icon

Ako reagovať na nečakaného spolubývajúceho na dovolenke v Taliansku?

17. jún 2025

Ahojte .Máme rodinu s ktorou ideme na dovolenku do Talianska.Celý apartmán sme platili pol na pol ale oni si chcú ešte zobrať jednu osobu navyše.My ju nepoznáme a neviem ako reagovať.Minulý týždeň mi písala sesternica (bude s nami v apartmáne)či máme za seba náhradu lebo som si dávnejšie robila srandu,že nejdeme na dovolenku a smiali sme na Tom .No táto správa ma prekvapila ,ako nechápem.Neviem ako mám reagovať.

januska12323
17. jún 2025

Čo si sa jej nepýtala ako to myslela?

mirage
17. jún 2025

a my to máme odkial vediet?

autor
17. jún 2025

Najviac ma nahnevalo ,že tam ide niekto koho ani nepoznáme ...A dohodnuté bolo ,že ideme len my a oni

januska12323
17. jún 2025

Preberte to spolu, my vašu komunikáciu nevyriešime.

maranco
17. jún 2025

Možno urobiť nový prepočet ceny ak ich bude viac ako Vás a nabudúce budeš vedieť že s nimi nepôjdeš ak menia veci bez dohody.

luccija
17. jún 2025

To by mi veľmi vadilo iné je počuj xy nebude ti vadiť, keď pôjde x s nami?Dohoda bola, že idete vy spolu...

bg92
17. jún 2025

ak si s tym OK ziadaj prepocet ceny podla osob. ak s tym nie si OK tak nechod. ocividne tam chcu ist s nim ak tebe pise ci mate nahradu. normalne by som jej zavoalala
a vyriesila si to

cukroska
17. jún 2025

Tak toto naozaj nevyrieši MK za teba. Proste chce to vykomunikovaŕ s danou osobou .Aj ja poznám takú akčnú osobku.My chodíme celé roky sami a sme maximálne spokojný.

margotka17
18. jún 2025

A keby si jej povedala, že ak niekoho zoberú, vy teda neidete, čo potom? Ona zmenila dohodu,vty teda nemusíš hľadať náhradu. Ak pôjdeš, nech prepočíta úhradu aj na tu ďalšiu osobu,vtym sa ti zníži platba nie?

senta_sofia
19. jún 2025

Ubytovanie nadpocet ma vacsina prevadzkovatel v podmienkach zakazane. Takze mozes sa vyhovorit na to, ze nebudes riskovat, ze ti na to prijdu.

autor
23. jún 2025

Situácia sa zdala byť vyriešená,že teda nepôjde tá ďalšia osoba len tak som bola kľudná fajn začala som sa tešiť až do včera kedy nám bolo iba oznámené ,že ide .A nič viac k tomu ....Fakt mám 100chutí to zrušiť.

sisaka
23. jún 2025

Bola som kedysi dávno za mlada na viacerych dovolenkách, kde sme sa s inými pármi delili o apartmán. Už by som tak nikdy nešla, malo to viac negatív ako pozitív. Ak máte potrebu s niekym chodiť na dovolenky, ubytovanie je najlepšie mať vlastné.
Nielenže by som nešla s nejakou sesternicou a jej rodinou do jedného apartmánu, už vonkoncom by som nešla, keby bez môjho súhlasu chceli pridať ďalšiu osobu. Ale hypoteticky, keby som sa v takej situácii ocitla tak by som trvala na tom, že buď pôjdu len ľudia, ktorí mali ísť, alebo nech ma vyplatia a hľadajú si náhradu.
Dúfam, že môj názor pomohol.

autor
23. jún 2025
@sisaka

Bola som kedysi dávno za mlada na viacerych dovolenkách, kde sme sa s inými pármi delili o apartmán. Už by som tak nikdy nešla, malo to viac negatív ako pozitív. Ak máte potrebu s niekym chodiť na dovolenky, ubytovanie je najlepšie mať vlastné.
Nielenže by som nešla s nejakou sesternicou a jej rodinou do jedného apartmánu, už vonkoncom by som nešla, keby bez môjho súhlasu chceli pridať ďalšiu osobu. Ale hypoteticky, keby som sa v takej situácii ocitla tak by som trvala na tom, že buď pôjdu len ľudia, ktorí mali ísť, alebo nech ma vyplatia a hľadajú si náhradu.
Dúfam, že môj názor pomohol.

@sisaka Áno pomohol ďakujem pekne .Apartmán je pre 8ludí no s tým novým človekom nás bude 9.Ja neviem ako si to predstavujú ale asi najviac ma hnevá ,že stačilo sa len opýtať nebude Vám to vadiť????Nie nič len sa tam oznámilo a my môžeme akože byť ticho a šúvhať nohami