icon

Ako vybrať cenovo dostupnú letnú dovolenku?

veronikaa221
4. jan 2026

Ahojte,ako nájsť vhodnú letnú dovolenku cca na 6-7dni /august..cenovo dostupnu .ešte sme nikde neboli ..skúšame aj sk aj niečo za hranice ...máme dvoj ročného syna takže na prvý krát sa ešte obávame .nevieme sa úplne rozhodnúť a hľadám si dovolenku len sama cez Google .nemám pojem ako sa v Tom chodí . ďakujem

Strana
z2
anonym_63e0d3
4. jan 2026

treba asi priblizit co je cenovo dostupne, pre niekoho to je 600eur max, pre ineho 2tisic a pre niekoho 5tisic... za hranice letecky? autom? k moru? na slovensku nejake kupalisko? alebo chodenie po prírode? treba kusok viac napísať

veronikaa221
autor
4. jan 2026

Jasné ,tak skúsim niečo popísať .nevieme presne konkrétne čo chceme ale tak rozhodli by sme sa už pri výslednej cene myslím. ...na Slovensku niečo s bazénom,trocha súkromia ....za hranice -autom ,k moru ...cenovo ťa 800-1000€ .je to možné pre 4 člennu rodinu? Syn 2r, dcéra 8r dakujem

barka1
4. jan 2026

Za tuto cenu len nejaká chata/chalupa, kde si budete sami varit, pripadne apartmán. Maximalne v ČR alebo Polsku, na more zabudnite.
A nechápem, že neviete, co chcete. To je ten najhorsi predpoklad k hladaniu dovolenky. Chcete len trávit čas na ubytovaní? Co tam chcete robit? Chcete cestovat po okolí?
Ja som napriklad chcela vziat deti, v tom čase 8 a 9r. na Liptov a každý den trávit inak. Nasla som lacny starý dom, vyšiel nás okolo 300eur. Žiadny luxus, žiadny bazén.
A každý den sme boli inde - Tatralandia, Besenova, Chopok s Demanovskou jaskynou, Oravsky zámok so Zubercom.
Takže si fakt rozmyslite, aky typ dovolenky chcete. Pretoze takyto vystrel na slepo je úplne nanic. A dnes v čase internetu, neexistuje, aby ste mali taketo myslenie.

anonym_80aabe
4. jan 2026
@veronikaa221

Jasné ,tak skúsim niečo popísať .nevieme presne konkrétne čo chceme ale tak rozhodli by sme sa už pri výslednej cene myslím. ...na Slovensku niečo s bazénom,trocha súkromia ....za hranice -autom ,k moru ...cenovo ťa 800-1000€ .je to možné pre 4 člennu rodinu? Syn 2r, dcéra 8r dakujem

@veronikaa221 je to mozne ale bez cestovky. Ubytovanie priamo cez booking pozerať. Podľa mna za tu cenu sa daj aj more. Len tak som dala na 5 dni Chorvátsko a kľudne mi našlo apartmán pre 4 za 250€ plus cesta a strava. Len teda za tie peniaze len vlastná strava. Ale môže byť z toho pekná dovolenka 🙂

anonym_43ae6c
4. jan 2026

Tak 1000 eur je, zial, dnes uz malo na chorvatsko, aj pre dvoch. Teda, ak chces mat trocha aj dovolenku, nie stat cely den pri hrncoch a kilometer od mora. Chorvati si myslia, ze ich kuna je euro.
Najskor si ujasnite, co s detmi chcete podniknut. Ci ste zvyknuti chodit s detmi, teda, ak nepojdete k moru, kde mozete travit dni na jednom mieste, ci deti zvladnu prechadzky v lese, pripadne vylety po okoli, ak pojdete na Slovensko. Ci mate auto, ci muz rad soferuje. Co mate recovu barieru. Ani na Slovensku za tu sumu, zial, nic moc nenamutis. Aquaparky drahe, strava draha a nekvalitna. To skus radsej Cechy, alebo to Polsko.

anonym_cefde0
4. jan 2026

Skuste Chorvatsko, alebo Bulharsko, ale iba studio, dalej od mora, varit si budete sami a nebude to luxus. Treba ratat s cenou benzinu/nafty, poplatkami a stravou teda.

zmrzlinka2021
4. jan 2026
@veronikaa221

@veronikaa221 voľte september. Júl a august sú všade najdrahšie

lasona
4. jan 2026

Podľa mna mate velmi nízky rozpočet. To treba fakt riadne naplánovať, premyslieť, varenie po svojej osi.....mrknite Poľsko , to býva este relatívne cenovo dostupné...

anonym_bd785f
4. jan 2026

Fu za tuto sumu k moru urcite 4 nie. Aj SK uz za tuto sumu v auguste bude velky problem (aj ked 2 rocny sa vacsinou este nepocita)

zuzubb007
4. jan 2026

Za túto sumu možno chatu zoženiete bez ničoho bez stravy, bez bazénov aj to pochybujem veď to nieje takmer žiadny rozpočet, reálne ak chcete k moru odporucam Taliansko kde si budete variť zo všetkým sa dá zmestiť za 2000 eur pri uskromnení alebo Chorvátsko tiež tak vyjde, všetko je všade drahé napríklad boli sme na jednu noc teraz v zime v Krakove a vyšlo nás to 350 eur s jedlom, cestou, ubytovanim a zoo takže taká je realita za 1000 eur máte tak mozno 3-4 noci

anonym_bd785f
4. jan 2026
@zuzubb007

Za túto sumu možno chatu zoženiete bez ničoho bez stravy, bez bazénov aj to pochybujem veď to nieje takmer žiadny rozpočet, reálne ak chcete k moru odporucam Taliansko kde si budete variť zo všetkým sa dá zmestiť za 2000 eur pri uskromnení alebo Chorvátsko tiež tak vyjde, všetko je všade drahé napríklad boli sme na jednu noc teraz v zime v Krakove a vyšlo nás to 350 eur s jedlom, cestou, ubytovanim a zoo takže taká je realita za 1000 eur máte tak mozno 3-4 noci

@zuzubb007 viackrat som si vsimla, ze odporucas IT. Tam sme este neboli (resp.s detmi. Ja raz s rodicmi a raz som bola na Elbe). Vies mi odporucit oblast/mesto, kde ste boli spokojni?
Dakujem 😊

olivierko229
4. jan 2026
@anonym_bd785f

@zuzubb007 viackrat som si vsimla, ze odporucas IT. Tam sme este neboli (resp.s detmi. Ja raz s rodicmi a raz som bola na Elbe). Vies mi odporucit oblast/mesto, kde ste boli spokojni?
Dakujem 😊

@veronikaa221 podľa mňa sa dá Taliansko za tú cenu, ale nie v auguste. Tam bude polka Talianska 😄 my sme boli v rodinnom campe v mobilnom domčeku s kuchynkou, oblasť Cavallino, začiatok septembra, síce len tri noci, ale zas chodievali sme do reštaurácií a na atrakcie, nejako sme nešetrili. Chorvátsko je drahé podľa mňa.
To malo byť autorke, pardón, že som vletela do otázky 🙂

zuzubb007
4. jan 2026
@anonym_bd785f

Dakujem 😊

@anonym_bd785f áno chodíme na sever od detstva Caorle, Lignano, Lido do Jesolo, ..... stačí si nájsť na bookingu, more úplne pre deti dlho nízke, plno atrakcií, a hlavne strava cenovo ako u nás v obchodoch, kúpiš pizzu za 9-10 eury za mňa srdcovka

anonym_bd785f
4. jan 2026
@zuzubb007

@anonym_bd785f áno chodíme na sever od detstva Caorle, Lignano, Lido do Jesolo, ..... stačí si nájsť na bookingu, more úplne pre deti dlho nízke, plno atrakcií, a hlavne strava cenovo ako u nás v obchodoch, kúpiš pizzu za 9-10 eury za mňa srdcovka

@zuzubb007 dakujem pozriem 😊

anonym_2e69be
4. jan 2026
@anonym_43ae6c

Tak 1000 eur je, zial, dnes uz malo na chorvatsko, aj pre dvoch. Teda, ak chces mat trocha aj dovolenku, nie stat cely den pri hrncoch a kilometer od mora. Chorvati si myslia, ze ich kuna je euro.
Najskor si ujasnite, co s detmi chcete podniknut. Ci ste zvyknuti chodit s detmi, teda, ak nepojdete k moru, kde mozete travit dni na jednom mieste, ci deti zvladnu prechadzky v lese, pripadne vylety po okoli, ak pojdete na Slovensko. Ci mate auto, ci muz rad soferuje. Co mate recovu barieru. Ani na Slovensku za tu sumu, zial, nic moc nenamutis. Aquaparky drahe, strava draha a nekvalitna. To skus radsej Cechy, alebo to Polsko.

@anonym_43ae6c čože ?veď Chorvátsku sa už platí eurom

anonym_43ae6c
4. jan 2026
@anonym_2e69be

@anonym_43ae6c čože ?veď Chorvátsku sa už platí eurom

@anonym_2e69be ved pisem, ze to ponali, co stalo kunu, stoji euro🤔🤣 preto tam je tak draho

oskvarka
4. jan 2026

@veronikaa221 v pohode to máte aj na more ak by ste chceli nieje problém mám väčšiu rodinu chodievame na dlhšie dovolenky a cenovo vo vašom rozpočte...ale teda jasné z eniencez cestovku a plná penzia... Ale k moru piesková pláž a občas aj nejaká restika ... Chodievame do Talianska nočným vlakom lístky kúpime dopredu ubytko cez air bnb nechodíme cez letné prázdniny ale v septembri. Ak chceš napíš mi IP dám ti podrobnejšie info

muchotrafka298
4. jan 2026

Rozpocet 800-1000 EUR je maly uz aj na Slovensko v lete v hlavnej sezone. Jedine mozno mimo sezonu jun/september po vlastnej osi a s vlastnou stravou, co znamena varenie na mieste. Hotel urcite nevyjde ziadny so stravou, toto je tak na apartman daleko od mora alebo v nejakej zapadnutej dedine.

januska12323
4. jan 2026

Otvor si hocijakú cestovku, naklikaj a uvidíš tie sumy, len aby si bola v obraze. Máš nízky rozpočet keď nevieš čo hľadáš.

anonym_bd785f
4. jan 2026
@oskvarka

@veronikaa221 v pohode to máte aj na more ak by ste chceli nieje problém mám väčšiu rodinu chodievame na dlhšie dovolenky a cenovo vo vašom rozpočte...ale teda jasné z eniencez cestovku a plná penzia... Ale k moru piesková pláž a občas aj nejaká restika ... Chodievame do Talianska nočným vlakom lístky kúpime dopredu ubytko cez air bnb nechodíme cez letné prázdniny ale v septembri. Ak chceš napíš mi IP dám ti podrobnejšie info

@oskvarka prepac, ale si neviem predstavit po pravde. Ved len ubytovanie co teraz v IT cez booking pozeram je okolo 1000€+ a to sme tam este neprisli, nejedli a nikde neboli 🤔

kepassa
4. jan 2026

my sme sice 5ti (najstarsia dcera uz tento rok bude v lete dospela a dalsi dvaja maju 14 a 9) ale rok po roku chodime na dovolenky. S Chorvatskom sme po x rokoch skoncili. Chodili sme Makarska, Tucepi a tym smerom ale je to tam hlava na hlave a za mna drahe. Srdcovkou sa stalo Taliansko. Tym,ze ja s dcerou mame potravinove intolerancie a crevne problemy, musime mat apartman s kuchynkou. Aby som po tyzdni stravovaní neskoncila na chirurgii v nemocnici. Chodievame na min 10-11 noci a podmienkou je aj bazen v ubytovani. Nepotrebujeme luxus, ale hladam minimalne taky štandard ako mam doma. Kupelna nie za sociku a apartman s 2 izbami min. Este vyzadujem pracku a podmienkou je, ze sa chodime po veceroch prechádzať na pesiu promenadu s obchodikmi, kaviarnockami kupime si pizzu, sadneme na koktejl alebo do cukrarne. Toto vsetko splna sever Talianska. Boli sme uz v Lido di jeselo, Bibione, Lignano Sabiadoro. Vies mat aj vylet do Benatok. Este je tam aj Caorle, dolu (ale pre vas zbytovne km navyse) Rimini...Urcite autom. Letecky jedine vyuzit predom nejaku lacnu akciovu letenku vygooglit cez pelikan napr.do Rima (tam sme boli letecky aj my pozriet si pamiatky ale sestra isla nasledne este dalej za Rim autobusom cca pol hodinky k moru do Ostie) ale mate naozaj dost nizky budget. Za mna idealne poriadne rozplanovat. Vies si pozriet cez booking co by vam najviac vyhovovalo, priratat benzin, mýto dialnicne, cestovne poistenie. Zvolte si lacnejsie ubytko, starsie byvaju lacnejsie lebo nemozu si pytat to co za nove...Stravou sa prestravovat sami. Je tam lidl s cenami ako u nas, nieco aj lacnejsie a jedli by ste predsa aj tu...more mas zadarmo a vylety byt nemusia. Ratala by som este nejake zmrzky, pizzu pre deti vecer
alebo si dosetrite este jednu tisicku za tento rok a chodte az nasledujuci a za 2 t.eur pre 4 na tyzden to bude fajn..

anonym_5f08b1
4. jan 2026

Ahojte, nikdy som nebola v IT pri mori, sú aj tam také miesta, že sú stromy na pláži a nie je potrebný slnečník, tak ako v Chorvátsku napríklad v Brele, Primostene, .....

pinkgirl
4. jan 2026

Dievča zlaté, s týmto rozpočtom tak možno do stanu v kempe. A ešte budeš rada keď sa aj so stravou, výletmi a PHM zmestíš.
Pre 4 osoby je to veľmi málo peňazí. Aj k tomu moru sa musíš dopraviť - palivo, mýto niečo tiež stojí.
Ja by som ti odporúčala napríklad Maďarsko - v Hajduszoboszló si prenajmete apartmán a budete cez deň na kúpalisku Hungarospa. Je to obrovský areál, bazény pre všetkých od detí po plavcov a seniorov. Na kupku sa vystavujeme cez deň. Boli sme tak viac x a veľmi fajn dovolenka to bola.

trnavacka
4. jan 2026

Pozri Maďarsko Györ napríklad. Pre decká super termálne kúpalisko s atrakciami.
Len vyberáte august, teda špička sezóny.

zuzubb007
4. jan 2026
@pinkgirl

Dievča zlaté, s týmto rozpočtom tak možno do stanu v kempe. A ešte budeš rada keď sa aj so stravou, výletmi a PHM zmestíš.
Pre 4 osoby je to veľmi málo peňazí. Aj k tomu moru sa musíš dopraviť - palivo, mýto niečo tiež stojí.
Ja by som ti odporúčala napríklad Maďarsko - v Hajduszoboszló si prenajmete apartmán a budete cez deň na kúpalisku Hungarospa. Je to obrovský areál, bazény pre všetkých od detí po plavcov a seniorov. Na kupku sa vystavujeme cez deň. Boli sme tak viac x a veľmi fajn dovolenka to bola.

@pinkgirl do stanu? Videla si cenník koľko stojí pobyt na stanovacčku? Ty kokos veď to je už tak drahé, ako apartmán, jedine ak si rozložia stan v lese bez povolenia

anonym_be67ae
4. jan 2026

My chodíme v septembri do Tunisu pre dvoch dospelých a jedno dieťa na 12 noci som so všetkým platila 1800euro all inclusive.Niekedy je lepšie pozerať mimo sezóny.

tamitamitami
4. jan 2026

Ak chceš more pozeraj dovolenku mimo hlavnej sezóny. Skús na FB skupinu Dovolenka bez cestovky - letenky.

Ak ti stačí Slovensko tak pozri Glemping Liptovská Mara. My sme boli minulé leto na 3 noci a stálo nás to 250€. Areál má k dispozícii kolotoče, vodné atrakcie pre deti, program pre dospelých,vlastnú "pláž".

ivicatolic
4. jan 2026

@veronikaa221 na poslednú chvíľu, alebo napriamo cez domácich ubytovateľov

lucia11kob
4. jan 2026

@veronikaa221 skus kuknúť Bulharsko,alebo Primorsko🙃 koniec augusta,začiatok septembra je voda teplučká a není už toľko ľudí..

anonym_9c7464
4. jan 2026

Hlavne mimo sezony,ked clovek pozera ako sa vyvyjaju ceny,tak jul,august to ide hore,potom ceny zase klesaju,ako pred sezonou.
My mozme len jul,preto izba pre 4 osoby Turecko 4800eur.Vtedy musis pocitat s vyssou cenou jednoducho.

Strana
z2