icon

Ako riešiť storno dovolenky a poistenie?

14. máj 2025

Cez leto sme mali ist na dovolenku k moru do Talianska prvy krat v zivote deti ma nahovorili kazdy rok chodime na chaty po Slovensku a dala som sa nahovorit na more😒Zaplatila som zalohu 510 e plus vsetkym poistky cize dokopy 570e.No zial ochorel mi vazne ocino nevladze uz ani chodit a bolo nutne aby sme zostali doma.Dnes su presne 2 mesiace do pobytu riesila som storno a napisali mi ze mi uznavaju 20/z ceny pobytu to je 170e😡skoro ma prekotilo!!!!V poistkach bolo poistenie aj v pripade storna vratia peniaze tak som volala do poistovne a tam my povedali ze to vratia len ked predlozim umrtny list alebo vazne zdravotne dovody ucastnikov.Takze som prisla o peniaze neviete poradit na koho sa dalej obratit?😒

Strana
z2
martinmmartin
14. máj 2025

Otec bol ucastnikom zajazdu?

autor
14. máj 2025
@martinmmartin

Otec bol ucastnikom zajazdu?

cukroska
14. máj 2025

A naozaj sa nedalo to na týždeň nejako inak vyriešiť a niekoho k ockovi na ten čas zaistiť .Poradiť neviem v tomto. Iba jediné viem, že nikdy si takto dlho dopredu dovolenku nekupujeme .Nikdy. Pretože za taký dlhý čas u nás sa môže tiež zmeniť kadečo. Keďže máme dve staršie mami a plánovať sa nedá. My sme len raz pár týždňov dopredu a zomrel svokor deň pred naším odchodom do Grécka. Ale dalo sa nám dovolenku presunúť o mesiac neskôr. Takže sme prišli len o ubytovanie cestou na jednu noc a ubytovanie o 100 eur drahšie už v auguste .Inak ok.

martinmmartin
14. máj 2025

tak to si este dobre obisla veru

autor
14. máj 2025
@martinmmartin

tak to si este dobre obisla veru

@martinmmartin ako dobre ?

kavasmliekom
14. máj 2025

Ak otec nie je účastníkom zájazdu, tak to nie je, bohužiaľ, ich vina. Je to vaša voľba ísť, či neísť. Nedá sa predsa len ísť? Alebo stornujte jednu osobu a zvyšok nech ide. Poprípade nech ide niekto z rodiny namiesto teba. Ja by som neobrala celú rodinu o dovolenku. Za 2 mesiace sa toho ešte veľa môže zmeniť.
Máj v zálohe jednu osobu, ktorá by mohla ísť namiesto teba, ak by bolo potrebné.

cukroska
14. máj 2025

Dva mesiace dopredu ste to nemali rozhodne stornovať .Takéto si treba dopredu dobre rozmyslieť a nejednať neuvážene,zbrklo. Nerozumiem ľuďom, že nevedia do akého idú rozika a takto to riešia.

cukroska
14. máj 2025
@kavasmliekom

Ak otec nie je účastníkom zájazdu, tak to nie je, bohužiaľ, ich vina. Je to vaša voľba ísť, či neísť. Nedá sa predsa len ísť? Alebo stornujte jednu osobu a zvyšok nech ide. Poprípade nech ide niekto z rodiny namiesto teba. Ja by som neobrala celú rodinu o dovolenku. Za 2 mesiace sa toho ešte veľa môže zmeniť.
Máj v zálohe jednu osobu, ktorá by mohla ísť namiesto teba, ak by bolo potrebné.

@kavasmliekom Presne tak!

autor
14. máj 2025
@cukroska

Dva mesiace dopredu ste to nemali rozhodne stornovať .Takéto si treba dopredu dobre rozmyslieť a nejednať neuvážene,zbrklo. Nerozumiem ľuďom, že nevedia do akého idú rozika a takto to riešia.

@cukroska no rezervovali sme to v januari vo februari bolo vsetko obsadene zato tak skoro nikto nevedel ze sa nieco taketo stane.Ano je to dlha doba mala som nato mysliet len vobec som toto necakala😒Nuz nevadi clovek sa uci na vlastnych chybach😒Tak som tej cestovke popriala nech si aspon tie nase peniaze uziju oni.A deti bez nas nechceli ist a nahradu som nenasla nikoho.

sovica
14. máj 2025

Autorka, ty si hlavná alebo jediná osoba v rodine, ktorá sa o otca stará? Žijete v jednej domácnosti? Nechodíš do práce? Nemáš mamu alebo súrodencov, ktorí by sa o starostlivosť delili s tebou? Možno práve o tie 2 mesiace budeš tú dovolenku potrebovať ako soľ, lebo budeš fyzicky alebo psychicky na konci so silami... Na tvojom mieste by som to storno ešte prehodnotila.

cukroska
14. máj 2025

Sú to dva mesiace a este3sa môže veľa vecí zmeniť. Tak ako teraz tak aj neskôr sa to utrasie. Áno ja viem..toto mi nieee proste nemohli by sme si plánovať pol roka dopredu.

cukroska
14. máj 2025

Ale nerozumiem kto všetko mal ísť a prečo nejde či kvôli otcovi?

alickapusinka
14. máj 2025

Bud rada že vám vratili toľko nemuseli vôbec nič. Lebo otec nebol učastnik zajazdu.A na vás sa to nevzťahuje.Takže bud rada aspoň takto.K otcovi si mala zavolať niekoho z rodiny.Zbytočne si nahnevana postup CK bol správny.

autor
14. máj 2025
@cukroska

Ale nerozumiem kto všetko mal ísť a prečo nejde či kvôli otcovi?

@cukroska ano kvoli ocinovi aby som bola po ruke ked ma potrebuje a mala som ist z manzelom ktory povedal ze bezomna nejde a deti tiez ze tie si najdu neaku chatu na Slovensku aby boli na blizku.

eleanor2510
14. máj 2025

Uprimne nechapem tie reci, ze si cestovke popriala, aby si uzili vase peniaze. Keby si ty mala firmu, to je jedno aku, a ludia by ti zrusili dohodnute zakazky a nemala by si peniaze na vyplatenie ani svojich zamestnancov, tiez by si to hovorila? Vasa zmluva mala nejake podmienky a prepac, je problem tvojho muza, ze radsej necha prepadnut peniaze, ale bez teba nepojde. Zial, toto su veci, kde treba ratat s rizikom, a ked s nim ratat nechces, nemozes kupovat dovolenku v polrocnom predstihu.

mk1111111111
14. máj 2025

zbytocne si im popriala, taku zmluvu si si dohodla, postupovali len podla nej.

rejka7
14. máj 2025

Pokiaľ cestovná kancelária postupovala podľa zmluvy a storno poplatok je v zmluvných podmienok, ktoré ste samozrejme podpísali ako súčasť zmluvy nemôžete sa obrátiť nikde. Resp. môžete ale bezúspešne.

ika02
14. máj 2025

Ahoj, nevieš to predať známym, rodine? Aby si neplatila storno. Nie je to letecky, tak v cestovke by sa dali vymeniť osoby možno. Či?

zuzanka.zuzu
14. máj 2025

a akú radu teda potrebuješ keď už si zájazd stornovala?

lienka.7
14. máj 2025

@autorka storno zájazdu platí na jeho účastníkov. Cize keby niekto je chorý, skonci v nemocnici a pod. Predložis dôkaz a preplatia ti. To nie je o tom, ze teraz mam poistenie a stornujem si len tak.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
mircalla
14. máj 2025

Cestovka si tie peniaze neuzije, tiez ma naklady a plati ubytovaciemu zariadeniu pripadne dopravcovi ....Ak mas poistenie, tyka sa to okrem ineho storna zo zdravotnych dovodov ucastnikov zajazdu. CK postupovala spravne, bezny standard, tiez maju svoje zavazky. Nezmozes nic, skus to radsej vyriesit

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mircalla
14. máj 2025

A teda ak sa inak neda, muz by mal ist s detmi - kvoli detom. Ja teda chodim na dovolenky najma kvoli detom, kebyze je to na mne, idem na uplne iny typ dovolenky, nie k moru. Akoze manzel bez teba nejde z akeho dovodu? Nechapem...Vsak ak nemozes, nech ide on a deti,

mamina7070
14. máj 2025

vy ste nejaka divna rodina 😳 cestovka postupovala spravne, radsej nabuduce nikam necestuj, usetris nervy vsetkym ostatnym

cukroska
14. máj 2025

Aj tak som presvedčená, že to bilo unáhlené rozhodnutie, ktoré budete ľutovať.

cukroska
14. máj 2025
@mircalla

A teda ak sa inak neda, muz by mal ist s detmi - kvoli detom. Ja teda chodim na dovolenky najma kvoli detom, kebyze je to na mne, idem na uplne iny typ dovolenky, nie k moru. Akoze manzel bez teba nejde z akeho dovodu? Nechapem...Vsak ak nemozes, nech ide on a deti,

@mircalla Som o tom presvedčená, ze nechce preto, lebo nie je zvyknutý..je to nová a neznáma situácia. A evidentne to bol nápad každého len nie manželov.

tramtada31
14. máj 2025

A manzel bez teba nepojde? Minuly rok sme riešili dovolenku bez manzela, ktorý sa nemohol uvoľniť z novej prace. Tak som išla sama, človek nepripravi deti o zazitok, keď ten druhy nemôže ist.

mircalla
14. máj 2025
@cukroska

@mircalla Som o tom presvedčená, ze nechce preto, lebo nie je zvyknutý..je to nová a neznáma situácia. A evidentne to bol nápad každého len nie manželov.

@cukroska Tak nech si zvykne, obcas treba vyjst zo svojej komfortnej zony, za mna je to take sebecke

maranco
14. máj 2025

Môžeš dať inzerát a dovolenku predať, niečo spustíš s ceny a všetci budú spokojný, ja som tak predal letenku.

Strana
z2