icon

Ako sa vyhnúť žalúdočným problémom v Egypte?

28. feb 2024

Žienky máte prosím skúsenosť s Egyptom? Dovolenku uz mame rezervovanu ale veľa známych ma straší že budeme mať žalúdočné problémy a že nemáme jesť zeleninu a ovocie lebo ju umývajú s ich vodou… mám obavy lebo zeleninu a ovocie milujem, neviem si bez toho predstaviť dovolenku
Máte nejaké skúsenosti ?
Ideme konkrétne do oblasti marsa matrouh

Strana
z2
1ryba
Odpoveď bola odstránená
katka0123
28. feb 2024

@cavalierka presne. Vadi mi ich dotieravost, zla hygiena, ble ble. Boli sme na vylete na mori. Delfiny, kupanie a pod. Nechali ludi naskakat do vody a chalanko si vybral dve mlade baby, ze ich bude sprevadzat. Kokso, ten ich normalne obtazoval. A to co cloveka caka na akomkolvek vylete, hned tahaju za rukav, nukaju tovar...Od kedy tam boli utoky zralokov, uz ma ani to more nelaka. Pamiatky OK, ale bordel vsade okolo neskutocny. Hold, raz stacilo. Ale su ludia, co na Egypt nedaju dopustit. Kazdy ma iny vkus. Mna to tam uz nelaka.

kiki68
28. feb 2024

Iba raz som mala a to po ceste naspat v podstate. Ale nic silne. Takze za nas oki, v Egypte som bola viac krat. Hlavne z jedla mimo Hotela mi nikdy nic nebolo. Jedla som vacsinou obed na lodi skrz potapanie. Furt varili to iste, ale dalo sa to jest a nikomu nic nebolo. Tiez som vonku jedla street food a tiez nic. Takze svojich asi neogabu alebo co. Ja som mala tie ich tabletky. Tie inak paradne zabrali na nase brusne chripky tu doma k Pol roka neskor 😂

nikolia99
28. feb 2024

My sme boli dva krát a tam
mi nikdy nic nebolo kedze som sa neprejedala , a nepila ziaden alkohol ale vzdy uz jak sme prisli na letisko vo Viedni ma chytila taka hnacka a bolesti brucha ze zakazdym infuzie a kramáre aj prvý aj druhý raz z Egypta ciže za mna už
nikdy viac 🙂

babulkomale
28. feb 2024

Fuj, špinavé krajiny nikdy. Doma mám taký luxus, že to čo tu cítam, by bol trest, nie dovolenka.

cavalierka
28. feb 2024

@katka0123 ani mňa už nie. Každý kto tam už bol, tak vie, prečo to tam je relatívne lacne. Kvôli tej strave, bordelu a zlej kultúre.

nelka93
29. feb 2024

Z Egypta nemám také skúsenosti, ale boli sme v Tunisku, ja úplne ok a ex mal problémy ale len jeden deň, potom na lacno slivovica a pohode. Záleží od organizmu, ak ta skoli každá choroba tak sa ani tam problémom nemusíš vyhnúť.

sono2
29. feb 2024

@cavalierka čo je pre teba relatívne lacné??
To sú fakt také tupe komentáre že až. Kam ty chodíš na dovolenku a za koľko? Lebo hotel v Egypte 4 členná rodina 8 tisíc. Či také myslíš, že je lacné? Či aká suma?

jaaty
29. feb 2024

@cavalierka za mňa je Egypt úžasná krajina ako históriou, tak aj morom. Bola som asi 8x a rada sa vrátim opäť. Určite by som to tak nezovšeobecňovala. Špinu a bordel nájdeš aj na Slovensku, detto strava v niektorých našich hoteloch a reštauráciách je veľmi biedna a pritom Slovensko katastrofa nie je.

lakebabe
29. feb 2024

@cavalierka mne egypt až taky lacný neprišiel vysiel nás o dosť viac ako Turecko alebo Geecko

mici88
17. jún 2024

@ivetaivan boli sme tento týždeň. Antinal je tam ťažko zohnať momentálne. A problémy som tam mala posledné tri dni na hoteli má tak dva krát preháňalo čiže som myslela,že z jedla ale v včera v deň odletu na letisku ma začalo skrúcať a dnes už hnačkujem na plno a ani lieky moc nepomáhajú. Dúfam veľmi že bude ok🤦🏻‍♀️

lakebabe
17. jún 2024

@mici88 daj si predpísať u obvodnej atb majú u nás alternatívu k Antinalu ráno zavoláj obvodnej oni majú alternatívu ich atb.
Mne keď chytila hnacka hneď trebalo nasadiť dala som dve tabletky antinalu a pokoj

mici88
17. jún 2024

@lakebabe ďakujem moc . 😪 Mám nejakú náhradu aj z Egyptu lenže ich neviem prehltnúť. Sú na mňa veľké keďže mám všeobecne problém s prehĺtaním liekov

lakebabe
17. jún 2024

@mici88 my sme prišli pred 10 dnami antinal sme dostali v cestovke ako darček chvalabohu lebo nebol. Dostala som žalúdočné problémy okamžite nasadila a do 48 hodín všetko super. Ale ze u nás je atb co je to isté obvodný vie predpisat

oblecenie99
17. jún 2024

Tak ale zase aj inde sa ľudia prežieraju a striedajú všetko so všetkým, aj sa ožieraju a i tak v počte žalúdočných problémov vedie ten Egypt... Nakaziť sa môžeš aj tu, aj tu sú miesta, kde je špina, ale tak no... na dovolenke nechcem riešiť, čo si dať, ako si umyť zuby, ruky, čomu sa vyhnúť, a ako bonus lieky proti hnačke od cestovky 😶‍🌫️, ako zo mňa budú ťahať peniaze, vyjednávať každú prkotinu, dovolenku si chcem užiť, vypnúť hlavu a nie riešiť, či jeden z nás nezačne hnackovat, alebo sa tešiť, že wau, len tri dni a potom už super. Možno s mužom dvaja, spoznať tu kultúru, lebo je to zaujímavá krajina, ale s malym dieťaťom vôbec.

zuzubb007
18. jún 2024

@lakebabe atb sú čo antibiotiká či názov dakeho lieku, naozaj antinal nedostat kúpiť teraz?

lakebabe
18. jún 2024

@zuzubb007 atb su antibiotika , existujú aj u nás jeden druh na Slovensku co majú tie isté zlozenie. Antinal nie je preto nám ho pribalili v cestovke. Maju výpadok uz pár mesiacov, na začiatku sezóny sa ešte niekde dal zohnať ale co viem tak teraz uz nie. Je miesto neho nejaká ich alternatíva, ale ze bohvieako nezaberá až tak ako on

zuzubb007
18. jún 2024

@lakebabe fúha ale tak antibiotiká brat a celý deň na slnku to je zlá kombinácia, my ideme tiež tak zvažujem, že čo keď schytame náhodou čo robit

lakebabe
18. jún 2024

@zuzubb007 to je iný typ antibiotik, ja som si dala večer jednu druhý deň druhu a bola som ako rybička. Už som ho potom neužívala. Tam jedine treba hneď akonáhle sa ti niečo nezda si dat tabletku jednu dve a máš pokoj , lebo keď dlho čakáš, kým sa ti rozvinu príznaky, bude ta to aj dlho držať

zuzubb007
18. jún 2024

@lakebabe ďakujem skúsim zistiť, nevieš ako sa volajú tie lieky nahodou?

lakebabe
18. jún 2024

@zuzubb007 u nás existuje ercefuryl na predpis,
je to to iste, zavolala by som obvodnej ze idete nech vám ho preventívne predpise a vziať so sebou alebo u nich alternatíva Diax kúpte ho hneď v lekarni keď prídete a akonáhle sa niekomu začne hnačka alebo žalúdok hneď dat zo dva a to prejde extra rýchlo
Ale vôbec nebud v strese na každom hoteli funguje, že keď ti lieky nezaberajú zavolaj delegáta vezmú ta na infuzku to ma okamžitý účinok. U nás tak pani zo Slovenska išla lebo si nedala lieky a bolo jej zle, tak jej večer dali infuzku a do rana bola úplne super na tom. Dovolenkovala dalej , oni to tam bežné riešia infuzkou, lebo tam ma ten liek účinok hneď.
A mne veľmi dobre ešte funguje aj Imodium Instant môžete skúsiť aj to. Veľmi mi v Egypte pomohlo

katka0123
18. jún 2024

@sono2 ked sme sli lodou po nile, okrem hnusnej vody a odpadkov tam plavala zduta skapata krava. Pomoc.

ovaaa
3. júl 2024

@lakebabe aký hotel?

lakebabe
3. júl 2024

@ovaaa teraz co sme boli Pickalbatros White beach resorts

lakebabe
3. júl 2024

@ovaaa tento

sandra2828
3. júl 2024

@mici88 ahoj bola si v Marsa matrouh?

wendy95
12. aug 2024

My sme teraz v Marsa Matrouh,všade balená voda,ovocie umývajú v balenej bode nemusí sa nikto báť . Jasné zuby a kefky si treba umývať balenou vodou a aj vyplachovat ,ináč nevidím problém.Skor môže spraviť problém chladena voda ( cola,sprite,soda...)a teplo, takže na to pozor.A neprejedat sa 😉.

Strana
z2