icon

Ako ste prekonali strach z lietania?

9. júl 2024
lujza123
9. júl 2024

2 poháre prosecca pred letom a potom taká ta klasická metóda, nemyslieť na to, ked myšlienka strach pride sústrediť sa inde, napríklad sluchatka s hudbou na uši, zavrieť oci .
Mne ked je najhoršie z čohokoľvek tak a mi pomáha rátať, po anglicky, po španielsky, po nemecky, po francúzky … znie to bizarne ale pomáha, prinútis mozog zamestnať sa inde

Ja som lietala v živote dosť často ale po jednom lete s extra turbulenciami sa to spustilo, strach a nervozita. Riešim to tým drinkom s promile mizne pud sebazáchovy 😂

ivka225
9. júl 2024

Treba sa pozrieť na www.flightradar24.com a zapojiť rozum.

zuzkavladko
9. júl 2024

@lujza123 suhlasim, vino este na letisku pomaha 😆 potom pripadne este v lietadle 🤣 potom mi jem sum a fuk, ze som zavreta s dalsimi desiatkami ludi 11 km nad zemou

nahodnemeno
9. júl 2024

zacat na youtube pozerat The flight channel ;)

luccija
9. júl 2024

@lujza123 mne alkohol rohu ešte horšie😝ešte viac mi busi srdce.Autorka dávam sú liek na ukludnenie ja sa nebojím pádu, turbulencie, ale toho pocitu, že niet uniku

zuzana76
9. júl 2024

@luccija nemas klaustrofobiu? ja mam to iste, nebojim sa padu, ale zle mi je z cestovania a ze som zavreta.

luccija
9. júl 2024

@zuzana76 myslim, že nie výťahy a malé priestory mi nevadia, ale z MRI som utiekla🙂
Možno takú polovičnú neviem..ja mám rada veci pod kontrolou a toto nemám😏

zuzana76
9. júl 2024

@luccija vytahy ok, MRI som zvladla, musela som, ale teda 20 -30 minut takeho stresu, ze az, mam rada tiez veci pod kontrolou, keby som to lietadlo mohla soferovat sama, tak by to slo 😀

kamatopo
9. júl 2024

Myslím na to kde budem o 24 hodín, s drinkom na plazi🤣🤣🤣. Alkohol pred a počas letu mne osobne nerobí dobre. Tak sa mysľou prenášam inde😉

luccija
9. júl 2024

@zuzana76 no tak sme sa zdiagnostikovali🙂
Ja som predtým úplne normálne lietala, až vekom a rodinou prišiel divný strach.Do Egyptu si pamätám len priviazanie, jedlo a odchod celé som to predriemala s liekom.

mmooly
9. júl 2024

ja sa spolieham na liek, alkohol nepijem kvôli tomu, že z nejakej "hrôzy" by som okamžite vytriezvela

jamimo
9. júl 2024

ja sa nebojím lietať, ale buď:
Psychoterapia
Neurol, Xanax na predpis
PS: kamarátke alkohol stav ešte zhoršil 🤷‍♀️

zuzana76
9. júl 2024

@mmooly co si konkretne davas na lietanie?
ja som mala tusim xanax, ale ze by mi to nejako pomohlo, neviem?

melanta
10. júl 2024

Neprekonala. Je to o potrebe letieť či túžbe ísť niekam, kde sa autom nedostanem. A všade kde sa dá, využívam možnosť minimálne business class, komfort tej triedy veľmi pomáha.

zuzana76
10. júl 2024

@melanta a co robis, ak let trva napr 14 hodin? vydrzis to? spis? ziadne lieky?

melanta
10. júl 2024

@zuzana76 teraz na jar sme boli na dovolenke, let cez 20 hodín. Lieky si určite nedávam. Ležala som, pila som šampanské, posedela som viac krát pri bare a pokecala so stewardami, niekoľko krát niekoľkochodové jedlo. Vždy ideme minimálne business class a takéto dlhé lety first.

zzuunnaa
10. júl 2024

ja sa tiež neviem nejako premôcť :/ lietala som veľa ale jedna dovolenka všetko zmenila, strašne problémy pri lete tam, problémy pri lete spat (boli sme v lietadle na runway zatvorení niekoľko hodín, potom sme čakali na letisku kým lietadlo opravia, cestovala som sama a dali nám na vyber či letíme alebo ostávame a vrátia nám peniaze…) spustilo tiež vo mne strach, letela som od vtedy 2x, raz počasie jak z divého filmu a pár sekundové “pády”… rozprávala som sa s letuškami, si známym čo je pilot, logika vie, že by to malo byt OK ale od vtedy som sa nikde už neodvážila :/ A chcela by som cestovať s malou, tak moc alkohol a lieky nemôžem :/

aurinia
10. júl 2024

Mne stacilo ist 12hodin v buse a hned som prekonala strach z lietania...