icon

Ako riešiť bolesť zubov na dovolenke?

4. aug 2025

Pekný večer, pár dní citim bolest osmicky, ked silnejšie zahryznem alebo ked na nej jem. Minulý týždeň som bola u zubarky, vraj to vydrží do dovolenky. Nebudem týždeň pred odletom trhať. Dnes som bola na pohotovosti aby som mala aj iný názor. Pod oboma osmičkami mám kaz. Doktorka na pohotovosti mi povedala, že nemám akútny zápal, nebude mi so zubami nič robit. Predpisala mi Flector v prášku pre prípad bolesti. V stredu letíme na Malorku. Dievčatá, potrebujem ukludnit. Keby som náhodou dostala na dovolenke zápal osmicky, pomôžu mi? Pozerala som, že na Malorke je dost zubarov. Väčšina vie anglicky. Po návrate z dovolenky dám obidve osmičky okamžite vytrhnut. Riešili ste na dovolenke bolest zubov, najmä osmičky?

autor
4. aug 2025

@anonym_autor Hnevám sa moju zubarku, že zbytočne chodím na preventívne prehliadky. RTG mi nechce robit každý rok. Rieši až keď bolí zub. Teraz idem vystresovana na dovolenku.

hylary
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Hnevám sa moju zubarku, že zbytočne chodím na preventívne prehliadky. RTG mi nechce robit každý rok. Rieši až keď bolí zub. Teraz idem vystresovana na dovolenku.

@anonym_autor riešila som podobne.. dali mi na pohotovosti atb tie som vybrala a po návrate som šla zub vytrhnúť.. vezmi si lieky od bolesti do batožiny, ja som mala zápal, ja som potrebovala ATB.. každopádne bolesť mi naspat začala hneď po príchode domov, zub šiel okamžite von

maytee
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor buď v pokoji flektor je super... Mňa vždy zo stresu začnu bolieť zuby... Ak to nieje akútne nemalo by sa nič diať ...prípadne flektor pomôže...

autor
4. aug 2025
@hylary

@anonym_autor riešila som podobne.. dali mi na pohotovosti atb tie som vybrala a po návrate som šla zub vytrhnúť.. vezmi si lieky od bolesti do batožiny, ja som mala zápal, ja som potrebovala ATB.. každopádne bolesť mi naspat začala hneď po príchode domov, zub šiel okamžite von

@hylary Na pohotovosti bol ďalší pán s bolesťou osmičky. Aj ten bol o chvilu vonku. Vraj sa má objednať na trhanie

autor
4. aug 2025
@maytee

@anonym_autor buď v pokoji flektor je super... Mňa vždy zo stresu začnu bolieť zuby... Ak to nieje akútne nemalo by sa nič diať ...prípadne flektor pomôže...

@maytee Nie je to akútne. Len ked zakusnem alebo aj ked s kefkou pritlačím na zub, jemne bolí. Doktorka mi po nom klopkala, nebolel.

autor
4. aug 2025
@hylary

@hylary ak by mi vznikol zapal, pomôžu antibiotika? Raz som už mala zapal, nikdy viac.

zobaka
4. aug 2025

kludne si si ho mohla dat vytrhnut za dva dni by si o tom ani nevedela, ak boli len na zakus a nie nonstop este to nie je posledne stadium

autor
4. aug 2025
@zobaka

kludne si si ho mohla dat vytrhnut za dva dni by si o tom ani nevedela, ak boli len na zakus a nie nonstop este to nie je posledne stadium

@zobaka ja som chcela vytrhnut, zubárka povedala, že po dovolenke. Aj na pohotovosti mi povedali, že nie som akútny prípad, predpisali Flector a poslali ma preč.

marca12
4. aug 2025

Neboj,pokial to nie je stala bolest,nemala by si mat zapal. Ale pre istotu ti mohla prepisat antibiotika.

autor
4. aug 2025
@marca12

Neboj,pokial to nie je stala bolest,nemala by si mat zapal. Ale pre istotu ti mohla prepisat antibiotika.

@marca12 rozmýšľam, ze zajtra zbehnem pre antibiotika pre istotu..Doktorka na pohotovosti mi povedala, že bolest pri tlaku môže byť zapal. Ale keďže nemám akutny, poslala ma domov. Keby som začala užívať antibiotika, zápal by ustúpil?

maytee
4. aug 2025
@anonym_autor

@maytee Nie je to akútne. Len ked zakusnem alebo aj ked s kefkou pritlačím na zub, jemne bolí. Doktorka mi po nom klopkala, nebolel.

@anonym_autor môže to byť ďasno .... Skús si salviovy sprej postriekat ( florsalmyl sa volá alebo aj anginal) možno je to citlivé z toho.

autor
4. aug 2025
@maytee

@anonym_autor môže to byť ďasno .... Skús si salviovy sprej postriekat ( florsalmyl sa volá alebo aj anginal) možno je to citlivé z toho.

@maytee žiaľ na pohotovosti potvrdili kaz

vorkola
4. aug 2025

@anonym_autor Nedavaj si vytrhnut,osmicky radcej preliecit, doliecit,lebo ked ich nebudes mat, v pripade vytrhnutia zubov pred osmickami ( nevies ,co ta caka, )ak pred osmickami po rokoch by sa zlé zuby museli vytrhnut ,bude treba urobit nove korunky ,tak sa ti nebudu mat o co zachytit,ked osmicky nebudu, teda ked si ich chces dat vytrhnut,Je tu moznost po vytrhnutych osmickach dat si navrtat srobik, teda implantat, ale to je uz posledna moznost. Osmicky preliec a nechaj si ich

dobromila
4. aug 2025
@anonym_autor

@maytee žiaľ na pohotovosti potvrdili kaz

@anonym_autor v praci sme vybavovali zubne osetrenie pracovnika v Nemecku - stacil mu europsky preukaz ZP - vytrhli
mu zadara!

autor
4. aug 2025
@dobromila

@anonym_autor v praci sme vybavovali zubne osetrenie pracovnika v Nemecku - stacil mu europsky preukaz ZP - vytrhli
mu zadara!

@dobromila ja mam.aj cestovné poistenie

felycity
4. aug 2025

akurát sme sa vrátili z Malorky, áno , v letoviskách , naozaj bolo dosť zubárov ( som bola milo prekvapená). Ja som riešila na dovolenke zub - v Rakúsku. Dokonca u súkromníka, ktorý mi urobil ošetrenie bez patby - na základe eu preukazu. Osmička je prevít , u mnohých sa osmičky kazia ( lebo sú veľmi vzadu a nie vždy dobre očistené kvôli miestu položenia , pokiaľ je zdravý zub tak áno môže poslúžiť,,otázka ako je položený zub osmička, ako sa tobude vyvíjať a preliečovať,preto sa asi do toho nechcú hneď až tak púšťať - tesne pred odletom. Ale to treba v pokoji skonzultovať s tvojím zubárom , je to len môj názor. Takže no stres, zubárov je tam dosť... tak si užite pokojnú dovolenku.

1sally12
5. aug 2025

Nie

autor
5. aug 2025
@felycity

akurát sme sa vrátili z Malorky, áno , v letoviskách , naozaj bolo dosť zubárov ( som bola milo prekvapená). Ja som riešila na dovolenke zub - v Rakúsku. Dokonca u súkromníka, ktorý mi urobil ošetrenie bez patby - na základe eu preukazu. Osmička je prevít , u mnohých sa osmičky kazia ( lebo sú veľmi vzadu a nie vždy dobre očistené kvôli miestu položenia , pokiaľ je zdravý zub tak áno môže poslúžiť,,otázka ako je položený zub osmička, ako sa tobude vyvíjať a preliečovať,preto sa asi do toho nechcú hneď až tak púšťať - tesne pred odletom. Ale to treba v pokoji skonzultovať s tvojím zubárom , je to len môj názor. Takže no stres, zubárov je tam dosť... tak si užite pokojnú dovolenku.

@felycity ďakujem

hylary
5. aug 2025
@anonym_autor

@hylary ak by mi vznikol zapal, pomôžu antibiotika? Raz som už mala zapal, nikdy viac.

@anonym_autor áno ATB ti stiahnu zápal aspoň na čas.. ja som brala amoksiklav 2000 mg na deň ale pomohlo mi to prežiť kým som šla zub vytrhnúť..

luliu
5. aug 2025
@anonym_autor

@felycity ďakujem

@anonym_autor zápal by videli a riešili, ten tam nemáš, tak nechápem toto stresovanie. Máš tam kaz, ktorý ťa neboli, dovolenku zvládneš, len sa toľko na seba nesustred, lebo si tu bolesť vyvolas

autor
5. aug 2025
@luliu

@anonym_autor zápal by videli a riešili, ten tam nemáš, tak nechápem toto stresovanie. Máš tam kaz, ktorý ťa neboli, dovolenku zvládneš, len sa toľko na seba nesustred, lebo si tu bolesť vyvolas

@luliu zubarka povedala že ked boli na tlak, moze to byt chronicky zapal. Len nie je akutny.

namornicka
5. aug 2025

Lenze s Atb sa nemozes opalovat na slnku, tak to by ta asi pri mori nepotesilo.

jamidea
5. aug 2025

@anonym_autor pozor, cp sa vztahuje na akutne priciny. Ak zistia, ze si to uz mala zistene doma, nvm ako sa k tomu poistovna postavi. Zisti si co a ako. Je to prave kvoli tomu, aby sme si v zahranici nedavali robit zuby.

raffaella
5. aug 2025

CP má zvyčajne krytie na akútne zubné ošetrenie do 350€. Vyhľadaj si už teraz zubné kliniky, keby niečo nech vieš kam ísť. Držím palce nech to počká až do návratu.
My sme tu akurát a je tu super ☺️

autor
5. aug 2025
@raffaella

CP má zvyčajne krytie na akútne zubné ošetrenie do 350€. Vyhľadaj si už teraz zubné kliniky, keby niečo nech vieš kam ísť. Držím palce nech to počká až do návratu.

@raffaella v ktorej časti ostrova ste? My budeme vo východnej, cca 70 km od Palmy

autor
5. aug 2025
@raffaella

@raffaella Uz som vyhľadala kliniky s najlepšími hodnoteniami🙂 Verím, že zuby budú poslúchať. Peknú dovolenku

raffaella
5. aug 2025
@anonym_autor

@raffaella v ktorej časti ostrova ste? My budeme vo východnej, cca 70 km od Palmy

@anonym_autor my sme Play de Muro, časť Alcudie