Ako postupovať pri hľadaní zubára na dovolenke v Taliansku?
ahojte som v procese riesenia mrtveho zuba, cistia mi kanalik a davaju vlozku, mam ist na dovolenku a chcem sa pripravit aky je postup pri vyhladani lekara? Fnuguje s kartickou VSZP alebo mam aj cestovne poistenie od CSOB. Mozte mi prosim napisat niekto postup? Pridem lekarovi zapaltim? Preplatia doma? MOc vam budem vdacna za vsetky rady
Poprosim rady aky je zakonyn postup pri vyhladani zdrav pomoci, zubara. Dakujem
Ako píše viestta, zdravotné poistenie ti v rámci EU kryje neodkladnú zdravotnú starostlivosť, čo toto nie je. KOmerčné poistenie väčšinou kryje nečakané zdravotné situácie. Každá komerčná poisťovňa a každé komerčné poistenie má iné podmienky. Takže preštuduj si podmienky tvojho poistenia, prípadne informuj sa v ČSOB poisťovni, či tu bude takýto zákrok hradiť, keďže nepôjde o nečakanú zdravotnú komplikáciu.
nerozumiem ked ma zacne boliet zub nie je to necakana situacia?
V tomto prípade predsa nie. Sama píšeš, že máš zub v stave riešenia, čiže nepôjde o nečakanú situáciu. Nemám predstavu, prečo je problém zavolať si do poisťovne a informovať sa, aby si vedela, ako takúto situáciu riešiť.
v krajinach eu ti daju neodkladnu starostlivost, pripadne si mozes urobit cestovne poistenie a riesis potom s poistovnou aby ti ukon preplatili tam mas krytie nakladov do urcitej vysky, ak ides cez cestovku vsetko riesi delegat s poistovnou
Ja som bola teraz na dovolenke, mala som Allianz a v zmluve bolo uvedene urgentne zubne osetrenie do 100 alebo 150 eur, uz neviem presne. V Taliansku pravdepodobne statni zubari nie su, vsetko treba riesit u sukromnych.
ja si myslim, ze neuhradia, pretoze ide o zub, ktory aktualne riesis, napriklad mojej svokre neuznala komercna poistovna navsetvu lekara v Nemecku s srdcovym problemom, lebo uz berie lieky zo Slovenska a a predtym sa liecila na srdce
takze cestovne poistenie csob mi teraz povedali ze nepreplatia, lebo kedze som zacala riesit zub doma da sa predpokladat ze moze byt v taliansku problem
Ale podstatne je kedy sisi uzavrela poistku, pokial si poistku uzavrela predtym, ako si navstivila zubara s problemovym zubom, tak je mozne, ze to uhradia. Ak uzavries poistku az teraz, uz po navsteve zubara, budu to brat ako spekulaciu
V prvom rade toto ries so svojim zubarom, pred dovolenkou . Moze ti nechat zub otvoreny.
@viestta to vazne? ta sa len usmial co sa bojite, ved su tam zubari, dnes tam idem zacnem to riesit...otovreny zub to znie uplne sialene
@katulienkax nie mam to nepretrzite 5 rokov
neviete poradit kde sa komercne pripoistit na toto?
Ziadna poistovna ti toto nepoisti. Bud to budu brat ako nahle zhorsenie stavu ak ta zub zacne boliet alebo nie. V kazdom pripade si v Taliansk zaplatis cele osetrenie a po navrate to budes riesit s poistovnou. Je na ich rozhodnuti ako sa k tomu postavia.
Však ja na Slovensku platíš za zubára.... Neboj, bude to ok...nemusíš hneď maľovať čerta na stenu. Zober Ibalgin so sebou.
ok cize VSZP mi preplati neviečm kto tu spominal, ze nie, preplati ked je to neodkladny stav...ale nevedela povedat kolko...
Poistovni budes dokladat po navrate spravu od svojho lekara, pripadne z poistovne, ci bol zakrok naozaj neodkladny alebo si bola upozornena, ze mas dochadzat na pravidelne cistenie, pripadne necestovat. S dcerou ako malickou sa nam to stalo, ale to bolo nepredvidatelne a suviasiace s jej problemom (mliecny zub a cca 2x v roku sa jej spravili hnisave vacky), vyzadovalo sa cistenie a v pripade opuchu aj atb. Zaplatili sme na mieste, kedze cez vikend na ostrove jedine sukromna pohotovost, navrate si poistovna vyziadala lekarsku spravu od nasej zubarky, ci islo o akutny a neodkladny problem. Popisala situaciu, komplet nam celu sumu (vratane taxika do ordinacie) preplatili. Minuly rok som mala akutny problem ako ty aj ja, stalo sa mi to tyzden pred dovolenkou. Zubarka vycistila, 2x som bola na cistenie a vlozila nieco liecive, uz to bolo kludne. Sama mi povedala, ze normalne mam na dovolenku ist, boli sme 8 dni a po navrate som isla na doriesenie. Ale bola som.bez atb a fakt zub bol "stabilizovany".
@ddaassuullaa dakujem ti za upokojenie, idem tam dnes, dovolenka za 17 dni uvidim kam sa pohneme, dakujem
Za 17 dni pri dobrom priebehu ti to bude moct aj docasne uzavriet. Drzim.palce a peknu dovolenku
....este dodam, ze sme mali komercne cestovne poistenie, netusim, ci europske vobec v sukromnom zariadeni plati a statne zariadenia su v zahranici skor rarita. Cize to poistenie nepodcenit
@ddaassuullaa komercne mi to nezaplati
Autorka, ani europske ti to nezaplati. Pretoze to "preplaca" len ukony, ktore su v krajine kde ides na osetrenie preplacane z verejneho zdravotnicstva a to je v kazdej krajine ine. Aj keby ti to osetrenie na Slovensku spadalo do kategorie hradenej z verejneho zdravotnicstva, v cudzine to platit nemusi.
@viestta to myslis vazne ze vyvracias co mi povedali teraz na linke VSZP, vazne?
Co ti povedali na VSZP? Preplatia ti osetrenie u zubara v cudzine?
prispevok hore
Ja chodím k zubárovi do zahraničia a do všeobecky potom pošlem faktúru (bloček nezoberú, len faktúru) a potom mi preplatia z toho časť, koľko by preplatili aj u slovenského zubára...
@laurita285 dakujem, hovorila mi na linke ze nejake desiatky eur ako u nas a zvysok doplatim...ako u nas...
Nam to v plnom rozsahu preplatili z komercneho cestovneho poistenia. Boli sme v sukromnej zubnej ambulancii a statna na ostrove ani nebola. Ako pisem, statne zdravotnicke zariadenie, kde sa da upatnit to klasicke europske, niekde ani nenajdes. V tomto by som bola opatrna. Na takych ostrovoch to bude z 90% len o sukromnych poskytovateloch.
hej, potvrdzujem :D peniaze pošĺú na účet v priebehu 2-5 mesiacov
@ddaassuullaa ako som pisala vyssie nepreplati mi to komercne

Karticka poistenca je ti v tomto pripade na nic, a obavam sa, ze z komercneho poistenia ti tiez taketo osetrenie nepreplatia. Precitaj si v zmluve ake su tam podmienky, ale je to vacsinou na akutne zhorsenie zdravotneho stavu, neuhradzaju taketo osetrenia