Ako vybrať správnu batožinu do lietadla?
Ahojte ľudia moji ❤ naši už dostali Víza,Pasy,Letenky všetko už majú pripravene 17 septembra idú do Prahy na dva dni a potom 21 septembra majú odlet s Prahy len nevedia akú batožinu si môžu zobrať do lietadla ohľadom váhy a rozmerov batožiny vyzná sa niekto v tomto?..poradí nám niekto akú veľkú batožinu si môžu zobrať?a čo môžu dať do batožiny a čo ne?..Môžu si zobrať aj zo sebou hotovosť??...Lebo že vraj každá druha letecká spoločnosť ma to iné a vždy sa to mení....Vyzná sa niekto vtom??? čítali aj na internete,ale každá stránka inač píše a nevedia komu majú zavolať aby sa opýtali niekoho.....Poradí niekto?..🙏......Za každú radu vopred ďakujeme..🙄
Autor si z ľudí robí srandu alebo sa práve vyliahol z vajíčka...
Aké pekne po poriadku:
1. V Prahe je len jedno medzinárodné letisko
2. Ak chceš vedieť akú batožinu si môžu zobrať, tak potrebuješ vedieť leteckú spoločnosť, taríf letenky a nakoniec aj samotný let, najlepšie bude sa priamo nalogovať do konta esky, resp. predmetnej leteckej spoločnosti (nie, Ryanair ani Smartwings to nebude)
3. V neposlednom rade si treba zakúpiť a vyplniť elektrické víza ESTA (pozor na správnu stránku🙂
Ryanair do New Yorku nelieta. Musíš napísať presné informácie, aby sme ti vedeli poradiť. A tie údaje o batožine by mali dostať už pri kúpe leteniek.
@kaca222 ak sa nic nezmenilo, budu niekde prestupovat, napr. v zurichu

Treba si pozrieť na stránke leteckej spoločnosti. Základ: Podpalubná batožina je väčšinou do 23kg, bez nejakého významného rozmerového obmedzenia. Tam treba napchať všetky tekutiny nad 100 ml, ak sa nejaké budú brať. Nepchať tam elektroniku a všetko, čo obsahuje batérie, to musí ísť do príručnej. Príručná je väčšinou malý kufrík do 55cm výškovo, ostatné rozmery treba pozrieť. Váha väčšinou max. do 10kg, ale nikdy som sa nestretol s vážením príručnej batožiny. Tam si treba dať všetku elektroniku a tekutiny môžu byť len do 100ml. U veľa spoločností sa dá k príručnej zobrať aj nejaká malá kabelka alebo ľadvinka. Ide len o to, akú batožinu majú zaplatenú. Bez bližších informácií viac k tomu povedať neviem. Hotovosť do 10 000 amerických dolárov je v poriadku, ak sa nič nezmenilo.