Ako riešiť diskrimináciu cestujúcich s nadváhou v lietadlách?
Odkedy som porodila je mi ťažké zhodiť na vahe. S manželom sme išli lietadlom do Egypta a strašne ma serie že letecké spoločnosti neposkytujú aj sedadla pre nás ktorí nemáme take šťastie byt chudí. Prečo sú tie sedadla take malé?!! Plus keď letuška sa chodila pýtať ľudí či by si niečo dali, tak mna sa ani len nespytala. Hlavne že chudsim vo vedľajších sedadlách áno. Pekne rasisticke od nej. Viem že tu niekto bude písať že mám schudnúť a blablabla ale take blbe komentáre si nechajte doma pre psa. Ja sa pytam keď sme taká inkluzivna moderna spoločnosť prečo nezačať myslieť aj na objemnejších ľudí?! Som nasrata, ja za to nemôžem že nemôžem schudnúť už som skúšala aj keto aj carnivore diétu, tak opakujem ze hlúpe komentáre radiace nech schudnem si nechajte na doma. Keď je normálne uvoľniť sedadlo staršiemu v mhd tak nech je normálne myslieť aj na nás!!!
@barbora0308 No aj moja známa mi tvrdila ako ona skoro nič neje a ona chúďatko nevie schudnúť. Raz bola u mňa na návšteve a ako do seba nasúkala 7 rezňov a pol misy šalátu som stratila reč.
@dadkagatka aká diskrominácia prosím ťa? čo majú prideľovať sedadlá podľa váhy? ty nechceš sedieť s rodinou, s kamarátmi?chceš sedieť niekde mimo nich len preto že si obézna?
Prepac,teraz sa spytam ako zena zeny-nehanbis sa taka tucna vyzliect na plazi,pri bazene,pred svojim muzom,pred ludmi?
@dadkagatka mozes si kupit dve letenky, ked si taka tucna, ze sa na jedno nevojdes 🤷🏼♀️… uprimne, ja sa vzdy desim toho, ze bude pri mne sediet niekto obezny, lebo jeho sunky ‘pretecu’ este aj na moju stranu a potom som tam pripučena … to tiez nie je vyhra… ked taky sedi aj z druhej strany, tak to uz je game over 🤦🏼
@dadkagatka Vitariánstvo je spôsob stravovania, pri ktorom sa preferuje konzumovanie surových, tepelne neupravených potravín rastlinného pôvodu. Ide o formu vegánstva, pretože väčšinu potravín tvorí zelenina, ovocie, orechy, obilniny a vylučujú sa potraviny živočíšneho pôvodu. Kombinuje sa tak forma vegánstva a surového stravovania.
Nechceš skúsiť veľmi dobré to je
Sic mimo lietania, ale o cestovani a obezite. Cestovala som lozkom do Prahy, listky som kupovala dva mesiace vopred aby som si vybrala spodne, nastupila do kupe taka priestorovo vyraznejsia pani a hned na mna, ze ci si nelahnem hore, lebo ona tam nevylezie. Aj som mala cukaturu, ze bude bezpecnejsie ak nebude spat nado mnou, ale nakoniec som si povedala, ze nie je moj problem, ze ona sa tam nevystvera. Este bola urazena a vrchol vsetkeho bolo, ked po mne hucala, ze ju mam hore nejak vystrcit...
Pane bože niektoré komentáre!! Ľudia ved sa uvedomte že nemôže mať každý na svete dokonalú postavu preboha!!!!!
Máš schudnúť keď ti to tak moc vadi 😃
@dankolia ano,s tym suhlasim.Nemozeme mat vsetky 55 kil,ani 60,ani 70,ale vedome si nicit zdravie obezitou a domahat sa tohto typu "prav" a takto arogantne to aj ja povazujem za naozaj viac ako diskutabilne.
@dadkagatka Geneticky 😂 ja keď toto počujem po 2 hodinách v posilke, že to je genetické šťastie 😂.A to ja jem strašne veľa takže sa musím hýbať.
Môj manžel vážil kedysi 103kg.
Dnes? Vyzerá mladšie ako vtedy.
Lebo maká, maká a maká a sleduje si kalorický deficit.A ten má genetiku takú, že keby so všetkým prestal hneď by aj pribral takže sa nevyhováraj na genetiku.
@dankolia Ved tu ani nejde o ziadnu dokonalu postavu, ja sama ju nemam, ale byt obezny a byt frustrovany kvoli tomu, ze nemas dostatok sebazaprenia a zvalovat to na genetiku je fakt trapne. Ja mam postavu hrusky, cely zivot mam sirsie boky a stehna a ano, toto je vec ktoru nezmenim, s kilami a formou postavy vsak viem pracovat. Jasne ze su zeny, ktore spaluju tuky rychlejsie a maju to stastie, ze si toho mozu dopriat viacej ako ja kedykolvek a budu mat stale lepsiu postavu ako ja, ale aby som sa za to hnevala na cely svet?
@dankolia máš pravdu nemôže mať každý dokonalú postavu.
Ani ju nemám.
Ale teda mala som aj takmer 100kg pred 10rokmi dozadu, ale teda nemala som nikdy problém sa zmestiť do sedadla v lietadle, dokonca som v ňom nebola ani na tesno. Ale nikdy som sa ani nerozculovala nad tým ze som niekde nejakým spôsobom znevyhodnena. Pretože jedine znevyhodnenie bolo len to ze som toľko nevládala... Ale bolo len na mne ako sa s tým po pasujem
@viestta haha, toto sa stalo mne. Jedna tučná pani v nočnom vlaku, že či si môžeme vymeniť lehatko, lebo ona musí viac krát za noc chodiť na WC a aby nás teda nerušila. Bohužiaľ deti boli z toho nápadu nadšene, ona nešla za noc ani raz na WC, takže to bol asi nejaký trik 😂 zato kaslala celú noc a moja dcera, čo bola nad ňou potom mala covid a potom my ostatní. To bola nateraz aj moja posledná jazda 😄
@anetka34 vôbec to práveže nebolo náročné, stačil iný mindset a konečne správna strava a všetko šlo s ľahkosťou🙂 Dokonca som začala aj cvičiť, mala som zakúpený program a po prvom mesiaci, keď som uvidela -5kg na váhe, tak som neváhala a šla ďalej naplno. Mala som nad 100kg, takže to šlo samozrejme ľahšie, ako nejakej 70kg kočke..Odkedy som otehotnela (pred 4 mesiacmi) ukončila som program a vrátila sa k normálnej strave a za 4 mesiace som “pribrala” 1kg 😅🙏 takže som veľmi šťastná, že som to dokázala. Je dôležité nájsť niečo, čo bude naozaj vyvážené, ja som osobne nemala prvýkrát v živote pocit, že diétujem alebo chudnem, pretože som papala aj normálne jedlá akurát zo zdravších surovín + v menšich množstvách….
Podľa mňa toto je skôr blbe pre tých, ktorí sedía v lietadle pri obéznych. To sa človek automaticky nakláňa celý čas smerom od nich a mňa z toho po dlhom lete boli krk. No čo už
Normalne nadvaha po tehotenstve je 10-15.kil ked sa nevlezes do sedadla v lietadle tak si niekde okolo 100plus a to uz je na zamyslenie..miesto valania sa na dovolenke zaplat dobremu trenerovi a zacni na sebe makat..keto dieta je len 25% uspechu pri chudnuti btw.

@chodec15 pozor - zažila som že pri exite môže sedieť len človek, ktorý sa tam zmesti. Naposledy sa tiež taká pani v lietadle vedľa nás sťažovala, že si vyslovene priplatila za vyber tohto konkrétneho miesta lebo tam je väčší priestor aspoň pred ňou (sedačka rovnaká) a odsadili ju napriek tomu - ona sa totiž nezmestila do toho pasu a potrebovala k nemu tu nadstavbu. Letušky to teda vyhodnotili, že za takých okolnosti nesmie zostat pri únikovom východe. Neviem, či sa to horšie rozopína alebo čo - to by možno niekto “z oboru” vedel vysvetliť.