icon

Ako riešite dovolenky bez znalosti cudzieho jazyka?

3. jan 2026

Ahojte, mozno cudna otazka ale predsa..ludia co neviete cudzi jazyk...ako riesite dovolenky v zahranici?

sissy27
3. jan 2026

@anonym_autor ak by som nevedela ziaden cudzi jazyk, tak by som sa snazila naucit aspon zaklady anglictina, uz len pre vlastny lepsi pocit.
Ale k veci - zaplatia si dovolenku cez cestovku a vybavene. Alebo pouziju slovnik, pripadne nejaky prekladac v telefone.

anonym_1bf64c
3. jan 2026

použivame appku v mobile na preklad , angličtina mi ide naozaj velmi tažko aj ked je podla mňa jednoduchá keby som sa tomu venovala
rozmiem ale habkam ked niečo rozprávam
chodime bez cestovky a všetko si vieme preložiť na stranke - ubytko, letwnky , pozicanie auta

augustovkaa
3. jan 2026

@anonym_autor Máš viacero možností: ísť cez cestovku, v mobile máš rôzne prekladače, chodiť do jazyovky a učiť sa intenzívne jazyk alebo brať so sebou jazykovo zdatné deti. My chodíme aj s deťmi do jazykovky. Deti už hovoria plynule po anglicky, my sa lámanou angličtinou dohovoríme. Deti nám robia na cestách tlmočníkov.

anonym_cb8a19
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
3. jan 2026

@anonym_autor moja anglictina je chaba taky slaby zaklad bez casov😆. Zatial som sa vsade dohovorila kto chce pochopit pochopi).ale ak nieco treba vybavuje syn 11 rocny. Niezeby som sa nedohovorila ale chcem aby komunikoval a nebal sa poskladat vetu v angline ako ja a povedat ju..

marianarem
3. jan 2026

@anonym_autor Tak moja mama chodi najradsej do slovanskych krajin - Chorvatsko, Bulharsko, tam sa dohovori aj po slovensky. V Grecku nejako rukami nohami, ona je zase extremne komunikativna, takze sa dohodne. Ale aj prekladace su uz dnes na dost vysokej urovni. Obcas k nam pride rodina z Brazilie a niektori clenovia u nas aj u nich nevedia jazyky. Vtedy si normalne vylozia telefony, hovoria do nich kazdy svojim jazykom a softver to prelozi a povie.

beata_k
3. jan 2026

@anonym_autor Zvacsa chodia cez cestovku so slovensky/cesky hovoriacou delegatkou.

nikoletta1712
3. jan 2026

@anonym_autor Ja neviem po anglicky vôbec a to som navštívila pár krajín, kde sa hovorilo anglicky - bolo to zaujímavé, aj slzy boli..🙂Chodím na dovolenky výlučne sama, a preto je to ešte komplikovanejšie…
Po nemecky a po taliansky hovorím takmer plynule, takže to je vždy jednoduché v tých krajinách, kde sa dohovorím…

januska12323
4. jan 2026

Dnes máš kopec aplikácií aj ruky, nohy, dohovoríš sa všade.

ivicatolic
4. jan 2026

@anonym_autor chodíme tam, kde sa dohovoríme

hianicka13
Dnes o 07:10

@anonym_autor my tiez nevieme jazyk, no trosku anglicky ale to fakt iba zakladne veci a chodime kazdy rok na dovolenku. Cez cestovnu agenturu (my kupujeme cez TravelCo) si to zaplatime, takze letenky, transport z letiska do hotela mame zabezpeceny a uz v hotely sa bud dohovorime na zaklade telefonu (prekladaca) alebo ked je nejaky vacsi problem tak kontaktujeme delegata, ktory to za nas riesi. Netreba sa toho bat