icon

Ako vybrať cenovo dostupnú letnú dovolenku?

veronikaa221
4. jan 2026

Ahojte,ako nájsť vhodnú letnú dovolenku cca na 6-7dni /august..cenovo dostupnu .ešte sme nikde neboli ..skúšame aj sk aj niečo za hranice ...máme dvoj ročného syna takže na prvý krát sa ešte obávame .nevieme sa úplne rozhodnúť a hľadám si dovolenku len sama cez Google .nemám pojem ako sa v Tom chodí . ďakujem

Strana
z2
oskvarka
5. jan 2026
@anonym_bd785f

@oskvarka prepac, ale si neviem predstavit po pravde. Ved len ubytovanie co teraz v IT cez booking pozeram je okolo 1000€+ a to sme tam este neprisli, nejedli a nikde neboli 🤔

@anonym_bd785f prepáč a kto povedal že chodíme cez booking chodíme cez air bnb mimo sezóny a vždy sa dá dohodnúť na dobrej cene... Sme 6 clenna rodina cesta vlakom nás vyjde asi 300 eur potraviny sú tam lacné ako u nás viac menej a ubytovanie sme vždy zohnali tak za 60 eur na deň niekde aj menej keď niekde ostaneš celý týždeň a nie len dva dni tak sa na cene sa vždy lepšie dohodnúť hlavne po hlavnej sezóne...

oskvarka
5. jan 2026

Teda k tej ceste ešte že to je len cena do Ríma ešte sa musís vlakom odviesť napríklad do Nettuna tam je pekne alebo iného mestečka pri mori. Ceny vlakov sú vyššie ako u nás. Ale dá sa to prežiť..

anonym_bd785f
5. jan 2026
@oskvarka

@anonym_bd785f prepáč a kto povedal že chodíme cez booking chodíme cez air bnb mimo sezóny a vždy sa dá dohodnúť na dobrej cene... Sme 6 clenna rodina cesta vlakom nás vyjde asi 300 eur potraviny sú tam lacné ako u nás viac menej a ubytovanie sme vždy zohnali tak za 60 eur na deň niekde aj menej keď niekde ostaneš celý týždeň a nie len dva dni tak sa na cene sa vždy lepšie dohodnúť hlavne po hlavnej sezóne...

@oskvarka a naco jej je mimo sezonu, ked chce ist v auguste, cize cez hlavnu sezonu

oskvarka
5. jan 2026
@anonym_bd785f

@oskvarka a naco jej je mimo sezonu, ked chce ist v auguste, cize cez hlavnu sezonu

@anonym_bd785f ten august som prehliadla... To si finančne úplne predstaviť neviem lebo ja by som sa v sezóne k moru netrepala ale zas nemyslím že by to bolo o toľko drahšie... Vlani sme síce v IT neboli ale boli sme v drahších krajinách už v auguste..ale zase je pravda že len v campe. V IT sme v campe ešte neboli, tak neviem posúdiť či by to bola cesta. Ale my chodievame na 15 dní a cenovo sa vždy zmestime do 1500 eur
Aj keď ako vravím varíme si väčšinou sami z potravín z veľkých supermarketov...sem tam si zájdeme na pizzu.

anonym_bd785f
5. jan 2026
@oskvarka

@anonym_bd785f ten august som prehliadla... To si finančne úplne predstaviť neviem lebo ja by som sa v sezóne k moru netrepala ale zas nemyslím že by to bolo o toľko drahšie... Vlani sme síce v IT neboli ale boli sme v drahších krajinách už v auguste..ale zase je pravda že len v campe. V IT sme v campe ešte neboli, tak neviem posúdiť či by to bola cesta. Ale my chodievame na 15 dní a cenovo sa vždy zmestime do 1500 eur
Aj keď ako vravím varíme si väčšinou sami z potravín z veľkých supermarketov...sem tam si zájdeme na pizzu.

@oskvarka tak som si to teda pozrela. Najlecnejsi som nasla za necelych 500€. Na plaz mozu chodit bicyklom, ktory im ubytovatel poskytne. Budis… cize 500€ ubytovanie, dajme tomu 200€ cesta… zostava 100-300€ na tyzden na jedlo, pitie a ostatne. To mi vazne chces povedat, ze sa 4 clenny rodina zmesti do 800-1000€ na tyzden? Ale prosim ta

marca12
5. jan 2026

@veronikaa221 Pozri Balaton. Nie je to az tak daleko a ludia si chvalia.

oskvarka
Včera o 21:31
@anonym_bd785f

@oskvarka tak som si to teda pozrela. Najlecnejsi som nasla za necelych 500€. Na plaz mozu chodit bicyklom, ktory im ubytovatel poskytne. Budis… cize 500€ ubytovanie, dajme tomu 200€ cesta… zostava 100-300€ na tyzden na jedlo, pitie a ostatne. To mi vazne chces povedat, ze sa 4 clenny rodina zmesti do 800-1000€ na tyzden? Ale prosim ta

@anonym_bd785f Taliansko je drahé ako Slovensko koľko minutes na stravu tu doma?300 eur za týždeň...ja asi 100-200 a keď chceš ísť aj o čas na zmezku a pizzu trochu si aj v tomto dovoliť tak na to máš tých 100 eur... Tiež sme si zašli aj na Taliansku zmrzku.. (3 eura kopček.) ale nie každý deň len raz vyskúšať a potom sme si kúpovali krabicu kornutov za 3 eura kde ich bolo 6 ... Veď ideš na výlet prechádzky pri mori pre menšie deti ihrisko promenáda staré mesto... To sa neplatí... More voda plávanie hrady z piesku... Ja som ako dieťa bola na dovolenke raz a rodičia nemali peňazí nazvyš ...som naučená žiť skromne... Pre mňa je to dostatočná dovolenka... A aj keď si stravu pripravujem sama väčšinou s varením to nepreháňam, mám svoje osvedčené rýchle jedlá..

natalka13
Včera o 21:45

App v chorvatsku, vvtaliansku a vlastna strava - to by ste prejedli aj doma.
My ked sme tam ca 4tyzdne tiez varim, nebavi ma vkuse sa obliekat a chodit po restikach

Strana
z2