Ako si užiť letnú dovolenku plnú zážitkov?
Prečítala som veľa diskusií okolo dovolenky pri mori. Skúsené dovolenkárky, otázka na vás... Ako vydržíte celý čas ležať pri bazéne/na pláži, ísť iba najesť sa a potom opäť iba vylihovať ?
Na našej vlaňajšej dovolenke som prečítala tri knihy vylúštila haldu krížoviek a piaty deň som sa šla od nudy zblázniť.
Zároveň by som privítala typy na miesta kde sa dá každý deň niečo pozrieť
@zalka Presne toto robime aj my ubytko Sunny beach a každy den busom Nesebar,Svet y vlas, Pomorie,Primorsko to iste vlačikom do Kitenu,raz sme boli na nejakom zamočku tam poblizku zabudla som ako sa vola a raz aj v Careve na vylet všetko busom a pritom mame auto ale to sa zaparkuje a nepouživa celu dovolenku😉nikdy som nebola v žiadnom rezorte ani ma to nelaka asi na 3den by som umrela od nudy
Odkedy mame deti chodime len do rezortov. Minuky rok sme mali po prvy raz rezort so slovenskym animatorom a to bola topka. Decka spokojne, ze maju spolocnost, 2 hod denne zavesene na animatorke 🙂 zvysok dna na plazi a pri bazene. V mori sme snorchlovali, hrali sa s nafukovackou, na plazi sme hrali petangue. Mne vyhovuje, ze aspon 10 dni v roku nemusim riesit varenie. Vecer sme zahrali karty, alebo isli na vecerny animacny program. Do toho 1 vylet mimo rezort a utieklo to ako voda.
@ma77 ja to ešte tak obehané nemám, zistila som, že ked idem mimosezonu tak pobehám i okolie a spoznávam ... ale v sezone som sa vykvačila na pláži 🙂 ako nie na celý deň, ale to len blizke okolie som prešla .. alebo kolo pobrežia prechádzka .
Ako bolo super, čakám teraz na lepšie ceny leteniek aby som tam šla.
@zalka tak Mne to hovorila mama ze je to tam znicene - pozera spravy .. ale vies to je o cloveku : Niekto si vie urobit fajn dovcu hocikde trebars v chorvatsku .. autom.. inemu sa nemusi pacit ani na Maldives..Ono to ani tak nie je o tom kde , ale s kym. Pisala ze muz vela spal a nebola romantika . 😀Mozno to bol hlavny problem.
@miadi 😁😁😁ze plavajuce miny v Bulharskom mori....no to si strelila totalne mimo ..aj od mamy si info treba overit a neuverit fake hoaxu videu ci sa siri v spravach🤦🤦par rokov po sebe sme v Bulharsku poslem ti fotky toho mora z augusta 2023....a bola som tam aj ked si dovolenkovala v NessebarBeach hoteli😁a poznam ludi co ziju v Bulharsku celorocne 365 dni a maju to zmapovane Ver mi
Kombinácia s výletmi. Mňa by tiež nebavilo byť týždeň len na pláži.
Tiež by som sa v rezorte s all inclusive nudila, chcem na dovolenke vstať kedy chcem, jesť kedy chcem a kde chcem, nechcem byť obmedzovaná.
Si teda vybrala velmi malu vzorku, podla mna malokto totiz len lezi a je. Ved snad aj do mora idu, ci bazena. Ale ked sa to niekomu ziada, ved to je v pohode. A dalsia vec, snad ta nemusi bavit to co inych, kazdeho bavi ine, a nemusis to vobec chapat, ani tomu rozumiet, ty si ty a oni su oni, netrap sa tym 🙂.
Tak ja ti prezradím, že pre mňa je slovo dovolenka od slova "dovolit". Nie len finančné, ale aj dovoliť si robiť, čo chcem. A keď chcem, ležať, tak ležím. Ja som bola minulý rok s deťmi po dlhšom čase na AI dovolenke. Prvé tri dni som len ležala pri bazéne, v lone som mala knihu, neprevratila som ani stranu, pozerala na deti, ako si to užívajú v bazéne, pozerala na more. Bolo to skvelé... ale úprimne nerozumiem otázke, ako vydržíte "len vylihovat"? Taký pocit som nezažila roky. Nechcete a zároveň nemusíte robiť nič. To chceš docieliť? Chceš typy, ako nič nerobiť? Véd ak si typ, ktorý neznáša takto pasívne dovolenky, tak bud aktívna. A ak si rada poleziz, tak lež. A ak chceš poznávať, okolie na vlastnú päsť, tak Tunis, egypt nie. Európa hocikam, pozicias si auto, a môžeš ísť. Rodos sa mi páčil. Po celom ostrove chodili autobusové spoje. Dalo sa všade ísť. Portoriko - tam len auto, tam nechodia žiadne autobusy. Ale takýto typ destinácií ta asi nezaujíma...
@ivankamirka predstav si, že aj v rezorte môžeš vstať kedy chceš a aj jedlo máš k dispozícii celý deň a aj v noci 😂
Mňa zas neláka dovolenka napr. v HR v apartmáne, riešiť nákupy, varenie, ani sa v horúčavách prechádzať po rozpálených pamiatkach, kde je miliarda turistov. Alebo niekoľkohodinové autobusové výlety, brr, ako za trest
@belllinka ale 😁 veď mám" zaplatené v rezorte" . Ja myslím jesť niekde vonku medzi domorodcami nielen turistami. 🙂😉
ja zas vyberam stale apartmany, nemam nic proti all inclusive, ale radsej chodim do restauracii nonstop, ano aj na ranajky 😅 aspon sa mi nestava, ze na 5ty den to iste na mna kuka z tych stolov... je to vec vkusu, kazdy sme iny ... ale urcite ak sa ti nepaci ist do rezortu a nic nerobit, zbalit vsetkych treba a pozriet okolie alebo zajst aj dalej...a ja velmi rada chodim stale na nove plaze, teda nelezim na jednej, ale obzriem vsetky zaujimave v okoli (zvyknu byt cervene, zelene, modre, s toboganmi, vodnymi atrakciami no proste kazda ina)
@ivankamirka veď to už je na tebe, že nepustíš ani "korunu" navyše a nejdeš aj niekam von. 🙂
@fairyy toto nechápem, keď niekto povie, že napr. na ranajky v rezorte je stále to isté. Veď práve že je k dispozícii úplne všetko a každý deň si môžeš dať niečo iné. V reštike si si čo dávala na raňajky?
@belllinka zalezi od krajiny kde som snazim sa ochutnavat to co jedia oni, je to nase hobby skusat nove jedla, v rezortoch som vzdy dostala v kazdom to iste viac menej...ale ked ides po restikach na sicilii dostanes brioche con gelato, v slovinsku kajmak s tekvicovym olejom na cerstvom pecive, vo francuzsku croissants na milion sposobov 😅 v spanielsku tortilla de patatas atd...a to iste zvysne jedla dna...radi jeme ..preto vravim kazdy sme iny niekto ma rad co mu daju v rezorte ved oni tam dobre varia ja nevravim, ze zle to teda by som si nedovolila, ale ja rada ochutnavam aj kavy v rezortr zvyknu mat tak dva druhy
daj si poznavaciu dovolenku, ja som pred detmi chodila len na take, teda neviem ci mas deti alebo co ta limituje, ze musis lezat na plazi, ale predpokladam, ze male deti nemas, lebo pri malych detoch sa vylihovat a citat kniha na plazi urcite neda 😂
@belllinka ja som sa autobusom za mlada nacestovala, pre mna super som si pospala v autobuse vzdy 😉, aj sme pochoreli niekedy, super zazitky, clovek z autobusu vela vidi, ked nezaspi, spozna ludi. Myslim autobusove poznavacky
Ja som na dovolenke ten lehatkovy typ. Rada lezim pri bazene a mori. Moj den funguje nejak takto: ranajky, fitko, bazen/more, tam lezim aj 5 hodin, pomedzito plavam atd. potom sa upravim a ideme na veceru, po veceri sa prechadzame vela vela aj 8km nachodime lebo sme ulezani z poobedia. Ak ideme na 2-3 vylety, takto dokazem fungovat aj 10 dni. Pre niekoho to vyzera ze len lezim, ale ja ked zratam aj to fitko aj prechadzky, tak hybem sa dost.
@miadi ja som sa neskutočne bavila keď som tam bola v júni minulého roka...úplne super bolo a zo Slovenska mi chodili správy a telefonáty...že nech sa vrátim domov lebo veď tam chladničky skrine mŕtvoly z tej odpalenej priehrady plávajú...tak prv som cumela a potom sa tomu smiala aké hlúposti dokážu médiá popísať.
More bolo úžasné...a vlastne nikto kto tam bol sa nesťažoval na míny a iné blbosti.
Ale zase nielen na Slovensku písali médiá blbosti, písali to aj České médiá.
Každý deň sa dá dobre poznávať a výletovať v Čiernej Hore. Šunky sme váľali len 2 dni z desiatich.
Aj mňa už také dovolenky prestávajú baviť ale môj muž jeho to baví. Ja by som skôr také aktívnejšie už aby sme aj niečo videli a nie na jednom mieste boli.Chodime do Turecka ale posledne roky je to strašne všetko preplnené neskutocne ,vôbec som si neoddychla od ludi .Skôr by som už išla na takú dovolenku ze vezmeme napr.bicykle autom ,Čechy, Poľsko, Maďarsko alebo len po Slovensku .
@belllinka áno som taký typický "Slovák " keď all inclusive " tak jem do bezvedomia, preto také dovolenky nevyhĺadávam 🙂
A ja sa hlasim k milovnikom AI(pripadne UAI) 😂
Nelezime sice na plazi a pri bazenoch, lebo to je pri dvoch torpedach nonsens, ale pre mna je to uplny reset, normalne ze prazdna hlava a nic neriesit 😀 aj preto chodim cez cestovky. Proste ako teliatka vas navedu na miesto aj vas vyzdvihnu… ja to proste takto potrebujem 🤷♀️ ale kazdy sme iny…
Ved chod tam, kde je teple more. A ja som vzdy išla na nafukovacku a tam sa opalis a aj máš čo robit, lebo sa plavis. A mozes aj vybehnúť na fakultatívne výlety. Neverim, že pri troch detoch budeš len vylihovat, to sa ani nedá
@ivankamirka ja tiež. Normálne nepotrebujem jesť, ale keď ma niekto pustí medzi plné stoly, neovládam sa a žeriem do bezvedomia. Preto nechodím ani do all you can eat reštaurácii a do AI rezortov už vôbec nie.
@kristinkakvetinka také dovolenky sa mi páčia, chodili sme kade tade SR, ČR,hu. Jeden deň sme boli tu druhý inde, pochodili sme Brno, Tábor, České Budejovice, Prahu, Dvor Králové nad Labem, Ostravu aj príbuzných sme ponavštevovali. Ďalší rok sme boli okolo Balatonu a pod. Prenajali sme bike a bolo super. 2t prešli ako nič. Ale muž a staršia dcéra chcela more. Kmotrovcom sa v tom rezorte páčilo, ale keď mi môžeme iba keď je celozavodna dovolenka tak všade bolo plno, ludia na sebe ako sardinky. Vedľa lehátka som chcela položiť podložku pre malú ale teľatá špacírovali hore dolu ako by tam dieťa ani nebolo.
Ako sme nafukovačku nafúkli v sobotu tak sme ju spustili dole asi na 2-3namocila vo vode, plážová lopta detto. Paddle Board som nedovolila dcére zobrať lebo po BA sme šli vlakom prespali u neterky a stadiaľ letecky. Je to ťažké, no kto by to bol vláčil?
Najmenšia ma potrebuje nonstop držať za ruku, aj keď sa hrá v piesku. Najstaršieho zas ponovom nezaujme nič, akurát po večeroch sa s nami zahral, nejak sme ho vždy uprosili. Muž chodí do roboty ráno o štvrtej, hoci nemusel aj tam tak vstával. Nevedel sa dočkať kedy vstanú ostatní.
@zalka Vidiš a nas letecky nebavi,lebo nič neuvidime my chodime autom cez Rumunsko ale nie tak že tahame v kuse ale zastavujeme po pamiatkach prespime a potom ideme k moru cesta nam sice trva 2dni,ale však dovolenka 😉prešli sme trasfagaras,draculov hrad,Turdu največšiu solnu jaskynu v RO,teraz zas vymyšlame planujeme čo v lete ake hrady v RO zas navštivit

@miadi ale neblázni, more zničené v bulharsku a plávajúce míny ... kokos ... more bolo úžasné a ako si písala v júni teplé.
A ten Nessebar je pekný starý ale aj v novom sa dá túlať ( ideálne ak treba ísť na letisko a človek zablúdi, nebolo mi všetko jedno ) .
Autorka, také Bulharsko ubytuješ sa niekde na Sunny beach v apartmáne, a môžeš behať využívať MHD , Nessebar krásne historické mesto na pár krokov od Sunny beach. Busom Pomorie, čierna pláž a solanky ( bahno liečivé a tak) To sa dá absolvovať aj v Burgase. Tam tiež MHD v pohode potúlať sa. Nemusíš sa vykvačiť na celý den k vode. Naozaj sa dá tam zažiť aj čosi, a aj ked by si mala hotel s all inclusiv nemusíš sedieť na nom, na tie prechádzky a malé vychádzky po okolí sa dajú zmaknuť.