@vlucifuk poslala som ti správu.
@vlucifuk aj ja som bola v Dubaji s Dakou, bolo to super.
Všetko sme mali zabezpečené od cestovky, teda sprievodkyňu, program, dopravu, vstupy, mali sme možnosť si program aj individuálne prispôsobiť, napríklad bol záujem navštíviť obchodné centrum, kde je vnútri to lyžiarske stredisko, tak po plavbe loďou sme išli. Alebo pred odletom sme mohli ostať na hoteli alebo navštíviť Dubai frame a Miracle Garden. Ale my sme boli malá skupinka, len 6 ľudí, keď je väčšia, možno to tak nejde.
Dopravovali sme sa taxíkmi, sprievodkyňa mala na to ich aplikáciu, aj autobusmi a metrom. A aj mne sa páčil takisto ako elenejezovej program v púšti.
@roxanna kedy si bola v Dubaji? Ja 30.9. až 4.10.2024. Bolo nás 6 aj so sprievodkyňou.
@elenajezova fakt? My sme boli hneď prvý zájazd v januári minulého roku.
Inak autorka, pozri, či hotel nemá zadarmo autobusy k niektorým najväčším turistickým atrakciám, tak by si nemusela riešiť taxíky a inú dopravu. Autobus by vás vyzdvihol priamo spred hotela. Náš hotel napríklad mal dopravu na pláž a k Dubai Mall, teda aj k Burj Khalife.
Akvárium sa podľa mňa neoplatí za tu cenu, stačí vidieť zvonka zadarmo.
@roxanna tiež ste bývali v hoteli Atana?
@roxanna áno, aj my sme mali zadarmo autobus z hotela na pláž....
@elenajezova nie, my sme bývali v nejakom Hilton Garden a ešte niečo. Ten Atana vyzerá byť lepší.
Ja som kupovala lístky na burj khalifu, miracle garden a sky views observatory, ináč toto bol najkrajší zážitok cez booking. A chodili sme metrom, je to úplne jednoduché to ich metro.
@roxanna aha, áno, ten názov si pamätám. Tiež si myslím, že Atana bola super!!!
Hotel Riu sa nachádza mimo centra Dubaja ďaleko od metra respektíve nedá sa k nemu pešo dostať. Doporučujem taxík k metru a ísť metrom do Dubaj Mall neviem ako veľmi ste jazykovo zdatní ale anglicky sa dohovorite vždy, ste bližšie k starej štvrti takže trh korenia a gold Suik, lístky na burj kalifu určite kúpiť vopred a aj prísť dostatočne vopred hlavne ak chcete stihnúť východ slnka ono nájsť vstup nie je v Dubai Mall jednoduché ak ide človek prvýkrát. V Dubaj Mall je aj akvárium a hlavne spievajúca fontána. Doporučujem ju pozrieť večer a aj celú obísť kúsok od Dubaj Mall sa nachádza krásny park/vyhliadka kde je nádherný výhľad a menej ludi kúsok odtiaľ je najväčšia vlajka Dubaja takže sa to nedá minút Ak máte čas doporučujem určite ísť na večer do Global Vilage taxíkom to nie je veľa a stojí za to. Ale hotel Riu je v starej časti Dubaja ďaleko od atrakcií takže taxík k metru a odtiaľ sa už dostanete kde treba. Pokiaľ by ste chceli ísť taxíkom cez samotný Dubaj napríklad pozrieť Palmu a hotel Atlantis a aj druhú spievajúcu fontánu tak upozorňujem že pre zápchy by to trvalo viac ako hodinu takže metro.
Ako bolo spomenute, Riu je daleko od centra. Ta aplikacia na taxiky sa vola careem a je super spolahliva, doma nainstalovat, v Dubaji pouzivat.
Museum of future- treba listok dva tyzdne dopredu kupit, inak bude vypredane.
Getyourguide je overene, ja cez to kupujem vzdy.
Uzite si!
@lianka123 ďakujem
@roxanna a chcem sa sa ešte spýtať...v januári je v Dubaji ako? Myslím teplota vzduchu a mora. Lebo v októbri bolo úplne super. More malo hádam aj 35 stupňov...
@elenajezova vonku bolo príjemne teplo, slnečno, tak do 30 stupňov, chodili sme normálne v letnom oblečení, aj večer v pohode bez mikiny, more bolo na mňa studené, ale kúpať sa dalo, podľa mňa mohlo mať tak 25-26 stupňov
@roxanna ďakujem za odpoveď.
otázočka - idete niektorá teraz do dubaja a boli by ste ochotná mi niečo mini maličké cca 5eur to stojí, priniesť, prosím? ďakujem ❤

S týmto síce poradiť neviem, ale bolo sme v októbri v Dubaji a áno, určite existuje nejaká aplikácia na taxi. Určite treba používať tie ich štátne taxi. Múzeum budúcnosti sme videli len zvonku, trošku vo vnútri. Lebo že vraj tam sa dlho dopredu rezervujú vstupenky. Tiež som bola cez CK, ja s Dakou. Boli sme aj na Burj Khalifa, ja na tej strednej úrovni. Celý Dubaj bol úžasný zážitok. Pre mňa celý Dubaj, ale asi najviac výlet do púšte s videním sa po pustí, aj pol hodinu sme sa vyšantili v púšti a ešte plávanie s delfínmi v hoteli Atlantis.♥️